ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

  • 178 531
  • 674
  •   1
Отговори
# 285
  • София
  • Мнения: 3 875
/едната снимка е със светкавица, а другата без/
Първото от четирите парчета, много е добро, но другите ще ги изчакаме още една седмица, за да изсъхнат още.
Пепчо, благодаря за рецептата, енциклопедия си! Hug  bouquet

# 286
  • Мнения: 1
Четох,четох никъде не намерих рецептата за пъстърма със свински сърца по пепчо.Моля за рецептата как се приготвя това.Ако може по подробно за новаци със мераци.

# 287
# 288
  • Мнения: 1
Галева благодаря за рецептата ще се пробвам.

# 289
  • Мнения: 9 460
Гелева,  Hug строхотно изглежда   bouquet

# 290
  • София
  • Мнения: 3 875
Ще се прави пак, това беше за проба.  Simple Smile  Ще ми се и с телешко сърце да пробвам, но не съм виждала по магазините. Намислили сме и наденички да правим, но като намеря черва. Ако някой скоро е виждал някъде св. черва, да свирне. Hug

# 291
  • Мнения: 958
Телешкото филе се държи 72 часа в саламура нали? моето е голямо парче 1 кг, свинското по рецептата на пепчо стана супер, сега пробваме с телешко.

# 292
  • Мнения: 9 460
телешкото по-бавно ми се осолява. дръж го 72 ч.

# 293
  • Мнения: 5 001
Намислили сме и наденички да правим, но като намеря черва. Ако някой скоро е виждал някъде св. черва, да свирне. Hug
СВИРРРРРРР........  ura rotfImbo #Silly
На Женския Пазар продават тънки и дебели черва в месарските магазини....Аз скоро купувах дебели за бахур и видях,че има и тънки.....

# 294
  • София
  • Мнения: 3 875
 Joy
Мастерче, златна си! Hug Женският пазар ми е много удобен, ако дадеш и ориентир за магазина...  bouquet

# 295
  • Мнения: 45
Телешкото филе се държи 72 часа в саламура нали?
В солЕната саламура няма да е лошо да се сложи и малко захар / примерно 2,3,4 , по избор %/ , а също и „твърд” алкохол / до към 10 %, примерно /.
Комбинацията с нищо не може да навреди на очакваното..

# 296
  • Мнения: 958
Благодаря, може да сложа алкохол малко.
А има ли някой рецепта за шунка, която става за деца, не искам да е трайна, просто да е домашна, и да не е много солена. Пробвах преди време рецептата с осоляване и после препичане в тефлонов тиган, но ми стана много солено и децата не го ядоха  newsm78

# 297
  • София
  • Мнения: 3 875
joya, виж тази рецепта за Домашна варена шунка, има и снимков материал.  Peace
Виж и тук. Hug

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 10:06 от Гелева

# 298
  • Мнения: 4 738
Дали ще се получи пастърма от телешки бут, че само това ми остана от домашното месо.

# 299
  • Мнения: 9 460
да. избери цяло  цилиндрично  парче, почисти от ципите и действай.

Общи условия

Активация на акаунт