Отговори
# 435
Джос, тука съм, как....
Във Варна положението е критично, но аз се крия в София...

Ботушки не съм взела още, но се оглеждам и харесах едни, но трябва да го водя да пробва, а с тази хрема хич не ми се иска...

# 436
ANGYA, и аз се регистрирах там, но до точки не съм стигала. Тук в Дървеница строят нова градина, слагат й дограма сега и се надявам за другата учебна да я пуснат. Но ако Филип не си преодолее хранителните алергии, няма да ходи на държавна. Ще трябва да се ръсим някъде за частна, където ще ни предлагат и диетично меню.
То как ще стане като ще се пробваме и по-голям апартамент да купуваме....Една такса от 500лв за ясла ще дойде напълно излишна, ама....Защо трябва да е лесно, като може да е трудно
И аз добавих дребо към профила на кака му, имаме си стара регистрация. Не ми даде точки  newsm78 ANGYA с 5,5 точки е по-вероятно да се доредите до безплатна екскурзия в космоса отколкото до ясла/градина. Сори за хумора, но тепърва ще видите какви нерви се ръсят по кандидатстването  ooooh! Като "класирах" каката ми отне 1 месец да правя екселски таблици, да засичам имена на деца, които кандидатстват в няколко градини и къде са на 1во място сигурни. Математическия ми подход даде резултат и ни приеха на първо класиране. Наистина се чувствах като лунен пътешественик  hahaha
Но за да не те отчайвам съвсем да добавя, че когато подредиш градините реално, ще ти се начислят още точки - 3т. за 1во желание, 2 за 2-ро и 1 за 3-то. За останалите не се добавят точки. И един съвет /пак непоискан  Blush/ пишете много градини, дори такива, които не са ви привлекателни. Така ще участвате в жребий като дойде ред за граничните групи. Сложно е, не ми се обяснява, просто пишете де що ОДЗ се сетите, включително и такива с нулев прием. Имат гадния навик в последния момент да пуснат места и тогава вие ще сте с по-голям шанс.

Жосефа, може да кандидатстваш по една програма към бюрото по труда. Те щи ти плащат мин.заплата на гледачката плюс пълни осигуровки, а ти ще и дадеш на ръка да речем още 250лв. Хем детето ще е с индивидуална грижа, хем ще ти е по-евтино.

# 437
Тъкмо направих регисистрация на Филип  в http://kg.sofia.bg/ и имаме цели 5.5 точки ... дали изобщо имаме шанс следващата година за ясла?  newsm78 newsm78 newsm78

Е нещо не си сметнала като хората Wink за Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община - 3 т., за Работещ родител /или в отпуск по майчинство/, който е социално осигурен - по 1 т. за родител , дотук са ти 5т. +3т за първо желание стават общо 8т. Има Допълнителни критерии, от където имате още 0.2т. за работни родители и ДК3 ако си избрала ДГ в района на живеене още 0.1т . Общо 8.3т най-малко  и вече ако хващаш и някой друг критерии си номер 1. Wink Ето линк http://kg.sofia.bg/?page=manual2010#41
Можеш ли да правиш кандидатури, като вече имате 10 месеца ???

Айде после пак ще пиша и по др. теми че има глад Simple Smile))

# 438
  • Бургас
7/8, и Коцето има такива ботички, само че тъмно сини. От кака му са, почти като нови Peace
Може ли да кажеш откъде пазари столчето и на каква цена е?

Бебешондъл, съжалявам за сладката Тея, дано да няма големи поражения Hug

# 439
  • София
Жосефа, може да кандидатстваш по една програма към бюрото по труда. Те щи ти плащат мин.заплата на гледачката плюс пълни осигуровки, а ти ще и дадеш на ръка да речем още 250лв. Хем детето ще е с индивидуална грижа, хем ще ти е по-евтино.

dobra, не съм чувала за такава програма....Звучи приемливо с гледачка, стига човек да попадне на коректен и грижовен човек....Трябва да обмисля всички варианти и да избера най-малкото зло. Че е хубаво да се върна на работа догодина септември-октомври...Доста позиции съм загубила за тея месеци, които ме няма  Sad  Sad  Sad  Но пък работодателя ми е коректен и се надявам да се навият на работно време 8:00 до 17:00, вместо от 10:00 до 19:00  Crossing Arms
Но вероятно трябва да забравя за командировките....

# 440
Мисля, че програмата се казва "отново на работа", но не  съм на  100% сигурна Simple Smile

# 441
Момичета, благодаря за отговорите относно задържането на тегло на Алето Hug
Седем осми, и аз се интересувам от столчето Hug
Бебешондел, милата, дано само с уплаха да сте се разминали Hug
За изхвърленото бебе!Нямам думи!Как може!Недоумявам!Що за изрод трябва да го направи!Толкова малко беззащитно! Sad

# 442
Здравейте момичета:)

Тихичко казвам,че е по добре. PraynigНеото вчера гледа всичко и каза,че си е добре.Но може още някой ден да й се гади.Спирам млякото тия дни,че от него й се сгажда всеки път.Дано мине!Тя каза,че това било дори леко изкаран вирус #CrazyИмало деца по 10 пъти акане на ден и тн и тн..не ми се мисли...В деня дето аз съм се обадила за Александрина още 5 нейни пациентчета били с такъв проблем.Та явно си върлува яко.

Иве,дано си права и да не повтаря,пу пу!Неото каза,че между годинка и две се боледува често-често и ако всеки път изглеждам така както вчера,аз съм щяла да се докарам за болница.Много се изплаших наистина.Сега осъзнавам,че трябва да съм силна и да се понасят тези неща без излишни драми,но този път изтрещях...може би щото и аз бях зле..знам ли...

Бебешонделче,дано нищо й няма на хубавицата!Сигурно си се побъркала и ти...леле тепърва какви неща ни чакат,мами...

Мари,и ние грам не сме наддали,но може би е свалила тези дни и затова.Нищо обезпокоително според неото няма.Пък и нашите адашки не са толкова слабички,че да е драма:)

Рика,Добра ти е писала за вит Ц.И аз капах лятото покрай зъбките,нали имаше малко секрети.Между другото и ние имаме една позната баба дето само плете уникални неща и ни изпраща:)Сега си имаме шапки,търлъчки,жилетки,елечета за вкъщи;)А на село изрових една супер яка шапка дето не знаем моя ли е,или на кака ми...дето е на 45 JoyИ я взех...ще я постна във ФБ като мога...Така добре й стои!:) Обожавам такива запазени сладурски неща от едно време.

7/8, HugЧестити ботушки и столче на Валето:)

Джос,и аз почти няма свестни дрехи за зимата...и ботуши едни само.Миналата година си бях взела 2-3 бременни неща JoyЕдин вид отдавна не съм пазарувала ма дето казваш нещо нямам и желание.Като знам какви месеци вътре ни чакат... ooooh!Май на пролет ще е пазара...Simple Smile

Между другото половинката беше взел и монтирал ново столче за колата като ни взе онзи ден,но дори не го погледнах в това притеснение.Вчера вечерта пробвах и я сложих за 2 минути...поне не рева,но веднага вдигна ръчички и да я взема.Ще се мъчим пак като се оправи и е на кеф повече:)

# 443
Вижте на какво попаднах за ботушките...само не знам дали се има предвид прохождащо детенце...

http://www.azibebe.com/index.php/bebe-i-dete/griji-i-razvitie/ka … /menu-id-128.html

Забравих да ви кажа...тези дни Алексче се научи истински да целува:)Като й кажем Цункай мама,тати,баба и залепва устичка на бузата JoyДушицата тя!

Друга новост е да показва колко голяма ще порасне:)И за всяко Браво пляска с ръце Joy

# 444
От нас малко разкази в картинки.
Това са нашите ботушки, взех ги за 12 лв. Зимата едва ли ще ходим с тях по снега, не сме от бързо развиващите в двигателно отношение. Вътре са със пух, ама ми направи впечатление, че не топли особено много, може би защото е изкуствен.

Столче избрахме това:

Супер изгодно като цена, няма нищо общо с китайските столчета, със каквито си трябва защити, тези дни ще го пробваме на първите няколкостотин километра, струва ми се, че ще му е удобно, има хубаво легнало положение за разлика от останалите, които повечето не бих го нарекла "легнало".  Има много интересни модели , нашето е с пингвините http://okbabycarseats.com/Car-Seat-Bellelli-Leo-t672/

Вчера купих ръкавички,мислех че няма да ги търпи на ръцете си, но не се оказа така. След дългата разходка ръцете му бяха топлички, а иначе колкото и да е добре облечен все са студени. Взех такива с един пръст и с някаква муцунка на коте с ушишки.

Мари, Вальо също е скаран с доста от яденето, от няколко дена проядохме супа (и то не всяка), иначе само кремове, каши, общо взето сладки неща. Сутрин и вечер-кърма. Пюрета беше проял едно време в 6-ти месец, в нас е като магазин за детски пюрета, ама не ги яде. А все някога ще прояде, не се безпокой, четох в една друга тема за една майка с 2 годишно дете, която пише, че особено като и е болно детето няколко дена са само на кърма. супер е че кърмиш. По-добре да кърмиш дълго и да не иска да яде друго, отколкото да си захранила рано и да нямаш кърма. Моя приятелка не кърми от юни месец и оттогава казва, че все и е болно детето.

Пламс, много ми харесаха ботушите. Може би не те интересува моето мнение, но и аз бих ги взела  Peace

много е хубаво столчето Simple Smile от къде го взе и на каква цена ? Simple Smile))

# 445
КalinaZ, знам че си широко скроена душа, затова си позволявам  Mr. Green Теб само второ бебе ще те оправи! Давай сега ти е времето, стига си разправяла как с Алексче ще си останеш! Като са две няма да имаш време за толкова притеснения  Joy
За плетените дрешки, харесвам ги много, но само ако са нови. Едно бабе по линия на мъжа ми и за двете плете страхотни комплекти. Тя се занимава професионално, продава ги в магазини.

# 446
Щях да питам днес, по колко пъти спят дечицата ви през деня?
Моята Алекс, спи три пъти по час долу-горе.
Написахте ли писма до дядо Коледа, за подаръци? Grinning
Кали, да хич не са слабички Grinning

# 447
  • Пловдив
Ели, миличката Тея, дано се размините само с подута устичка  Praynig Като си помисля и аз, че от тук нататък ни чакат само такива неща и лошо ми става  Whistling Господ да ги пази сладурите ни  Praynig Praynig Praynig

Аз също съм в голяма чуденка за обувките. Светле, вашите наистина са много сладурски. На мен също не ми се дават много пари за обувки, защото знам че ще ги носи само няколко месеца. От друга страна той вече се изправя и си стъпва като се държи и като излезем на вън понякога го пускам да си пълзи и изправя.  Та зимата като има сняг сигурно ще го оставям да се въргаля в снега, та ще трябва да бъде с хубави топли ботушки. Та съм в голяма чуденка  newsm78

Светле и на мен ми харесва столчето, колко струва?

За хремата- знам че не било много хубаво да се капе вит. Ц , защото било кисилина и увреждало лигавицата. Макар, че и аз слагах малко. Много помага лайка с мед, физ.разтвор с клеева или слагаш по една капка зехтин в нослето. На нас тези неща много ни помогнаха  Peace

Мари, Влади спи различно. По принцип сутрин като стане към 7:30 , после към 10-10:30 прави една 10-15 мин дрямка и след това като излезем на разходка по някоето време заспива и спи около час и половина. Ако сме си само в нас спи само по 20-30 мин. Вечер ляга към 20-20:30.

# 448
Здравейте,

Мари, малката спи два пъти на ден от доста дълго време. Сутрин от 10 до 11,30 и следобяд от 14,30 до 16,30 часа. Часовете са почти едни и същи с много малки изключения. Спи еднакво добре и вътре и вън.  Peace

Кали, много се притесняваш, то вярно че хич не е приятно детенце да е болно, но ако всеки път така преживяваш всичко, ти ще се поболееш. Hug

И Ади днес се джустира в един стол, та сега е с цицина на главата, ама да би мирно седяло - не би чудо видяло. Crazy

Ботушки имам на КиК, с пух са вътре и са много топлички. Космонавти имам два,  80-ти размер, стават й, така че с тях ще изкараме тази зима.

Ние от вчера сме на детска кухня, засега яде от всичко без да протестира, с една дума й харесват манджичките, та ми отпада нейното готвене.  Grinning

# 449
  • Пловдив
RikaRurika , понеже ти беше гледала на тази марка ботушки, та влизам да ти кажа, че в Лекси в Пловдив са по 33,19 лв, а тук са 54,90 лв http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/16947  #Crazy Баси разликата в цените, направо ме изумиха тези  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт