Оставам в леглото при мама и тати!

• 20 456
  • 492
  •   1
Отговори
# 270
В първи клас и на мен ми е м алко чудно как детето ще седне само да си ги пише упражненията, при положение - че не може да си прочете самата задачка?  newsm78 Иначе - наличието на бюро е важно за мен - не самата стая. Защото може и да си имате стая с прекрасно бюро, но детето да си е свикнало и да си пише на кухненската маса. Ние имаме бюро в спалнята, но малкия никога не го ползва...

Те им дават направо интеграли. Пишат интеграл, след интеграл.

# 271
В първи клас и на мен ми е м алко чудно как детето ще седне само да си ги пише упражненията, при положение - че не може да си прочете самата задачка?  newsm78 Иначе - наличието на бюро е важно за мен - не самата стая. Защото може и да си имате стая с прекрасно бюро, но детето да си е свикнало и да си пише на кухненската маса. Ние имаме бюро в спалнята, но малкия никога не го ползва...

Те им дават направо интеграли. Пишат интеграл, след интеграл.

Абе, предполагам, но това значи, че моето дете е просто тъпо. Хем спи при мен, хем си няма стая, хем не може на 5 години да пише и чете. Провал отвсякъде...

# 272

Бе съвсем спам, ама задачките им ги Обясняват, спокойно, и често не са свързани с това да Могат да си я прочитат. PeaceДишай спокойно, дори и да няма кой да му смила нещата наготово-ще се справи.Общо взето 1 клас е повторение леко на пгу, само че вместо печатни, учат ръкописни буквите...

# 273
  • София

Бе съвсем спам, ама задачките им ги Обясняват, спокойно, и често не са свързани с това да Могат да си я прочитат. PeaceДишай спокойно, дори и да няма кой да му смила нещата наготово-ще се справи.Общо взето 1 клас е повторение леко на пгу, само че вместо печатни, учат ръкописни буквите...
там, където в ПГУ са ги учили да пишат, а когато не са... изобщо не е повторение  Peace

# 274
viliko, то няма какво да четат, имат да пишат дадена буква/цифра/ченгелче, зададено им е в началото на реда и после просто го изпълват. Или задача 1 + 1 или <>=, като пак има пример в началото, по който карат. По-сложните ги обясняват в час - направете това и това, после ако има за домашно, задачата е същата.

# 275
viliko, то няма какво да четат, имат да пишат дадена буква/цифра/ченгелче, зададено им е в началото на реда и после просто го изпълват. Или задача 1 + 1 или <>=, като пак има пример в началото, по който карат. По-сложните ги обясняват в час - направете това и това, после ако има за домашно, задачата е същата.

Да, за загрявка е така. Но обърни напред учебника и тетрадките най-вече  Laughing
Все си мисля, че създаването на концентрация, начина да не се разсейва, желанието - са неща - дето родителя ма лко или много трябва да възпитава...Но ще видя, имам време аз...

# 276
Случва се главно на тези, дето вместо съвети раздават назидания. Жената иска конкретен съвет, спрямо ситуацията, а не разбори защо и как се е стигнало до тая, за някого си погрешна практика

Ами виж сега, ако ти приемаш нечие мнение за назидание, проблемът е твой и е в твоята глава. Сигурно си неуверена. За мен мненията на хората са просто мнения - всеки живее в собствената си вселена и вижда света със своите очи. Дали ще ги разглеждам като съвети или назидания, е въпрос на мое лично решение. Надали ще разбереш какво ти казвам, ама айде, поне да опитам. Колкото до конкретната ситуация, обект на разискване тук - не мисля, че има някой, способен да даде революционно адекватен и практически съвет, който да не е дошъл на ума и на самата авторка. Нима има хиляда начина да се изкара едно дете от родителската спалня? Ако си прочела внимателно първия пост - а ти очевидно не си - ще видиш, че нито преместване в съседно креватче (розово при това) работи, нито пренасяне след заспиване, нито разговори, нито ограничаване на пространството. Тоест всичко конвенционално е изпробвано и идва ред или на императивните решения (каквито авторката не желае), или се запазва настоящата ситуация. Освен ако някой не държи да подкупва и лъже детето си, разбира се, тогава ще се отприщи поток от още възможности.

# 277
  Аз не съветвам за преместване в съседно креватче, а за постепенна промяна в конфигурацията... дано авторката поне да е прочела, то това е важното.
  Другото не го прочетох много-много щото при определен тон, просто не чета. 

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 11:01 от Iris04

# 278

Да, за загрявка е така. Но обърни напред учебника и тетрадките най-вече  Laughing
Все си мисля, че създаването на концентрация, начина да не се разсейва, желанието - са неща - дето родителя ма лко или много трябва да възпитава...Но ще видя, имам време аз...

До тези страници вече ще са се научили да четат, няма др. начин, който не може, учителката достатъчно подробно обяснява как трябва да се направи Peace

Но това са дребни неща, важното е да си спи в леглото  Mr. Green
Шегувам се, да не се хване някой  Laughing

# 279
  • София
ами не знам...на 6 е доста голяма вече...за постоянно така да спите...поне така ми се струва...малкият като беше на 3 някъде просто ни стана тясно и на тримата, избора беше дребното в неговият креват или тати в хола....  не знам, освен да говорите, че вече ви е тясно и т.н. и че ако не иска да отиде в своето си легло, ще ви се наложи да си купите с тати друга спалня и да спите двамата там...

Това с долепянето на леглото може и да свърши работа, но всъщност не решава особенно проблема..реално детето пащ се си спи все едно на вашето легло така....

Iris04 - моето дете няма собствена стая, той не иска, аз не виждам нужда, като тръгне на училище - имаме хол, има маса до дивана - ако иска там ще пишем заедно, както и сега там пишем, рисуваме и т.н., ако изпита нужда  ще му вземем бюро и ще го позиционираме, някъде около комюпърното.... пък и смятам, че поне в първи клас доста ще има да помагаме...

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 11:15 от Angel_Dust

# 280

До тези страници вече ще са се научили да четат, няма др. начин, който не може, учителката достатъчно подробно обяснява как трябва да се направи Peace

Но това са дребни неща, важното е да си спи в леглото  Mr. Green
Шегувам се, да не се хване някой  Laughing

Joy
Вярно, изместихме темата, но благодаря за инфото, успех!
Аз все още ще си го търпя моето в леглото. Пък да видим докога...

# 281
Казваш, не обича да спи само... А защо? Защо не иска, не обича, не може да спи само?
Защото - особено преди вдовишката възраст, която не е за завиждане - за човека не е физиологично обусловено, не е традиционно и масово не е предпочитано да се спи сам. Независимо от годините. Кое е неясното?

Може да няма против да спи само, да не се бори със зъби и нокти срещу това - но горното не се равнява на обичане, нито на собствен избор. Оставането сам и "личното пространство" поначало са крайно нова западна парадигна, предизвикана от излишъците (на средства, на имоти, на свободно време и прочие луксове), чиито плодове все още не е ясно кога ще берем и дали ще стават за ядене.

Аз, дето съм на 35 години, снощи си легнах в 2, не можах да заспя до 3 и призовах на помощ мъжа ми да ме приспива (не ми се случва всеки ден, а и обикновено аз лягам по-късно от него:)), след което си говорихме още поне час. Докато детето спеше дълбоко и необезпокоявано от другата ми страна...

# 282
  • София
Сърцата все още ги раздават на всички, защо някои хора не ги ползват?

Темата придоби сълзливо-сладникав тон подобен на турски сериал или стар чалга хит Joy

# 283
Аре, махнах го, оставих само практическата част.
И без това не съм запозната с нито един турски сериал (не гледаме и телевизия, освен че спим заедно -ужасно, нали?!?), а контактът ми с чалга-хитовете се изчерпва с времето, прекарано в таксиметрови автомобили. Обаче може пък да appeal-не на техните многобройни фенове, запознати в детайли със стилистиката, а, Нана? В крайна сметка животът не е само спане - било то заедно или поотделно?

# 284
Има малко патос, но кажете - с какво вреди на детето да спи при родителите? Аз съвсем сериозно питам.

Общи условия

Активация на акаунт