Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 159
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Белодробната инфекция ми я диагностицира аюрведичен док, тогава до такъв имах достъп Simple Smile

За ДЪНКИТЕ - не, разнообразие нямаше, всъщност имаше само един модел. Не сме гледали по другите магазини. Скоро ще ходя да си намеря поне още един модел и ще ви кажа как е по другите магазини. А тези бяха 80лв.
Аз да си призная съгреших и с едно кодмпнавтче за новородени, бая скъпо беше, ама не се сдържах!

За ИМЕТО ситуацията в много сложна при нас. Таткото ни е чуждемец и няма бащино име. Така че за него е все едно да имаш две имена. Ние няма да добавяме българското окончание -ова накрая и ще стане все едно на детето второто име е мъжко, а по последни сведения чакаме госпожица. Работата на мъжо е такава, че при нас винаги има реална възможност да се преместим някъде другаде по широкия свят и той отказва варианта второто име на детето да е мъжко (пример Катрин Джон). Не знам дали ме разбрахте, аз едно обяснение дръпнах... Още не сме разбрали и изобщо законово как ше го извъртим, някой ако има съвети - приемам!!!

Момичета, някой ще ми обясни ли каква е цялата тази история с пулсирането на ПЪПНАТА ВРЪВ? Само чувам, че се споменава...

# 76
  • София
Jane Doe, на мен Кристи - Анабел ми звучи прекрасно и супер нежно..
За късното прерязване на пъпната връв и аз съм любопитна...

# 77
Записче и отивам да ви  чета мамчета. Hug

# 78
Здравейте,Януарки!!

Аз малко ви изпуснах, ама виждам,че сте добре и мислите вече за имената, дати и те такива хубави нещица.

Само да кажа за имената. Аз много исках детето ни да не е кръстено на никого, че да няма после...сърдити. Обаче като си говорихме с мъжът и много имена отпаднаха. От малка искам дъщеря ми (ако имам такава) да е Анастасия. Добре ама май само аз си го харесвам. За мъж много харесвам Валери. Ама мъжът ми като не може да произнася някой и друг звук и се шегуваме, че  ако го кръстим така до последно детето няма да разбере как точно се казва Simple Smile Та отпаднаха имената ,в които има Р. Много мислихме. Много харесвам името на баща ми-Борис. Ама чак толкова буквално ми се струваше банално. И мислихме за Боян, Божидар и какви ли още не. Обаче и те отпаднаха. Накрая решихме, че понеже нали е мъж и искаме да е сбългарско именце ще е Михаил. И така стана вместо с буквата на баща ми, с тази на майка ми М. За жалост няма д амога да го използвам.....
Надявам се скоро пак да ми се налага да мисля именца Simple Smile

Хубави трепети на всички и бързо да минава времето и да си видите дечицата ЗДРАВИ!!

Hug Hug

# 79
  • гр.София кв.Драгалевци
Здравейте мами първо мерси за прекрасната тема и второ да се оплача аз не съм писала от 2 дни и съм като болна,а не съм писала,защото ми изгоря лаптопа и се чувствам ужасно...като отцепена от света  Cry На всичкото отгоре още не сме си купили захранване за компютъра,който изгоря преди два месеца и сега съм и без лалтоп и без компютър.Надявам се тези дни да имаме време  и да оправим поне компютъра,че не знам колко още ще издържа  Praynig Добре че аойдох при мама та седнах на компа да се разпиша малко.А  иначе бебка май е добре не е много активна тези дни,но нищо.И честито на мамите разбрали полът на бебенцата си   bouquet Ами това е от мен,хубав ден на всички и се надявам тези дни вече да имам компютър  Hug

# 80
Запис и отивам да ви  чета  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 81
Еха,колко много пишете.Само аз обикалям улиците  с надеждата че ще се изморя и ще спя,няма сън за мен от сега,по цяла нощ пазя къщата.....
Дидка,много неприятно това с алергиите,а щом док е казал че няма да навреди едно хапче на бебче не се притеснявай.Дано не ти се случват вече такива неприятни изненади.
Jane Doe ,белия космонавт ли купи?И аз съм хвърлила око на тези космонавти,да видим кога ще го купя.
Кафенце,браво на девойките,все така да вървят добре!

# 82
pink, дай линка към тази диета. Щом е за кърмачки трябва да е ок и за нас и за бебето.
venush ще ти кажа това,което и ianajar ми каза като не го усещах: портокалов сок и шоколад, лягаш с вдигнати крака и чакаш да се обади. Моя господин се обади след 20 мин.
ivap не разбирам от нумерология, но нямам 4 в моите числа изобщо,дори и при сбор и при мен всичко става с много труд. Никога не идва наготово. Надали имат значение числата.
КАфенце разказвай като минеш някоя лекция, всичко ми е добре дошло като информация.
Bibiana, болницата по описание изглежда страхотно. Раждането да е наред, пък може и да се вредиш за хубавите стаи. Пожелавам ти го.
Jane Doe пълно те разбирам за второто име. Акио беше момиче и ние бяхме измислили 2 имена. Българките окончания са добре откъм дефинирането на пола /добре  е измислено/, но става мноооого дълго и сложно за чужбина. След като таткото е чужденец, би трябвало да нямате проблеми с включването на друго женско име.Защо не е близко до твоето, например?!
Отдавна не бях гледала снимките и едва сега ви разгледах снимките от срещата. Много сте хубави на снимката. Супер сте си изкарали, момичета.

# 83
Атадарче, първия път родих секцио и сега нико не се наема (говорих с 2-ма лекари) да ме изражда нормално. А и честно да си призная аз самата нямам голям зор. Имах най-леката бременност на света и най-лекото секцио. Възставох се изключително бързо. Срязахе ме сутринта в 9:30, а следобед вече бях на крак (тук да се разбира 10 крачки до мивката в стаята и обратно). Имах болки, но бяха търпими, а и постоянно ми слагаха успокоителни. Та дано и сега всичко да мине по същия начин  Hug
Та относно нумерологията сериозно съм решила да се поразровя тук- там. Ако трябва някой да избира дата на раждане на детето ми, предпочитам това да съм аз  bowuu

Рапунцел, ето линк към диетата. Не се спазва толкова стриктно от кърмачки, има пояснения. На принципа на разделното хранене е  Peace http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=613120.0

Шани29, доста е инересна статията в линка. Почнах даже да смятам, но не ми остана време да стигна до края  Hug

Относно дънките за бременни, и аз си взех и както някой каза, еййй голям кеф е да си в нормални дрехи. Моите са от Уайкики за 50 лв. Имаше и по-евтини модели, ама с моите изисквания... ooooh! Важното е, че са супер удобни, само сменям блузките...то не че много ходя някъде, ама все пак  Wink

Лека вечер от мен, момичета с пожелания за "спяща" нощ  Hug

# 84
  • София
Момичета, ето тук може да видите сватбения ни клип, ако ви е интересно:
http://leandar.net/dianaimartin.html
Аз все още нямам никакво подобрение, ръцете са ми подути. Ако и утре е така, незнам, ще хващам пътя към някоя болница.
За космонавтчето в Мothercare, и аз го гледах, ама много скъпо ми се видя. Ние си взехме от Пакостник ето това в екрю:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9864&cat=146

# 85

venush ще ти кажа това,което и ianajar ми каза като не го усещах: портокалов сок и шоколад, лягаш с вдигнати крака и чакаш да се обади. Моя господин се обади след 20 мин.

Рапунцел,  Hug.
Усещам го аз и без шоколад, но е по-рядко от преди няколко дни. И определено в някакви странни моменти - например, като съм седнала и говоря с някой. Ако е тихо си трае. Имам чувството, че реагира на гласа ми, мамин сладък той.  Party

Ех, Менинка и при мен е сгърчване от работа, но имам още месец и половина до редовния болничен. Ще опитам да изкарам до края, но не знам дали ще успея, нещо много се напрегнах на работа.

Вчера за капак ми съставиха и акт, че съм паркирала на тротоара. Някаква инспекторка от КАТ се беше вихрила из уличките до метростанция Жолио Кюри. На всички коли по тротоарите наоколо имаше актове. А на тези, които са баш на улицата - не. Странен парадокс, за тях също не е позволено.  #Cussing out Направо побеснях, дано не ми друснат голяма глоба, досега бях шофьор без нарушения. А и въпросът къде, по дяволите, ще паркираме, за да хванем метрото, си стои. То само с актове не става, трябва и паркинги да се осигурят. Извинете отклонението, ядосах се вчера. Crossing Arms

дидка, не мисля, че алергозана ще навреди. Но пък и няма да помогне много за алергията, защото е слаб. За такава силна реакция като твоята се дава Урбазон, но не знам дали е разрешен за бременни. Питай доки и прегледайте и бебчо как е.  Hug Hug

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 20:10 от Анонимен

# 86
  • На Дунава
Идеята с изпулсирването на пъпната връв е следната: Докато траят контракциите, които подготвят изхвърлянето на плацентата след раждането на бебето, от нея се отделя специална кръв, богата на минерали, която би могла да стигне до бебето. Бебетата биват лишени от 40 мл кръв, ако пъпната връв се отреже веднага след раждането. Ако се пресметне това количество към общото тегло на бебето, това е много повече от количеството кръв, което се взима от един възрастен при кръводаряване.  Когато тази кръв е отделена вече и плацентата няма какво повече да даде на бебето, пъпната връв спира да пулсира, и става твърда като връв. Тогава може да бъде прерязана и без опасност от инфекции и тетанус. Процесът трае до около час след раждането - не всички са склонни да изчакат това време, защото това от своя страна означава, и че бебето не може да бъде отделяно от майката през този период. Което в моите очи също е добре - така стресът за него е най-малък, и има достатъчно време да бъде поставено на гърда. Разбира се, това са идеални постановки, не винаги осъществими.

# 87
  • Западен парк
Кафенце, благодаря, че си се сетила за моя въпрос относно даването на излишната кърма на Боян. Аз съм на работа до петък и ще дойда в събота в "Анел" и чак другата седмица ще идвам на "9 месеца". Аз също бих искала да чуя и други гледни точки по различните въпроси.
Дано попадна на лекция за кърменето още поне веднъж до края, че от триста маймуни покрай мен първия път, как пък никой не се намери да ми покаже как точно се кърми? А иначе съвети и разбирачи, с лопата да ги ринеш!!! Единственото което успяха да ме накарат да разбера беше, че ако бебчето остане при мен през нощта ще го уморя по някакъв начин, та ми го носеха за кърмене...
 А - и че нито аз, нито татко му сме способни да се грижим за толкова малко бебе, та се налага да живеем два месеца със свеки и тя да го къпе, повива, мие дупе и др. Само ми беше разрешено да го кърмя (без да ми обяснят как се прави точно). А на мъжлето, горкия, единствено му разрешаваха да го гушне за 2-3 минути и му го взимаха - да не му повреди кръстчето!!!Колко съм била наивна. Ама какво да се прави - на 21 год. още слушаш! Дори и глупости...
Сега за отмъщение ще им го давам за 10 секунди и ще си го взимам в другата стая.
А защо питат нас кога да се прави секцио? Моето секцио беше планово (тесен таз), но ме взеха 10 дни преди термин в болница и ме следяха с коланите. Когато започнаха едни контракции, които аз не усещах, лекарите казаха, че раждането започва и трябва да режат. По- късно разбрах, че тези контракции се появяват около 12-10 часа преди раждането и наистина майката все още не ги усеща. Та ако ми кажат и този път, че трябва да е секцио, ще гледам пак така да бъде - когато тоновете покажат, че е време.

# 88
Jane Doe ,белия космонавт ли купи?И аз съм хвърлила око на тези космонавти,да видим кога ще го купя.

Да, точно, дето пише на него made with love  Party

# 89
  • UK
Идеята с изпулсирването на пъпната връв е следната: Докато траят контракциите, които подготвят изхвърлянето на плацентата след раждането на бебето, от нея се отделя специална кръв, богата на минерали, която би могла да стигне до бебето. Бебетата биват лишени от 40 мл кръв, ако пъпната връв се отреже веднага след раждането. Ако се пресметне това количество към общото тегло на бебето, това е много повече от количеството кръв, което се взима от един възрастен при кръводаряване.  Когато тази кръв е отделена вече и плацентата няма какво повече да даде на бебето, пъпната връв спира да пулсира, и става твърда като връв. Тогава може да бъде прерязана и без опасност от инфекции и тетанус. Процесът трае до около час след раждането - не всички са склонни да изчакат това време, защото това от своя страна означава, и че бебето не може да бъде отделяно от майката през този период. Което в моите очи също е добре - така стресът за него е най-малък, и има достатъчно време да бъде поставено на гърда. Разбира се, това са идеални постановки, не винаги осъществими.
[/size]

Бибиана, и аз съм чела сходна информация за прерязването на пъпната връв. Даже наскоро гледах едно клипче в Youtube, където много нагледно се показваше колко количество кръв от плацентата, чрез пъпната връв, загубва бебето при непосредствено й препязване. В някой от форумите беше постнато, но не мога да го намеря. Намерих ето това мнение на лекар
 http://www.youtube.com/watch?v=WWCOzkSe85M&feature=related - на английски е. Човекът изразява мнение, че прекъсвайки непосредствено пъпната връв след раждането лишава бебето от  значително количество кръв, кислород и други полезни вещества. Пъпната връв е добре да се пререже след като спре да пулсира, което значи, че каквото е останало в плацентата е преминало в бебето. В клипчето, което гледах и сега не мога да намеря се посочва, че са необходими до 5 минутки само, за да приключи процеса на пулсиране и всичко полезно да си влезе в бебчето преди да бъде прерязана връзката му с плацентата. Не е даже час - тя самата плацента излиза скоро след бебето. Не знам как точно стои въпросът при секцио, но при нормално раждане, защо да не се изчакат 3-5 минутки преди да се пререже връвта? В крайна сметка всичко от плацентата си принадлежи на бебето и е редно да му се даде правото да си го получи. Аз определено смятам да поискам да не ми се прерязва връвта до 5 минути след раждането - дай Боже всичко да е наред разбира се, но знам че има много голяма вероятност да се съобразят с желанието ми и смятам да се възползвам.

Общи условия

Активация на акаунт