Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 91-ва тема

• 163 900
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
Заминавам за 1-2 месеца при синът и снахата да им помагам, защото всеки момент очакваме да се роди бебето. Вени, сладкиша има мазничък вкус и си мисля, че няма да ти е по вкуса. Това не пречи да го пробваш де...........

рени55, хубави моменти те очакват, всичко да е наред и да се радвате на малкото  човече!  bouquet А на Венета, ако твоята рецепта и се стори неподходяща, може да пробва Алмойшавена-та на lina kaz, с по-малко мазнина е! Peace

# 721
  • забравих си мисълта...
Labrex, Magi71, Miriams28, Magansg, Ilrai78, благодаря ви мили Дами!

Labrex, хайде съгласи се, осинови ме, ти готвиш повече и по-вкусно от мен. Simple Smile
Magi71, прекрасно меню, много е вкусно всичко при теб Simple Smile.
Miriams28, да ти е живо и здраво детето и много да те радва, прекрасни са и сладката и солена торти.
Пеп-4о, невероятни мекички. Само ако знаеш как съблазняват, ммм..., а за шарана нямам думи.
BiankaD, да ти е жив и здрав рожденика и много да те слуша. Тортата е чудесна, дано видим и парченце от  нея.
Megansg, чудесно меню. Радвам се за соления кекс, че ти е допаднал, а аз не знам от кое твое ястие по-напред да си взема. Винаги всичко е толкова съблазнително, че ми се иска да опитам от всичко.
Ilrai78 и при теб е много апетитно и неустоимо.
Еликсир, отново красиво и вкусно е при теб.

Рени55, благодаря ти за рецептата.    bouquet  Labrex, благодаря и на теб.   bouquet

# 722
Здравейте на всички! Чета ви редовно и се възхищавам на вкусотиите ви, но все не ми остава време да снимам и да се включа в темата. Днес, обаче представям съботното меню у дома:

Пиле по гергьовски, пърленки и кексчета със стафиди:

# 723
  • varna
Pinki 81,благодаря ти за рецептата.Още днес ще я пробвам!  bouquet

# 724
  • на втория етаж
  Отново е много,много вкусно тук!  bouquet

От мен гречка,с гъбки:

Хубава неделя на всички!

# 725
nudel33, може ли рецептата за тази редена красота (огретен) Flutter

# 726
  • In a surreal moment!

Beni2 - ах, каква разстърсена вкусотааа.... Браво! Дай рецептатана гергьовското пиУенце, моля те, останаха ми очите  Grinning

# 727

Beni2 - ах, каква разстърсена вкусотааа.... Браво! Дай рецептатана гергьовското пиУенце, моля те, останаха ми очите  Grinning
ИКСИ, това е любимо ястие в къщи с удоволствие казвам рецептата:
Пиле по гергьовски
Сварява се пилешкото, при мен бяха 4 бутчета, с малко сол,
изпържват се отделно 0.500 кг. гъби.
В друг съд с малко олио запържвам една купичка ориз докато стане стъклен, след това слагам зелен лук (колкото повече, толкова по-хубаво  Wink ) , малко вода, джоджен, тарос (естрагон), магданоз, чер пипер и сол. Като поеме водата се сваля от котлона, прибавят се бучка краве масло и гъбите, разбърква се добре и се изсипва в тава. Отгоре се нареждат порциите пилешко, залива се с бульона от пилето в съотношение 3:1 спрямо ориза и се слага в сгорещена на 200 градуса фурна да се запече.
Приятен апетит!   chef

# 728
У нас Свинско с грах

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 15:09 от jozyy

# 729
  • от точка К до точка С и обратно
Банчики, щрудели, сладкиши, рибки, торти, сандвичи, паста, гъбки, пиленца, много ми харесаха всички!  bouquet  chef
От мен една класика в жанра

Свинско с шарен боб

и мъфини по шоколадовия сладкиш на Сладка хапка, приготвени изцяло от моето момиченце:))

# 730
Гуинет, браво на детето!

От мен Хелоуински вкусотии за малки и не толкова малки хора Simple Smile

Мъфини-паяци

Паяжина

Маршмелоу-чудовища

Вампирски устни

Рецепти тук: http://alia.tropot.net/2011/10/30/delicious-halloween/

# 731
  • Варна
Големи вкусотии и "страхотии" сте показали. Банички, мекички, сладкиши и цели менюта, ммммм вкусноооо. newsm74
От мен мусака, свинско с праз и ориз, и пържен сафрид.

# 732
  • Австрия
nudel33, може ли рецептата за тази редена красота (огретен) Flutter

Рошл@, разбира се, че може.  Wink Заповядай!

Kartoffelauflauf

Продукти за 4 порции:
800г. картофи
1 стрък праз лук
4-5 домата
300мл.сметана
1 яйце
4 с.л. настърган пармезан
сол, чер.пипер и индийско орехче

Картофите се измиват и се варят в подсолена вода 20 мин. Лука и доматите се измиват и нарязват на филийки. Яйцето, сметаната и пармезана се смесват, посолява се и се добавя чер.пипер и индийско орехче.
Картофите се оставят да истинат, обелват се и се нарязват на филийки(около 5-6мм.). Подреждат се в огнеупорна форма като се редуват ред картофи, ред домати, ред праз лук. Залива се със сметановата смес.
Пече се в предварително загрята на 200° С фурна около 30 мин.

На порция по около 455 kcal.

Моите забележки:

Ползвах 1 глава лук понеже нямах праз лук, но с праз лук ще е определено по-вкусно!
Сложих допълнително и една тиквичка, която без да беля нарязах на кръгчета с дебелина колкота картофите.
Картофите да са полусварени, за да не се начупят при рязането.

Успех!   bouquet

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 15:34 от nudel33

# 733
Гуинет, Умбра, чудни предложения!
Умбра, толкова са сладурси Simple Smile))

От мен днес: Пълнени Самоси

Untitled by Photography By Kemi H, on Flickr

# 734
  • In a surreal moment!
Beni2 - Благодаря! Ще пробвам, вярвам ще стане и с агнешко месо или ... пък с  воденички.  Аз си правя така, ама ориза все сбит ми се получава, уж го пържа...но не съм го правила точно по този начин... Ще пробвам, записано е !   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт