Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 21

• 65 308
  • 728
  •   1
Отговори
# 60

Тази Изабела измислена ли е или почива на някаква истина. Аз направих бърза справка, но по това време няма Кастилия като отделно владение - то вече е част от Испания. Който е учил история на Испания моля да сподели тази титла "принцеса на Кастилия" до кога се запазва.

Като се има предвид, че Иберийския полуостров по онова време е бил част от владенията на арабите до съвсем скоро (последната арабска крепост пада 30-40 години преди времето, което ни показват) се надявам Изабела да не ни я покажат като съвсем невежа за живота на съседите си. Дано да не е повторение на образа на сестра Гритти.

Е, поназнайваме европейска история. През 1516 Кастилия се обединява политически с Арагон при Карл V, който е първият крал на обединена Испания и с това приключва самостоятелното кралство Кастилия. Като последни владетели на Кастилия се считат родителите му - Филип I Хубави фон Хабсбург и Хуана I Локка (дъщеря на Изабела I Кастилска). Сега, малко е сложно с Испания. Тя е една политическа уния по това време, но отделни части, Кастилия, Арагон, Навара запазват своите си съдебни органи и институции и действат икономически отделно. Но реално политически същесвува вече Испания, не Кастилия отделно, и владетелят й е крал на Испания (и освен това свещен римски император). Владетели на Кастилия, било то крале, принцове, принцеси нЕма.

Не знам за каква Изабела, за какви пет лева става въпрос, не съм следила последните серии, но от кака Мерал всичко може да се очаква. Пука им на някои хора, кой кога, до кога е същесвувал, живял, умрял и т.н., това са подробности някакви си там дребни, важното е харемските интрижки да вървят и рейтингът да не пада. Великолепният харем трябваше да го кръстят.

# 61
Едва сега се прибирам и бързам да влезна тук. Благодарности на Мима за новата тема и на Ибрахим за превода в ефир  newsm51 smile3501 smile3525

# 62
Заповядайте 27 серия без превод за теглене от мегаъплоад.

http://www.megaupload.com/?d=LL6TWCX1

27 серия за онлайн гледане в ютуб

26 серия е преведена и утре (при вас е днес) ще я качим в торента и в дейлимоушън за онлайн гледане.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 04:31 от anna3com

# 63
# 64
Не знам за каква Изабела, за какви пет лева става въпрос, не съм следила последните серии, но от кака Мерал всичко може да се очаква. Пука им на някои хора, кой кога, до кога е същесвувал, живял, умрял и т.н., това са подробности някакви си там дребни, важното е харемските интрижки да вървят и рейтингът да не пада. Великолепният харем трябваше да го кръстят.

Това свободно тълкуване на историята доста ме дразни и мен, а вероятно има доста зрители които си въобразяват, че ни дават пряк ефир от харема  hahaha

# 65
Добро утро Hug - <iframe src="http://vkontakte.ru/video_ext.php?oid=24599835&id=161091578& … d858c825&hd=1" width="607" height="360" frameborder="0"></iframe>

# 66
  • Атлантис, Галактика Пегас

Но реално политически същесвува вече Испания, не Кастилия отделно, и владетелят й е крал на Испания (и освен това свещен римски император). Владетели на Кастилия, било то крале, принцове, принцеси нЕма.

Много точно казано.  Peace
Тя Мерал много свободно я чете историята.  Mr. Green

Предполагам трябва да изкажем благодарности на модератори за разчистване на темата ни за сериала, от излишни и провакативни постове.   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 08:18 от Kordelia

# 67
Анна благодаря ти за хубавата новина!

Корделия и Сара Бри благодаря ви!

С други думи това е баба Изабел (за тези, които са гледали Тюдорите - майката на Катерина и бабата на Мери І). Аз предполагах, че и е внучка, ама в сайта няма изписани други Изабели от онова време.

Кака Мерал ги сложи и на една маса да седнат, че и Гритти го пусна да вечеря с тях. Хюррем и Ибрахим имат почти ежеседмични разговори. Добре, че поназнайваме по нещо та не й се връзваме. От друга страна в сравнение с приказката за Накшидил  (благодаря Корделия), този филм си е направо документален.

# 68
http://bg.efactory.pl/%D0%98%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB_%D0%9 … D1%81%D0%BA%D0%B0

Да не би  за тази Изабела да става въпрос в сериала?! newsm78

# 69
Миме, тази е по-близо на години до Сюлейман. Може и тя да е обаче не е упомената на какво е принцеса. Побърка ни Мерал новосезонно  newsm78

# 70
Ама и ние не и се даваме, ровим за инфо да се уверим дали не ни пуска на пързалката.... Joy Joy Joy

# 71

Добро утро Hug    bouquet
Независимо,че знам историята на Роксолана,независимо че е документален филм- беше ми интересно-историците и те са много сладкодумни...
Корделия    bouquet благодаря ,че сподели находката си с нас Peace
Миме    bouquet няма скрито- покрито за нас hahaha нета ще преобърнем- и ще открием Изабелка Peace
И това,че от нашия султан- по-Убав нЕма hahaha bowuu

# 72
Ани, благодаря ти за 27 еп. - торент!  Hug

Доставяш ми удоволствието да изгледам епизода без прекъсвания и реклами и с добро качество!   bouquet

И това,че от нашия султан- по-Убав нЕма hahaha bowuu

Съгласна съм! bowuu Heart Eyes

Приятен и ползотворен ден!  Hug

(този кадър май го нямаше в снощния епизод newsm78 newsm78)

# 73
  • Атлантис, Галактика Пегас
Може и да е по близо по години до СС, но не е принцеса, а е кралица на Кастилия и то чрез съпруга си.  Значи Мерал ни пързаля!  Peace Crazy Mr. Green

# 74
Може и да е по близо по години до СС, но не е принцеса, а е кралица на Кастилия и то чрез съпруга си.  Значи Мерал ни пързаля!  Peace Crazy Mr. Green

Тя е наречена по името на нейната баба по майчина линия Изабела I Кастилска .

Кръстена е на баба си. Може и там всички с кралска кръв да са принцеси.

Общи условия

Активация на акаунт