Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -5

• 75 749
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря за чудесния отговор...никой не е длъжен да отговаря, но ако няма какво конкретно да кажете поне не иронизирайте. Все пак има различни видове химии, някой са по-вредни, други не чак толкова и идеята беше, че някой производител може пък случайно да е решил да пусне на пазара нещо, което съдържа по-малко от най-вредните съставки
Кажи конкретно коя по-вредна химия не искаш да се съдържа и веднага ще ти препоръчам. Laughing
Шегувам се. Извинявай, ако съм те засегнала. Предният постинг го написах, защото много се дразня като се започне с това "наблъскано с химикали", "вредна химия" и т.н. Няма прах за пране без химикали, а в перилните препарати няма химикали, които могат да убият човек, ако подуктът се ползва по предназначение. Но към всеки химикал може човек да получи реакция, дори ако продуктът е хипоалергенен (сензитив).

Конкретно по питането ти. Тео бебе е вече без фосфати. Много хора го хвалят, че пере добре и не създава странични неприятни реакции. Това, че е за бебета, не означава, че и възрастни с чувствителна кожа не може да го ползват. Проблемт е там, че не съм видяла документ, в който е написано, че Тео бебе е клинично изпитан, както производителят твърди.

Марка за чувствителна кожа имат почти всички производители. Аз лично смятам, че немски Персил синзитив е идеалният баланс между качество на изпиране и хипоалергенност. Българският Персил сензитив също би бил добър избор, но аз лично бих го избрала, ако не мога да взема немски. Друго, което е много добро, е английските продукти Fairy non-bio.

# 286
Благодаря   bouquet  дано успея да намеря някъде немски Персил сензитив.

# 287
И за да  не бъде  просто  запис  -  да  добавя - Кушелвайх  дюфткисен /  ароматизирани  възглавнички  за гардероб /  са  страшно  добри.   ето  тези http://www.kuschelweich.at/Produkte/Duftsaeckchen Ползвала   съм много  дюфткисен   на   различни марки -  но никои не  са така   силни  трайни .  От  седмица  съм   горда  собственичка   на  два   нови   огромни  скрина   за дрехи и  съм ги напъхала   в  различни  чекмеджета .  Embarassed
Срам  ме е  да кажа -  като  дете  съм , отварям скриновете  само  за да усетя  аромата.

От къде във Варна могат да се купят и на каква цена.? newsm78
А  от  интернет  мога ли да си поръ4ам ?

Във  Варна  -  предполагам   че  в  магазините  с  немски   продукти ,   аз  съм  София  и  си го взех от тукашен   магазин  за паралелен  внос.  Преди   това  бях   ползвала  на  Блинк  , но  не  бяха  така  добри.

# 288
Ами с какво друго да е "наблъскано", no name*? С розови цветчета ли? Затова се казва битова химия.

Благодаря за чудесния отговор...никой не е длъжен да отговаря, но ако няма какво конкретно да кажете поне не иронизирайте. Все пак има различни видове химии, някой са по-вредни, други не чак толкова и идеята беше, че някой производител може пък случайно да е решил да пусне на пазара нещо, което съдържа по-малко от най-вредните съставки

Аз не съм в никакъв случай химик-виртуоз, още по-малко съм ГесMr. Green  но доколкото знам, в перилните препарати всички съставки и количествата от тях са строго определени в резултат на различни тестове така, че да са безвредни за хората при правилно използване разбира се. Според мен "вредни" съставки няма. Производителите са преценили колко и какви вещества да присъстват вътре в продукта, така че той да не е вреден. Друг е въпроса, че е възможно човек да получи алергия от някоя си съставка, защото неговия организъм е алергичен точно към някое вещество, което присъства в праха / гела. Това естествено не означава, че въпросният продукт е опасен, нискокачествен и прочие, защото аз мога да се обрина и в същото време маса народ да няма абсолютно никакви проблеми.

# 289
Право думаш, Феруме.

# 290
# 291
E,затова не съвпадат мненията ни,не се знае кой какво купува

# 292
SOS kak da premahna petno ot kafe varhu 100% valen polover?

# 293
Здравейте Simple Smile
Имам точно такъв течен препарат:

http://www.perilni-preparati.com/pic/big/1282923218.jpg

Какво количество да слагам на едно пране от 7кг?

Не съм доволна от този препарат, струва ми се, че не пере добре, например от стандартния прах за пране съм по-доволна как изпира.
От този слагам 4 капачки, може би слагам много Blush
А при вас миришат ли дрехите после на течния перилен препарат? От този ако сложа примерно 2 капачки и после като изсъхнат дрехите на нищо не миришат Rolling Eyes
Вярно, че си има омекотители за тази цел като искам да ми мирише, но например от праха за пране Персил си миришат дрехите на хубаво след като изсъхнат, а от този течния - не.

# 294
AQUА!
A такаааа Laughing Ариел не пере и не мирише! Течен!
Дозите - отзад требе да има табличка за 5 кг сухо пране. За 7 кг увеличаваш ли с 40 % ?
И кде си? Ако си с мека вода пак гледай табличката!

Ама аз почнах наопаки. Ако е баш кат' на снимката ми прилича на бенелюкски. Не са най-от най-, но все пак перат бре! Даже и да е с голяма доза. Таз туба е поне 5 литра а? А пък 45 дози! От где го купи? Намирисва работата щом си недоволна. Искам само доволни да сте Hug

# 295
AQUА!
A такаааа Laughing Ариел не пере и не мирише! Течен!
Дозите - отзад требе да има табличка за 5 кг сухо пране. За 7 кг увеличаваш ли с 40 % ?
И кде си? Ако си с мека вода пак гледай табличката!

Ама аз почнах наопаки. Ако е баш кат' на снимката ми прилича на бенелюкски. Не са най-от най-, но все пак перат бре! Даже и да е с голяма доза. Таз туба е поне 5 литра а? А пък 45 дози! От где го купи? Намирисва работата щом си недоволна. Искам само доволни да сте Hug
В София съм, от тук е купуван, от склад във Фохара /ако ти говори нещо/ Simple Smile
Мека е водата при нас, където живея, даже е една от най-меките.
Аз точно тази табличка не мога да я разгадая по колко се слага Embarassed Затова питам - ако има случайно някой, който да пере със същия, да каже, моля, по колко слага Simple Smile
Иначе с голяма доза - 4-5 капачки пере, но не ми се иска да слагам по толкова, защото се притеснявам - за околната среда, за това да не е вредно за кожата после от толкова много препарат, да не разваля пералнята...

# 296
Яснооо, това са на Валбилд стоките. Те са стара проба. С голяма доза. И не много добри. Момичетата тук ги знаят от Карфур. Все някоя ще се обади колко слага.
А за природата не си права. Ето - слагаш по-малко, но не изпира и переш пак, още повече мърсим така. Избери друг, колкото е по-малка дозата, толкова е по-нов продукта=по-добре пере, =по-малко химия пращаме в реките.

# 297
Яснооо, това са на Валбилд стоките. Те са стара проба. С голяма доза. И не много добри. Момичетата тук ги знаят от Карфур. Все някоя ще се обади колко слага.
А за природата не си права. Ето - слагаш по-малко, но не изпира и переш пак, още повече мърсим така. Избери друг, колкото е по-малка дозата, толкова е по-нов продукта=по-добре пере, =по-малко химия пращаме в реките.

Дедо  , имах   такъв  5л   немски   Ариел   , но бяха  70 пранета  /  waschen/,  а не   45 .Просто това  е някаква  боза. Никакви   забележки  съм нямала   от  немския  и петна  от  кръв и трева  махаше.

# 298
Някой беше казал, че в Метро са пуснали пак Домал за черно? Вчера търсих- нямаше никакъв Домал!

# 299
Благодаря ви за мненията Simple Smile
С нетърпение го чакам да свърши и ще си купя така хваления OMO.
Между другото да кажа и за омекотителя Lenor Parfumele в златиста опаковка, че е отвратителен Sick Мирише гадно, на евтин лелински парфюм, направо е ужасен! А преди години какъв беше хубав Ленорът...
Другия път съм решила омекотител Bingo или Силан, дано са хубави.

Общи условия

Активация на акаунт