„Всичко ще направя за това дете!” и пушенето

• 45 777
  • 1 437
  •   1
Отговори
# 540

В градския транспорт както уж не се пуши сме принудени да дишаме дима на шофьорите. А на спирките? Другаде къде се навираме според теб?

Имаш две възможности:
1. Да подадеш жалба срещу нарушителя /шофьора/.
2. Да вървиш пеша - препоръчвам ти го, аз го практикувам, за жалост живея в доста мръсен град и нямам пълния ефект от ходенето.

Жалба срещу кой точно шофоьр? Те повечето пушат! Да вървя пеш десетки километри? Това да не е малък град или село?
Ами отиди си на село - ни дим, ни мръсотия, ни градски транспорт!

# 541
  • София
Какви вреди има от пушенето, че не разбрах?
Аз съм пушила по време на бременността си. Когато кърмих - също.
Моята приятелка - също. Снаха ми - също. И още куп народ познати и не толкова.
Нямат проблеми децата им. Всички с болнави деца са все на непушачи. Може да е генетично, може да е от храна, от въздух ..... но вредата от тютюнопушенето ( не само по време на бременност ) е силно преувеличена.
newsm11

# 542
Спрях цигарите година преди да забременея, с ясното съзнание и знание, че не е достатъчно скоро, но по-добре от нищо. Забременях аз и хоп в офиса мястото за пушене го направиха на балкона на нашата стая. Няма да ви казвам за каква смрад става дума 50 човека да изпушат по 10 цигари на ден. А сега си го представете колко е приятно за човек, който е с изострено обоняние.
При шефа ударих на камък. При пушачите също. Нито един пушач не пожела да си разменим местата.
Отивам да видя колегите с бебето след като се роди, а те стоят настрана, да не димели на детето, сетили се те.

Според мен, е въпрос на елементарно възпитание да не се натрапваш на хората. Изобщо не ме интересува, кой какво прави за децата си, стига да не вреди на моите, дори и косвено.

# 543
Къде се навираме? В заведения за пушачи? Не се навираме в тях. В градския транспорт както уж не се пуши сме принудени да дишаме дима на шофьорите. А на спирките? Другаде къде се навираме според теб?
Ходенето пеша е здраве. Най-вече си непушач, какво ти пречи?

Доста ходя пеш, но десетки километри? Сетих се и за друго. По улиците има доста заведения и през лятото около тях е ужас! Цялата улица често е удавена в дим! Явно, че трябва да минаваме по други улици. Но по кои???

# 544
  • Насред хаоса

В градския транспорт както уж не се пуши сме принудени да дишаме дима на шофьорите. А на спирките? Другаде къде се навираме според теб?

Имаш две възможности:
2. Да вървиш пеша - препоръчвам ти го, аз го практикувам, за жалост живея в доста мръсен град и нямам пълния ефект от ходенето.

Жалба срещу кой точно шофоьр? Те повечето пушат! Да вървя пеш десетки километри? Това да не е малък град или село?
Joy Joy Типично за непушач - само претенции и никакво намерение да направи нещо, освен да си чеше клавиатурата. Що не подадеш жалба - ми срещу кой? Що не ходиш пеша - ми щот съм за здравословен начин на живот, ама мразим да ходим и ни мързи. А по спирките далеч няма толкоз пушачи, че да отровят въздуха повече от всичко останало. Освен ако не си на всички спирки едновременно.

# 545
Нямат проблеми децата им. Всички с болнави деца са все на непушачи. Може да е генетично, може да е от храна, от въздух ..... но вредата от тютюнопушенето ( не само по време на бременност ) е силно преувеличена.
newsm11

Ето - и тая същата. Защо не ви харесва продължението на това, което цитирате?

# 546
Няма да ти кажа, защото вече ни се накараха, че сме пуснали статии и четяли лекции. Да си разбрала  Laughing
Само държа да подчертая порочния кръг. Едни питат, други им се връзват и отговарят и после "ама вие какво целите с това, че сте тръгнали да натяквате" или "Те това всички го знаят" (ето, че не били баш всички) и т.н.
Та какво може да целим - да наливаме в кладенеца с чайника  Laughing

# 547

Имаш две възможности:

Ами отиди си на село - ни дим, ни мръсотия, ни градски транспорт!

Не мога да си отида на село, защото нямам село! Не всички сме от село! А по селата не пушат ли???

# 548
  • Варна

Пак демагогия! Пушенето се сравнява с Макдоналдс и с карането на стара кола! Аман от демагогия! По тази логика не трябва да критикуваме пушещите бременни, както и всички останали пушещи, така ли? И чалгата не трябва да критикуваме, защото ще развалим нечий кеф? Или ще объркаме нечий бизнес?

О, не, не е демагогия, vl, не е, и вероятно чудесно го знеш.
Майка ми е онколог. Да, цигарите определено са рисков фактор при ред болести - от някои видове рак, дължащи се определено на активно тютюнопушене, до хронични алергии. Да, снижават качеството на живот, особено след определена възраст. И това е съвсем доказано, няма защо да се правим на луди. Нямаше да съм ги спряла, ако не бях убедена в това. Но най-виновни за увеличаването (прогресивното!) на онко заболяванията са отровите и вредните влияния по принцип - във въздуха, храната, водата и т.н. Огромно значение имат: наследствения фактор (много голямо, някои организми са предположени, независимо как живеят), начина на живот (стрес), средата на живот (тук, вярвай ми, старите коли не са за пренебрегване), храненето (я пак за Макдоналдс?!). Майка ми е специалист в специфична област, където през последните 20-ет години онкозаболяваниията (и ред други, съвсем немаловажни проблеми) се увеличават лавинообразни сред индивиди (деца), които не са поглеждали цигара все още, но затова пък са облучвани ежедневно - компютри, модеми, мобилни, микровълнови, антени, ретлансатори и т.н., хвана ми мисълта.

Не пушете, бъдещи майчета, в никакъв случай, недейте, но, за Бога, не се застоявайте твърде много и пред компютрите, ходете на дълги есенни разходки сред природата, по възможност!

# 549

ooooh! Sick

Ами и да се пулите - аз също познавам доста хора, пушили - макар малко - по време на бременността, пък сега - като родители-пушачи - още повече. Здрави са им децата.

Ще се пуля, viliko! Назад в темата една дума не съм отворила за пушачите и пушенето по принцип. Но това вече е отвратително. Е, никой не ги пита тези деца. Мен въобще не ме интересува кой пуши по принцип. Майка ми си пуиши и няма намерение да спре, приятеля ми също пуши. Е, и? Говорим за бременността. Чак толкова ли са важни тези нужди?
    Да, акъл си имат тези родители и решението е тяхно. Но ако за всяко дете хората реагираха така: ''Еми, какво мога да направя, тяхно дете си е...'' Горко им! Да, нищо не може да се направи, защото и да кажеш, то трябва малко съвест, но карай...
   ''Еми, здрави са.'' Еми, ако не бяха??? Ама, какво толкова, нали на другите са здрави, защо и аз да не си го позволя...  ooooh! Радвам се, че хората около мен (пушачите) не мислят по този начин и няма никой, който да е пушил по време на бременността.

Цитата взех от тук:

Да се прикрият истинските причини. Малко ли ти се струва?
Знае ли някой колко по-печеливши бизнеси има?

Сигурно наркотиците, алкохола, петрола....Но цигареният за пренебрегване ли е???

# 550
  • София
Най-накрая се избистри и цялостното отношерние:
"Да го д**ат непушачите и да вървят на  м**ната си!"

Изключително показателно за цялата мила картинка. Благодаря!

# 551
Най-накрая се избистри и цялостното отношерние:
"Да го д**ат непушачите и да вървят на  м**ната си!"

Изключително показателно за цялата мила картинка. Благодаря!

Ели - след толкова обиди към пушачите - не се ли очакваше, че империята ще отвърне на удара?  Wink

Нес - така е, вреда има, сигурна съм, но не знам точно каква аз самата. Пушач съм. На 30 съм. Ако на 50 серазболея от цигарите - друга песен ще пея. Ама днес си мисля, че избора на другите не би трябвало да ме засяга.  Wink

# 552
За облъчванията ако започнем да говорим-там мога да изнеса цяла лекция. Несериозно е да се говори за вреди от компютри, антени, ел.мрежа, телефони и др.
И какво излиза от написаното от Ментова-че цигарите са най-малко вредни! Дали пък не са полезни???

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 15:03 от vl

# 553

Къде се навираме? В заведения за пушачи? Не се навираме в тях. В градския транспорт както уж не се пуши сме принудени да дишаме дима на шофьорите. А на спирките? Другаде къде се навираме според теб?

Глупости. Никъде в ГТ не се пуши.  Ако вие го допускате, ние отдавна  Не.

# 554

Глупости. Никъде в ГТ не се пуши.  Ако вие го допускате, ние отдавна  Не.

Ти говориш глупости! Шофьорите им навсякъде пушат! Можем ли да им попречим??? Предполагам, че им е разрешено. Иначе това рядко се случва сред пътниците.
Ако херметичността беше добра и този дим не достигаше до пътниците, тогава няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт