Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 297
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
  • Габрово
ditkins, ами така е според Здравната каса. Пък всеки лекар може да си го извърта както си иска. Някъде четох, че бременност над 35 се води по презумпция рискова. Така че май е въпрос на интерпретация.

# 256
Момичета, не знам какво става, но от 10 минути много странно ме боли корема. На работа съм и не мога да легна, нито да се прибера бързо, защото живея на 40 мин. от тук с кола. коремът ми не е твърд, би трябвало да не  еконтракции. От сутринта имам кошмарни киселини, които минаха след чаша мляко, но после пак се появиха. Та ... аз да се оплача. Какво ли може да е? Защо може да ме боли (сякаш ще ми идва)... Sad 
Дали не е от храната? или заради промените в матката... знам ли...

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 16:56 от usmivka66

# 257
Момичета , само да споделя .Днес две , скоро раждали мами от града споделиха че са родили нормално , едната бебе 4050 гр, другата 3900 гр.На въпроса , как толкова големи бебета се раждат нормалнто и двете казаха , че докторите са виждали бебетата че са около 3000, 3200 кг.Явно се бъркат килограмите Simple Smile

# 258
от сутринта съм с такива страни болки ту се появяват ту изчезват и аз незнам как да ги определя ходих при док и за всеки случай ми изписа магнерот възможно е да е от силни кисилини аз понякога имам толкова силни че после ме избива на разстройство

# 259
  • София
Честити бебки на sweet monii! Да са много, много здрави!

Цитросепт не е противопоказен при бременност. Аз тъкмо тези дни се лекувах от някяква настинка или вирус - не знам, с гадна кашлица, хрема и гърло. Та Цитросепт-а за 2 дни ме вдигна на крака. Е, горчив е, но поне не е антибиотик Simple Smile

Иначе при нас нищо ново, затова не пиша. Все още си ходя на работа, голямо напрежение ми е, болничен за сега не мога да взема, та общо взето не усещам как минава времето Simple Smile Бебка расте, корема ми също Simple Smile

# 260
usmivka66 , защо не пробваш с 1 нош-па дали ще те успокои? Може би си се преуморила, предполгам стоиш права или седнала, щом си на работа. При мен става така понякога.

Гледам, че повечето се следите и по НЗОК и на частно. Защо ходите и на двете места. Моят ЛЛ даже незнае, че съм бременна. Аз както казах се следя само на частно и от там ще си ми издадат и болнички и всичко необходимо. Така бях и с първата бременност.Мойта док не работи със ЗК, предполгам ходите и двете места заради изследванията по ЗК или бъркам  newsm78 Аз съм на пакет от 600лв ( 3 вноски по 200лв), които ми покриват всичко - изследвания, ФМ - 3 пъти, БХС - 2 пъти, видеозони и т.н. Дори сега когато имам проблеми и се пускат допълнителни изследвания и ходя по-често на видеозон не ми взима допълнително пари.

Дано и при мен да е объркала  с грамовете на бебка, че нали уж върви много малка. Доктора (той почина за съжаление), който ме следеше със сина ми ми беше познал килограмите на бебето с разлика от 50гр.  Laughing Беше невероятен лекар.

# 261
момичета, направо ви завиждам за видеозона, па макар и да се наложи да си го платите.
в щатите, ако е безпроблемна бременността, се полагат 2 макс 3 видеозона. е, аз преди да почна да усещам бебока редовно се обадих и питах дали е нормално, че не го усещам всеки ден, веднага ме викнаха и го гледаха на видеозон, така че ако се налага го правят, но щеше да е хубаво да си видиш бебока по често. има места, на които отиваш за 3д и 4д, но те не са лекари, а "фотографи". Simple Smile

да ви попитам - смятате ли да си биете ваксина срещу грип. тук естествено, всички док препоръчват, но то е защото се презастраховат......чета, че има специални за бременни, но и те ме притесняват. в същото време ползвам метрото и работя с хора......не знам.

прекрасен ден на всички!

# 262
  • София
tarte tatin , аз лично никога не бих си сложила противогрипна ваксина докато съм бременна (а и иначе де Simple Smile). Тук в БГ са забранени за берменни мисля. Никой не може да ме убеди, че нямат странични ефекти върху бебето, затова не бих рискувала.

Между другото, сигурно знаете, че видеозоните също не са много полезни за бебето. Та гледане, просто защото така ни се иска, не е хубаво. Чела съм, че бебето чува голям шум когато се гледа на видеозон. Бебка, на пример, винаги страшно силно рита когато ходя на преглед. Затова го правя и 1 месечно. Само ви споделям  Peace

# 263
teddy_, към коя болница е това с пакета от 600 лв, който включва абсолютно всички прегледи и изследванията необходими за цялата бременност? Ако знаех, че има нещо такова и аз щях да съм там.  Sad 

# 264
  • до едно тепе
Здравейтее.
Ние се върнахме от прегледа.Бебо беше много послушен и стоя кротко през цялото време Laughing Иначе си има едно леко изоставане с почти седмица,което док. каза,че не е страшно и не се е увеличило от предния път.Всичко друго му е наред и така.Иначе ще трябва да правя едно изследване на очите и да си пусна поне един профил,за да видим как ми се движи кр.захар за всеки случай.
teddy_ това го има в София.Тук в Пловдив не съм чувала за такива пакети newsm78.Аз си ходя и на ЖК и на частно,защото докторката от която съм доволна не работи с касата.И по ЖК си ползвам изследванията,които ми се полагат и ми пускат болничния.Всички останали допълнителни изследвания си ги плащам ooooh!
Това е от нас за днес.
Лека вечер мами и бебчета  bouquet

# 265
tarte tatin, аз съм в брюксел и моят лекар е категорично против ваксината срещу грип. много се колебах защото тук с цялото целуване за здрасти и довиждане ми настръхва косата когато трябва да излизам. аз хващам грип лесно, затова алтернативата за мен е умерена социална изолация. въпреки всичко реших да не се ваксинирам. това което намерих като информация в интернет е, че самият "вирус" във ваксината не е опасен, но някои от носещите вещества са токсични.

# 266
Еуфория натиснала си нещо. Ако искаш си изтрий поста.
За ваксините съм против изцяло, камо ли за бременни.
Видеозона си плащам като поп всеки път по 30 лв. Rolling Eyes но лакарката ми е добра и затова не се обаждам. Грешка от моя страна, но съм си такава.Сега тук четох че за жени над 35 се полагало 4 видеозона на 2 ноооооо никой не ми е казал в кабинета. А сигурно точат касата за мен. Това е БГ който както намери влачи от всякъде. Няма оправия.

# 267
  • На морето!
Леле, как се развълнувах за суийт Мони! Стискам палци да са здрави и силни и скоро да са всички у дома!

Аз също съм с контракции от днес. Не са много болезнени, появяват се предимно докато съм в движение и започва да боли едва ако не спра. Като си седна в колата съм ок. Ако и утре съм така ще звъня на док, колкото и неприятно да ми е да го притеснявам.

# 268
Привет Simple Smile Аз да докладвам, че сега съм по-добре.
За контракциите - понеже много от вас имат и ги определяте като предварителни, винаги ли се появяват? Нормално ли е да ги няма?
За ваксините, tarte tatin , не мисля, че е удачно да се рискува с ваксина. Аз не бих. Но ако пътуваш с градски транспорт и се страхуваш от сезонните вируси, попитай д-ра си за хапчета, подсилващи имунната система. Тук такива например са Биозин Мама. Те са безвредни (поне така пише). Потърси алтернатива на такива хапчета там Simple Smile
И последно един въпрос: Бях срещнала някъде (за съжаление не помня къде) инфо, че не се препоръчвали някои морски дарове (и по-конкретно скариди) за бременни, защото ... не съм сигурна, но май защото предизвиквали контракции или друга нежелана реакция на матката... Някой знае ли повече? ... питам, защото е възможно да ми е било лошо от това  newsm78 - обядвах супа с морски дарове (извинявам се, ако на някой му се е прияло)...
Хубава вечер от мен Simple Smile 

# 269
  Аз като разбрах че вече са се родили двете януарчета,се стреснах че още не съм решила къде ще раждам.Затова реших днес да звънна и да се запиша за дни на отворени врати,познайте какво?!?
В Шейново имаше свободни места чак за 30ти ноември Shocked,а аз си мислех че имам още доста време докато тръгна на тези отворени врати.Сигурно ако бях звъннала ноември или началото на декември както си мислех,щяха да ме запишат за февруари Joy
  Мамчета има ли такива от вас които вече със сигурност са решили къде ще раждат(за  София питам)???

Общи условия

Активация на акаунт