Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 178
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Тъкмо дойдох от преглед, та да отчета - малката принцеска е главично както и миналия път и явно няма и да се върти повече, рита ме стабилно в ребрата отдясно и вече е над килограм - 1 130гр.

Задължително ли информират за теглото на ЖК? На мен досега не са ми казвали колко тежи, на листа пише само други мерки  newsm78

# 136
  • София
Здравейте мами, не мога да ви изчета за да ви пиша Simple Smile.
Да се отчета от прегледите ми - док. каза че няма кои знае какво притеснително за ниската плацента, има време да се вдигне. Взима ми мерки - коремчето ми е с 6 см. пораснало за 1 мес. Simple Smile. Пак се тъпча с желязо заради хемоглобина+магнезии 3х1. Дадоха ми болничен за 30 дни и следващия месец ще ми го удължат. Взеха ми секрет за микобиология и утре ще ми е готова, дано да съм чиста, макар че си имам течение и това си е.
Много бързо ми минава времето в къщи, от една страна е добре, че и бременността ще минава бързо, но от друга съм се притеснила, че няма да смогна с подреждане и чистене и никога няма да видя детската готова Simple Smile.
Много бързо съм почнала да се изморявам и бавно действам в къщи с повече почивки Simple Smile
Иначе със спането съм на дни, понякога спя от 11 до 11, а понякога като облещя очи в 4 ч. и няма заспиване.
Аз също мисля за нещо превантивно противогрипно, казаха ми клеевата тинктура че е много добре и повече мед с лимони Simple Smile
Лека от мен Simple Smile

# 137
Тъкмо дойдох от преглед, та да отчета - малката принцеска е главично както и миналия път и явно няма и да се върти повече, рита ме стабилно в ребрата отдясно и вече е над килограм - 1 130гр.
Задължително ли информират за теглото на ЖК? На мен досега не са ми казвали колко тежи, на листа пише само други мерки  newsm78
Не мисля, че е задължително. На мен миналия път ми казаха а този път попитах. Доки ме пита дали искам да видя малката и аз се зарадвах - много ясно. Та попитах и колко е голяма поне..

# 138
Здравейте сладурки!
Дидка,много нежно клипче,страхотни сте.
Lumia,и на мен много ми хареса спалнята ви,със здраве да си я ползвате.
Много интерсно е това  с пъпната връв,но си мисля,че в Бг дори и в частните клиники не го правят това нещо,освен да се уговориш с лекаря си,но знам ли.Някой питаше за съхраняване на кръв от пъпната връв,,ние обмисляме да замразим в Щерев.
Момичета искам да ви питам-нормално ли е изследването на урина за урокултура да излезне за 24 часа,вчера дадох пробата и днес резултата е готов?
И още нещо,то е още рано,но все пак-ще раждам в Щерев живот и здраве,но трябва да устискам до след 10 декември,ако тръгне нещо по-рано-което съм сигурна,че няма да стане,но все пак да имам вариант съм решила Токуда,но вчера една мама ми каза че няма да мога да родя там,ако нямам лекар от клиниката,дори и спешно да е,а не искам в държавните болници....Не знам какво да правя,като отида след 2 седмици при моята док ще я попитам нещо да ме ориентира.
и да ви кажа каква съм шматка заспала-днес отидох до училището за бременни,което има в нашия град и се оказа че лекцията е утре,просто съм си записала друга дата,е върнах се а мъжо още ми се подсмихва....
Извинете ме за чаршафа!

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 20:18 от Мими26

# 139
Здравейте, мами!
Аз имах малко работа тези дни и не мога да ви догоня! Simple Smile Така че само се разписвам преди да сте изписали темата с пожелание да я напълним само с хубави новини и емоции! Много голямо благодаря на Кафенцето за страхотната темичка!   bouquet Кафенце, много се радвам, че си ме разпознала и ако идваш в събота пак в Анел ще ми е много приятно да се запознаем.
Надявам се всички да сте добре! Аз ще се постарая утре да наваксам с четенето, че много интересни темички сте захванали.  Hug
Хубава вечер на всички!  Hug

# 140
Здравейте отново!
Свързах се с гинеколога и ми изписа "Зинат" за е-колите в урината.Някоя от вас пила ли го е по време на бременност?Знам, че е изписван често при бременните, доки също каза да не се притеснявам.
Здравей,
аз пих няколко пъти различни антибиотици и то от 5г.с. до към 9г.с. включително и Зинат, дават го като най - добрия. Проблема ми беше същия като твоя. Така че мисля, че щом го дават в толко ранна бременност няма данни за проблеми с бебто.

# 141
Явно тези мои познати, които са запазили част от коластрата (тема от преди 2 странички, но просто веднъж дневно отварям тук и много бързо тече всичко), та майката явно е имала повечко коластра, не знам. Но когато детенцето се разболява на няколко месечна възраст, вместо лекарства му дава да пие това, и то се оправя веднага. Иначе ясно, че природата си знае работата, не се опитвам да й се бъркам Wink) Ок, исках само да разбера дали някой от вас не знае нещо повече по въпроса, нали сме тук да се информираме и споделяме Simple Smile Ще чета по другите темички за повече информация. А за замразяването на стволови клетки....коментирахме го в една друга тема и вече съм със смесени чувства по въпроса...Ама и за ваксините съм със смесени....Общо взето за всичко предстои тепърва да взимаме решения, веднъж да свърши тази работа и се отдавам само на четене...Хубава и спокойна вечер на всички  Hug

# 142
Здравейте на бързо едно въпросче,мога ли да ям пилешки дробчета,аз вече за втори път ям но тази вечер се почуствах някак по тежко.Може би си внушавам или.....
После взех да чувствам нещо като трептене точно където е слънчевия сплит.Някой има ли подобни оплаквания.

# 143
aliah_ok по повод яденето на черен дроб съм чувала и двете препоръки - от една страна да се яде заради високото количество желязо и други полезни минерали и витамини, от друга страна като пречистващ орган събира "гадостите" на организма на животното. Аз лично когато си го приготвям (а това не е много често) го кисна в прясно мляко и слагам по лъжичка сода бикарбонат - така се извличат някои вредни вещества от него. Не вярвам да ти е навредила храната, просто може да е нещо свързано с хранителната система, която вече се е изместила заради бебоците, не се тревожи.

Момичета аз от вечерта имам болки ниско долу и вече втори път тази нощ се будя от същите болки. Дали не са контракции, чудя се защо така... Sad До сега не ми се е случвало, притесних се доста  Cry

# 144
Но когато детенцето се разболява на няколко месечна възраст, вместо лекарства му дава да пие това, и то се оправя веднага.

Габи, добре звучи, но малко фолклорно - все пак не може да се разчита на това, нали знаеш Simple Smile не може да се поставят под общ знаменател всяка болест и всяко бебе.

# 145
  • Canada, ON
Момичета и аз се сдобих с гаден вирус. Сега ме боли гърлото, тече ми носа, температура вдигнах само до 37.5, дано не се повишава повече. Пия чай с мед, лимон и прополис, и се моля да няма усложнения.

За коментарите относно пъпната връв - би ми било интересно да прочета мнение на janajar по въпроса...

За кърменето - и аз силно препоръчвам Кърмаческия подфорум, но естествено и тук можем да си коментираме. За коластрата и аз мисля, че е твърде малко, и най-добре бебчето веднага да си я изпие, но знам ли - някой може и много да има. Аз лично със замразяване не съм се занимавала нито на коластра, нито на кърма - не ми се занимаваше с цедене и т.н.

JuNona, бих потърсила веднага лекар за подобни болки.

aliah_ok, ако пилешките дробчета са домашни и знаеш как са хранени пиленцата мисля, че стават за ядене, дори трябва да са полезни, но ако са купени или хранени с незнайно какво, аз бих ги избягвала.

# 146
Но когато детенцето се разболява на няколко месечна възраст, вместо лекарства му дава да пие това, и то се оправя веднага.

Габи, добре звучи, но малко фолклорно - все пак не може да се разчита на това, нали знаеш Simple Smile не може да се поставят под общ знаменател всяка болест и всяко бебе.

Да, да, напълно съм съгласна. Ставаше въпрос за конкретния случай - било е грип или някакво подобно вирусче. Разбира се, че за нещо по-сериозно, да не дава Господ, няма да помогне.
Иначе мисля, че и аз започнах да получавам подготвителни контракции, най-сетне..... Simple Smile А за хапването, нищо няма да ти стане от два-три пъти, но мисля, че не се препоръчваше редовната и честа консумация на дреболии...Ама говоря наизуст, аз и без това не ям такива неща и затова не си направих труда да запомня..Simple Smile

# 147
teg, и на мен на ЖК не ми казват колко тежи, а само другите мерки. Само когато бях на ФМ ми казаха някакво тегло. Но има разни формули в Интернет как се изчислява теглото спрямо другите измервания. Ето например на този сайт: http://www.baby2see.com/medical/charts.html.

Говорите си за болници, аз съм решила да раждам в Окръжна болница с избор на екип. Предният път раждах при д-р Жекова и сега мисля пак да се свържа с нея. Само се чудя дали е още рано. Вие кога мислите да говорите с лекаря, който искате да ви води раждането?

На болните майчета, бързо оздравяване.   bouquet

# 148
Добро утро!

Вчера и мен ме беше хванал някакъв вирус, но бързо ме остави. Аз пръскам на мен и детето при първи симптоми на грип или настинка сребърна вода и давам чай. Така за 2 дни сме ок. Е, имали сме и по-сериозни боледувания, но...

Гледам сте обсъждали рязането на пъпната връв и поставянето на бебето веднага на гърда. Аз раждах и пак ще раждам във Втора Градска. Дадоха ми бебето почти веднага, но раждането ми беше продължило 36 часа и наистина нямах сили да се занимавам с него, колкото и ужасно да звучи и ги помолих да го вземат. Поспах малко и тогава по исках отново. Та, мисълта ми е, че наистина има жени, които нямат сили да го направят веднага колкото и лесно да звучи. Отделно, че той не искаше да засуче, та бях изпаднала и в депресия и престоя ми в болницата беше ад. Надявам се този път да го карам по-спокойно, че бях ги побъркала всички около мен.

За стволовите клетки - решила съм да проуча въпроса и да помислим.
За ваксините - както се вижда и от подписа ми съм "Против". Ще се опитам дори хепатитната и туберкулозната в болницата да не слагат.

Вчера случайно влезнах в един магазин търсейки анцунг на сина ми и какви рокли имаше за малко принцеси не е истина. Аз не смея да купувам нищо за сега, понеже нз като размер дали ще ги уцели. Нали върви многоо малка бебка и ме притесянва да не си останат така не обличени дрешките. Така и със сина ми бях напазарувала от 4тия месец и не бях смятналата нещо размерите и сезоните и половината дрешки си останаха нови. Обаче загледах една количка на ОБейби, която беше много лека и удобна за бутане, та мисля в събота или неделя да заведа и мъжа да я види.

За контракциите - контракцията не е само болка, даже толкова рано не би трябвало да има болка. Представлява стягане на корема - точно на топка става корема и много твърд за няколко секунди.
JuNona мен така ме боли когато ми пишка. Например сутрин като стана направо умирам от болка докато не отида до тоалетна. Вчера също така - бях навън и нямаше къде да отида и докато се прибера много ме боля ниско долу.

Айде пак цял роман изписах....
Днес следобед ще ми излезнат резултате от микробиологията. Междудругите кръвните са ок. Явно не идва от там проблема с водите и растежа на бебка.

Ох, стига вече съм писала. Хубав ден на всички!  Hug

# 149
  • София
Мами, кажете ми нещо хомеопатично за алергия. Вчера ходихме до Пирогов, тъй като се влоших, но от там казаха нищо да не пия. Щяло да ми мине от само себе си, но аз вместо да се оправям се влошавам. Незнам вече какво да правя.......
Сега намерих това http://www.bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=221 … 528&bilki_o=1. Ще се опитам да отида до аптеката.

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 09:35 от Дидка-бандитка

Общи условия

Активация на акаунт