"Златна есен тук е вече, с глас се смее ЮНСКОТО човече." - тема 7

• 24 780
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Хоупфул, тя лекарката всъщност не искаше да ме обиди, може би не обясних добре, експеримент каза, защото не успях да кърмя първото дете, и ме беше предупредила отначало, че може и да не стане, за да не изпадам в драми. Чак да я разкарам - де да знам, не се сещам за по-читава. При мен помогнаха таблетките бирена мая - 3*3, само дето се оригвам като дърт алкохолик, но това е дребен проблем.
Бира не знаех, че не трябва да пия, някой тук писа, аз и не обичам, пия наистина насила, защото забелязах, че и от нея се увеличава кърмата.

# 151
Simple Smile далеч съм от мисълта, че е искала съзнателно да те обиди, разбира се, но това не я пък оправдава 3-4 месечно успешно кърмене да смята, че не сработва. Ама си права, че наистина читав лекар трудно се улучва...и нашата е един голям компромис...
А за бирата - аз пия всеки ден почти. Може би не е правилно, но поне аз не се лишавам от това, пие ми се. Иначе да увеличава лактацията - може би...не знам.
Чин, дръж си пъпчето при теб, а си ти е близо до теб детенце Simple Smile))

# 152
  • София
Еххх, момичета, свърши ми райското безцикълно временце  Crazy
Дойде ми днес. Все се надявах да открадна още някой и друг месец, ама Малка Ралка прави по-големи нощни паузи вече.
Не ми изглежда да ми е намаляла кърмата, но потича сякаш по-трудно. Беба не недоволства, само ме поглежда учудено изпод вежди като не потече когато тя очаква  Twisted Evil

# 153
Mама Звярка... ние преди месец и половина бяхме също така с аканията на 4-5 дни и само със свещички... Оттогава почнахме пробиотиците, за които и някой друг писа - на Аквасорс, но не само Бифидус Комплекс, ами и Ацидофилус. Единия разтваряме на едно от сутришните яденета в кърмата, другия на някое от вечерните... Но за целта трябва да е от шише, няма как да го разтвориш и дадеш от гърдата... Те заселяват стомаха и чревния тракт с добри бактерии, които подпомагат храносмилането. Но за да дадат ефект минават няколко дни, седмица... А и понеже за да се съхранят живи тези добри бактерии са в екстракт от водорасли - кърмата става зелена като облак с ментичка, а после и акитата са доста зелени, но това е нормално. След едномесечно даване на пробиотиците се прави пауза от поне 10 дни. Ние вече сме в такава пауза, но Катето вече си ака нормално всеки ден почти и самичка.

# 154
  • гр.В.Търново при моя любим
Здравейте и от мен  bouquet

Мама Звярка ,радвам се че си по-спокойна и че нещата малко по малко потръгват,както и кърмата ти Hug

Бг-тати,нашето пъпче падна в деня на изписването ни в болницата и аз силно се надявам сина ми да стане толкова добър и съвестен  доктор акушер-гинеколог ,колкото и завеждащия на отделението д-р Л.Бойчев.Благодарение на неговите грижи,знания  и куража,който ми вдъхваше всеки път, сега съм "мама"

Шунка и на мен ми се дояде торта  Embarassed

Бюти,надявам се Лора да повръща от прехранване. Hug

Ох ,Жорко днес е ужасен.Мисля ,че го мъчат зъби. Не спира да хленчи,има малка температура,побелели и подути венци и се лигави много,търка си очите и бузите,има леко разстройство ,спи неспокойно,хапе и малко повръща след като яде(той иначе не повръща след хранене).Всичко ,което попадне в устата му,служи за чесане на венците......пак реве...Ставам,до после Hug

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 14:57 от issi_82

# 155
  • Sofia
Здравейте и от мен

Леле Дионора, греохота наистина че няма как да я дадеш тази кърма.

Ани, браво за добрите новини.

Ех Кити ама не те оставят тези болести. Днао поне дара да не се разболява.
На теб и вискчи болнички бързо оздравяване.

Зверче, стиснати палци на твоята баба.
Зверче и аз така правя вечер, храня оригвам и слагам в кревата ако не е заспал с храненето гущкаме се и така. За неспокойния сън, може да е коремче а може да са и зъбки. И Дани спи доста по неспокоен от преди, при нас мисля че е от зъбките.

Хелън, и аз бях сантиментална и пазех много неща и сухи цветя и подаръци и висчко което е било много ценно за мен. Но последните години поизхвърлих почти всичко, местих се няколко пъти и сега сме в малък апартамен и нямаме никакво място. Но бебешките работи всички пазя и нищо няма да изхвърля:) на мен спомените ми са в в снимките, често ги преразглеждам и си спомням за миналото.

Мама звярка, успокой се и дано нещата потръгнат и кърменето ще потръгне.
Бг тати и ние не сме решили , скоро даже си говорихме по темата с ММ и ще мислим по нататък.

# 156
Mама Звярка и моето момиче имаше проблем с акането.Давах пробиотици Биогайа и Протексин рестор един месец.Нещата сега са коренно различни.Преди акаше на 4 дни с много напъване,чувах я от другата стая и успяваше след 2-3 такива напъвания,сега ака всеки ден или през ден и понякога дори не я чувам,няма такива напъни.Пробиотиците наистина помагат,можеш да се консултираш с лекар и да опиташ.

# 157
Мама Звярка - радвам се че нещата при вас почват да се оправят!!

Ваче, Ваче - да се чуди човек дали да ти честити или да ти праща съболезнования  Wink ми такава е женската ни орис, какво да се прави

МамаАурора
- благодаря за хубавото стихче! Много точно са казани нещата!
И аз се опитвам да живея за мига, но все пак има неща които ми се иска да пазя не само заради мен, даже по-скоро ги пазя за тях - като станат големи предполагам ще им е мило на дечковците да си видят кукленските си чорапки или гривничките от болницата  Heart Eyes  Белата и сега е русичка, но бебешката и косица беше като старо злато - едва към втората годинка се усмелих да отрежа първите и къдрици, но не ми даваше сърце да ги хвърля на боклука - направо го усещах като светотатство...

Чин - то стиснатите палчета едва ли помагат много за самите вести, ноо определено помагат на чакащия вести Hug...знаеш колко трудно е понякога - как подскачаш при всяко звънене на телефона и поглеждаш часовника през минута...и тогава си толкова благодарен някой да ти каже добра дума...

Мами пък да ви кажа днес ми се наложи да сменям памперс и на метро станция! Моя малчо си беше екстра в кенгуруро - разнасяхме се днес докато ми омаляха краката и кръста (около 2 часа), та като наближихме метрото гледам крачолчето му едното съвсем мокро, даже и мен намокри като поседнахме  Blush Добре, че вече си знам та нося резервни дрешки. Налагаше се да чакаме 10 минути та си викам, ааа не " шъ съ сменяме"  Sunglasses сложих го на кенгурото върху седалка и набърза ръка я свършихме таз работа - бяхме голяма атракция  Simple Smile

Ех как ми се спи...едва го приспах днес следобед

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 17:11 от heberlea

# 158
Здравейте Hug
Ваче,и за мен безцъкълния кеф свъъъърши вчера ooooh!За голяма радост обаче, почти безболезнено си дойдоха гостите...ако отново започнат да идват със същите болки, както преди, веднага ще забременея...Честно, по-малко ме болеше като раждах, отколкото когато ми идваше преди... Tired
И наш Жоро днес е доста кисел...вече двете долни зъбчета боцкат, а лигите се тоооочат Joy
Чин,и нашето пъпче си е вкъщи...заедно с гривничката, която му сложиха на ръчичката при раждането и розата, която татито ми подари в деня на изписването...не зная дали ще го хвърля някъде newsm78
Спокойна вечер...

# 159
Здравейте Simple Smile
днес голямо обикаляне падна Simple Smile. Използвахме един от последните топли дни да кръстосваме улиците  Mr. Green. Направо не знам като застудее как ще я караме по цял ден - малкия става леко невъзможен когато е по цял ден вкъщи Simple Smile
Ваче, и моя рай свърши. Дойде ми, че ми и свърши за 3 дена без грам болка  Mr. Green. Така се изтърпява, но 1 година ми беше идеално без тия екстри Simple Smile
Хеберлеаhahaha, представих си как сменяте памперса и всички ви гледат  Mr. Green
Кити, как си? Имаш ли подобрение  Hug
Ставам да видя дребния какво се е кротнал, че и тишина настана... 100% си дъвче ръцете  Joy Mr. Green

# 160
И ние обикаляхме цял ден с количката. Не мога да повярвам че скоро вече няма да е топло. Не мога да насмогна да си обличам старите рокли, които вече ми стават.
Изписването на майка ми от болницата пак се отлага, пфу!

# 161
Здравейте!

Цял ден сме по разходки. Използвам последните топли дни! Малчо снощи беше много неспокоен. Почти не сме спали. Мисля, че е от антибиотика. Реве и се сгъва! Като задреме само скимти! Жал ми беше! Той колики не е имал ама снощи какво беше това чудо!  Shocked Днес е спокоен, но не съм му давала антибиотика. И без това е добре вече!

За акането- ака си малкия по един път на ден, сутрин към 8. Бе като часовник си е детето! Twisted Evil

Хелън и аз си пазя някои неща. И двата теста, снимките от видеозона, На Мишо кичур от косата като го постригахме за първи път....

Тати на баткото пъпчето го хвърлихме в университета. ММ искаше в банката, но аз казах, че трябва в трезора при пачките  Mr. Green, пък те няма да ни пуснат там, пред гишето не става- цял живот да връща....  И на Стефи мислим там да го хвърлим.

А н и и това ще стане!  Hug

Ваче моя отдавна е свършил...  Confused

Insaid аз бях с големи болки, но след баткото се оправих  Mr. Green.

Айде лека вечер и дано всички спинкат спокойно!  Hug

# 162
Добър вечер,мамита.

Магнетче  Confused Желая много сила на теб и семейството ти. Cry
Ани скорошно прибиране на мамчето  Praynig

И аз не мога да си представя кви ще ги вършим вкъщи по цял ден  Confused
Мартин също като направи нещо ново,прави само това постоянно няколко дена и после спира.И аз така сега чакам да започне постоянното обръщане,но мисля.че сега е насочил вниманието си другаде.Има ли бебче в темата,което вече да си лапа краката?  Thinking Не съм сигурна още дали Марти това се опитва да прави,но от няколко дена краката са му все в ръцете...но определено не може да го закара до устата..май се упражнява още,а си и отваря устата като крачето се приближи.
И нашият пъп си е вкъщи...аз знам,че трябва да се пусне в река,която да го отнесе там където му е късмета.В Марица едва ли ще го пуснем де  Laughing , но може би в Темза ще е с помощта на сътрудник Simple Smile Баща му искаше да го хвърлим на стадиона на Локо Пд,ама се замисля вече (обработих го  Mr. Green ).
Мейдънли вашият дядо ли разхожда бебче всяка сутрин или те обърках с друг?Ако да-кажи ми справя ли се?Инструктираш ли всеки път или той вече си знае кое как?Моите помощници един път се справят супер,един път много зле  ooooh! Айде то ако ревне гушкат и той се разсейва за момента,ама после мен кво ме чака в нас аз си знам....ненаспало се зверче,което иска,но въпреки усилията си не може да заспи..ужас! Подозирам,че баба му само го чака да си отвори едното око и почва да му говори,а той понякога се събужда ненаспал се и му трябва малко люшкане,за да си доспи,ама НЕ....почват да го мъчат да се усмихва и да говори.И най-мразя като почнат да ми се оправдават после как едва ли не ВСИЧКО възможно са направили,ама той не искал да спи още.А като повтарям всеки път като го взимат как трябва да спи,колко трябва минимум да спи,как като се събуди да го приспят пак....се сърдят,че само указания давам,ама накрая пак същото!По едно време дори имаше коментар,че едва ли не те само заспал го виждали и щял да им забрави физиономиите(разхождат го само вечер към 6ч до към 7:30ч,точно когато си зима дрямката,през деня работят). Shocked Е викам-освен да го събудя да ти пореве!?!?! Ей като се надъхам на тая тема и виждате кво става...огромен пост.Сори  Embarassed

Лека  Hug

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 21:27 от PaO

# 163
  • Sofia
Здравейте!
Успях днес рано-рано да приспя всички и най-сетне да се отдам на малко почивка. Днес малкият човек е доста крив, добре, че са разходките. Успях да заведа каката на балет, бебето в слинга - голяма атракция бяхме, като че съм си присадила трета ръка на главата.  Laughing Много му се радваха на човека, само 1 коментар имаше, като се беше размрънкал, че не му било удобно, що не съм го била сложила в кенгуру или в количка, слингът вреден бил. Мда. Връщахме се после пеша до вкъщи - почти 3 км, накрая едва си движех краката. Но току-виж съм поотслабнала.  Praynig Но тениската ми, там, където се опира в бебето, беше вир вода.
Най-голям кеф беше, че за 2 часа и малко почти не мрънка и най-вече - не огладня. Като започна урокът, седнах в близката градинка и там почти веднага заспа - и така, докато свърши балетът. На връщане само се озърташе и разглеждаше.

Пъповете и аз не съм ги хвърляла, вкъщи ми седят в една кутийка за бижута. Лентичките за ръцете също пазя, но пол. тестове не - някак малко гадничко ми се струва такива опикани да ги пазя.  hahaha

Аз пък, без да искам да дразня хората с проблем с количеството кърма, в последните дни някак си повече имам, даже днес като ме изпусна  малчо и го изпръска в лицето - отдавна не се беше случвало. Мислех, че яде по съвсем малко в последните дни и ме беше мъничко страх да не намалее... освен да прави по-големи гълтоци, знам ли...

# 164
Здравейте.

Колко пусто е било тук днес. Личи си, че всички се възползват от хубавото време.

Магнет, прочетох лентичката ти- моите съболезнования.   Flowers Rose Flowers Rose

ШунчеJoy и на мен ми се струваше гадно, но пък сърце не ми даде да ги изхвърля. 3 си имам, все такива опикани  Joy

Пао, акробат си имате, Никола само си потупва коленете, струва ми се, че все още е доста тантурест за да си стигне крачетата.

Иси, така както описваш, най-вероятно са зъби.

Вие се оплаквате, че ви е дошло, а аз чакам с нетърпение да ми дойде, защото иначе се случва нещо не много хубаво с тялото ми. Като бях на док. каза, че трябва да ми дойде, поне според лигавица, яйчници и т.н, а още не е...  Отделно дето се притеснявам каква е тази точка в матката ми Rolling Eyes

Лека вечер, момичета..  и момче. Дано да е спокойна за всички ни.

Общи условия

Активация на акаунт