Отговори
# 285
Аз съм една от малкото щастливки на които бебето НЕ е мало колики.Капки си бях купила няма как , но така и не ги ползвах , а беба беше на смесено хранене почти 2 месеца след това изцяло на АМ.Така , че незнам верна ли е тезата за храненето и коликите  newsm78

Я да питам мамите дето сушихте листа от малини.Изсушихте ли ги ? И сега как ги съхранихте , т.е. стривате ли листата  newsm78  newsm78  newsm78 ???

какви малини,какви листа, пак съм изтървала, обясни моля те за какво се използват

# 286
mim_pl изсуших ги и съм ги прибрала в един плик, който стои отворен, за да дишат, не съм ги стривала. Казаха ми като дойде времето в тензух да сложа около шепа листа и няколко пъти да правя от тях чай. А не всеки път с нови.

# 287
  • София
Не знам за листата им, но майка ми до сега ми обясняваше, че самите малини понижавали телесната температура. Чудно ми е как?  newsm78

# 288
Мами, здравейте! Не съм писала от сума ти време, но пък ви чета. По-напред в темата прочетох за пълното безхаберие към бременните (от някои от докторите им). Подчертавам "някои", понеже в никакъв случай не искам да слагам всички лекари под един знаменател. Та да си кажа и аз болката. Последно ме гледаха на ехограф в 20г.с., за последните изследвания, които си правех даже и не мога да си спомня датата... и като за капак, съвсем скоро разбрах, че лекарката, при която се водя на ЖК е в болнични (което обясняваше защо не съм я виждала през последния месец). На моя въпрос дали все пак има някой, който да я замества, ми беше казано, че нямало такъв човек. На въпроса ми кога се очаква да се върне на работа, ми казаха, че не знаели, но нямало да е скоро, така че да си избера друг лекар. Няма смисъл да споменавам, че въпросната лекарка не си вдигна телефона, когато я търсех. Сега, аз съм напълно наясно, че всички сме хора, случва се да се разболеем, силно се надявам жената да се оправи, явно болестта й е сериозна, имайки в предвид продължителността на болничния й. НО - тази жена е лекар, тя води ЖК не само на мен, но и на знам ли още колко жени. Е може ли поне един заместник да не остави или поне да предопреди по някакъв начин? Благодаря се на Бога, че до момента се чувствам добре. Но ако нещо ми беше станало? Нямам връзка с нея, какво правим? Пълна батланщина! Направо съм възмутена. Офффф, извинявайте, отплеснах се много и ви напълних главите. Но просто знам, че само тук мога да бъда НАИСТИНА разбрана.  Ааа и само да ви попитам: какво усещате при контракциите? Прочетох, че някои са имали. Сигурно и аз съм имала, но като не знам какво е, може и да съм ги попропуснала малко... newsm78

# 289
Ааа и само да ви попитам: какво усещате при контракциите? Прочетох, че някои са имали. Сигурно и аз съм имала, но като не знам какво е, може и да съм ги попропуснала малко... newsm78

Аз от време на време усещам подготвителните (Бракстън Хикс). Представляват стягане на корема. Просто става твърд като камък. Няма болка или какъвто и да е дискомфорт, като изключим самото "стягане". Усещам ги обикновено като се поизморя - като пусна прахосмукачка в цялата къща, мина с парцала, забърша праха... Или пък ако си пусна по-гореща вода в банята. Simple Smile Но това са безобидни и подготвителни контракции.

# 290
Elea_Dar , усеща се стягане на корема за известно време и после отпускат. Дано следващият лекар ти пуска всички изследвания до край и да нямаш повече такива грижи!   Simple Smile

# 291
Диването, Lyubi, сега разбрах... Значи определено съм имала контракции. А аз си мислех, че бебето нещо се "протяга" вътре... Laughing И с таткото му говорим ли говорим ...  Joy

# 292
  • София
Аз мога да обясня какв усещам в момените, в които нямам контракции. Стоя и благодаря на ония отгоре...

# 293
  • София
За Многократните пелени ето какво намерих: http://www.nedelcev.bg/brand-products/view/bid/14/bcid/442/ и аз се зачудвам от време на време дали да не ползвам  newsm78

За бибероните - каучукуви в началото да не се отбие детето от кърма ако се дохранва, силиконовите после, така ни обясняваха в училището за бременни.

Но каква е разликата между пластмасови и стъклени?!

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 11:18 от Tonita.80

# 294
резервирана съм към пласмасовите защото е искуствено и задържа дъх и бактерии малко или много
и аз така знам за каучукувите биберони са по-подходящи за новородени

# 295
Здравейте, бъдещи мами от още една като вас  Embarassed с термин декември  Simple Smile
Отдавна не съм писала в този форум, ще се радвам да ви чета и обменям опит с вас   bouquet

Интересува ме кои бъдещи мами са от Пловдив и отзиви за болничните заведения относно раждането... извинявам се, ако има пусната такава тема, ако може - да ми дадете линк, за да не се повтаря тук  Simple Smile
Мога да кажа само за 2-ра градска. Там раждах първия път. Без избор на лекарски екип. Само си взех вип стая, която е една с 3 легла, самостоятелен санитарен възел и телевизор...ние така и така бяхме само 3 момичета в отделението. От акушерките останах много доволна, а лекарите мисля че се държаха адекватно. Иначе там работи д-р Бабаков (поне преди 4 години), от който много приятелки са доволни.

# 296
Elea_Dar
и аз да си кажа - моята лекарка беше в болнични до вчера, а съм била при нея последно на 18 август. Много се ядосах като отидох на консултация на 20 септември и ми казаха, че е в болнични, но не е ясно до кога и че не само никой не я замества, но и няма друг специалист в поликлиниката. Все пак днес успях да си запиша час за 6 октомври, а междувременно си платих и ходих при лекаря, който ми прави 4Д-то, та се поуспокоих.
Ами мамите, които нямат финансова възможност да си платят на частно?!? Не е редно да няма заместници на лекарите точно в ЖК! #Cussing out

# 297
Мами най-накрая днес си купих и прясно мляко и с такъв кеф си изпих 1 чаша чеее няма и до къде !!! Laughing
Вече съм отпускарка да се похваля пуснах си отпуската- 13 дена,мислех още малко да изкарам на работа за да се слее с болничния (45 дена преди термин),но едно че ме боли кръста ужасно друго че като споменах за отпуска пред колежката и ми каза; "Оо-о-о ама и аз имам 5 дена,дали да не те изпреваря" и вчера си пуснах молбата и айдее стига сметки без кръчмар Mr. Green Сега ми е едно леко и приятно като знам че следващите дни ще практикувам моя любим спорт ... от кълка на кълка Heart Eyes Laughing
А колкото до шишетата, бибероните и пелините-нямам си никаква идея кое е по добро и т.н.,знам само че ще сме на еднократни пелени Naughty

# 298
Ох,да ви се оплача нещо много ме стяга тумбака...лежа и си почивам от 5часа,но пак и пак си имам контракции на 15-20минути някъде.пих две нош па повече от обичайното,но без резултат.Май май да посетя докторицата?!

# 299
http://conti-bg.com/product/324/pantalon-desi-cheren-raie-saten.html

споделете какво мислите за този панталон,дали ще става и за зимата

Общи условия

Активация на акаунт