ДЕКЕМВРИйчето расте - още има накъде

• 24 830
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Еееееее не мога да повярвам че и такъв тест са измислили... Crazy
Някой купувал ли е кош-столче за кола на Чиполино??Да сподели кой модел си заслужава...но на някаква прилична цена де...
а коластра аз също имам от лятото-5м
Нашия кош за колата от Ива е на чиполино. Купихме го заедно с количката и, която беше Пуки. Доволна съм много, все още е здрав и сега вече даже е изпран и е сложен в чувал да стои чистичък. Цвета ми е сиво, синьо и зеленко, тя и количката беше такава, въпреки че имахме момиче  Grinning. Не знам сега как са им цените, но на нас тогава заедно с количката ни излезе около 50-55лв., а отделната му цена беше около 75лв.
За коластрата, аз имах сега нещо спря. С Ива като бях бременна тръгна чак като се роди, преди това и помен нямаше от коластра.
За пола, на нас много рано ни казаха, че ще е момче. От тогава вече 3-ма лекари са ме гледали и всички казват, че ще е момче. Даже и на ФМ през август първата работа на лекаря беше да измери пишока на мъника и каза, че е 9мм.  Joy .

# 391
Kalalily и аз имам нещо сухо по зърната на гърдите, но до момента не съм го пипала. Трабва ли да се маха?

# 392
и аз имам сухо като коричка , но не смея да го пипам , че ако го изчопля ми се струва че ще  е дооооста болезнено  ooooh!

# 393
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох, завърнах се от Мола, бавно, с патешка походка - уж ми е близо, на пеша разстояние, а окапах. Пък сега съм и на родителска среща - на сестра ми  hahaha

За Фейсбук - моите съображения бяха същите като на Галактик, но сега си направих нов профил и скоро и аз ще съм там. Просто не обичам да прибавям хора, които не познавам лично, това ми е основно правило във Фейсбук и съм си сложила всички възможни защити.

Коластра забелязвам и аз от месец и повече, жълта  и засъхва на коричка на зърното.

За Шейново - това, че вече е частна болница го казвам в кръга на шегата, но си е мое мнение - миналия път като раждах оставих ...абе над 1000 лв, бях платила отделно 400 лв за ЖК, отделно плащах по 30 лв всеки месец, а последните 2 месеца всяка седмица на лекарят ми, който ми беше избор на екип. Всички лекари в Шейново гледат на платен прием, касови бележки разбира се не се издават. Само за добро утро и си олекнал с 50 лв. Защото от преди 5 години и цените се качиха. 800-900 лв за избор на екип, 300 лв някъде за ВИП стая за раждане, отделно не знам по колко там за самостоятелна стая..бившият ми вече лекар, при когото ходех 6 години и престанах след спонтанния ми аборт ноември 2010, вече преглежда срещу 50 лв, а в 8 и 9 месец срещу 70 лв - заради тоновете. Без значение дали междувременно си на ЖК в болницата срещу 450 лв. Това винаги ми е било странно - уж държавна болница, а вътре всички лекари приемат на частно. Всички гледат на теб като на подвижен банкомат. Цените им са добри, ама това, което получаваш срещу парите си....да си нося прибори от вкъщи и ако нямам чаша, не ми дават чай, понеже го разнасят с 1 тенджера  и нямат чаши, нямат вилици, лъжици..ако искаш яж с пръсти. На закуска - гола филия, опаковано малко масълце и 6-7 см ненарязан и необелен салам - да го ръфаш като куче  #Crazy А бе за Шейново много мога да говоря много след двата ми престоя там.

# 394
  • София
Извинявайте, ама защо е нужно да ДОБАВЯТЕ хора във ФБ? Една Марина Михайлова като добавите е достатъчно, дори можете да я изтриете след това.

# 395
Това за Шейново ми е странно...братовчедка ми ражда там преди месец-два и не е платила и стотинка...без избор на екип и без екстри разни...и си много доволно момичето.... но не е била там на ЖК

# 396
  • София
Аз също познавам мами, родили там без да дадат и 1 лв. и са доволни. Може би е до късмет на какъв екип ще попаднеш Simple Smile

# 397
За коластрата доколкото си спомням преди месец-два някъде пак я бяхме обсъждали и тогава ни казаха (не знам дали от ллл или зелено човече), че не трябва да чоплим това, което засъхва  Naughty

# 398
  • София
Е, така е, да, ама то като даваш пари, няма кой да ти ги върне Mr. Green
Иначе си е безплатно попринцип, с изключение на ЖК, доколкото знам.
Аз съм лежала доста пъти там съвсем на общо основание и съм пак много доволна.
p_bori , може да се уговорим с теб значи по някое време на декември:)))

# 399
  • София
Извинявайте, ама защо е нужно да ДОБАВЯТЕ хора във ФБ? Една Марина Михайлова като добавите е достатъчно, дори можете да я изтриете след това.

Да бе и аз това не го разбрах!

# 400
  • USA
E като са го споменали от ллл аз май съм спала,но сега като съм пробвала ще ви кажа не ги пипайте после боли

# 401
Мами, за коластрата която засъхва, преди месец говорих с моята докторка и тя изрично ми забрани да я махам. Освен че боли, каза че предизвиква контракции и колкото повече се махат коричките толкова повече се засилват контракциите и може да доведе до преждевременно раждане  Naughty За това, не пипайте, че да не стане някоя беля на финала  Cry

# 402
sis_ka  чак толкова ли ?  newsm78 Сигурно е опасно,ако цедиш,бъркаш в каналчето и ако правиш нещо,което те боли...
Казвате кристалчета  newsm78 Ми моето е по-скоро с гъстота на крем и супер лесно се маха без болка само с пръста...Иначе редовно си имам по 2 петна на сутиена отвътре и за това го сменям постоянно.Когато да го погледна е изцапан,и вече надничам по веднъж на ден,че да не се дразня...  Joy  а от сега да тръгна с подплънки не върви ... С 2 думи,исках да кажа,че не мисля ,че това че си забърсвам с пръста квото има би могло да ми причини контракции.Те се причиняват от окситоцин,който надали се отделя толкова лесно ,пък и тези рецептори ,които го отделяха май бяха разположени в кръг както са жлезите на монтгомъри...или това беше за пролактина  newsm78 Някой ,който е наясно с нещата сигурно ще се скъса от смях като ми чете поста,ама кво да направя,това помня от лекциите по кърмене.  Joy

# 403
Ами знам ли, това бяха нейните думи, а с тона който ми го каза почти ми се скара. Нашия татко беше на прегледа и на него му забрани да пипа... той човека не остана особено очарован от това което чу. Но аз за всеки случай си знам и гледам да не пипам.

# 404
  • Sofia
Киара, и аз четох за този тест преди 2-3 седмици ...и много се замислих да го направя. Видях, че май в го Шейново правят. Резултатите излизали в рамките на половин-един час.

Общи условия

Активация на акаунт