Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 295
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
teddy_, към коя болница е това с пакета от 600 лв, който включва абсолютно всички прегледи и изследванията необходими за цялата бременност? Ако знаех, че има нещо такова и аз щях да съм там.  Sad 

Не е към болница. Докторката ми ме следи в частния й кабинет иначе изражда във Вита. Аз няма да раждам там, понеже не виждам смисъл да давам толкова пари за раждане след това. Ще раждам във Втора градска понеже имам позната акушерка там.
Чувала съм, че в Шейново предлагат такива пакети.  Peace

Усмивка, изобщо не се притеснявай, че нямаш контракции. Можеш само да се радваш  Laughing

# 271
  • София
usmivka аз не съм чувала нищо в това отношение за морските дарове, но мога да ти кажа, че като бях в 5 месец на морето си изядох доста скариди и нищо негативно не съм усетила  Laughing
mimentzeto така е във всички болници.Аз например съм решила в Майчин дом да раждам и края на август като се обадих да се запиша за деня на отворените врати ми казаха чак за 11 този месец  Simple Smile таа най-накрая във вторник ще видим какво е в болницата  Laughing

# 272

Искам да спаси бебето ми тук. Те са близнаци, момиче и момче. Техният срок е 10 януари.

# 273
teddy_, значи това е пакет, който предлага самата докторка, нали? Браво на теб,че си попаднала на готин лекар. Аз ходя на ЖК само заради изследванията, като правят само нещата по ЗК и абсолютно нищо друго. Затова си ходя и на частни прегледи при един много готин доктор, който обаче не ми е предлагал такива пакети и не работи по ЗК.
mimentzeto , аз съм се насочила към Шейново.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 22:37 от freshme

# 274
  • до едно тепе

Искам да спаси бебето ми тук. Те са близнаци, момиче и момче. Техният срок е 10 януари.
Предполагам,че това означава,че искаш да се запишеш в темата,бременна си с близнаци и термина ти е 10 януари newsm78 Добре дошла.  Simple Smile

# 275
  • Across the Multiverse
Усмивка, до колкото знам от морските дарове само мидите не се препоръчват и то не заради контракции или нещо такова, а защото се водят "филтъра" на морето. Аз опитах само това лято Simple Smile
За паралелното следене на частно- аз не се следя на 2 места, просто при нас се случи, че бебка е по-малка и доктора който ми прави ФМ (различен от този който ме следи) искаше да отидем още 2 пъти през 2-3 седмици, за да види как расте.
Видеозона съм си го плащала няколко пъти (30 лева) при док от ЖК и няколко пъти не съм, но мисля, че това е било когато е имало конкретна причина да се види бебчето, а не прищявка, така да се каже, от моя страна. Иначе и аз бях чела, че бременност над 35 по презумция е рискова и се полагат още 2 освен стандартните 2 видеозона.
А за този допълнителен стоматологичен преглед ми е много чудно какво ни "топли" всъщност като не включва никаква евентуална манипулация..? Преглед...  Tired
Ваксина не бих си сложила. Най-малко пък сега.
Днес като тръгнахме да се разхождаме и ме заболя корема ниско долу. Като опъване и все едно ми се ходи много до тоалетна, но не е от това. Доколкото разбирам по описанията не са контракции. Като седнахме да си почина ми мина за няколко минути. Чудя се от какво ли може да е? (не съм вървяла много или бързо)
Момичета , само да споделя .Днес две , скоро раждали мами от града споделиха че са родили нормално , едната бебе 4050 гр, другата 3900 гр.На въпроса , как толкова големи бебета се раждат нормалнто и двете казаха , че докторите са виждали бебетата че са около 3000, 3200 кг.Явно се бъркат килограмите Simple Smile
Така е, бъркат. Оосбено последните седмици било доста трудно да се предвиди как точно се движи бебчето. Да не кажа, че по моите наблюдения рядко улучват, като разминаванията може да са както в полза на бебоците, както при твоите познати, така и да се окажат по-дребнички от предположеното. Стига някое да е по-дългокракичко или с по-голяма главица да речем и сметката веднага се обърква.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 23:25 от Gigito

# 276
  • гр.София кв.Драгалевци
Здравейте мамии да ви се похваля оправихме компютъра и вече мога да се запиша Simple Smile Бебка ритка здраво,аз съм добре поздравявам sweet_moni за двете бебнца и аз както всички други й пожелавам скоро тя и таткото да са в къщи с техните малки красавици  newsm07.Еми това е от мен,влизам да се   bath и после малко телевизия преди заспиване   sleepuu.Лека и спокойна вечер на всички  Hug

# 277
Здравейте мами,

УСМИВКА,и аз изядох доста миди,и морски дарове това лято и нищо не съм усетила,а и не знам да предизвикват контракции.

Колкото до видеозона,не предполагах ,че в България е така newsm78,а и тук не знам как е точно защото избрах да ходя на частен гинеколог,защото по здравната каса се плаща около 36,00 евро а на частно е около 60 80евро.Изследванията си ги плащам пак по здравната каса и те не са никак евтини.
Но пък моята докторка винаги ме гледа на видеозон и ми прави снимки на бебо newsm32 казва ми горе долу размерите  и теглото му,мери ми кръвното и килограмите,и преценява какви изследвания трябва да си направя,ходя всеки месец.
Това е за сега от мен.

До скоро Heart Eyes

# 278
Днес като тръгнахме да се разхождаме и ме заболя корема ниско долу. Като опъване и все едно ми се ходи много до тоалетна, но не е от това. Доколкото разбирам по описанията не са контракции. Като седнахме да си почина ми мина за няколко минути. Чудя се от какво ли може да е? (не съм вървяла много или бързо)

тежи ти вече Simple Smile бебето те натиска, вероятно пикочния мехур. То е една от най-приятните и характерни тежести и болки на бременността. Последните два дни и при мен се появяват такива усещания - вчера седях навън 3-4 часа и ми беше толкова горещо, задушно, не исках въобще да мърдам от един шезлонг, пък на него колко пози мога да сменя - и се схванах...или като постоя няколко минути права да гладя, и същата такава болка се появява долу, освен това получавам сърцебиене и искам да поседна пак. Хората край мен отбелязват и колко често пускам климатика, а аз не усещам хлад. Абе обичайните неща, само дето ги чаках доста по-късно Simple Smile

# 279
  • Калифорния, САЩ
Нека кафето, гарнирано с пожелания за спокоен и слънчев уикенд, да са от мен!

# 280

mimentzeto, дано всички удържим поне до след 30.11. Simple Smile моето бебе е слязло ниско и ще трябва да лежа повече, дано се намести нагоре отново.
За болниците - аз съм избрала болница Лозенец и съм платила пакет за следене на бременност от 850 лв, който включва, всичко задължително + наложително (без ФМ и БХС), а раждането е безплатно.

И мен ме наболява корема ниско долу като походя повече или бързам, но често е в комбинация със стягане и го броя за контракции.. ама може и да греша? Аз не ходя, направо летя, не ставам от леглото, а скачам... предната бременност при такъв скок от дивана ми изтекоха водите 17 дни преди термина, но бебето беше голямо и готово, сега уж се старая да внимавам.

Хубав уикенд, аз от кога го чакам това хладно и дъждовно време, за да подредя и чистя къщата Simple Smile

# 281
  • София
 Добро утро мами и бебета!
Да ви почерпя виртуално, днес ставам на 33 години и празнуваме 11 години щастлив семеен живот!

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 09:28 от iv_mikova

# 282
Добро утро Simple SmileSimple SmileSimple Smile  Nature Partly Sunny   food010  WinkSimple Smile
Добре дошла на LucyLynn Simple Smile Като виждам колко малчугани има, ще ни е много полезна Simple Smile))))))
ИВ_Микова, ЧРД!!!!!!!  party023 Нека Христовата възраст ти донесе много мъдрост и щастие! И разбира се прекрасно здраво бебенце! БЪдете още 111 години щастливи заедно с таткото !!!
На ir74 благодаря за кафенцето Simple Smile (напоследък пак съм пропила вълшебната отвара)
Аз се стягам след малко да ходя на лекцията на ХИПП в хотел Анел. С една мама (мисля, че е декемврийска мама) имаме среща в 11 без 20 на метростанция Опълченска. Казвам всичко това в случай, че някой иска да се присъедини Simple Smile Ще се радвам Simple Smile Ако иска, може да ми пише л. с. - ще съм на линия поне още 40 мин. Simple Smile
Хубав ден от мен Simple SmileSimple Smile с много усмивки и заслужено мързелуване Simple Smile

# 283
iv_mikova, честит двоен празник! Да си жива и здрава, много обичана и успяла мама. С таткото да се радвате още дъъъъълги години един на друг и януари на още едно сладко и здраво детенце!   bouquet
Към мамите, които ще ходят на лекцията в х-л "Анел"- аз няма да дойда днес...  Sad Вчера нашият татко се прибра у дома с температура и го тресеше. Давах чайчета, парацетамоли, вит С... Надявам се да не е вирусче, а някаква настинка, но ако все пак е вирусно и съм прихванала от него не ми се иска да се събирам с толкова много майчета и бебчета...  Sad
За раждането- аз ще раждам в Щерев. Там ме следят и ще се чувствам спокойна.
Хайде мами, хубав ден ви пожелавам, а аз отивам да правя закуска и да будя таткото да го видим как е днес, че вчера нищичко не хапна...

# 284
  • Бургас
Добро утро!

Добре дошла на мама Лъки Лин!
ИВ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ, КАКТО И СЛАДКО ПУХКАВО БЕБЧЕ НА ФИНАЛА!НЕКА БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВО СЕМЕЙСТВО ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ, ДА СЕ ОБИЧАТЕ И ПОЧИТАТЕ!
Желая лек и спокоен ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт