С малко Априлско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 36 480
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
КЪдричка, браво ... и успех за напред .. ще мине бързо и мъничката кака ще се радва на бебчо !!

# 736
Къдричка, чудесни новини! То в това положение полипа си е чудесна новина в сравнение с отлепването и т.н.  Hug
И аз като теб като прокървих се притеснявах да не ме вземат в болница и то заради Пламена, особено като вдигна температура на следващата вечер. Изобщо не се притесних за бебето  Embarassed

Много положителна енергия изпращам на Gazolin и Bon4il. С вас сме момичета! Сега трябва да се пазите и да сте спокойни.  Hug Hug Hug

И една идея за заглавие на тема: Априлски мами любящи гадаят за сини или розови гащи

# 737
Къдричка Hug радвам се че не е свързано с бебето и всичко е ОК!!!! Хубав край за деня.
Дами на мен ми харесват и двете заглавия!  Peace

# 738
Здравейте, не влизам често във форума , но пък чета редовно изписаното от вас.
Искам да кажа на мамите шофьори  че на мен ми се наложи дълго пътуване тази седмица, в което само аз да шофирам.Двете докторки и Ж>К и Софийската ми казаха че сега между 4-я и 7-я месец е най-благоприятния момент за дълго пътуване, после след 7-я щели да ме "стационират".Единственото на което акцентуваха е че на всеки 180-200км трябва да спирам и да се разхождам поне 10 минути -това е за артериите които кръвоснабдяват матката.
Аз съм свикнала с колан и не мога да потегля без да си го сложа , а засега нямам и коремче.
Има ли други като мен , които от началото на бременността само да са отслабнали и още да не са започнали да качват кг.?АЗ отслабнах 7 кг след ИН ВИТРО и още съм си така вече 14-та седмица?
Никой не може и да заподозре че съм бременна.

# 739
Гласувайте, мамички, че не остана място...

Къртиче, завиждам ти на килограмите, аз започнах да качвам още от 11-12та седмица - в началото само със 100-200гр на седмица, а после --уфффф .. сега съм +6 (18та седмица,:) ) !!

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 11:39 от s.kov

# 740
Къдричка, чудесни новини! То в това положение полипа си е чудесна новина в сравнение с отлепването и т.н.  Hug
И аз като теб като прокървих се притеснявах да не ме вземат в болница и то заради Пламена, особено като вдигна температура на следващата вечер. Изобщо не се притесних за бебето  Embarassed

Много положителна енергия изпращам на Gazolin и Bon4il. С вас сме момичета! Сега трябва да се пазите и да сте спокойни.  Hug Hug Hug

И една идея за заглавие на тема: Априлски мами любящи гадаят за сини или розови гащи

Здрвейте, на мен много ми хареса това заглавие Simple Smile

# 741
И на мен ми харесва Априлски мами любящи гадаят за сини или розови гащи Grinning

# 742
Момичета, гласувайте в анкетата ...
И още нещо - верно, че бях казала, че ни е рано за цветни щъркелчета - но която иска да й се сложи - да пише на Априлки на лични какво бебе очаква .. и ще ги направим .. в началото няма да има на всички Simple Smile

# 743
Здравейте, момичета! Отдавана не съм писала, но всеки ден чета какво сте писали. Аз си правих повторно изследване за токсоплазмоза в НЦЗПБ, защото не ми бяха направили изследвания в частната лаборатория дали има инфекция в момента. Оказа се, че нямам токсоплазмоза, нито съм я прекарала. Не знам какво иследват тези частни лаборатории, но там ми изкараха антитела за токсо-то. Само ми се докараха излишни главоболия:( Иначе съм добре - детето на градина, аз на работа, и все още не съм казала на шефа или на колегите, тъй като може да ни вдигат заплатите. Ако разберат, че съм бременна, ще изгоря с повишението. Вече ми се случи с първата бременност:) А парен каша духа, нали?
За заглавната страничка - с термин на 11.04.2011 г., втора бременност, на 36 год., София.
Показателите ми от първия БХскрийнинг са много добри и в МД ми казаха, че няма нужда да правя другия в 15-18 г.с. Моята АГ обаче настоява? При вас как са нещата с БХС и някой ще прави ли следващия? Къде ви правиха ултразвуковия преглед за БХС?

# 744
На мен Томова ми каза, че ще е момче, може би, но не се знае. Засега се надявам да е момиче, та да ми се "нашарят" - първото ми е момченце.

# 745
Имам въпросче , виждам че някои мами са написали че вече са в 18-та седмица, аз съм с термин 11.04. и имам последен цикъл на 06.07.2011 и в момента съм в 14-та седмица и по калкулатор и по ехогафски данни на бебе.Нещо не ми се връзва как така има хора вече в 18-та ? Wink

# 746
jasdree и на мен ми предложиха да правя втори БХС,но може и да не го направя
При мен цифрите бяха 1:6 700;възрастов риск 1:590,и сега не знам дали да ги повтарям,запазила съм си час при друг специалист,за да чуя неговото мнение.Че ако и втория път излезнат подобни резултати...???И все пак мисля да не го правя,тъй като възрастовия риск се влия от възрастта най-ве4е,а моя приятелка с 1:350 възрастов риск,са и казали ,че са ок и не се налага нов.

# 747
Къртиче, аз просто не знам кога ми беше последно и в началото мислеха, че съм априлска мама .. а се оказвам мартенска .. и то в средата на март, но свикнах с вас и седя в този форум. Затова съм 18та почти Simple Smile

# 748
Извинявай s.kov не е лично , просто искам да си сложа лентичка и се замислих в коя седмица съм.
Желая ти хубав ден. Simple Smile

# 749
И последно да поискам един съвет за кърмата: При миналата ми бременност още от 7 месец трябваше да ходя с поплънки, защото течеше т.е. имах кърма, но след секциото на следващият ден спря, а и малкият не искаше да суче та въобще не ми се получи с кърменето. Та въпроса ми е секциото до колко има общо и какво мога да направя, за да не се получи пак така? Извинявайте за дългият пост! Приятен ден на всички!!!  Grinning
Нормално е да изтичат капчици коластра в края на бременността.   Peace
Потичането на коластрата след раждането е свързано с определени хормони, които се произвеждат в организма по време и след раждането. При секцио е хубаво стимулацията на гърдите да започне възможно най-рано - ако майката е в добро състояние може и един час след раждането. Ако няма кой да й помогне това да се случи, може да започне сама да стимулира гърдите на ръка или с помпа. Възможно най-ранното поставяне на бебето на гърда, допринася за по-бързото потичане на коластрата.  Simple Smile
Бончил и Газолин, стискам палци всичко да е ок  Hug Опитайте се да си почивате и да се усмихвате повече  Hug Hug
Къдричка, много се радвам, че бебчо е ок Heart Eyes
s.kov ,лентичката ти си е съвсем ок - 17 г.с. и 4 дни означава, че си в 18та седмица Simple Smile
Усмихнат ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт