Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 252
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро, момичета! Hug
Бръмби, имам въпрос към теб относно количката. Аз също съм се спряла на нея, но виждам, че доставката й е възможна само в рамките на ОК. Чрез някой посредник ли я купи и колко ти излезе с доставката до Бг, ако е така? Предварително благодаря.  Simple Smile

# 436
Момичета и аз имам проблем с подуването на краката.  Sad  Струва ми се, че не е много, защото на пръв поглед не личи да са подути. Но събота се опитах да си обуя ботушите ииии ... голяма драма беше.  Rolling Eyes Не ми стават! Все едно съм взела ботушите на някой друг! А даже ми бяха леко широки миналта година.  ooooh! 
June, а когато е мокро навън (сняг, дъжд) пак ли си с тези ботушки? Не се ли мокрят отвътре? А как ги почистваш? И аз си търся някакви такива и затова те питам.

# 437
Здравейте маминки Hug,как сте днес  Simple Smile
Ева ,да ви е жива и здрава прабабата  bouquet
За дрехите имам едни дънки ,които носех до последно с баткото,те ми стават и добре че приятелки ми дадоха панталони та за сега имам.За краката и моите се подуват и трябва да купувам нещо.Не знам обаче с връхното как ще се разберем ooooh!.За сега обличам по дебела блуза и отгоре елека ,в него все още се напъхвам,но откакто стана студено само до магазина съм излизала или до колата.Гръдната обиколка ми е доста и в съчетание с корема  Thinking,ще ида до някой магазин втора употреба да видя ,не може да няма нещичко Simple SmileВсе пак ми трябва за няколко месеца,надявам се другата зима да съм в нормални размери  Laughing
За отоплението ние сме на парно ,пък и апартамента е малък и доста топъл ,та поне това няма да мисля.Не съм пускала духалки сега от както стана студ,зълва ми вече пуска,но пък те са на първият етаж и си е доста студено.
Отивам да капя капки на смърчо и после да поизчистя малко ,ох,няма край домакинската работа  SadПриятен ви ден мами Hug

# 438
Привет отново!

Аз до сега прибирах летни и вадих зимни дрехи. Оказа се, че имам плетени туники, които ще ми стават поне за сега. Дано и до края е така. Само проблема с дънките си остава.
Нещо май се преуморих обаче и ме сви доста корема, та сега ще полегна.

За отоплението - ние сме на климатици. В момента съм пуснала единя на 20 градуса и се включва от време на време, значи Т е под 20. Но пък ми се струва топло, в момента съм по тениска. В стаята , в която спим не пускам тъй като още е топло в нея. Сина ми от раждането си е на климатик и вкъщи и в колата, та и бебка ще е така.

# 439
Здравейте,мами
Хайде и аз да се отчета, че с тая работа няма нещо мн време, но от ноември съм в болничен и ще се изявявам повечко  Wink
Виждам, че си говорите за дрехи, аз снощи прерових гардероба.Оказа се че се вмъквам в палтенцето и ботите от мин година(поне засега).А туники имам доста и сиг ще си купя само 1-2 новички, а и дънките и панталоните ми стават, ако не закопчавам горното копче, въпреки че съм +10кг.

# 440
Здравейте, мами, и аз да се изкажа по темите, по които съм компетентна:

- движения на бебето: при мен са слаби, основно нощем и рано сутрин, но майка ми ми каза, че и тя не е усещала чак ритници, по-скоро потупвания; съответно пълно безсъние нощем.

- за ниското желязо и повръщането на съотв. медикаменти: аз последно бях с хемоглобин 100 и не можех да пия нищо; от 2 дни пия сокчето на Hipp, гади ми се, но го задържам засега. В него има желязо.

- за Биозин Мама: колебаех се, но почнах също от 2 дни да ги пия, защото първото застудяване ми доведе хрема. По принцип исках да мина с минимални външни добавки, но реших да пия биозина. И от него ми се гади, но задържам.

- за дрехите: аз досега карах на рокли и на дрехи на таткото, но ще трябва поне един дебел панталон за бременни за зимата (мин.100 лв). За яке - смятам да нося една стара шуба на таткото.

-за боти: взех си от Паоло Ботичели за 50 лв едни боти, които на прасеца имат кожички, но са съвсем свободни, с 1 см ток, тествах ги само веднъж много за удобни, но все още не съм излизала в голям дъжд с тях. Иначе са кожа, не бамбук.

- за упойка за зъб: има, но е по-скъпа от стандартната, настоявай да ти я осигурят.

От мен апчуху и чао засега!

# 441
  • гр.София кв.Драгалевци
Добър ден и от мен!Гледам дрешките обсъждате аз съм просто трагичен случай,налидо са беше топло и оня ден взех та си облякох един суитчеър до магазина и не ми стана,оттам още един и той не стана и общо взето нищо от досегашните ми дрехи(връхни) не ми става.Останаха ми само зимните якета,само тях не съм пробвала.Дано станат!  Praynig

# 442
Момичета с връхните дрехи за този сезон и аз съм зле  Confused, но си купих по-плътни дънки и панталони от тук: http://www.miro-style.com/ и бяха по 45 лева. Скоро ще трябва да намина и за някоя туника през магазина  Wink

# 443
Привееет и от нас с бебека Simple SmileSimple Smile  Hug
От няколко дни не съм писала, но хвърлях по едно око.
Относно дрехите: Миналата събота след лекцията на HIPP с една декемврийска мама обиколихме и понапазарувахме. За тези (е София), които търсят зимен панталон, но не искат дънки (все пак там има и дънки), мога да ви посъветвам да проверите магазин Рени на Пиротска - това е в малкия ЦУМ. Има не малък избор от зимни панталони. Аз си купих джинси в черно. Не можах да повярвам, че влязох в най-малкия номер!  #Crazy а съм +10 кг. поне. Там нищо друго не ми допадна. На Графа обаче има едно магазинче (за тези, които обичат рокли), мисля, че се казва Danaya... или нещо подобно (намира се в началото на Графа, когато се движите от моста на Евлоги Георгиев към Попа... в дясно... та магазинът не е за бременни, но има много симпатични туники и рокли, които са си баш бременски... аз си купих 3, защото освен всичко, са и на ниски цени. Обикновено в специализираните магазини всичко е поне +10/20 лв. само защото са с нещо пО... та роклите в Даная са по 22/23лв. - зимни и есенни модели в много разцветки... проверете, ако имате нужда Simple Smile
Сега се чудя какво горно да нося,.. защото имам две пончота и 2 къси трапецовидни сакенца, които ми стават, но те са за есента, а навън си е направо зима!!!!  Tired  Tired
Лекцията в събота много ми допадна Simple Smile Предстоящата събота ще пътувам на връщане от командировка, но ще опитам до 11 часа да съм в София, за да присъствам! Радвам се, че се запознах с някои мамчета от Януарките
Гледах новите снимчици Simple Smile Прекрасни сте всички!   bouquet   Много ми хареса снимката на Вероника с малката й принцеса, даряваща целувка на бебето!!! Simple Smile Hug   bouquet  Скоро и аз ще кача 1-2 нови Simple Smile Станала съм огромна  Shocked   
Сега се ядосвам аз със старата (бивша) АГ. Вече втори път ходя, за да ми направи преписка на картона, за да се преместя при новата... както си му е реда, а нашата (въпреки, че имам час) все не може... беше закъсняла с 2 часа за работа и опашката беше набъбнала неимоверно. Трябваше да я чакам от 5 до 8 вечерта... много се ядосвам с нея  Close ... но нали затова се махам,... да ми е мирна главата Simple Smile
Днес ми е много заспало и уморено... искам да съм си вкъщи на топло...
Пожелавам ви хубав ден и поне малко слънчице за настроение... на мен вече ми липсва слънцето    Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 14:22 от usmivka66

# 444
Здравейте момичета , моя счетоводител каза че е оправил проблема с болничните още в началото на септември и от сега трябва да ми платят болничните .Мислите ли че трябва да подам някаква молба в РУСО да се отмени отказа които ми пратиха .Чудя се какво да правя , да чакам ли , да ходя ли ?

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 14:24 от villygdr

# 445
  • София
Здравейте,
Аз вчера бях на жк и бебето си отговаря на седмиците, с главата надолу е, но той е така отдавна - още като бях при Марков. Вече е 800гр.
Иначе и моят син ходи 3 дни на ясла и на 4-ия се разболя и още си е в къщи. Та по този повод сме пуснали климатика на 28 градуса!! Simple Smile ама нали трябва да сме здрави. Мисля докато не пуснат парното в ОДЗ-тата - да си стои у дома на топло!

# 446
... Бръмбазела и аз много заглеждам точно тази количка, но ме притеснява терена в квартала и зимната обстановка в Сф, пък аз си знам, че като живна малко след раждането ще скитосваме всеки ден. С тия малки колелца няма да мога да газя преспите...

Аз имах същите притеснения когато купувахме Ариа-та, но се оказаха безпочвени. Ние живеем в центъра, където е възможно най-разбито откъм тротоари, постоянно трябва да се маневрира между паркирани коли, пешеходци, кучешки изпражнения, стълби, подлези и т.н. Ариа-та е с по-малки гуми от Стрийти-то и с двойни, но миналата зима минаваше преспите почти без проблеми. Само се събираше сняг между двойните колелета и трябваше да се почиства чат-пат, но не ми пречеше. Бутала съм триколка с големи гуми - не е за мен.  Simple Smile Стрийти-то само ми идва една идея по-тежка в сравнение с Ариа-та и по-широка, което е и плюс, и минус.

Ако искаш, заповядай да я побуташ (с истинско бебе на промоция) и да прецениш как ще ти е.  Simple Smile

... Бръмби, имам въпрос към теб относно количката. Аз също съм се спряла на нея, но виждам, че доставката й е възможна само в рамките на ОК. Чрез някой посредник ли я купи и колко ти излезе с доставката до Бг, ако е така? Предварително благодаря.  Simple Smile

Да, приятелка ми я поръча на английския адрес на посредническа фирма. Доставката до вкъщи ще ми е към 40 лв., а количката плюс оригинална чанта (пак от там) - 267 лв. В нашите магазини цените са над 800 лв.  ooooh!  Whistling

ditkins, Lumia, благодаря ви!  Hug Гледам в Продавалника, че някой търгува яко с тези колички и надува страховито оригиналната й цена в Ибея.  Tired

За отоплението - ние сме на ТЕЦ, имаме климатик и духалка за големите студове. Още не отоплявам, обличаме се по-топло, но не свръх.  Simple Smile

За обличането - по-миналата зима, като бях бременна с Киси, си купих палто с висока талия от небременен магазин, което може да се носи с/без корем.  Simple Smile Отделно в най-големите студове, си обличах дебел пуловер, пукенката и огромен топъл шал, който завивах пред гърлото, гърдите и корема. Правихме си сериозни разходки с баткото и ми беше ОК и в двата варианта.  Simple Smile

# 447
Здравейте!
Usmivka66, благодаря за съветите за дрехи! И аз имам нужда, но не знам кога ще успея да стигна до някой магазин.

Включвам се главно, защото искам да ви питам какво мислите по темата да се ваксинирам, защото съм бременна и да не се разболявам?...Това е съвет от свекървата. Аз иначе не съм се ваксинирала срещу грип никога и изобщо не ми идваше на акъла. Но сега трябва нещо да й отговоря. Поне да кажа, защо не искам....че ще стане тъпо после, ако се разболея и тя ще вика: Ето като не се ваксинираш...оф

А май успях да преборя хремата с ЕУФОРБИУМ, цитросепт и чесън Simple Smile

# 448
Здравей те мами,
и аз вчера си измерих корема тъй като до сега не са ми го мерили на ЖК и е 110см Embarassed.

Утре съм на изследвания,урина,холестерол и на кръвните телца.

За подуването на краката ами все още не са,но аз не смятам да слагам ботуши поне докато родя,но тук мога да си го позволя тъй като не валии сняг а само дъжд и не е толкова студена зимата.Та по този повод си купих едни маратонки Adidas кожени един номер по големи.За дрехите има 3 бр. дънки за бременни,2 бр.анцузи пак за бременни,а за блузите имам който ми стават само за яке не знам все още.Аз всичко си купих от PRENATAL с намаление още лятото дънките по 6 евро,бяха 90 %намалени.

Аз бебо го чувствам всеки път различно,понякога  ниско понякога високо,силно слабо,сутри вечер всеки ден различно.При мен когато си пийна малко кафе и веднага се обажда Laughing

Искам да споделя на мен напоследък много често ми се случва да имам нещо като  малко изпускане, което даже не знам да ли е урина или нещо друго но не ми се случва когато да кажем трябва да ида да пишка ами даже и когато не съм на зор. newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 449
  • Западен парк
Е, добре де, не съм най-старата. Отивам да се срамувам в ъгъла! Срамув, срамув...

А сега да ви се оплача ходих до социалните да нося блежка, че Саши ходи на училище. Много неприятно изживяване! Редих се на една опашка от 4-ма човека, дето едва-едва се придвижваше. А след мен като се натрупа, да не ви казвам - поне 10-12 души и "сичкото брат`чеди и брат`чедки". Нищо не ми правеха хората, ама много шумни, беее... И като си шляпотят на техния си език и на висок глас, направо страшна какофония! Вярно, десетина минути да съм чакала, но ми се сториха като 1 час. И като си излязох злоупотребих с една баничка. Просто минах покрай павилиона и те тъкмо ги бяха извадили, едни такива топлички, мазнички... Вярвам, че няма чак толкова да ни навреди една баничка, най-много да я изхвърля по-лесно.
Утре съм в "Лабиринт" и ще бъда с кафява пелерина.
А, и си купих помпа за кърмата. "Бертони" - 18,60лв. Пробвах я лекичко, много добре захваща. Но не посмях да натисна докрай, да не дръпна коластра (на мен още не ми тече) или пък да предизвикам някоя контракция без време.
Е, това е за сега. Отивам да лягам и довечера ще ви хвърля пак едно око.

Общи условия

Активация на акаунт