Идва есента, а с нея туптеж на МАЙски сърчица

• 32 580
  • 708
  •   1
Отговори
# 540
Страхотна темичка!  Hug
Пожелавам ви лека бременност и дано всички скоро да видим тупкащи сърчица!

# 541
Здравейте и от мен на бъдещите мами.  Grinning

Исках да ви попитам кога е подходящо да се направи първия преглед при гинеколог? Разбах, че съм бременна преди две седмици, но личния ми лекар каза, че било все още рано и да отида към края на октомври, когато би трябвало да е към края на 2я месец...ама нещо почнах да губя търпение! Принципно нямам болки, основно ми се гади и ми е отпаднало, но това си е напълно нормално по това, което прочетох и ми казаха. Вие кога отидохте за пръв път?

Относно разстройството, което явно си е някво вирусно, тъй като доста хора се оплакват, освен препечени филийки, може да пробвате с чист бял, варен ориз и орехи.

Благодаря ви и усмихнат ден на всички.  Simple Smile

# 542
 Jia_m добре дошла при нас  Grinning
Аз като се обадих за преглед ме питаха колко ми е закъснението и ми казаха, че първият преглед е добре да се направи след 2-3 седмици закъснение  Peace АКО знаеш, че си бременна и нямаш някакви оплаквания и причини за притеснение - кървене, болка или предишни проблеми с менструация, бременност и т.н.
Честито  preggo и очакваме скоро да се похвалиш с първи преглед   Kissing Heart

# 543
Момичета гледате ли вече децки колички

# 544
Добър ден и от мен, дами! Аз разглеждах колички, както и обзавеждане за стаи Simple Smile относно количките ми се иска да са 3 в 1. Има толкова голям избор, пък и ми се струва още много рано за покупки. За мебелите обаче не знам къде да разглеждам. Във вис виталис има хубави, но в повечето магазини няма почти никакъв избор, или просто аз не съм попаднала в подходящия.

# 545
и аз ги гледам тези 3 в 1 н няма кой знае колко голям избор за сега сме спрели на ABC DESIGN 3 TEC или на chiplino новата

# 546
Да ви кажа аз не смятам да купувам нова количка, а за креватчето съм се спряла на тези с люлка и мнооооого шкафчета, че при мен никога не са в излишък. Но мисля, че още е рано има много време- живот и здраве мисля само да ги изберем, а докато съм в болницата таткото да ги донесе вкъщи и да се погрижи за всичко  Grinning

# 547
Jia_m добре дошла при нас  Grinning
Аз като се обадих за преглед ме питаха колко ми е закъснението и ми казаха, че първият преглед е добре да се направи след 2-3 седмици закъснение  Peace АКО знаеш, че си бременна и нямаш някакви оплаквания и причини за притеснение - кървене, болка или предишни проблеми с менструация, бременност и т.н.
Честито  preggo и очакваме скоро да се похвалиш с първи преглед   Kissing Heart

Аз рабрах, че съм бременна още в четвъртата седмица и веднага си записах час за преглед, когато отидох вече бах пета седмица, на такъв ранен етап с добър ехограф бременноста може да бъде видяна, но единстевното което ще могат да ти кажат е дали се е закрепило на правилното масто, и ще ти кажат да дойдеш пак след 2-3 седмици, тогава вече ще се види повече, дори може да се засече и пулса на бебчо Simple Smile

# 548
здравейте и от мен в този облачен следобед,
дрехи за бременни още не смятам да купувам. всичко ми става въпреки че вече имам малък корем и някои колани ми стягат. и първия път бързо пролича, защото по-принцип нямах корем, но сега ми се струва че страшно бързо се показа. аз като забременея и веднага почвам да качвам кг, незнам как го правите това с отслабването, пък не ям повече даже напротив, имам чувството че и въздуха ми се лепи. вече си мисля, че ще ме заподозрят в работата. най-много ми е удобно да нося рокли, вчера се бях изтупала с една малка черна рокличка, че и по тялото, събрах мъжките погледи и имах чувството че всички колеги сигурно си казват "яяя колко е надебеляла". иначе рядко се намират яки дрехи за бременни, на мен поне все ми изглеждат огромни и торбести. аз си имам един панталон зимен и един дънков сукман, но не помня вече от кой магазин за бременни си ги купих  Embarassed  помня само че струваха майка си и баща си. всъщност и в обикновените магазини могат да се намерят подходящи дрехи, примерно панталон с връзки или туники. клин също е удобно но ако няма стегнат ластик. определено този път няма да обикалям по магазините за бременни.
З.Иванова пилешките дробчета определено не са полезни за бременни , те и за деца не ги препоръчват, защото там има отпадни вещества или нещо подобно незнам точно. но в другите  като агнешкия черен дроб се съдържа най-много желязо, даже ми го препоръчваха, защото с първото и аз бях с много нисък хемоглобин. също  и в телешкото и въобще всички червени меса. а акушерката която ме следеше тогава  ми каза да пия сок от червено  цвекло -това било върха само, че аз не мога да го вкуся.
Jia_m добре дошла при нас , по принцип първия преглед наистина е по-добре да се изчака за да се види хубаво на ехографа и най-вече сърчице . затова не бързай, но ако нямаш търпение няма защо да го отлагаш. при мен първия път се видя само точица. преди мъжа ми идва на всички прегледи с мен от началото до края, само дето не влезна да ражда с мен. но сега нещо пасува Twisted Evil та другия път го хващам за ушите и айде. той е много емоционален ще вземе да ревне.
krasichka само фолиева пия, то друго и не трябва поне засега. изследвания освен задължителните кръвни доктора ми препоръча  да направя ранен скрийнинг към края на този месец.  после фетална. и за гадните антитела трябва да правя аз, че ми се е паднала най-рядката кръвна група АВ -, а пък бебо се роди с "+".

# 549
  • София
Jia_m аз разбрах, че съм бременна на 23 Септември и веднага се обадих на моята докторка, да попитам кога да отида. Каза ми, че е много рано и се уговорихме първия преглед да е на 6 Октомври, т.е две седмици по-късно. В 6г.с и 6 дни и се видя ембрион със сърдечна дейност с коремен ехограф. Моят последен цикъл беше на 19 Август. Ако не можеш да се ориентираш по датите, кажи кога ти е бил последния цикъл и тук с момичетата ще ти помогнем.
krasichka много ми стана весело за детските колички. Аз имам вече две и продължавам да гледам. Обаче ако кажа на мъжО, че искам нова сигурно ще ми покаже вратата  Laughing. Всъщност харесвам втората си количка, но няма пълно легнало положение и се чудя дали да и взема кош за новородено.
Но както казаха и преди мен има много време, а и колко теми има да изпишем в чудене коя количка да си купим и кое креватче да изберем  Grinning

# 550

Dilqnski много ме развесели и ми се иска момента с избирането на нещата да дойде по- бързо... НО сега е време да се глезим, да си почиваме повечко и да следим да не изпуснем някое изследване, преглед и други подобни.

# 551
Аз също нямам търпение за пазаруване на бебешки неща, от сина ми имахме три колички, едната беше 3в1, но я подарихме, после си купихме нова, голяма и широка, а след това по-малка лятна. Мъжа ми като се сети и му става лошо, а аз все се надявах да е позабравил и да си купя нова, особено ако е момиченце, но май и ние ще се разминем само с кош за новородено към едната ни количка. Даже вчера в един сайт гледах едно страхотно бебешко чувалче, бяло с много сладка бродерийка и подарък към него плюшено хипопотамче, едва се въдържах Embarassed С първата бременност почнах още в петия месец с покупките, но ми беше първа и имах нуджа от всичко, а сега особено ако пак е момченце, почти няма да имам нужда от нищо Crossing Arms
Сетих се в Бенетон също имат дрехи за бременни, които изобщо не са лоши, купих си една плетена рокля, която по нищо не личи, че е за бременни.  Peace

# 552
на мен ми е първа бременност и само това суеверие да не се купува нищо на още нероденото смятам да го спазя, просто е по силно от мен и не мога ...

# 553
  • София - Младост 1А
Да точно така е, за момче трябва да си пипнеш носа, за момиче устата   Peace
Дрина, аз си следя бременността в Токуда и първата ми бременност си следях там и съм много доволна. В началото ходех на частно, но след това се записах по здравна каса, и сега мисля така да направя. Бях при Евтимова, но сега беше в отпуск и ме прегледа Живкова, като за първи преглед и то за установяване на бременност, беше добре Simple Smile Там ще раждам също, още не съм решила на 100%, но мисля при Димитров( първия път бях при Диков, но той вече е в Шейново)

И мен ме прегледа Живкова за установяване на бременността, но ще се следя при Д-р Росица Колева. Моя близка работи в Токуда и ми я препоръча. Та при нея ще си остана... ако не ми мине котка път нещо. Предния път доктора замина на специализация в чужбина, та ме изроди друга докторка, по негова молба. Та всичко очаквам.

elliee, аз ще си направя всички изследвания, без значение задължителни или не. Няма да коментирам изследванията в чужбина. За мен е важно дали бебето е наред. С предишната ми бременност, когато ми казаха, че трябва да направя аборт, реших да направя всички изследвания и тогава да реша. Вярвай ми щях да го направя, ако имаше съмнение, че детето ще се роди с увреждане. Не бих го причинила нито на него, нито на семейството ми. Естествено нещата се развиха благоприятно, но вярвай ми докато не го видях, нещо ме бодеше в сърцето. Притесненията за малката вероятност от слепота и глухота не изчезнаха докато не се уверих че вижда и чува. Така че аз ще правя всичко. Подозирам, че и амниоцентезата няма да ми се размине, тъй като съм минала границата от 35. Ще видим. Ще се разходя до Майчин дом да проверя и разпитам.
Някой знае ли дали доц. Кременски още работи там?

Avaline дънки за бременни има в моловете в Бенетон, Есприт и Манго. Аз знам за един магазин с разкошни дънки за бременни – намира се на ул. Фритьоф Нансен в долната част – до общината. Не съм ходила много отдавна, надявам се още да го има.
Иначе магазина, за който krisi72 писа е срещу магазин Стил 99 в Младост 1А.

Jia_m, аз отидох на преглед за установяване на бременност 14 дни след като ми закъсня цикъла – 5 седмица. Видя се плодното сакче. Записаха ми час за след 3 седмици и сега на 19-ти съм на преглед.

Krasichka, за сега пия само фолиева киселина. А за гледането и пазаруването... аз имам доста неща от малкия и доста приятелки, които вече имат по 2 дечица. Та този път вероятно нищо няма да купувам, освен дрешки, козметика и шишета. Малко е раничко още за шопинг. Обаче мога да ви изконсултирам кои са абсолютно най-ненужните неща   Grinning

Хубава и мързелива събота ви пожелавам!

# 554
Jia_m, отидох на преглед 10 дни след положителен уринарен тест за бременност. Иначе казано 10 дни след датата, на която трябваше да започне МЦ. Видя се точица. 10 дни по-късно видяхме сърчице  Hug
Drina, точно там е магазина - първия в който влязох. Ремонтираха ми колата и просто надникнах... След това ходих в "Скай сити мол", разочаровах се и оттогава съм се спряла...
И аз се заглеждам по бебешки колички, засега само в нета... това щоке ми е взело очите...

Общи условия

Активация на акаунт