ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

  • 178 437
  • 674
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 767
лесното мезе, което е много вкусно, но иска още висене Mr. Green и въпросните черногоровски пуски  chef

# 346
  • Мнения: 9 453
т е всички изглеждат еднакво   newsm03 за село Черногорово ли иде реч тук?

# 347
  • Мнения: 29
Благодаря специално на PEP-40 за прекрасната рецепта за пастърма.Щом на мен като начинаеща ми се получи...Ще правя утре пак,че свършва.  bouquet

# 348
  • Мнения: 45
Яяяя, какви майсторки имало в „суЖушкия университет”…
Благородно завиждам за ...... окаченото съдържание.
Аз изкарах 14 четиринадесет големички броя в петата серия, овързах ги и вече са на канапче.

# 349
  • Мнения: 5 001
Ииииии....Разгеле!!!!.....Най-накрая да се призне Пепчовото..... Hug Hug Hug Hug Hug Hug


Петушка,много добре изглеждат гаците бе!  Shocked Hug


....Дано съм разбран, щото ще почна и аз като Бонго….
Смелих си месото за петата серия и омесих с подправките.Накиснах червата в топла към хладка вода.

Честита ти пета серия......аЙ ВИКАМ няма наужда да си кат Бонгича..... hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Давай подробно и без да сЪ оплакваш,че някой тЪ пропуснал,че си момче..... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 350
  • Мнения: 767
т е всички изглеждат еднакво   newsm03 за село Черногорово ли иде реч тук?

Даааа, пеп-4o, за същото село става дума - на десетина километра е от нас smile3521.
Пета серия  newsm09 smile3501, мяЗа ми на  манифактура newsm10.
Благодаря на всички за подкрепата  friendship, ще разкажа за вкуса по-късно!
Винаги съм тук и ви чета с удоволствие! Hug

# 351
  • Мнения: 5 001
Ето мЪ......Давам нагледен мат'рял докъде я докарах със суджуците.....Днес ги поразточих с точилката....

 

# 352
  • Мнения: 767
TheNMaster, да беше изчакала да вечеряме! Mr. Green Изглеждат ми мммммммм, умопомрачително smile3501, въпреки че месото не ми е слабост! newsm10

# 353
  • Мнения: 1 101
След дългогодишно или дългомесечно чудене най накрая реших че сега е момента  за луканка...захладня и времето е сухо(необичайно за тук)
Купих сухи черва..преди пълнене ги накиснах...Но при пълненето с фуния сами се завиваха на кравайче...а исках да направя прави луканки Rolling Eyes
Ето ги строени да захванат конеца и да узреят както татко  ми каза Wink
За прави луканки такива като на Ердинч по широки черва ли има(макар че се надявам да успея да намеря от плата и така да опитам)докато е хладно де Rolling Eyes

Макар че рибици(или пъстърма)правя редовно но май си я изяждаме недоизсъхнала....този път смених месото..преди взимах от малките рибици май  е  бонфиле....а сега купих от сухото от котлета и го разрязах на ивици...надявам се че ще изсъхне по добре Peace

# 354
  • Мнения: 5 001
Браво Лозева  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Да, сега си купила контрафиле,а преди е било бонфиле.....Ще изсъхне,но не е трябвало да го режеш,ако си искала да имаш по завършен вид на пастърмата....И така ще я изядете де  Laughing

# 355
  • Мнения: 45
…Но при пълненето с фуния сами се завиваха на кравайче...а исках да направя прави луканки ….

Не се нерви.
Винаги е така в момента на пълненето = завиват се на “кравайче” .
За да станат издължени ги окачваш за единият край, а не за двата  “като подкова”.
В процеса на съхнене и валиране те постепенно придобиват почти права форма.
Аз моите винаги от двете страни на напълненото черво правя по една примка за окачване и понякога редувам от кой край да са окачени /Може да се види някъде из първите страници на настоящата тема/

МастЪр, ти сподели ли рецепта за произведението или нещо съм пропуснал ?

# 356
  • Мнения: 1 101
Мастерче ами много дебело беше може би 15 на 10 и абсурд да изсъхне така затова го нарязах Peace
Валентор   ясно ще знам за следващия път Peace но все пак ми се струва че може би има и по широки черва Thinking които няма да се завиват..трябва да проверя..понеже ги купувам от пазара и май ми се видяха newsm78
А пък да споделя че когато правя кебабчета много трудно ги оформям...и вчера докато пълних едно черво се скъса и хоп изтисках каймата и се получи страхотно оформено кебабче Laughing и след това с фунията продължих Laughing та някой и друг суджук го изядохме на кебабчета Joy
То голямо тъпкане падна ooooh!
Още един въпрос newsm78 вие червата режете ли ги предварително? и  за обръщането им има ли някаква техника Thinking
Лек ден ви желая Hug

# 357
  • Мнения: 5 001
Мастерче ами много дебело беше може би 15 на 10 и абсурд да изсъхне така затова го нарязах Peace
Валентор   ясно ще знам за следващия път Peace но все пак ми се струва че може би има и по широки черва Thinking които няма да се завиват..трябва да проверя..понеже ги купувам от пазара и май ми се видяха newsm78
А пък да споделя че когато правя кебабчета много трудно ги оформям...и вчера докато пълних едно черво се скъса и хоп изтисках каймата и се получи страхотно оформено кебабче Laughing и след това с фунията продължих Laughing та някой и друг суджук го изядохме на кебабчета Joy
То голямо тъпкане падна ooooh!
Още един въпрос newsm78 вие червата режете ли ги предварително? и  за обръщането им има ли някаква техника Thinking
Лек ден ви желая Hug

НиЩО ,ЧЕ е било дебело....Като почне да губи вода преи съхнененто се свива и се оформя пастърмата.....

Аз чрвва не режа......Пълня с фунията и ги вързвам да са еднакви по дължина,ама ако не стане не се тюхкам......Ако се скъса някъде - залепвам с парче черво на скъсаното....Пак става!....Внимателно трябва да се пипа с червата и да се внимава.....Предполагам си усетила вече... Hug



Валенторе....нищо специално не съм слагала.....Ти за какво питаш по-точно? Hug

# 358
  • Мнения: 1 101
мммм Rolling Eyes тук няма съхнене и губене на вода Naughty аз и затова по назад писах че си я изяждахме сурово солено месо Laughing

# 359
  • Мнения: 45
………..тук няма съхнене и губене на вода ………………си я изяждахме сурово солено месо
Извинявай, амЪ нищо не можах да разбера.
Искаш да кажеш, че в портОГАЛско няма изсъхване= изпарение на водата ли ?  ТукА , някак си, суШуците изсъхват и при минусови температури, а там, в портОГАЛско, тези температуре са любопитно развлечение, нали ?
НЕ ВЯРВАМ да не се изпарява водата !
Нещо друго имаш предвид, вероятно ???
мАстър, ми нищо не си казала : количество месо, какво ?; подправки,какви? Черва, колко и какви ? Начин на мелене, омесване, отлежаване , как ? Пълнене; как оперираш като се скъса червото/загатна, амЪ не го разбрах/ поради вродената ми простотия, де//.
Така, че има да си признаваш….

Общи условия

Активация на акаунт