Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 274
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • Габрово
jump running... мале, Иве... Grinning
Пък аз съм тръгнала с някаква си йога да се притеснявам  Crazy
До кога смяташ да я караш на този режим?

А, аз съм тренирана не съм го почнала от вчера и много съм чела Whistling. Намалила съм доста натоварването и много внимавам какви упражнения правя, как дишам и т.н. Пък и съм под постоянния контрол на баща ми, който е треньор в същия фитнес  Mr. Green.
А, до кога мисля да ходя ... ами предвид, че се чувствам добре /да чукна на дърво/, всичко с бебето и мен е наред /според док/, не съм качила много кг, които да ми тежат, корема ми е малък и като тегля чертата мисля да изкарам този месец, пък за ноември ще видим.
Док още в началото като го питах ме съветваше да спирам с фитнеса, защото не можел да бъде до мен за да ми казва какво мога и какво не мога да правя, но човекът просто искаше да се застрахова според мен.  
Не смятам, че йогата много ще те натовари, все пак ходиш на курс за бременни и ако инструктора си разбира от работата, и док е дал благословията си мисля, че няма от какво да се притесняваш. Ако обаче, въпреки това се притесняваш да не стане нещо, по-добре не ходи. Няма смисъл да се натоварваш психически и да си докарваш излишен стрес. Можеш да ходиш пеша вместо това.  

Последна редакция: нд, 09 окт 2011, 16:39 от ivap

# 331
teddy_ на мен ми казаха, че трябва да съм назначена на 8ч., а не на 4ч., за да мога да взема майчинство. Поразпитай дали е така, за да нямаш проблем занапред Hug

# 332
Срам, не срам записвам се чак на 23 страничка Simple SmileТемата е прекрасна   bouquet

# 333
Здравейте,

Аз отдавана не съм писала, ама вие с такива темпове го правите, че цяла седмица се мъча да ви изчета Simple Smile

Мерси на Кафенцето за прекрасната темичка, оформлението е страхотно   bouquet

На Мони честито за малките съкровища. Да са живи и здрави и бързо да надават!

Аз утре съм на консултация и вече едва я чакам. Напоследък съм се депресирала, че коремът ми е много малък Sad . Бях на една сватба, имаше нашествие на бременни -  цели 7 от 70 души сватба. Тези, които бяха с много големи кореми , се оказаха с термин края на Януари - началото на Февруари, а аз изглеждах 1 месец след тях. Отделно хората реагират много странно като има кажа , че съм в 6ти месец (включително и личната ми лекарка). Всичко това ми дойде малко в повече и сега си чакам прегледа да видя дали бебчето си надава и дали всичко с водите ми е ок Sad

Някоя от мамите пробвала ли е това : http://www.palmers.bg/kozmetika-za-bremenni-Palmer%27s-Cocoa-But … y-Butter-9-49.htm . На мен горещо ми го препоръчаха, ама нещо не го намирам по аптеките.

Лека вечер и до скоро!

# 334
Някоя от мамите пробвала ли е това : http://www.palmers.bg/kozmetika-za-bremenni-Palmer%27s-Cocoa-But … y-Butter-9-49.htm . На мен горещо ми го препоръчаха, ама нещо не го намирам по аптеките.
Със сигурност съм го виждала в дрогериите Lilly

# 335
Държава- мащеха , ама карай .... Спирам да се нервирам.Каквото е такова - халал да са им моите болнични ...

И моята майка днеска каза че корема ми е спрял да расте , но в петък съм на ЖК и ще видим .Дано всичко е наред , че снощи санувах едни страхотий с бебето....

# 336
Здравейте,сладурани!
От известно време ви чета и реших да се включа най-накрая.Да ви се представя малко-влизам в 27 г.с, бебчо ще е момче и преди 1 седм. тежеше 985гр.Аз досега съм качила 14 кг-ужас направо и на последната консултация ми казаха да внимавам повече какво ям и ме изпратиха на консултация за гестационен диабет.
Прегръщам ви,пазете се да не настинете в това хладно време!  Hug

# 337
irchony, аз имам от тази марка това олио http://www.palmers.bg/kozmetika-za-bremenni-Palmer's-Oil-Th … B8%D1%8F-9-64.htm, но ми е от Англия. Доволна съм, но е много мазно и течно и вече направих три лекета на килима и сега постоянно внимавам, когато го използвам
Ето виж в сайта са публикувани магазините, в които се продава марката - http://www.palmers.bg/stores.htm

Аз съм на тема колички. Минах през какви ли не марки и все още не мога да се спра на конкретна. За съжаление бюджета ми е ограничен и разузнавам по-евтините колички. Но ми е много трудно да реша. Но все пак имаме доста време...

А по отношение на покупките съм купила само шапка, според една традиция, за която прочетох, че било добре първата покупка да е шапка, за да излезе бебето с главата напред  Wink

loretty, аз съм доста по-назад от теб, а съм качила 12 кг., но на консултацията нищо не ми казаха. Може би не ми обръщат внимание, а от миналия месец съм плюс 5 кг. Какво представлява това изследване?
Ще взема да си го пусна сама, защото на Женската консултация взех да нямам голяма вяра... Единственото положително, е че докторът преглежда с ехограф, който е от балканската война, но все пак е ехограф... Но последния път ми казаха, че няма да ми пускат никакви изследвания, защото преди месец всичко било наред. Е, добре, но нали може през този месец да има промяна? При вас как процедират? Всеки път ли имате изследвания?  

# 338
irchony, не си сама. И аз имам комплекси от това , че корема ми не прилича по големина както на другите в 6ти месец. Вчера бях на парти на едни приятели и там имаше още 3 бременни момичета и 3те бяха за февруари след мен и на всички им коремите бяха по-големи... Изобщо вече не ме интересува колко кг качвам стига малката ми госпожица да расте и тя!
Мами усещате ли бебета на равни интервали или всеки ден е различно? Аз пак съм се хванала за палците  ooooh! От снощи още не съм усетила бебка да рита, 1 път само мнооооооого леко едва май мръдна и нищо а по принцип е активна. Чудя се да ходя ли до болницата или да си чакам да реши да се размърда по-късно...всеки ден се моля да мине деня и да дойде следващия и беба да расте. Все ми е в главата това със водите и плацентата дето лекарите ме наплашиха.... ooooh!

# 339
Polista,изследването за гестационен диабет ми го назначиха заради повечето качени  от мен кг досега и по-едрия за седмицата,в която бях бебчо.Изследването го направих в УСБАЛЕ "Ив. Пенчев",която се намира в сградата на "Майчин дом".Докторката,която ме наблюдава ми даде телефона на д-р Бояджиева,която работи там и се занимава с това изследване.Доколкото знам преди е имало някаква програма и е било безплатно,сега излиза 28лв.Носиш си глюкоза на прах 75 гр.Взимат ти кръв сутринта на гладно в 8ч.(Важно е предната вечер да не се храниш след 20ч.)Разтварят ти глюкозата с 1 чаша вода и я изпиваш.В 9ч отново ти вземат кръв.В 10ч отново.Резултатите ми бяха готови в 13ч същия ден и ги обсъдихме с д-р Бояджиева.Аз съм близо до горната граница и ми препоръча да избягвам сладки и тестени неща.Иначе за консултацията не ми взе никакви пари.Това е,ако нещо не ти е ясно-питай!  Simple Smile

# 340
Здравейте и от мен! Не съм писала отдавна, имах проблеми с компа и беше на ремонт почти цяла седмица, та сега наваксвам и с четенето.
Irchoni, чух за тази марка, гледах и рекламата - с една руса мацка от "От местопрестъплението".
Бях чела, че има много доволни мами, но лично не съм я използвала. Сега съм с това на Икаров /въпреки миризмата/ и мисля като свърши да си купя на Палмърс.
Сега чета една книга - Азбука на кърменето: http://www.estestveno.com/node/1250
Много ми е интересна и лесно се чете. Ако има мами с повече свободно време и липса на опит я препоръчвам. От същата авторка има и книга"Мама за първи път", но аз не можах да я открия. Някоя от вас срещала ли я е?
Знам, че преди време обсъждахме коланите, но тъй като напоследък доста започва да ме понаболява кръста искам да ви попитам какво ви е мнението за колан BabyBelt: http://www.izamama.com/index.php?lnk=MDA0MDAxMDAyMDAw?
Желая на всички мами и бебчета лека и спокойна вечер и на всички с болежки - бързо нормализиране на нещата.  Hug

# 341
Момичета,да ви попитам-как се взима влагалищен секрет по време на бременност,разтварят ли влагалището със спекулум в тези седмици или само с тампон.Вземаха ми на два пъти секрет,като втория беше със едно като клечка за уши без да ме разтварят със спекулума,имам някакъв странен сърбеж от сутринта,та се чудя дали утре да ида да пусна една микробиология,но не искам да ме бъркат с железата.

# 342
Здравейте мами, влизам да ви поздравя набързо.. Честито на рожденничката Ив и много дълъг семеен живот ви желая, пълен с любов и здраво бебче догодина!! Вили, надявам се да се наредят нещата, страшно е това с тези болнични.. Мими и твоя случай е потресаващ, не разбирам как може да има такова отношение, какво им влиза в работата на тях!! Много се ядосвам когато хора вместо да си вършат работата, злобеят! Иначе по въпроса ти за микробиологията - не знам как точно се прави в бг, тук наместо отвратителните железа използват много компактен заместител от плексиглас за еднократна употреба. Тези железа веднъж ги употребиха върху мен и си смених допотопната лекарка на която попаднах случайно като си избирах първия път тук..каква е тая касапница!?!? За изследванията който пита - на мен не ми пускат всеки път, ама при мен освен нисък хемоглобин всичко друго е на 6 (чукам на дърво). А теста за гестационен диабет и тук е стандартна процедура, а струва ми се, че в бг наблюдаващия лекар го преценява според това дали сте предразположени и още не знам какво.. Полисия, поинтересувай се. За тренирането - аз си правя йога за бременни по книжка вкъщи. Доста е приятно. Бадалона, стискам палци за бебките ти, дано всичко мине както трябва!!
Момичета аз бях на сватба вчера на много добра приятелка словачка - много добре прекарахме с любимия. Не познавахме много хора, но беше супер! Ако получа снимки, ще ви се покажа после. На словашките сватби се танцува много полка, валс и подобни и на мен ми беше за първи път!!  dancing Бебче май хареса музиката и също усилено танцуваше в корема ми Simple Smile Тазобедрената става ме наболява от лудуване, ама то аз си имам проблеми от години - лека травма от времето когато ходех на балет.. Сега е доста чувствителна и съм се записала при една масажистка дето се занимава с такива неща и с бременни. Дори е българка, много мила жена, малко вече и е развален българския, но изключително ми се зарадва като и се обадих. Чудя се и аз така ли ще почна развалено да говоря  Confused Милото ми замина на обяд за Манчестър, сега съм самичка. Тази седмица ще си готвя разни мои зеленчукови нещица дето любимия не ги зачита много  Laughing Сега мятам една тиквичка гигант, да видим какво ще измайсторя.  Wink Лека вечер и се пазете! (извинете за дългото писание, заплеснах се по много теми..  Blush )

# 343
Козметиката на Palmer's е чудесна, ползвала съм доста неща. Единствената ми забележка е към миризмата на лосиона против стрии - меко казано отвратителна, не знам как е с другите им продукти против стрии. Намерих сайт, който твърди, че имат вносител в България, ама нямам инфо дали наистина продуктите могат да се намерят в посочените магазини. Thinking
http://www.palmers.bg/stores.htm

# 344
Здравейте и от мен
Два дена не ви бях чела и сега едвам ви смогнах. Аз пък имам чувството, че коремът ми е огромен. Не съм виждала как са коремите на другите в моята седмица, но като се видя в огледалото се ужасявам. А като се чудя всяка сутрин какво да облека ми се доплаква (понякога наистина се разревавам). И съм +12кг вече, като само последния месец съм +3. И съм непрекъснато гладна, но от всякакви плодове и зеленчуци получавам киселини.
Което ми напомня - може ли някой да ми прати парола за албумчето  - от доста време пиша тук, а така и не съм разглеждала и качвала снимки.

Общи условия

Активация на акаунт