Отговори
# 300
здравейте, аз пък от два дни съм малко изстинала и се чувствам кофти, мрънкам доста и ми писва на моменти, но нейсе...
Ще ми мине. Утре отивам и си купувам всичките плодове, които ми харесат на пазара и ще си направя един разтоварващ ден, че доста ми е тежко. Мед и лимони на гладно и топли душчета и се надявам да излезе настинката от мен. tooth
Виждам, че обсъждате темата за коликите, не всички деца имат, въпреки, че повечето не ги подминава. Ани имаше доста и с рева си чак ни плашеше, всичко възможно пробвахме и действаха само две неща, които подчертавам само облекчават бебенцето, а не могат да го излекуват:
- масаж на коремчето, който всеки педиатър трябва да ви обясни как се прави, супер е лесно и обикновено с движенията се обират газовете и бебенцето ще се изпръцка и ще се успокои;
-топла кърпа на коремчето, приглаждате една пеленка и я слагате върху бодито на детенце и  от топлината то се отпуска и спира болката.
Може някоя друга мама да знае още някоя хитринка и да сподели. Simple Smile

# 301
Ами мамите, които нямат финансова възможност да си платят на частно?!? Не е редно да няма заместници на лекарите точно в ЖК! #Cussing out
Точно за това става дума. Ама какво да се прави - примирявам се с положението. То, ако можех да си го позволя, цялата бременност щях да си ходя на частно - поне да знам, че ще ми се обърне декватно внимание. Но реално погледнато, ние пак си плащаме - за какво са тези здравни осигуровки все пак?
Ох,да ви се оплача нещо много ме стяга тумбака...лежа и си почивам от 5часа,но пак и пак си имам контракции на 15-20минути някъде.пих две нош па повече от обичайното,но без резултат.Май май да посетя докторицата?!
Какво стана, мила? Как си? Дано да ти е поотминало.

# 302
  • Sofia
Слагате бебчо да спи върху вас (вие по гръб, то по корем)......при нас това помагаше.....хем се гушкаме.....хем се топлим. И не плачем, а и спим. 4 в 1. Heart Eyes

Ох,да ви се оплача нещо много ме стяга тумбака...лежа и си почивам от 5часа,но пак и пак си имам контракции на 15-20минути някъде.пих две нош па повече от обичайното,но без резултат.Май май да посетя докторицата?!
Когато аз бях с този ритъм на контракции.....док ми каза веднага 2 ампули папаверин (или нош-па) мускулно. И така през 6ч. Имаше мнго добър ефект. Контракциите не спряха, но намаляха значително.Но най-добре се обади на док.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 22:24 от an4eto

# 303
За коликите помага много спането на бебо по коремче. Това ми го казаха след 3 безсънни нощи, когато лежахме в болницата в Пловдив за бронхиолита на малката когато беше на 20 дена. 2-ма лекари сутринта на визитацията след 3-тата безсънна нощ направо ме съжалиха и казаха, че така ще се отпусне бебо и ще спинка по-добре. От тогава на сетне нямахме проблеми с колики и безсънни нощи.
http://conti-bg.com/product/324/pantalon-desi-cheren-raie-saten.html

споделете какво мислите за този панталон,дали ще става и за зимата

Стефи, това ми се струва малко тъничко. Аз си поръчах ето тази туника http://conti-bg.com/product/439/tunika-yuliya-beizh.html и ето този панталон  http://conti-bg.com/product/267/pantalon-beizh-esen-zima.html  да видя как ще са и ако ми харесат смятам да си поръчам още нещица от този сайт.

# 304
mim_pl изсуших ги и съм ги прибрала в един плик, който стои отворен, за да дишат, не съм ги стривала. Казаха ми като дойде времето в тензух да сложа около шепа листа и няколко пъти да правя от тях чай. А не всеки път с нови.
Намерих това:
http://www.rodilnitza.com/blog/pregnancy/herbs-in-pregnancy/
Чудя се дали да пробвам. Някой от вас експериментирал ли е с листа от малини.

Някой да е ползвал Гино-Певарил и ако имате отзиви. 10дни трябва да слагам свещички.

За утре срещата остава за 11ч. в кафето на втори етаж в Мола-Стамболийски?

# 305
Привет момичета,
мисля си, че бебчето ако си има силни колики едва ли вида и механизмите на шишето имат кой знае какво значение. Нито пък капките и чайчетата толкова помагат. Поне с нашето момиче беше така. Иначе повечето анти-колики трикове са най-вече за успокоение на нас - родителите.
Няма ли някакви хомеопатични варианти. Ние преди ползвахме Колииф - ама не мисля, че имаше кой знае какъв ефект. Само цената му върху бюджета ни:)
Сега ми се иска да проуча дали няма добра хомеопатия срещу колики. Хич не ми се иска да се справяме само с гушкане

# 306
  • Хасково
лека и спокойна нощ на всички
до утре

# 307
Привет дами!Изписали сте света днес... ooooh!Човек докато ви почете...
tani4ka111 аз помпа не съм си купувала...За шишетата просто се колебая какви...Но според мен са си нужни дори и да кърмиш - за вода или ако се изцеждаш...
pepitastar1 аз мисля да купя течен "Бочко" или "Тео бебе"
ZiZi83 и аз не съм фен да бездействам по месец и половина,ама да ти кажа и сега един ден съм ок,на другия само искам да лежа/ама не може като си на работа/...За това май е по добре този болничен да си го ползваме...Те хората са го измислили не случайно така...Да не дърпаме дявола за опашката!
gadamer искрено ти завиждам за това,че ти стават старите дънки...Аз мога само да си мечтая.
Eleonora_86 привет!!!Аз не съм от Пловдив ,но мисля да раждам там...Като се замисля за всяка болница са ми казвали и добри и лоши неща...Аз съм си решила вече коя ще е ,въпреки ,че и избраната ОБ я оплюха...
Стефи браво за отпуската!Завиждам ти!
Да ви се похваля дадоха ми желания документ.Някак си се почувствах по-добре...Иначе ние все още нищо не сме купили/само едни пелени/,но за сметка на това имаме многооо дрехи/дадени/Някой ден ще ги наснимам и ще ви ги покажа  Heart Eyes
Лека вечер и съжалявам за дългия пост! Peace

# 308
Сега като се погледнах в огледалото нещо много голям ми се вижда тоя моят корем... някак изведнъж щръкна за 1 седмица. И също толкова изведнъж бедрата ми станаха някак по-плътни. чак ме е страх да се кача на кантара....
Лека вечер и до утре на кефенцето за мамите, които ще идват на срещата!!  Hug

# 309
От мамите около мен разбрах,че ТОМИ ТИПИ са много хубави ,но специално в Пловдив имат проблем с намирането на биберони за тиах.Моята приятела търси от месец и никаде няма.Много ми хвалят шишетата на д-р Браун.Били най-хубавите срещу колики,много са единодушни за тях всички около мен.

За мен голямо удобство е он-лайн пазаруването. Там има почти всичко, което трудно се намира по магазините.

# 310
айде добро утро! да се запиша и аз един път сутринта. Сегаа отивам на лекцията на Моето дете  и после кафенце с мамите от Варна- срещичка. Хайде лек ден от мен и само усмивки

# 311
Добро утро и от мен! Simple Smile Един мързелив уикенд пожелавам на всички. Ние чакаме таткото да се наспи и да направим едно мащабно пазаруване е метро, че всички запаси са свършили. Аз явно няма да се оправя с гинодактарин след антибиотика. Вече 4 дни го слагах, но продължава парене и сърбеж. Слагам последните две глобули и на консултацията във вторник ще искам ново лечение или изследване. Имам подозрение, че и с цистита не съм се сборила до край. АКо се окажа права и до личната трябва да ходя в понеделник.. Абе нямат край тия неразположения.Така ми се иска да си гушна бебчето и съм сигурна, че всичко после ще е наред  Heart Eyes
И да се оплача- покрай всичките ми болести мъжа ми яко е загорял. Вчера толкова гадно ми стана, когато го отрязах, но съм с парене и сърбеж да му се не знае. И през нощта е започнал да ме гушка и да повтаря, че ме желае. Чувствам се кошмарно. Ще трябва да опитам тия дни с презервативи да си начешем крастата  Laughing
IoannaD, по-добре ли си?!

# 312
ДОбро утро и от мен!
Аз толкова рано никога не съм писала, но нещо хич не можах да спя тази нощ.. само дето се хвалих, че спя като пън. Имах намерение да откарам поне до 10, но от 8 се оцъклих и край.
Та веднъж и аз ще имам честта да сложа закуска и кафенце:

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 09:05 от A_vagabоnd

# 313
  • София
Честно да ви кажа, с първата бременност и аз бях включила в списъка си шишета, стерилизатор и какви ли не още нужни и ненужни дреболии. Шишетата, примерно, тъй ги и рададох  Embarassed Майстори са производителите и търговците да убеждават как техният продукт се доближава до гърдата и колко е суперско и много нужно и т.н. - нали това им е работата все пак. Но все пак поне признават "оригинала" - ако не е наложително, защо да се задоволяваме със заместители  Whistling Да не говорим, че има доста много алтернативни начини за предлагане на мляко в случай на временна необходимост - такива, които обикновено не повлияват негативно на кърменето от гърда в последствие (с чашка, лъжичка, пипета, спринцовка, система за хранене и т.н.). Да не говорим, че кърмачето няма нужда от допълнителен прием на друго до около 6-тия си месец - нито вода, нито чай, нито глюкоза, нито сок, нито каквото и да е друго... Кърмата е така създадена, че да удовлетвори всичките му нужди до момента, в който се появят повечето признаци за готовност за захранване Peace
Чудесно е човек да си подготви и проучи предварително пазара и достъпните магазини, но си мисля, че едва ли са много местата, където да не може бързо и лесно да се осигурят подобни неща в случай на нужда. Често една по-позитивна нагласа ("Аз ЩЕ кърмя" вместо "АКО кърмя", намаляване до минимум на образите на бебета с шие/залъгалка в устата наоколо), контакти с майки с добър опит в кърменето, предварителна подготовка (четене, уебинари, онлайн и офлайн кърмачески срещи, добри училища за бъдещи родители) и материали може да са достатъчни, за да потръгнат нещата.

Като сме тръгнали да споделяме за коликите, много ефективна при нас беше позата "тигър на клонче" в изпълнение на тати. В тази статия може да се види снимка: Масаж против колики  Често помагаше и топлината на коремчето, най-вече спането върху нас, особено върху корема на тати  Peace Честно казано чай не бих предложила на изключително кърмено бебе... само ще му заема място в стомахчето вместо кърма, ако въобще го приеме, де... ако се предлага с шише, има прилична вероятност от объркване на бебето поради различната техника на смукане от шише и сукане от гърда - и какво, заради единия несигурен ефект да рискувам по-слабо наддаване, неправилно засукване, разраняване на зърната и прочие - не, благодаря. Колко производители на чай споделят тези неща на опаковките - николко, уви... Да не говорим пък за инстантните чайове - подсладени и допълнително обработени, за да придобият този удобен вид...

# 314
Добро утро и от мен  Simple Smile
Мисля и аз да дойда на срещичката в мола , ако ме поканите разбира се  Wink
А дали да взема фото апарат се чудя  Rolling Eyes
A_vagabоnd страхотна закуска благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт