С малко Априлско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 36 481
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Aз съм на 27.10 на преглед дано и аз разбера какво е тогава ще съм в 17 г.с надявам се да кажат че е момче  Mr. Green

# 661
 ако е момче и не се "крие" с хубав ехограф и добър специалист се вижда още в  12 седмица, но все пак процента не е 100, а около 70. За момиче по- късно се ангажират с прогнози.....

# 662
  • София
На първата ФМ, бях в 12 седмица и един ден, без да питам лекарката , тя сама ми каза, че гарантира 80% , че е момиче. Така че , зависи кой и с каква апаратура гледа, явно. А и грешки стават винаги Wink

# 663
и на мен докторът ми каза, че за едното се хваща на бас, че е момче на прегледа края на 11г.с., но за другото не се знаело още момиче ли е, надявам се другата седмица като съм в 14г.с. и 6дни да се разбере, интересно ми е Simple Smile

# 664
Добре дошла на "белгийската" мама Simple Smile

И се надявма от Къдричка да чуем скоро успокоителни вести!

Колко рано са научили много от вас пола на бебчето - страхотно   Laughing моят доктор ме остави чак на ФМ през 20та седмица като следващ преглед (сега съм само 15) и мисълта, че няма да видя човечето 6 седмици хич не ме радва, но поне следващия път много новини ще има.

за БХС - аз нямах снимка, защото апаратът при моя доктор не принтира снимки и той ми даде написани няколко мерки на бебето и това беше достатъчно. Но ми каза да отида на следващия, макс. по-следващия ден след това, за даса валидни, и в Майчин дом приеха това и не са ме карали да си правя такъв преглед и при тях. За тези, които припадат при взимане на кръв - сестрата там е страхотна, много внимателно боцка, аз за първи път през живота си не припаднах.

Цвеколото го ям сварено в много сложна салата с варени картофи, боб, лук и кисели краставички, само дето варя цял ден нещата в различни тенджери и накрая ... резултатът е само една салата и моят мъж не може да схване защо толкова труд  Mr. Green

И аз като някои от вас трудно спя настрани и някъде прочетох да си слагам възглавница между краката - и да ви кажа се родих така. Много е удобно и много сладко се спи.

# 665
Аз спя на ляво обърната, почти легнала върху мъжа ми, той е моята възглавничка  Laughing Поне, докато не ми стане прекалено голям корема ще се гушкам в него.

# 666
  • Варна
А и да попитам тези раждалите секцио. Когато раждах секцио преди 4 год. (по мед. показания) ми казаха, че и следващите ми раждания ще са така. Сега обаче има нова мода според, която ако са минали повече от 2 години си раждаш нормално, ако ги няма пак мед. показатели де. Вие какво мислите по-въпроса и наистина ли има такова нещо? Знам, че след секцио едмо нормално раждане наистина трябва да е нормално (без окситоцини други екстри), за да се намали риска от скъсване на матката, а не ми се вярва в БГ болница да те чакат за толкова естествено раждане.

Още снощи исках да ти отговоря, но не успях-аз не съм от раждалите секцио,но в БГ Мама има тема, даже са три за вагинално раждане след секцио .

Това е трета тема, ако имаш време и желание може да се върнеш назад и за другите две http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=560692.0  Simple Smile

В началото на годината се бях зачела и аз там, имам приятелка,която се беше решила-заедно с нейния лекар да ражда вагинално след първо секцио (преди 2г и 4 м....)
Всички показания сочеха,че ще може да се справи, бебето беше малко, таза в норма,позволяваща вагинално раждане и т.н., накрая обаче пак роди секцио, поради други причини-изцяло немедицински
Моето странично мнение е,че в такава ситуация трябва много добре да вярваш на доктора си, да е човек с опит и спокойствие -от двете страни ...
В темата има посочени клиники и лекари,които го практикуват

А за спането, или по-скоро неспането ...вече едва издържам...
С първата бременост спрях да спя в 6ти месец, тогава бебето стана много активно и постоянно ме събуждаше, сега не мога да спя от 2рия месец ....Вечер съм свръх уморена, заспивам рано и в 02ч през нощта вече съм с двете очи ококорена ....поне до 05ч, и после как няма да съм като парцал цял ден  Tired

И чай пия преди заспиване-мента /маточина, спим в прохладна и проветрена стая ...на удобно легло, но явно външните фактори не помагат , а като знам какво ме чака след раждането бива да си отспя сега,че после съвсем няма време  Crazy

И при мен не казаха пола в 12гс на първата ФМ, но аз и не попитах, едно че ми се стори твърде рано, и второ,че имам усещането пак за момче, така че искам да си проверя интуицията колко е вярна този път ...

Хайде, лек последен работен ден  Wink

# 667
Добро утро момичета!!!Желая лек последен работен ден,за тези които ще е последен де.Тук ми беше много студено сутринта,предполагам ,че ще прекарам събота и неделя у нас на топло.

Надявам се на добри новини от Къдричка!!!

# 668
Добро утро и от мен! Желая усмихнат ден на всички мами- дано времето се пооправи малко.

# 669
Добро утро на раннобудните мамиии Simple Smile
Аз спя като лемур .. с изкл. на последните два дни. Последните два дни вечер съм мн.изморена, раздразнителна, студено ми е (без да имам темп.) и лягам към  21-22 ч.. затова ставам рано. Опасявам се, че щитовидната ми е виновна отново (нали ми спряха гадния преднизолон, може би не издържа без него, но пък бебето е по-добре така).. аре да не почвам толкова рано с гадости.
nataliai, моя док. също ме остави за 20тата и нататък дори. Аз според посл.изчисления (негови, от сряда!) сега навлизам в 18та. Затова си мислех, че сега ще ме прати на ФМ и каквото трябва, но се ограничи той да ме гледа (е, на мен ми принтират снимките де) .. вече му е тясно на бебето, лежи със сгънати крачета и от гъзенцето до главата е над 11см .. на мен ми се струва, че виждам пъпна връв и пишок ..ама той каза, че на този апарат е рано да се види Simple Smile
Къдричка, какво става ..?! Днес съм цял ден free и ще ти пращам положителна енергия заедно с другите мами!

# 670
на мен ми излезнаха резултатите от tsh i ft4 всичко е в норми мн се радвам за което, че тоя тсх си варира беше висок после нисък а сега е ок. Пия си еутирокса де и така.

# 671
geryito, само така - няма да му се даваш Simple Smile .. мен не ме гледай .. моят случай е малко по-кофти, но и аз сега съм само на хормон, само, че Л-тироксин (бая много пия през ден 75 мг, през ден 100), а ти?

# 672
geryito, само така - няма да му се даваш Simple Smile .. мен не ме гледай .. моят случай е малко по-кофти, но и аз сега съм само на хормон, само, че Л-тироксин (бая много пия през ден 75 мг, през ден 100), а ти?

Аз всеки ден по 50мг а събота и неделя по 25. Мен ме гледаха на ехограф нямам кисти или възли просто лек повишен хормон и така от май месец си пия хапчета. После си ми беше в норма но не ми го спряха ендокриноложката ми каза в никакъв случай няма да го спираме. Е защо се питам аз? Ако вече си е в норми защо пак трябва да пия лекарства? Ама не се бъркам в работата на лекарите, слушам и изпълнявам.

# 673
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте, аз съм малко болна и нещо мн трудно се оправям, сега уж ми е по-слаба хремата, ама се разкашлях, много неприятно.
 А снощи ми дойдоха явно в повече емоциите и изобщо всичко и почти цяла нощ имах контракции, много се уплаших. На всичкото отгоре както се бях ошашкала по едно време и мъжът ми стана и дигна патардия и понеже беше изведнъж съвсем ме стресна и като се засилиха тия стягания, много гадно. Хубавото е, че бяха безболезнени, но явно ще трябва повечко да се пазя, че не ми се влиза в болница, то и няма кой да ми гледа децата, още повече, че малкото е кърмаче и не може без мен.  Cry

За пола - много зависи от ехографа и това как е застанало бебето. На моята др машината е мн добра, но в 13с и 1д не се видя пола и каза следващия път със сигурност, та сега чакам началото на ноември.

Чакаме добри новини от Къдричка!

Хайде стига за сега, че едно човече се катери по мен!  Laughing

# 674
"Не съм" при усещане на контракции ношпа успокоява матката. Аз пия по предписание 3пъти по 2, но когато нямам стягане пия и по едно. Hug

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 11:05 от laguna

Общи условия

Активация на акаунт