Синдром на Даун /за нашите Слънчеви Деца/ - 12

• 81 364
  • 495
  •   1
Отговори
# 435
Момичета,никой не пише вече тук,защо така?Вярно че много общуваме във фейсбук,но ако някой иска да ни намери дали няма да се затрудни.Както и да е,дано новите мами търсят активно и пак ще ни намерят.Ние днес ставаме на година и шест месеца,растем,имаме за радост вече седем зъбчета,които доста ни мъчат,докато излизат,плуваме си,но все още не сме проходили сами.Общо взето това е,желая хубав и празничен декември на всички,много целувки на мами и малчовците!!

# 436
Да, Хриси подкрепям те! И аз мисля, че тук трябва да продължим да си пишем за новите мами, трудно ще ни открият във фейсбук, а и не веднъж съм коментирала, че тук всички съвети остават с години и всеки може да погледне каквото го интерисува, докато във фейсбук нещата се изтриват и даже там са обсъждали как да захраним детето си с твърда храна, но уви вече го няма. А аз искам това да разбера, тъй като Поли е на 2 и 3 месеца има 8 зъба, но не иска да дъвче, някой ако има опит нека да пише, моля ви  Praynig
Хриси, и Поли не мога да кажа, че е проходила още, прави по 5-6 крачки и трябва да се хване някъде, но и това ще стане, няма непроходили деца от нашите  Laughing
Целувки на всички и ви чакаме тук, отново  Heart Eyes

# 437
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ  Hug
ИМАМ ПРЕКРАСНА НОВИНА, КАЛЕНДАРА НА ГОДИНАТА ДРУГАТА СЕДМИЦА ИЗЛИЗА  Grinning  Grinning  Grinning
В ПОНЕДЕЛНИК ЩЕ ИМА ПРЕДСТАВЯНЕ НА КАЛЕНДАРА В СУТРЕШНИЯТ БЛОК ПО BTV В 9.00 ЧАСА С ТОНИ МАРИНОВА И НЕЙНАТА ПРЕКРАСНА ЯНИЦА  Heart Eyes

# 438
Къде можем да си го купим календара

# 439
И ние бихме искали да се сдобием с календар Simple Smile
Поздравления за тези, които вложиха сърцата и енергията си за реализирането на тази идея! Желаем на всички здраве и весело посрещане на Новата година, в която ни чакат нови чудеса!

# 440
Привет на всички.Отдавна не съм писала но сякаш не ми стигаше времето .Имам си първокласник,който заслужава да го похваля,че знае цялата азбука.Е с цифрите сме зле ,но не бързам има време.Разгледах календара невероятен е.Толкова много усмивки на едно място Simple Smile.Благодарим на всички които вложиха енергия и време за направата му. Надявам се да има и за нас един календар.Весели празници.

# 441
Имам един въпрос към майките на първокласници. И вие ли сте в час с децата си? Тук прочетох едно такова мнение от майка и, честно казано, се притесних доста.
Браво на първокласника! Да върви все така и бързо да напредва.

# 442
Аз съм от Варна и при нас първокласниците ,който са в масово училище ги придружава асистент.Така,че не присъстваме в час.

# 443
За тези които искат от календара нека влезнат във нашата ФЕЙСБУК Страница.ако ли не пишете ми на лични за да се опитам да помогна.и да видим кой ги разпространява за съответния град.Васели празници.

# 444
Миленка, имам чувството, че много родители не разбират какво гоямо дело извършиха ръководството на "Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун". С непосилен труд, но с голяма вяра, че това е възможно и в България, се наеха и наистина чудото стана. 12 известни личности застанаха в подкрепа на нашите деца, със хилядите им ангажименти и натовареност, те се съгласиха и не само това, а и са горди, че са в кампанията "Истинските приятели не броят хромозомите". Не исках да го казвам, но ще го кажа, неочаквах такава незаинтересованост от нашите родители.  Cry Хора, които нямат нищо общо се зарадваха и ни подкрепят и дариха пари, а нашите родители меко казано си взеха пардона, даже от родители които не очаквах да останат така пасивни, го направиха.
Все пак някой ако смята, че това което прави Тони Маринова, Валя и всички други е добре за нашите деца, може да гледа предаването по btv на Росен Петров на 13.01.2013г. (другата неделя).
Извинявам се за скептицизма, но не очаквах, така да се развият нещата, много от родителите не се включиха в тази кампания. Вие как мислите (който чете това), как да ни приемат другите хора, като ние сами не се приемаме. "Една птичка пролет не прави", хей птички събудете сеееееее!!! Това е за нашите деца, на за други!

# 445
  • Fort Worth, TX
Здравейте мили майки на слънчеви дечица.Искам да си купя от календара.Живея в Пловдив.

# 446
Здравейте,
Отдавна не съм писала, не че някой друг много се е разписал де.

Първо,  към Стефи: може ли по-конкретно, не може така да се нападат всички родители, и то анонимно. Обществена тайна е, че в Бг гражданските сдружения са партийно ориентирани, може би затова родителите са скептични към дарения, особено в период преди избори.

Сега с няколко изречения за нас. Гери се справя много добре в училище, в края на първия срок много я похвалиха, старателна, с добро поведение. Само малко затруднения има с писането. Забелязвам, че напоследък държи лъжицата в лявата ръка, дори и мишката на компютъра постоянно мести отляво. А тъй като пише с дясната ръка, чудя се, дали пък тази лека „ориентация вляво” не е причина. Все пак, учителката каза, че на всички деца в първи клас писането им е най-трудно, надявам се, че до края на годината ще успее да навакса изоставането. 
Много съм доволна от безглутеновата диета, забелязвам положителни промени у Гери по отношение обогатяване на речта и съобразителност. Отначало ми беше доста натоварващо и трудно с печене на хляб, готвене за училище и пр., но сега вече се канализираха нещата, а и тя свикна да не пипа безглутенови храни. Преди дни бях забравила на масата някакви гризини, тя си взела една, скрила си я зад гърба и праща кака си да ме извика, за да ме пита може ли да я изяде. А аз като ми я показа, веднага я грабнах от ръката й и я питам: „Ий, Герка, хапна ли си?” А тя: „Не! А може ли сладичко?” Нямаше как, веднага й дадох малко безглутенов шоколад за награда и за това, че е послушна, и за това, че се е сетила  да ме изнудва.

Пожелания за успешна и щастлива нова година. И не забравяйте да пишете по някой ред и тук.
Поздрави на всички родители и много целувки на децата.

# 447
Здравейте и от нас,по въпроса за безглутеновите диети много неща не са ми ясни,първо как стигате до извода че трябва да прилагате тези диети,кой ви насочва,лекар,друг специалист,може би диетолог,ако не се спазват как се отразява това на детето,или ако се спазват по какъв положителен начин влияят,много ще съм благодарна някой запознат да пише подробно,може би назад в темите има такива материали,но не всичко съм изчела или просто съм забравила.Когато ние ходихме с Тео при еднокринолог във Варна,зададох въпроса за такава диета,но отговорът беше че няма нужда след като до сега не са се проявили някакви проблеми.Ние хапваме всичко от детската кухня,от нашите неща  обича  обичайните гризини и крекери.Хапваме ябълка и банан на парченца,но забелязвам че не иска той да си държи а чака да му пъхаме в устата,не знам това хитрост ли е или мързел.Иначе като му сложа купичка с крекери сам си ги пъха в устата,но солети не иска защото трябва да си ги държи сам.Това е засега от нас,ще се радвам и други мами да пишат отново тук.

# 448
Пак съм аз,по-горе съм допуснала грешка,става дума за ендокринолог разбира се, хайде чаоооооо на всички!!

# 449
xelaa,извинявай ама за какви избори говориш за какви партии????Тук става въпрос за нашите деца.А относно анимноста мисля ,че в този случай това е начина .Ако някой се разпознава добре ако ли не пак добре!!!!ПОЖЕЛАВАМ ПРЕКРАСЕН ДЕН НА ВСИЧКИ И НЕКА БЪДЕ ИЗПЪЛНЕН САМО С ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ!

Общи условия

Активация на акаунт