Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 224
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
venush, не искам да кърмя, тъй като малкия така и не пожела да засуче и с него бях само с цедене и даване от шише и видях, че всъщност това е много лесен вариант поне за мен. Винаги имах изцедена кърма в мен в термочантичка и нямаше значение кога ще се прибера, т.е. не съм се съобразявала с неговия режим, ако съм навън или някъде другаде. Беше ми и по-лесно да излизам без него и т.н. За това и сега мисля така да процедирам. Още в болницата ще си нося помпата и ще давам от шише.

За стерилизирането - аз вече написах - изварявах в тенджерка - беше ми по-лесно.  Peace

# 496
Здравейте момичета,
привет на всички новодошли от мен Hug Hug

katit0 yo честит рожден ден,желая ти много здраве,любов и едно прекрасно бебе януари newsm59

Аз пък днес голяма разправия с тези мои изследвания,оказа се че това за гликозата не е обикновенно ами трябва няколко пъти в разстояние на 3 4 часа, които ще съм в болницата да ми теглят кръв.Та утре ще трябва да съм там в 8.00ч.

Днес ми звънна и док.за да ми каже ,че ми е изместила часа 2дни по рано,за което се радвам,само се надявам да са готови и резултатите от изследванията.

Колкото до покупките,както мисля вече споделих по рано мисля да ги правя в началото на януари,когато започнат намаленията.Но си подготвям списък и много се ще се радвам да продължавате да споделяте вашите.

До скоро. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 497
ЕТО И ЕДНО ПОЗДРАВЧЕ ОТ МЕН Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

http://www.youtube.com/watch?v=WxUulGkLu4I&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=_JmA2ClUvUY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ikTxfIDYx6Q

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 13:44 от aliah_ok

# 498
Здравейте и от мен  Hug
Добре дошли на новите майки  newsm51 newsm44
katit0 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,желая ти много здраве ,семейно щастие и едно здраво и щастливо бебче през януари  nbirthday
Е от мен нищо ново,другата седмица съм на преглед,иначе гледам коментирате за покупките на нашите бебчета ,мен също ме беше страх да взимам дрехи още от сега,но като ми казаха че тукашната практика е след раждането ,ако всичко е наред след 2 часа си вкъщи ,и това ме шокира повече ,че ще се прибера и няма да имам една дрешка,само с мъжа ми сме няма кой да ми напазарува ,и бързо бързо тази седмица купих едно комплектче,и бодита....сега като излизам ще купувам лека полека нещата .Надявам се всичко да е наред с нас ,и да нямаме черни мисли относно бебчетата ни  Praynig Hug
Иначе много хубави списъци си имате,аз нямам  Embarassed но ще си запиша сега от вашите за да не забравя нещо.....
Е лек и хубав ден на всички ,и само положителни емоции  Heart Eyes

# 499
  • Across the Multiverse
Честит рожден ден на една от най-младите бъдещи мами в темата! (ако има по-млади да се покажат, вече дадохме тиквените медали на най-"зрелите" Wink ) Жива и здрава и януари със здраво и сладко бебче на ръце!
По моя въпрос май никой не се е изказал... жалко.
За дрешките и другите покупки за бебчето аз някак си не съм се "надъхала" още. Но се шашкам, че врмето си минава, а ние не сме взели абсолютно нищо. Хем знам, че има време, хем знам ли?  Joy

# 500
Здравейте, мами Simple Smile
Досега ви четох и се надявам с това включване да не пропусна нещо, от всичко, което исках да коментирам. Всички ми звучат положителни днес Simple Smile
Добре дошла на Ани Китанова !!!   bouquet   bouquet
Зарадвах се да видя включване от Карола  Hug   bouquet
katito0_yo ЧРД!!!   party023 МНого здраво бебче ти пожелавам!!!!
Alexandrina , много се смях на поздрава ти!  Laughing  Laughing 
Относно пазаруването за бебето - аз не мисля да се престаравам с дрехите за новородени, защото всички мами с бебета около мен постоянно повтарят, че дори някои от нещата ще останат необлечени... Има някои, които казаха, че искат да ми подарят неща, останали им от първите месеци на бебетата им, но понеже никой не е конкретен, ще си набавя от всичко по малко, пък подаръците са добре дошли.   Simple SmileSimple Smile  Grinning
И аз като teddy_ бях на вълна рокли и панделки до скоро, та всичко, което съм накупила ще ми върши работа едва през лятото Simple Smile Просто не се въздържах - много красиви роклички имаше... Аз май тогава и писах къде и колко са намалени...  newsm78
За списъка - добре е, че се дискутира темата, защото с тая работа и с тези пътувания напред-назад, не мога да се фокусирам над най-важното. Наистина ще съм много благодарна, ако всички, които имат направени списъци, ги споделят! Много ще е полезно за чакащите първо бебенце. Сигурна съм, че ще има неща, за които дори не съм чувала преди това. Но все пак мисля, че Мама Мечка е напълно права, като казва, че в цялото изобилие от продукти и пособия за бебета, има много неща, които според зависи от бебето и от нас самите, ще се окажат излишни... Дали заради сезона, дали по друга причина (кърмене/не кърмене) ... Затова и с тези покупки няма да прекалявам.
От кумовете ни имаме обещан бейби фоун, който вече са избрали (имат обсойни наблюдения в/у бебешкия пазар с едногодишното си момиченце)... Количка имаме обещана от едни приятели от чужбина. Останалото ще се купува!
За отоплението - ние сме на маслени радиатори. Нямаме ТЕЦ. Вече включвахме 1-2 пъти вечер... но не е толкова студено, а и не сме си вкъщи през деня, че да го мислим отсега...
Вчера си купих ботушки, подходящи за разходки дори на сняг. Нямам притеснения за краката засега, защото откакто е студено, не ми се подуват, нито ме болят. аз съм с тънки прасци и глезени, дори да възникне проблем, все ще вляза в някой ботуш..  Rolling Eyes
Новото от днес е, че сутринта, след като се успах, в бързината пих витамините ( Пренатал) и Биозин-а на гладно... точно преди да изляза ги повърнах...
Мисля си, че грешката е била моя, че не хапнах поне една бисквитка преди това... но една колежка с непоклатима категоричност заяви, че съм повърнала, защото (хахахах Laughing) на бебето му растяла коса... цитирам: "Колкото повече коса има бебето, толкова повече ще повръщаш"...  newsm78   #Crazy 
Тези капки, за които бях споделила, че са ми изписали (Зимафлоур) са спрени от производство... и днес ще разбера дали имат заместител.
Хубав ден от мен Simple Smile
Ще се включвам нататък... 
Извинете за фермана!...

# 501
venush, "Книга за кърменето" наистина е страхотна, но за съжаление вече е изчерпана и я няма никъде, поне в София като я издирвах. В Библиотеката на ЛЛЛ София и имаме и е достъпна за четене за всички.  Simple Smile Друга, която може да ви е полезна за кърменето и родителството, е "Близо до бебето" на Василена Доткова.  Peace

venush, а пък кошче за кола мога да ти подаря/заема - Макси Кози е, мисля че модела беше Сити. Ако те устройва - изгледало е 4 бебета, 2 от които моите. Няма никакви поражения по него, има възглавничка за новородено и сенник. Аз няма да го ползвам, защото към новата количка, ще имам столче за кола.  Simple Smile Предложението ми е съвсем сериозно.  Simple Smile

venush, не искам да кърмя, тъй като малкия така и не пожела да засуче и с него бях само с цедене и даване от шише и видях, че всъщност това е много лесен вариант поне за мен. Винаги имах изцедена кърма в мен в термочантичка и нямаше значение кога ще се прибера, т.е. не съм се съобразявала с неговия режим, ако съм навън или някъде другаде. Беше ми и по-лесно да излизам без него и т.н. За това и сега мисля така да процедирам. Още в болницата ще си нося помпата и ще давам от шише...

teddy_ , няма никаква гаранция, че и новото бебе няма да засуче. Понякога се случва заради конкретни причини бебето да откаже гърда, но често успяваме да го върнем с доза упоритост от страна на майката и разни хитринки.  Wink

За мен лично цеденето никога не е било приятно занимание, а трудоемко, понякога болезнено (това е съвсем индивидуално, естествено), времеемко и ограничаващо. Винаги ми е било по-лесно бебето да си е с мен, да го накърмя когато и където пожелае (без режими и чудесии) и всички да сме доволни. Не съм се занимавала с миене, изваряване, баене на какви ли не бебешки аксесоари. От всички тези неща, спестих сериозна сума за себе си, която инвестирах... в себе си.  Mr. Green Т.е. вместо да купувам шишета, стерилизатори, биберони и нам-си-кво от онези дълги списъци, АМ и т.н., отидох на серия антицелулитни масажи, възстанових си външния вид и се чувствах перфектно. Това ми е допълнителната стойност на кърменето.  Peace Естествено, това работи за мен с двете ми деца, а ти ще сториш така, както е най-добре за теб и бебето ти.  Hug

katit0, ЧРД! Бъди здрава, щастлива и горда майка на януарско бебче!   bouquet

# 502
  • до едно тепе
Здравейтее.
Джейн Доу аз имам 7/8-ми дънки и дълги дънки на Миро стил.Е имам чувството,че всяка фирма си има номерация.На техните съм на М,а на LC Waikiki съм на Л  newsm78 .Най-добре е да се пробват,че аз от 10 модела едва си харесах един как ми стои.Едно нещо не ми харесва в техните модели.Вътре в тази част,където е на корема има широк ластик и мен специално ми стяга та го подвивам наобратно да дойде под корема.Не се навивам да го махна,че ще ми се смъкват иначе ooooh!
Смърфиетка ама това верно много скъпо Shocked Аз съм на Магне Б6 и излапвам 2 кутии на месец-около 23лв общо Rolling Eyes Даже мисля да го спирам,че нямам контракции и ако се появят да го почна пак,но ще питам и Ямаков може ли така. Thinking
Катито ЧРД.Много здраве и късмет и януари сладко здраво бебче  bouquet
Списък за бебо ще си направя др. месец като оправим напълно стаята и си получа пратката дрехи от приятелка. Whistling
Това е от нас засега.
Лек и прекрасен ден мами и бебчета  bouquet

# 503
Бръмбазелке, приемам, пиша ЛС.  Hug  bouquet
Страхотна си.
Помисли за някаква цена все пак, не ми е удобно така. Blush

# 504
Привет,привет  bouquet
Катито ,честит рожден ден ,бъди много здрава и много щастлива ииии най-сладкото и пухкаво бебче януари  bouquet Hug
Дрешки имам от баткото ,вярно че той беше лятно бебе,но се надявам част от тях да влезнат в употреба.Този уикенд ще ходим до провинцията,та ще ги огледам и вече със сигурност ще знам какво да купувам и какво не.Започнаха и мен да ме сърбят ръцете за нови ,бебешки ,розови нещица Heart Eyes.Онзи ден в нета видях една много сладка розова рокличка,еми не се сдържах и я поръчах.Преди малко получих СМС ,че днес ще ми я доставят Flutter,нямам търпение  Simple SmileА да ви се оплача,налегнали са ме ужасни киселини,имам чувството,че ще ми изгорят хранопровода SickМисля ,ако така продължава да ходя за хапче до аптеката.Нали талцид ставаше за нас?
Отивам да полегна малко с малкия,голям батко Hugприятен ден мами.
До като напиша това ,което исках ,търчейки от стая в стая да угаждам на малкия и рокличката пристигна.Страхотна е Heart Eyes,трябва и аз да добавя снимки в албумчето най-накрая.Улях се  Embarassed

# 505
  • Бургас
Кати, честит рожден ден!Желая ти много здраве, късмет, леко бременеене и едно сладко и пухкаво бебче в януари, около което да щъкат щастливи мама и тати!
Ние се прибрахме най-сетне.Изръшкахме половин Бургас да намерим боти на Мария, но не, навсякъде предлагаха само ботушки..
Прегледа ми мина.Доки каза, че бебче върви дори малко напред, че няма скъсяване или някакви други притеснения и да взема да се успокоя психически.Пусна ми кръв и урина и от резултатите видях, че имаше няколко левкоцита и другото, което е, че хемоглобина от 130 в началото, сега е 118.Ами това е от нас.
Утре съм за пореден път на зъболекар да видим какво ще ме правят.

# 506
Katitoo,Честит рожден ден!Желая ти много щастие и здраво бебче накрая!
Искам да ви споделя какъв списък за бебето имам аз.Взех го от бебешкия магазин на Лабиринт,близо до изхода има щендер с рекламни брошури.Отгоре пише с червени букви-Списък за бебето.Всичко нужно,за да го посрещнем.Много е хубав и пълен според мен.Разделен е с по-малки заглавия вътре-за стаята на бебето,за къпане на бебето,за разходка и навън,козметика и аптека,други аксесоари,дрехи за бебето,за майката.Ако ходите натам си вземете по един да хвърлите по едно око

# 507
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,мами! Да се отчета-днес бях на ЖК,всичко е наред с малчо  Simple Smile Вече е 900гр
Лошото е при мен обаче,защото съм с ниско кръвно,а от началото на бременността пулса ми е много ускорен.Задъхвам се и получавам силно сърцебиене.Сега отново съм на кардиолог и ендокринолог,но ме наплашиха,че може да не издържа раждането заради силното натоварване на сърцето.Има ли някоя мама с подобни оплаквания?

# 508
toni_7, моето кръвно е 90/60, но ме успокоиха, че опасно е високото, а не ниското кръвно. Пий повече вода и айрян.

Ние още нищо не сме купували за бебето, по-скоро от мързел, отколкото от суеверие.

За хремата някой питаше по-горе: тъпчи вит.С и това е. На мен днес ми взеха 20 лв, за да ми го кажат. Понеже, представете си, съм отишла 2 дни по-рано на ЖК, отколкото е часа ми, което беше с цел от моя страна да не прерастне хремата в грип, прегледът трябвало да се води на частно, а след 2 дни да ида за редовна ЖК. И големият преглед включваше да ми кажат да пия вит.С и аспирин, като всяка бременна знае, че аспиринът трябва да се избягва. Същия този лекар ми препоръча срещу анемията по 1 чаша червено вино вечер. То аз се напивам от толкова, представям си този малък мозък, дето сега се формира, какво ще му причини.

# 509
  • София
Катито, чести рожден ден мила!   bouquet Желая ти много здраве, щастие и любов! А януари да гушнеш здраво бебче!   bouquet

Тони, на мен ми е ниска долната граница сега, а с баткото вдигах кръвно. По-принцип имам надкамерна тахикардия и сърцето ми излиза извън ритъм /250 удара в минута/. Та ме беше много страх от раждането първият път, но нямах никакви проблеми. Ако искаш отиди на преглед в 3-та градска при д-р Протич или д-р Стоянов и двамата са страхотни специалисти. Hug
Аз си влача хремата и съм на работа  ooooh!. Но имам много задачи и няма мърдане. Дано скоро да се оправя  Simple Smile.

Чао засега от мен!

Общи условия

Активация на акаунт