Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

  • 140 014
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 43
С тези красоти и студеното време навън направо ми се домеси................ Peace

# 31
  • Мнения: X
Лабрекс,направо е за отличен на квадрат! newsm10
И стига сте бягали в тоз Фейс  Mr. Green,че тук ние какво ще гледаме?! Rolling Eyes

# 32
  • Мнения: 22 867
3xi,  J_M_M, miriams28,  мама засмяна, еликсир,  благодаря, момичета, много сте мили!   bouquet  bouquet  bouquet Пробвайте и вие, не е трудно, но пък е много приятно да извадиш от фурната красива питка. Peace

# 33
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Labrex не ми трябва много,за да опитам плетката на последната ти питка,но......доста посредствено се получи.Направих грешки,така ме е яд.
Ще има поправителен.

# 34
  • Мнения: 22 867
3xi, защо те е яд, изглежда добре! Peace Особено сравнена с моята първа, нали я показах. Според мен е трябвало на повече части да я нарежеш и да я намажеш по-добре с яйцето. Аз на последната доста се постарах с мазането, да е навсякъде. Иначе хубаво ти е бухнала питката, втасала и добре изпечена, само мога да предполагам, колко е вкусна! Heart Eyes  bouquet

# 35
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
.
3xi, защо те е яд, изглежда добре! Peace Особено сравнена с моята първа, нали я показах. Според мен е трябвало на повече части да я нарежеш и да я намажеш по-добре с яйцето.
Същите грешки отчетох и аз.
Да те питам-ти къде оформи питката?В тавата или на хартия за печене и после пренесе в тава?ООО това последното май е глупав въпрос. newsm78 Embarassed

# 36
  • Мнения: 6 792
labrex права си не е трудно,но трябва време и спокойствие ,а при мене и двете са крайно недостатъчни,не става да оформям внимателно питката докато пазя тестото ( да не бъде изядено),или помагача да не се пребие докато достига целта си ,колко пъти се случва желтъка за намазване да си стои отделен а питката вече изпечена:ooooh:,ето преди няколко дни опитах твоето тесто за всичко,прекрасно е   bouquet,но докато промушвах краищата отново "ми помагаха" и то се вижда на снимката едни са промушени веднъж,други два пъти.
Ето я и нея

# 37
  • Мнения: 22 867
Да те питам-ти къде оформи питката?В тавата или на хартия за печене и после пренесе в тава?ООО това последното май е глупав въпрос. newsm78 Embarassed

3xi, имах един много разочароващ (ама направо до рев) опит с оформяне на питка-цвете върху плота. Е, докато я пренеса в тавата, познай на какво заприлича - на всичко друго, но не и на цвете, а с такъв мерак си я правих и тя стана направо прекрасна, ама преди пренасянето и печенето. От тогава, слагам хартия за печене на плота, върху нея оформям, после хващам двата края и пренасям в тавата. Чиста работа! Peace

J_M_M, поне при мен е така, не ми ли е спокойно, повечето неща не ми стават. Не знам, тая вечер толкова ли ми се хапва питка, и твоята, като я гледам такава висока и бухнала, представям си колко е вкусна. Все пак по-важното е да става за ядене и да е вкусна, пък естетиката винаги може да се доработва. Не знам кое как е промушено, но ми изглежда много добре! Peace  bouquet

# 38
  • София
  • Мнения: 1 193
Момичета страхотни сте ,а нещата ,които творите произведения на изкуството!Ужасно много ви се възхищавам и радвам!За съжаление аз съм гола и боса в питкоправенето Blush ,но утре ще правя прощапулник на малката ми дъщеричка и много искам сама да й омеся питката.Бих искала да ви помоля за съвети ,как да приготвя моята първа питка  Blush .
Много ви благодаря  Hug !

# 39
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Момичета страхотни сте ,а нещата ,които творите произведения на изкуството!Ужасно много ви се възхищавам и радвам!За съжаление аз съм гола и боса в питкоправенето Blush ,но утре ще правя прощапулник на малката ми дъщеричка и много искам сама да й омеся питката.Бих искала да ви помоля за съвети ,как да приготвя моята първа питка  Blush .
Много ви благодаря  Hug !
Не се притеснявай,щом е правено с желание винаги ще се получи.Позволявам си да ти дам сполучливото  тесто на Лабрекс http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16516761#msg16516761.Няма да сбъркаш с него.

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Момичета аз да пусна тука едно хлебче във вид на питка на Мони че е лесно а тестото е уникално .

Пухкав хляб с копър / Dill-Brot

# 41
  • София
  • Мнения: 1 193
Момичета страхотни сте ,а нещата ,които творите произведения на изкуството!Ужасно много ви се възхищавам и радвам!За съжаление аз съм гола и боса в питкоправенето Blush ,но утре ще правя прощапулник на малката ми дъщеричка и много искам сама да й омеся питката.Бих искала да ви помоля за съвети ,как да приготвя моята първа питка  Blush .
Много ви благодаря  Hug !
Не се притеснявай,щом е правено с желание винаги ще се получи.Позволявам си да ти дам сполучливото  тесто на Лабрекс http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16516761#msg16516761.Няма да сбъркаш с него.
Мерси  Hug !Ще направя тестото по тази рецепта.
Да питам още нещо брашното ,което имам е тип 55 ,дали става с него  newsm78 или да си търся стандартно тип 500 ?

# 42
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
С две ръце за тестото на Лабрекс...откакто го е пуснала във форума само него правя,и наистина е за всичко Peace...меко е отвътре, отвън е с много хубава хрупкава коричка  Wink
незнам това брашно за което споменаваш какво е,но аз лично казмав от опит за мен по добро брашно от на София мел няма... Peace в бели пакети със синьо е...в по големите магазини няма начин да не го има  Wink успех с питката и внимавай да не превтаса.... Hug

# 43
  • София
  • Мнения: 1 193
Момичета ,мерси за съветите  Hug !Взех си ново брашно ,че да си нямам главоболия после  Laughing .

# 44
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Вкъщи нищо че нямаме именници, спазих традицията и омесих набързо една питка:



Общи условия

Активация на акаунт