ДЕКЕМВРИйчето расте - още има накъде

• 24 872
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Добро утро на всички,хубав  и ползотворен ден

# 316
  • Хасково
момичета сега се върнах от лекар ще си имаме МОМИЧЕЕЕЕЕЕ вече е 1200кг всичко е точно по седмици много сме щастливи

# 317
Добро утро и от мен !   bouquet

Теди напълно те разбирам ! И аз съм на мнение ,че всичко това е излишно усилие,защото повечето вече се ориентирахме кой къде ще ражда...Аз,която няма да раждам в София,запомних почти всички софиянки към коя болница сте се ориентирали...Може да се направи ФБ файл,където всеки самостоястоятелно да се добави...Въпреки ,че това и във фейса се обсъди..имаме си цла публикация,в която всеки е споделил такава информация и си стои на едно място..въпроса е да се добавят и термините,но това пък е толкова субективноо..

Вероника мила, пожелавам ти повече да нямаш такива перипетии ,че стреса точно сега не е от най-препоръчителните чувства...И аз на няколко пъти се плъзгам в банята,ама съумявам да не тупна..Гледам да се къпя само ,когато мъжа ми си е у дома,предимно привечер.Миналия ден изпуснах 1 шампоан в много голяма разфасовка на земята и такъв тътен се чу,че мъжа ми долетя в банята бял като платно,изкарал си акъла  Laughing Иначе и аз още не мога да си свикна с габаритите,корема редовно го удрям като отварям врата примерно,закачам го по шкафовете в кухнята...  ooooh!

Дидка,Жули аз ще ползвам сушилня,имам 30 минутна програма пране + сушене за 0,5 кг дрехи,мисля с нея да пера на бебето нещата.Незнам дали ще гладя след това,защото моята сушилня няма отвод за парата и вади дрехите отвратително намачкани,та от тази гледна точна може да се наложи гладене...Но иначе ,не бих.

Aumi Честито!!!

# 318
Направо си ми става невъзможно да ви следя Sad няма такова писане....

Не виждам смисъл да пишем коя къде ще ражда на първа стр., те толкова много неща станах там вече, че то се изгубва смисъла на бързия достъп до инфо.

Момичета от Варна, вие къде решихте да раждате? Аз съм в една огромна дилема. Много искам да родя в Майчин Дом, даже направо си бях сигурна,че там ще раждам. Но частния лекар и лекарката по ЖК са мнооого против тази болница - нямали добри педиатри, неонатологията на Варна била в АГ-то.... МД било просто хубав хотел за майки които са сигурни, че всичко ще мине без усложнения. Е то кой може да е сигурен, че няма да има усложнения  Confused А пък това АГ така да не ми харесва, такава мизерия ми е , било то и ВИП-а, в който реално няма нищо ВИП, само дето май циганки няма на етажа. Вие какво ще кажете по въпроса, незнам какво да реша.

# 319
И според мен не е необходимо да се записва тук мястото, на което ще се ражда. Аз лично преди време попитах, дали не е добре да си обявим възрастта в години, но никой не ме зачете. Това би била по-полезна информация. Поне аз така мисля, а и като гледам в съседните теми също я има.

# 320
  • София
Ауми, честито, мила! Прекрасна новина Simple Smile

# 321
  • София
Ауми, честито!   bouquet Ама вие чак сега ли разбирате!?  Shocked Много ви е срамежлива госпожицата, да знаеш.  Grinning

# 322
  • Варна
Направо си ми става невъзможно да ви следя Sad няма такова писане....

Не виждам смисъл да пишем коя къде ще ражда на първа стр., те толкова много неща станах там вече, че то се изгубва смисъла на бързия достъп до инфо.

Момичета от Варна, вие къде решихте да раждате? Аз съм в една огромна дилема. Много искам да родя в Майчин Дом, даже направо си бях сигурна,че там ще раждам. Но частния лекар и лекарката по ЖК са мнооого против тази болница - нямали добри педиатри, неонатологията на Варна била в АГ-то.... МД било просто хубав хотел за майки които са сигурни, че всичко ще мине без усложнения. Е то кой може да е сигурен, че няма да има усложнения  Confused А пък това АГ така да не ми харесва, такава мизерия ми е , било то и ВИП-а, в който реално няма нищо ВИП, само дето май циганки няма на етажа. Вие какво ще кажете по въпроса, незнам какво да реша.

Мен всички ме съветват да родя в АГ. И най- вече мами раждали в АГ и Окръжна. Като техника и грижи били много напред и не случайно там били най- сложните случаи от цяла североизточна БГ. Аз обаче имам позната акушерка, с която ще се уговоря и тя работи в Окръжна. Затова там ще родя. Но ако не беше тя, щях сигурно в АГ.
 Отделно съм решила ако бебето тръгне по- рано от 9- ти месец да си ходя в АГ-то заради техниката и специалистите ( Praynig да не се налага). За условията ...мизерия си е всички го казват, но си зависи от човека, аз се настройвам, че ще е така, пък и толкова 3-4 дена (надявам се) ще изтрая. Предпочитам да съм сигурна в грижите за бебето и мен, отколкото в хубавата обстановка.
Бих се вслушала и в съветите на лекарите, ако им имаш доверие разбира се. В крайна сметка решението е твое  Wink

# 323
Айде и от мен една честитка за мама Ауми!
Вероника  внимавай бе мамче...то не е смешно,но ти така си го написала като някъв комичен роман.....това са знаци от съдбата,че вече трябва повече да си лежиш и да не правиш много усилия за каквото и да било.
Абе мамчета аз вчера и онзи ден прах доста дрешки на беба,но не ги гладя,като смятам да ги гладя началото на Декември.Вие още от сега ли гладите дрешките и как ги съхранявате?

# 324
  • Sofia
Привет тумбаци  Grinning

За допълнителната информация мисля , че е добре , че споделихме , но да се записва на първа страница също не мисля , че е мноооооого важно.Всеки предполагам е запомнил коя мама е в нейната болница  Peace .

Ауми супер новина   bouquet

Аз нямам сушилня и не мога да ви кажа нищо по въпроса.Иначе на каката гладих всичко обстойно поне до 6м.Сега вече оценям как някои неща които съм правила са били излишни , но пък ми се появява вина и си казвам :"за едното го правих , а сега за другото не " много съм странна нещо   ooooh! незнам дали има като мен шашави  newsm78  Laughing

# 325
  • Отвъд алеята зад шкафа
Добро утро.

Аз ходих 2 пъти на преглед в Майчин Дом Варна и имам много хубави впечатления, там работи мой приятел като гинеколог, жена му също ражда там. Частна клиника е, но сравнение с цените на частните клиники в София, дори и в Шейново (която си е направо частна вече), не толкова скъпо.

За информацията във Фейсбук - не знам дали знаете, но не всички сме прибавени или искаме да бъдем прибавени там, което означава, че нямаме достъп до публикуваната там информация. Хубаво, че обсъждате разни неща там и ги попълвате, ама аз и много други не знаем за това  Peace

За информацията за болниците - предложих, защото си спомням, че в предишната ми отчетна нямаше такова инфо, а доста мами се засякоха по болниците (добре, че се познаваха предварително). Освен това всеки сам решава дали да даде инфо за 1-ва стр. - аз например не виждам смисъл да си давам годините, нито ме интересуват чуждите. Същото е и за болниците. Няма смисъл някоя мама от Силистра например да си дава болницата, като ще е сама там. За мен има смисъл като сме 10 мами от Младост и повечето ще сме в Окръжна болница например. Това, че сме отбелязани 200 жени в темата, не значи, че трябва да се попълни цялата информация. Но както и да е. Аз не мога да запомня тази информация от всички, които споделиха, затова ще върна назад, ще препрочета кой какво е споделил и ще си отбележа някъде. А и на срещата предполагам, че пак ще го обсъдим.

# 326
Благодаря ти за мнението *Mishela*, аз не се притеснявам толкова за моя комфорт , а по-скоро за последствията за здравето на бебчето при тази мизерия, но май определено е по-малкото зло в сравнение с липсата на добри неонатолози в МД (дано на никого не се налага намесата им). Ще го мисля ....

# 327
здравейте Simple Smile като гледам май май доста от вас няма да могат за събота...ако искате в неделя?Например неделя по обяд за да може да се наспим и да обядваме с мъжете и после към 2 например кафенце? мисля си ако сте много тези на които ви се идва,а сте от далеч да направим срещата на друго място.Казвайте Simple Smile
аз дрешките ги изпрах и изгладих преди седмица и после на видове по найлонови пликчета(купих си един стек от тези най- обикновените ).и сега очаквам само да минава това време изпълнено с болки в кръста и често уриниране  ooooh! остана ми количка,но мисля края на месеца да я купим за да не ми се пречка и тя.шезлонги купихте ли си?

# 328
  • София
Аз предпочитам среща сутрин. Сутрин не съм уморена и ми е по - лесно да се придвижа до някъде. Следобед съм труп.

Много ли ще е смешно да изляза с плетена шапка в това време??
Не знам с какво да си скрия косата преди да стигна до фризьора...

# 329
  • Sofia
къде ще е срещата? аз живея в Г.Милев има ли мами от този квартал?

Общи условия

Активация на акаунт