Есен чука на вратата, януарче рита във тумбака - тема 10

• 33 226
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро мамчета.
Не съм писала отдавна.
Гледам дрехи обсъждате. Аз имам само анцузи и един панталон и едни дънки. Дънките ми даде съседката ми, но вече не ми стават Sad, но в панталона още влизам. Смятам да си купя туника и да приключа с покупките за бременни и без това си стоя само в къщи.
За покупите не съм купувала нищо и докато не вляза в 9-я няма да купувам нищо. Съседката ми има момиченце и ми е приготвила доста няща за бебе, но и казах като вляза в 9-я ще ми ги дадеш. Е разбира се и аз ще купя нещо  ново за бебто. Помпа , стерилизатор,  коритце, също имам обещани от моя роднина. Нямам почти нищо останало от малката, раздадох ги, а сега ще събиам от познати. Предния път бях накупила толкова излишни неща, че сега знам че първите дни на бебчо му трябва само топлата гръд на мама. трябва да купя пелени 1 комплект, защото вършат чудесна работа за след баня , постилане при повиване и едно малко шишенце на Авент за водичка евентуално. Да ви кажа предния път най-доволна останах от помпата на Авент. Използвах я почти 6 м. .Супер удобна и изцежда доста добре. Количка също имам за в началото , след 3-я месец ще си купя  Пег- Перего Си.

# 481
Добро утро момичета!

Наминавам на бързо, че ще пътувам - трябва да си предам дипломната работа, че ми предстои и дипломиране ... отново  Confused

Jane Doe от тази марка за сега имам само дънки и панталон. Не съм ги поръчала от онлайн магазина, макар да съм фен на подобно пазаруване. Ходих на място да си ги пробвам. Иначе са много удобни, има и номерация. За туниките може да рискувам и да си ги поръчам.
Количката, която в крайна сметка съм си харесала е същата само, че черн: http://kasida.bg/abc-design-bebeshka-kolichka-3tec-black-2011-49-7320.html Нея също смятам да си  я поръчам от онлайн магазина на Касида. Изпробвах я и много ми хареса. Тя беше една от малкото, които ми паснаха на височината.

Уф аз бях за бързо пък какво стана  Laughing

Поздравче от мен и до после   bouquet

# 482
  • Бургас
Добро утро!

Аз се приготвям и след малко отивам да будя домашните, че съм на ЖК и мисля да поискам да ми пусне доки изследвания за кръв и урина.Все пак само в началото ми беше пуснал и дотам.
Карола, радвам се, че доки е казал, че се възстановяваш скорострелно.Дай Боже!  Hug
Засега ви оставям, че имаме задачки за вършене!
Лек и спокоен ден на всички ни!

# 483
  • София
Дубрутруууууууууу
polisia  както казваше 3 годишното детенце на една съфорумка от другата ми отчетна '' мама е временна'' Joy та проблема е временен Peace
аз вчера се сдобих с обувки без връзки и лепки, дано са удобни Rolling Eyes сега остава проблема с панталона да реша Crazy навремето си бях купила един не лош и на прилична цена от колоните на пиротска. в събота мисля да мина до там - дано намеря нещо подходящо Rolling Eyes
Шоколадово бонбонче аз съм много зиморничева и в къщи сме на печка от неделя - откакто се прибрахме от Търновско - и там запалиха парното за нас Crazyама да ти кажа съвсем нормално ми се вижда вчера като видях Витоша цялата в сняг cold шашава работа това време Crazy
Cafe con leche прекрасно коремче и фигура - пу пу пу Peace само си за някоя хубава фото сесия Wink
страхотни коремчета сте заформили всички, аз и първата бременност имам една две снимки  и сега пак така май ще стане - дори и толкова нямам за сега Crazy не е лошо да щракна ей така за спомен Rolling Eyes
usmivka66, venush благодарско за полезната информация - тия дни ще се обикаля - няма как Crazy
тези лекции си спомням бяха много приятни и полезни а и винаги намазваш по нещо - толкова ми се ходи и сега само за разнообразие, ама няма на кого да оставя дзверо и в тия студове Tired
p2424 много сладурски покупки Peace
Ani Kitanova добре дошла и лека и безпроблемна до термин Peace
KaRoLa  Hug Hug Hug
Jane Doe за дрешки мисля повечето от баткото да влязат пак в употреба, но снощи реших да проверя размера на космонавтите му и всички /има 3/ са за 6 месечни Crazy а малката ще е на 6 юни Crazy мисля си сега - знам че е рано, но това май ще са ни единствените покупки за нея на тоя етап - за дрешки за изписването Crazy та я сдобих с ето това Babaluno
много любима ми е тази фирма, но правят дрешки само за до 6 месечни Rolling Eyes притеснявам се обаче, че януари е доста студено и май това е доста тънко - било то и с вълнена пелена и боди с дълъг ръкав Rolling Eyes и сега съм в чуденка - да плета ли нещо - харесах си и едно много хубаво не съвсем космонавтче  - идеално е за изписване, но е 65 лева - многоооо бе - главата не ми дава като знам как ще и става един месец максимум и колко пъти ще го облече тоя месец Rolling Eyes ... и сега с ум се боря Crazy
Grace ♥ ако имаш място - според мен кошницата е удачен вариант. ние мислехме за подобно нещо, но ще сдобием малкия с легло за батковци, а неговото ще остане за бебето Whistling
ir74 благодарско за кафето и филмчетата - полезни изглеждат като се разбуди домочадието ще ги гледам Peace
списъците са много полезна работа Peace из нета можете да намерите много и теми  има какво е било полезно и какво - не! колкото и да четеш и да се готвиш пак купуваш доста ненужни неща Tired сега уж съм по спокойна и готова, да не мина в другата крайност само Crazy и да остана без важните неща Whistling
поолях се доста Blush
желая ви усмихнат и спокоен ден Peace

# 484
  • гр.Пловдив
 Добро утро и от мене.
 Влизам да дам отчет след вчерашният преглед - беше мноооого дълъг. Първо правихме влагалищен преглед за да вземем всичките си необходими секрети - и хоп прокървих. Но доктора каза, че не  е от матката, а имам някакъв полеп по шийката и е от него (кървенето беше точно както предните пъти - явно и тогава е било същото). Но той ми каза за да не отваря докрай онова чудо(спект..) да стоя спокойно и аз несмеех да мръдна и гъкна, та неможаш много много да разпитвам. След това кг, кръвно, мерки и накрая ехография. Пусна ми и кръв и урина за втори път и ми исписа вагинални глобулки - гинодактарин.  ами това е засега.

aa, каза ми да продължавам да пия нутримаг и ношпа 3х1 - абе много ми се струва, а и това нутри маг е доста скъпо - около петдесетака за месец Sad

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 09:37 от smarfietka_

# 485
  • На морето!
Добро утро!
Разгледах и аз снимките сега- много сте хубави всички и къде сте качили кг, които оплаквате, повечето, да не кажа всички сте качили на коремчета предимно. Тези дни и аз ще се снимам, коремът ми в момента е колкото на кафенцето с мляко в 25 г.с.
р2424, много ми хареса панталона ти.
Лумиа /дано правилно съм го изписала/, искам като твоето тяло!
Смърфиетка, браво за прегледа, радвам се, че е минал- дано и резултатите са ок.
Атадар, Шоки вкъщи също вече сме на отопление вече, студено ми е.
За списъците- аз съм много "за". Ще допълвам ако се сетя нещо, въпреки че много неща, особено от началото съм забравила.
Дрехи за бебе и аз имам малко от приятелка и сестра ми, от Симеон всичко е безвъзвратно раздадено, но и те бяха много характерно мъжки, особено тези за над 6м., а и той беше пролетно-лятно бебе, а новото попълнение ще е зимно.
Космонавт  и аз търся, но искам да е бял с минимум лилаво или розово, пухкав и мек. Не бързам, а и се надявам да избегна доколкото е възможно розовата гама, тъй като повечето дрехи са или ще са в нея /подаръци и т.н./
За подутите крака- на мен подут ми е левият.
Връщам се на работа, че им трябвам, после пак ще пиша.  Hug

# 486
здравейте!   bouquet

за отоплението и ние вече палим парното.
за дрехите имам един бременски шит панталон по поръчка сполучлив че получи.
1 екип  XXL –срам ме хлана  Embarassed  едвам го намерих ,по тукашните магазини. няколко клина,а и вече туниките почват да измаляват ...  връхната дреха ще трябва да се подменя  Confused защото вече  не ми стават.
за краката все още не ми се подуват.
гледам списаци обсъждате. аз ще напиша моя и моля някоя мама да ми каже ако пропускам нещо,ще бъд мнооооого благодарна.

1 хавлиики с качулка– 1 купих
1 к-т пелени- 2-бархетени 2-тензух
1 дебело одеало,3 тънички
 1  подложка за къпане-незнам дали така се казва -но вече я имам
1 мини пижамка от 2 части ританка и ризка с тик так копче
7 бодита -5 с дълаг ръкав  2 с къс - размер  най-малък и следващи,3 ритънки,7 лигавника,1 екипче ,4 гащеризона,3 терлички ,3 чорапки,4 шапчици
1 спално човалче,аспиратор за нос на NUk----всичко това е купено.
мисля още да взема :
още 1 хавлиика  с качулка
1 ваничка за къпане
подложка за преповиване  - и една ще получа подарък от холандия много готина надуваема. + 1 комплект подложки тип превръзка  за еднократна
 1 дървено легълце + 2 комплекта чаршафи
2 шишета на tommee tippee
2 залъгалки пак на  tommee tippee
  1 кош за новородено да мога да го разнасъм из цялата къща
 1 термометър цифров струва ми се по удобен,1 за стая ,1 воден
 спирт за  пъпчето, цвят лайка, някакво кремче бебешко вълшебно  и само шампоанче за началото ,бебешки прах, отделен кош за бебешкото мръсно пране.
 1 зимен дебел  гащеризон за навън.
глезотиики койтоще ми подарят свекървата и мама - мизикална играчка за леглото, активна гимнастика и шазлонг,разни дом. плетени т0ерлички  и елечета
моля ви каже ако пропускам нещо.

# 487
  • На Дунава
Момичета, добро утро и от мен! В началото на тази тема вече обсъждахме частично покупките, който му е интересно, да погледне назад. Във връзка с купуването на дрешките искам само статистическата информация да ви подам, че стандартно бебе в третия месец вече подминава размер 62. Като пазарувате, мислете, че ще ползвате прекрасната дрешка едва 2 месеца - много помага срещо прехласване по пазаруването  Money И то само при положение, че започнете да купувате от размер 62! (Според мен за нормално развито новородено не е нужно да се вземат по-малките размери, защото му стават точно 2 седмици. Е, малко са дълги ръкавките в началото, но за съвсем кратко, а и това е плюс - така покриват ръчичките и бебчето не може да си издере личицето)  Hug

# 488
  • Across the Multiverse
Добро утро и от мен!
Atadar:
"Grace ♥ ако имаш място - според мен кошницата е удачен вариант."

На мен пък ми се струва, че е удачна точно ако нямаш място Simple Smile В смисъл, че и аз започвам да се замсилям за такава кошница предвид ограниченото пространство в спалнята, където ще е бебка на първо време, докато стегнем детската напролет. А като смятам това са си именно около 3 месеца. Удачно ли ви се струва като вариант? Иначе изглежда разкошно! Къде ли ги има в Бг и някой знае ли на какви цени са?
Искам да попитам още нещо: по спомен по време на бременност не могат да се използват антицелулитни мазила. Така ли е и ако да- защо може анти-стрии, а не и антицелулитни?

# 489
Здравейте!

За покупките - аз както казах съм на вълна ролкички и клинчета за лятото. Имам помпа за кърма, която ще ползвам, тъй като не искам да кърмя. Имам космонавти 3бр. от баткото, но са светлички и стават за момиче , но са за 3 месечно, но не мисля да купувам ново. Стерилизатор имах, но не го ползвах и сега няма да взимам. Отново ще ползвам шишетата на Плейтекс, който са с пликчета за еднократна употреба и е нужно само биберона да се стерилизира,но това го правех в тенджерка. Майка ми и баща ми в момента са в САЩ и като знам на майка ми какъв мерак и е да има внучка, не ми се мисли с колко куфара ще се прибере за бебто. За това и не си давам зор в момента да пазарувам, въпреки че много ми се иска.

Та за мен - бях на преглед - бебка РАСТЕ  newsm44 с огромни темпове. За 2 седмици е качила 200гр, което според док е много, а аз 3 кг  ooooh! Главичката е пораснала с 1 см, каза ми и другите , но ги забравих. Вече е 720гр. Наваксва изоставането и вече не е 13,а 8 дена по-малка, което напълно ме успокои. Явно това, че взех да хапвам повече ( то постоянно ям ,де ) и да пия много вода е помогнало или пък магнерота, нз. Много съм щастлива. Водите каза, че също са ок. Прави ми доплер и там всичко е наред.  preggo

Сега се оправям да ходим в някой детски клуб с малкия, който се излюпи преди 20 мин. Дано и малката бебка да ми е така поспалива като него  Heart Eyes

# 490
Добро утро и от мен!

Аз за разлика от Шокито, съм на късно шварц кафе. Еспресото ми идва твърде силно.

Теди, страхотно е, че бебето наваксва. Дано си се поуспокоила. А защо не искаш да кърмиш?

Ir 74 много готини клипчета за кърменето. Горещо препоръчвам и тази книга: , която си купих още преди раждането на Иглика.

Аз и Харалампи сме добре. Започнах трудно да си обувам вече чорапите и обувките сутрин. Предупредих ММ, че скоро ще трябва той да върши тази работа.

Дрехите на Иглика си ги пазех повечето, но като разбрах, че ще е мъж раздавам вече всичко. Почти нямам унисекс дрехи, всичко й е много джиджано и женско на момата (въпреки, че и и аз не наблягам на розовото). Ще си запазя само една две бебешорски роклички, ей, така, за спомен.
От големите покупки имам всичко, без кошница за кола. Първият път я бях заела от една приятелка и я върнах след навършване на 1 година на Иглика. Сега и тя вече не я пази. Не ми се дават 300 лв. за кошница, която ще ползвам само 1 година и затова ще търся втора употреба.

Иначе съм много "за" покупката на столче за дете над годинка. Изплаща си инвестицията многократно, пък и не го мислиш детето като пътуваш сам с него.

Хубав ден от мен!

# 491
  • гр.София кв.Драгалевци
Добър ден момичета,днес имама рожден ден.Ставам на 21 години  и искам да ви почерпя макар и виртуално,както всяка една от вас прави,благодарение на Шоки,защото ми каза как.Та ето почерпете се за мое здраве:

# 492
  • София
Здравейте мами.
Аз нещо се мъча да се разболявам, гърлото ме е хванало и очите са ми кръв червени. Кажете някоя бабешка рецепта за гърло? Иначе пих една оп. Осцилококцинум и си пия Клеева тинктура, но нещо не мога да живна.
ir74 страхотни клипчета, много ще са от полза.
Относно покупките, някои казват че не са ползвали стерилизатор, а как  - с изваряване ли сте стерилизирали или не сте? Например дори и да кърмиш, не трябва ли помпата, залъгалките, лъжичките за вода да се стерилизират?
Menina имам 2 такива долнища - сиво и черно, много са удобни и дебели, от SportsDirect съм си ги взимала по 8 паунда на Los Angeles, но в момента ги няма налични да ти пратя линк.
Лек и ползотворен ден.
Аз се захващам да си оправям гардероба, че е лудница от зимни и летни дрехи Simple Smile

# 493
Здравейте,
не съм от активните, но за сметка на това ви изчитам редовно.
Много се радвам, че много мина малко остана и че всички са добре. Надявам се да се родят всички януарчета живи и здрави.
Малко инфо от мен. На 26 години съм от София, очаквам първа рожба. Според докторите е момиченце, т.е. розови гащи  Grinning
Моята бебка мисля, че расте доста добре, тъй като в 25 г.с. беше 950 грама и за момента е седалищно - така си тръгна от самото начало. Лекарите нямат много надежди да се обърне, така че най - вероятно ще съм секцио. Аз все още нищо не съм купувала и мисля да не купувам докато не се роди.   Simple Smile
Имах лошият пример на 3 приятелки, които купиха доста неща, но за съжаление изгубиха бебенцата си Sad
Но дано всички от тук нататък да са добре и леко да родят Wink

# 494
  • София
himena,
мисля, че твоя списък е много изчерпателен! Аз само мога да ви препоръчам марка бебешка козметика - Себа Мед и прах за пране Сано Максима. Крем против подсичане ползвам на Веледа - ако случайно се подсече - му минава за 1 ден
По- натам може да направим и един списък с нужните покупки за мама в родилното.
moleizy добре дошла! Важното е да се мисли позитивно! В нито един момент не бива да ти минават черни мисли за бебчето! Вярвай, че ще имаш прекрасна девойка!

Общи условия

Активация на акаунт