Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 310
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро мами, първо искам да честитя на sweet_monii за малките принцеси. Да са им живи и здрави, и дано скоро се приберат у дома Hug
Искам да ви попитам нещо: вие плащате ли за видеозон на ЖК, защото аз давам всеки път по 10лв., за да мога да видя бебчо.Така ми каза лекарката, че първите 3 видеозона са безплатни, а следващите по 10лв. Питам защото имам две бременни приятелки, които не са плащали нищо, всеки преглед им бил безплатен newsm78 Не че има някакво значение, ама ми стана любопитно, защо моята ми иска пари.Не искам и да я питам, защото съвсем няма да ми обърне внимание, не че сега го прави де, ако не й задам някакъв въпрос нищо не ми казва Crossing Arms Да ни е жив и здрав бебо,а другите са бели кахъри.Желая ви хубав ден, възползвайте се от последния слънчев ден днес, че от утре май времето ще застудява Hug

# 226
Добро утро и от мен!   bouquet

Искам да ви попитам нещо: вие плащате ли за видеозон на ЖК, защото аз давам всеки път по 10лв., за да мога да видя бебчо.Така ми каза лекарката, че първите 3 видеозона са безплатни, а следващите по 10лв.

Нищо не съм плащала, Биби. Гледат ме на ехо всеки път, на всяка ЖК. Единствените пари, които съм давала за ЖК по НЗОК са по два лева на всяко изследване за някакъв консуматив или нещо такова. Но това няма общо с ЖК, а ми го искат от лабораториите. Това е за тази бременност, предишната хич не бях доволна, но този път случих на прекрасен лекар.
Странно ми е как всеки лекар в БГ подхожда различно. Нали има някакви стандартни процедури и правила. Ако искат допълнително пари, значи си ги прибират в джоба според мен.

# 227
  • софия
Добро утро и от мен!
Bibi85 ти ме подсети с този въпрос за плащането на видеозона и аз отдавна се каня да Ви питам и все забравям.
Аз ходя в ТОКУДА и от там ми казаха, че имам право само на 2 безплатни видеозона - единия в началото на бременността и другия в 34 г.с., ако искам допълнително трябва да плащам по 30 лв. всеки месец.
До сега само в най- в началото платих 2 пъти, че имах проблеми с прокървяване и оттам нататък пари не съм давала още, възползвах се само от ФМ да си видя бебчето - първия път за 80 лв. и втория път за 100 лв.
И на мен ми се вижда малко само 2 пъти да са безплатни, като знам, че първата ми бременност всеки път ме гледаха и то без пари, но явно е такова положението сега. Не знам, може би и само в ТОКУДА да е така, но тази там лекарка ми каза, че Здравната каса навсякъде поемала само 2 прегледа с видеозон без пари. А дали е така?

BlueBerry кураж мила, всичко ще се оправи Praynig за теб и бебчо
Приятен последен работен ден от седмицата на всички работещи и неработещи мами!   bouquet

# 228
Здравейте!
Честито на Sweet_moni - да са й живи и здрави малките принцеси и бързо да наддават, за да се приберат вкъщи!  bouquet
Здравната каса наистина поема само два, а имаше и някакъв вариант за трети безплатен видеозон. Тук наскоро се обсъждаше случая за трети! Въпрос на АГ е вече дали ще ви взема. Предния път си бях при същата лекарка, която сега ми води ЖК и ходих много често, къде по проблеми, къде да си видя бебето, и понеже знаех каква е ситуацията съм й плащала допълнително. Но тя не ми е искала! Сега не ми дава да й дам каквито и да е било пари и си мисля накрая да има една хубава почерпка за нея, че много си я обичам Heart Eyes. Така ми помага при първото раждане!
BLUEBERRY зная, че сега няма да те стопли много, но нали знаеш какво е казал народът - Господ взема едно, а дава друго. Твоето дете ще е много борбено и успешно, убедена съм.
Оставих днес Валери на ясла, даже и започнах да шофирам, така вече ми тежи да го бутам с количката ooooh!. Но пет дни вече много му дойдоха и се натъжи доста, снощи много трудно заспа. Сега два дни ще си почине и другата седмица може да му дам малко отпуска!

# 229
  • до едно тепе
Добро утро мами и бебоци.
Биби85 аз досега съм ползвала 3 ехографа и имам още един.Първите 2 са с първото направление за установяване на бременност и другите 2 са вече след записване на ЖК.Мисля,че моя доктор след това ще ме кара да си плащам по нещо.Иначе пуска само да види сърдечната дейност.Това вече си зависи от доктора и добрата му воля Peace А 10лв не е много.Аз пролетта ходих на преглед на друго място,където искаха 40лв за ехографски преглед извън тези  Shocked
BLUEBERRY дано всичко с бебка от тук нататък да е наред Praynig
Лек и прекрасен слънчев ден мами и бебоци  bouquet

# 230
  • Бургас
Добро утро!

Блубъри, радвай се, че малкото човече е добре сега и те ритка упорито.Дай Боже да са живи и здрави всички дечица!  Hug
Биби, ти пак малко плащаш, аз също давам по 30 лв., имам или не, длъжна съм отида ли на преглед да ги имам в портмонето и да си платя на касата.  Rolling Eyes
Аз ще отида на стоматоложката си днес към обяд да ми каже дали може да ми работи зъб или не.
Желая ви лек ден!

# 231
Добро утро и от мен!
Добре дошла на новата мама,лека и безпроблемна до края Hug
BLUEBERRY,дано всичко с бебка е наред,колкото и да си притеснена вярвай,че ще родиш едно хубаво и пухкаво бебе,а пък и медицината вече доста е напреднала и проблема ще се разреши.
Хубав и слънчев ден на всички!

# 232
Добро утро, мили мами!  Hug Надявам се, че ви заварвам в крепко здраве и добро настроение. Да не ви остави човек за малко, имам си за четене цял ден. Shocked
Да са ни честити двете талисманчета и скоро да радват мама sweet_monii и татко вкъщи!
Lumia, точно в Манчестър живях няколко години, много е удобен за пазаруване, понеже почти всичко е ситуирано накуп в центъра. Ще ти изпратя по-късно  списък на лични.
Радвайте се пълноценно на последния, според лудия Чолаков, ромско летен ден!  Nature Sun With Face

# 233
Добро утро!

Първо честити принцески на sweet_monii. Да са живи и здрави и много борбени и скоро да се гушкат всички вкъщи. Бързо възтановяване и на мама!   bouquet

За видеозоните - аз не се следя по НЗОК, но и аз знам, че се полагат 2 безплатни видеозона.

Аз вчера си купих Флажил и си сложих първата свещичка, но нали ставам нощем до тоалетна, та тя си изтече тогава. Не можах да устискам до сутринта. Да ви питам някой ползвал ли ги е? С предната бременност,ако не се лъжа ползвах Полижинакс, но Флажил не съм и ми е леко притеснено. А през нощта започнаха да ме болят ноктите на ръката  Tired, след това мина към пръстите, китката и сутринта много ме болеше лакътя. Дали е възможно да е от свещичките? Четох им листовката не пише такова нещо, но....

BlueBerry, стискам палци всичко да е наред с твоята принцеса! Знам, че нищо няма да те успокои докато всичко не мине, но се опитай да не мислиш постоянно за това, колкото и да е трудно. Дано накрая всичко се окаже "фалшива тревога".  Hug

# 234
Теди,мисля си че всички свещички изтичат,аз не съм ползвала твоите,но при други също има изтичане.А за болките,това си е изтръпване,може би си лежала на тази ръка,но не вярвам да има нещо общо със свещичките.Не се притеснявай,пък може да звъннеш и на док.

# 235
Биби, ти пак малко плащаш, аз също давам по 30 лв., имам или не, длъжна съм отида ли на преглед да ги имам в портмонето и да си платя на касата.  Rolling Eyes
Шоки, една приятелка плаща по 20лв. на преглед, но ходи на частно и лекарката й не работи със здравната каса Crazy Според мен не трябва да ни взимат никакви пари, но да са живи и здрави, явно си ги прибират в джоба.

# 236
  • София
Sweet moni, да са ви живи и здрави двете прекрасни слънца!  Hug Пожелавам ви бързо да наддават и скоро да се гушкате вкъщи!   bouquet

Блубери,  Hug надявам се искрено до края всичко да е наред с бебка!

При мен нищо ново, бебо си рита, аз съм затрупана с работа и още хиляди задачки! Но ще се наложи да стискам зъби и да си хвърча по задачите!  Simple Smile

Хубав ден!   bouquet

# 237
  • София
Venush,
аз и ти имаме късмета да ни наблюдава един прекрасен човек - дай боже повече такива хора в България. По принцип и мен с първата бременност ме видяха точно два пъти на ехограф и един платен от 30 лв накрая, за да ми напишат в обменната карта, че бебето е главично и да видят околоплодните води, и то ме принудиха, защото им  казах, че няма да раждам при тях!!!!А също и за меренето на тоновете си плащах по 20лв, защото не влизали по НЗОК!!!
Сега няма да плащам нищо, но защото докторът ни е Лекар и изключително хуманен човек и всеки път ни показва бебенцата. В понеделник съм при него - нямам търпение да си видя бебчо.
Той е единствения досега, който ме подкрепя за вагинално раждане, за съжаление не изражда.
П.С. Честити ни първи бебенца - да са живи и здрави и да са огромна радост на мама и тати!

# 238
  • Габрово
maya_4ekelova, моят съвет е да не спираш малкия от ясла така инцидентно, освен ако не е болен, разбира се. Така ще му направиш лоша услуга. Периодът с тъгата и плакането сутрин преминава по малко с всеки изминал ден, а като го спреш за седмица примерно прекъсваш този процес и го връщаш в началото, детето се обърква. Вече ако адаптацията не се осъществи и нещата са драматични, по-добре е детето да се спре изобщо.  

Бременните над 35 имат право на два допълнителни безплатни прегледа с ехограф за цялата бременност, освен полагащите се и на другите 2 прегледа.

# 239
Venush,
аз и ти имаме късмета да ни наблюдава един прекрасен човек - дай боже повече такива хора в България. По принцип и мен с първата бременност ме видяха точно два пъти на ехограф и един платен от 30 лв накрая, за да ми напишат в обменната карта, че бебето е главично и да видят околоплодните води, и то ме принудиха, защото им  казах, че няма да раждам при тях!!!!А също и за меренето на тоновете си плащах по 20лв, защото не влизали по НЗОК!!!
Сега няма да плащам нищо, но защото докторът ни е Лекар и изключително хуманен човек и всеки път ни показва бебенцата. В понеделник съм при него - нямам търпение да си видя бебчо.
Той е единствения досега, който ме подкрепя за вагинално раждане, за съжаление не изражда.

Хаха, Красидика и ти ли си при Папукчиев?
Или има и друг такъв готин доктор в София? Ако, да дай го насам да го имам предвид.
Аз нямам думи да го нахваля тоя човек. Страхотен, как не съм го знаела при предишната ми бременност.

Общи условия

Активация на акаунт