Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 21

• 65 310
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
За мен лично,няма кой знае какво значение дали е съществувала точно тази Изабела...важното е ,да освежат филма с нови събития и образи...и да го направят по интересен и заинтригуващ начин ...
разбира се,че ми е интересна информацията която намирате и споделяте Hug Heart Eyes

# 76
  • Атлантис, Галактика Пегас
Може и да е по близо по години до СС, но не е принцеса, а е кралица на Кастилия и то чрез съпруга си.  Значи Мерал ни пързаля!  Peace Crazy Mr. Green

Тя е наречена по името на нейната баба по майчина линия Изабела I Кастилска .

Кръстена е на баба си. Може и там всички с кралска кръв да са принцеси.

Хм, няма да се учудя ако кака ни Мерал имала предвид тази Изабел...
Инфанта Изабелла Португальская (1529) — дочь Жуана III, скончалась в младенчестве  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%B … BD%D0%B8%D1%8F%29

# 77
За мен лично,няма кой знае какво значение дали е съществувала точно тази Изабела...важното е ,да освежат филма с нови събития и образи...и да го направят по интересен и заинтригуващ начин ...
разбира се,че ми е интересна информацията която намирате и споделяте Hug Heart Eyes

Лили, честно казано ме дразни факта че СС го изкарват един женкар, който от едни кравешки очи изпада в потрес и умиление и готов за пореден халвет... Айде моля...  Crossing Arms
Нали уж има неземна любов между него и Хюрем... Аман от мъжкари...  ooooh!

# 78
За разбиращи руски съдержание на серията...
Краткое содержание 27 серии.
Сулейман захватил Буду – ему вручили ключ от города. Он провозглашает, что теперь эти земли принадлежат Османской Империи, а Венгерским королём он назначает Яноша Запольяи – Трансильванского воеводу. (тот, который отказался оказать поддержку Лайошу.) Новость о победе и косвенном участии в этой победе Запольяи достигает ушей Папы. Он понимает, что Сулейман уже практически на пороге Христианского мира. Поэтому Папа готов на всё, чтобы установить правление короля-католика. И посылает предупреждение Карлу, который, по всей видимости, не осознаёт угрозу и не понимает, что Сулейман на этом не остановится. Так же новость о победе приходит во дворец Топкапы. Из завоёванной Буды Султан перевозит в Стамбул богатейшую библиотеку. Так же за весомый вклад в победу он жалует Ибрагиму древние статуи, от которых тот остался в восторге во дворце Буды. Их должен доставить с библиотекой в столицу Бали-бей. (на момент окончания серии в Стамбул их ещё не довезли, так что для сюжета серии этот факт не имеет никакого значения, но, возможно, будет иметь для следующей, поэтому я и упоминаю о нём.)
Валиде замечает, что Хюррем и Хатидже не общаются. Но Хатидже не раскрывает причину ссоры. Хюррем беспокоит две вещи: что Султан она чисто формально, а де-факто так и остаётся рабыней. И она говорит маленькой Михримах чтобы та помнила – она рождена Султаншей. И второе: большая заслуга в победе принадлежит Ибрагиму. А значит, он завоевал ещё больший авторитет и влияние. Поэтому она приказывает Гюль-аге привести Якуба во дворец ещё раз. У Якуба Хюррем просит сделать сильнейший яд, который будет убивать медленно и больно, и чтобы не было от него противоядия, и никто не знал, от чего человек умирает.
Хюррем решительно не собирается продолжать общение с Нигяр и даже запретила Нилюфер с ней общаться. Махидевран, видя безысходность положения Нигяр, предлагает ей быть её ушами и глазами в гареме в обмен на защиту. Нигяр соглашается. Сближение Махидевран и Нигяр явно не нравится Гюльшах. Нигяр рассказывает ситуацию с Хюррем Ибрагиму и предупреждает – Хюррем непременно будет мстить и мстить жестоко. Но Ибрагим уверен – Хюррем ничегошеньки не сможет ему сделать. После возвращения Ибрагима Хатидже переезжает в их дворец. Валиде за нёе очень волнуется и Дайе предлагает отправить туда в подмогу Хатидже Нигяр Калфу – пока Хатидже не родит. Валиде соглашается и Нигяр переезжает во дворец к Ибрагиму. А её сердце и мысли полны любви к нему… Хюррем жалуется Султану, что во время их возвращения из похода народ только и говорил, что об Ибрагиме. Будто это Ибрагим выиграл битву, а не Сулейман. И зароняет мысль, мол, может, это сам Ибрагим и пускает подобные слухи. Турецкие пираты захватывают в Средиземном море Кастильскую принцессу Изабеллу Фортуну, которая ехала выходить замуж за принца Фредерика. Когда пираты узнают, кто она такая, решают получить за неё хорошие деньги, продав во дворец Сулейману. Об этом узнаёт Гритти и пытается выкупить принцессу, предлагая пиратам столько, сколько они захотят здесь и сейчас. Но пираты не соглашаются – сначала хотят попытаться продать её во Дворец. Гритти прибегает за помощью к Ибрагиму и умоляет отпустить принцессу и сделать всё, чтобы избежать международного скандала. Но помогать Паша особо не спешит. Он посылает Сюмбюля купить Изабеллу. Размещают её в Охотничьем домике Султана. После того, как Ибрагим сообщает Султану о столь ценном приобретении, Сулейман собирается на охоту и за одно повидать принцессу. Серия заканчивается тем, что принцесса поднимает свои глазки и встречается взглядом с Сулейманом...

сори момичета имах тежка нощна и едва ли ще мога да преведа. Най интересното е за мен това че Хюрем е осъзнала че въпреки това че е любимка на Сулейман и майка на сума ти шехзадета, все още е робиня... И учи дъщеря си че е Султанка по рождение.  Peace И че пося в главата на СС това че Ибрахим кове дивиденти на гърба на победи на СС.

# 79
Спомняте ли си едно интервю с Халит, че този сериал е събудил интереса в сънародниците му да обогатят знанията си по история. Е, аз виждам че ВВ прави същото и с нас в България, както и в още много други държави, което е повече от прекрасно Peace  bouquet Hug
И това обяснява защо все още "рейтинга" е висок, а не само заради определено прекрасните ни впечатления и интерес към един или друг познат ни артист smile3501 newsm10 newsm51

# 80
Интересно след тези обърквации с "принцеса Исабел " ... кога ли и Испания ще предяви претенции към това че ВВ я поставя в абсурдна светлина?  newsm78
това газене как и дойде на Мерал в исторически води може да доведе проблеми.  Crossing Arms

# 81

Ocjena  epizoda 27

# 82
За най-нетърпеливите качих преди да тръгна на работа 26 серия с превод в дейлимоушън. Другите могат да изчакат торента  Peace

Великолепният Век 26 епизод с бг субтитри

# 83
Thank you, Miki   bouquet  Hug

Продължаваме да държим добър рейтинг  Peace

# 84
Честно казано много ме впечатли Мерием в новата си визия с рокля в черно и златно. някой да извади снимки?  newsm78
а пък Надето ако направи колаж със Хюрем в тази рокля и СС в същи цветове, че той такива ги носи...  Praynig Praynig Praynig Praynig

# 85

Корделия, мога да ти предложа това  Grinning

# 86
Жу, мерси...
Ей много сме доверчиви на мъжете...  Crazy Crossing Arms Whistling
Нигяр колко лесно повярва на Ибрахим в завереня да не се плаши от Хюрем...
Ей, тоз мъж я е подценявал... и си е платил...  ooooh! Whistling Имам предвид Хюрем..
е те мъжете все са по плащания  Mr. Green Joy hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 13:16 от Kordelia

# 87

Ани, Mistik, благодаря ви за 26 еп. - удоволствието е пълно! Hug Hug Hug

# 88
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Великолепният век еп.26 - torrent bg sub

Приятно гледане!  Peace

С директния линк ще се забавя малко, защото днес мегата е решила да не ме слуша. Правя втори опит, и ако отново не успея да го кача, ще пробвам на друго място.

# 89
  • София

Това от мен

Общи условия

Активация на акаунт