Отговори
# 135
  • София
fio  причината не е защото предният път са били близнаци, просто е нормално в повечето случай при слизането на млякото количеството да е повече. Както писах малко след това производството си се регулира спрямо нуждите на Ели и не е имало препълвания или нужда да цедя. Просто при втора бременност и кърмене малко по-бързо стават нещата, слиза бързо и в големи количества, както и евентуално по-бързо се регулират нещата и гърдите омекват. Както за всичко останало обаче нещата са строго индивидуални и при различните жени може да протече по-различен начин.
Не споделяш причината за силиконовите зърна, но ако е било заради плоски зърна, те най-вероятно са се оформили вече. В този случай е много важно да опиташ от самото начало след раждането да слагаш бебчо директно на гърда, първите часове инстинктите са им най-силни и те успяват да засучат добре от почти всякакъв вид и форма на гърдите и зърната, особено когато са меки и лесни за оформяне първите дни преди слизането на кърмата.  Ако не се получи, опитай със силиконките и обади се на приятела, защото в повечето случай те са само временна мярка и няма нужда да се кърми продължително време с тях.
Ето и една статия за силиконовите зърна - Силиконови зърна, кога и как да ги употребяваме?

estelliana и други майки не цедят понякога именно заради това да запазят к оластрата, но това за съжаление често може да има пагубен ефект. Ако е в рамките на часове или един ден, рядко е толкова тревожно, освен че като цяло кърмата може да слезе малко по-късно и да има леко разминаване в нуждите на бебето около 3-4 ден и производството, което е с 1-2 дни назад и да се наложи дохранване за кратко. В някои ситуации, обаче когато поради някаква причина майката е разделена дълго от бебето, чака да я изпишат и да си отиде вкъщи около 5-ти ден и едва тогава на спокойствие да започне да цеди, положението може да стане много зле, с нищожни или почти никакви количества мляко и необходимостта от много упоритост и често изцеждане за да потръгнат нещата след това.
  Коластрата е налична първите 2-3 дни, тоест по-добре е да цедиш първият ден, ако бебчо ти го дадат в рамките на 24 часа за да се движиш спрямо неговите нужди, като 2-3 ден той ще си получи коластра отново. Реално при слизането на кърмата, коластрата не изчезва, тя един вид се разрежда в по-голямо количество по обем течност. Ползата от това да се кърми месеци, на фона да се пази коластрата и бебето да получи само коластра и почти да не се кърми е огромна.

# 136
Aila, благодаря за бързия отговор и за статията   bouquet
Силиконови зърна използвах, защото моите са много малки и така и не успя младежа да засуче директно от гърдата.
Сега пак смятам да съм упорита и да предлагам на бебо да суче без силикон, дано поне този път да постигна успех  Praynig

# 137
  • гр. Стара Загора
T_e_A... аз от 22 септември съм у нашите, че нали ми се появиха контракци/доста силни/... после бебу се оказа, че е доста ниско... и най накрая, че имам разкритие и бебу избързва... и сега поне съм в града и съм по-спокойна... все пак имам някакви съседи, а на село - грам съсед нямахме... че и в Радневска община се водим... а в Стара Загора ми е далеч по-спокойно Simple Smile

# 138
Момичета, бихте ли споделили нещо повече за Арника и кои от вас мислят да пият  Thinking

# 139
алекс,аз пия веднъж дневно по 5 зрънца вече една седмица.от една приятелка знам че на нея и е подействала добре,а и от това което четох ако не помогне поне не вреди Simple Smile

# 140
благодаря ти,деси ..ще се поинтересувам още малко,но за сега само положителни мнения получавам  Peace

# 141
Аз тамън се връщам от док. Записахме тоновете, господина е добре, но е ужасно активен. Заради него записа от 30 мин. се удължи на цял час  Simple Smile Трябва да стискам още седмица, а след това вече когато реши няма да сбърка. Но ако реши и сега няма лошо Simple Smile доки каза, че е готов. Това ме радва ужасно много, защото до сега най- големия ми страх беше, че ще родя без бебето да е готово за това.

alleksandra арника ми предписа днес мойта док. Мисля да я пия. Каза 2 пъти по 3 зрънца дневно.

Смятам днешния ден да бъде мързелив. Така че отивам да се заредя пред телевизора и да гледам разни филмчета, сериалчета или там каквото дойде Simple Smile Хайде хубав ден от мен, макар и да е ужасно мрачен.

# 142
Здравейте!
Можете ли да ми дадете препратки къде мога да почета повече за арника? Предстои ми планово секцио в края на месеца (ако устискам дотогава) и тъй като първото ми раждане бе естествено и бързо се възстанових, сега се притеснявам от периода на възстановяване. Разбрах, че арника помага за по-бързо възстановяване, но не намерих подходящ материал в интернет, който да ме убеди, че мога да пия арника без съвет с лекар.
Благодаря!

# 143
# 144
Здравейте и от мен в този дъждовен ден.На мен ми излязоха изследванията,хемоглобина ми е 116,а микробиологията пише,че нищо не се изолира,ама аз си имам някакво течение.Доки каза предния път,че е слуз от шийката.Нещо на схващам,дано да е така.
И аз още не съм си приготвила чантата за болницата,мисля към края на седмицата вече да напазуравам и да е готова.

лек ден на в Hugсички

# 145
  • Добрич
алекс,аз пия веднъж дневно по 5 зрънца вече една седмица.от една приятелка знам че на нея и е подействала добре,а и от това което четох ако не помогне поне не вреди Simple Smile

А чела ли си че може да предизвика ригидност на шийката?
Хомеопатията се приема когато има проблем налице,кой пие хапчета превантивно?

# 146
  • DE
Sneakers, на мен лекар-хомеопат ми каза за арниката.  newsm78

# 147
ами всъщност това не го бях чела и малко се стреснах.май ще се допитам първо до доки преди да продължа.благодаря ,sneakers Hug

# 148
  • Добрич
Аз ще се повторя,извинявам се,вече съм писала това което ще напиша,но само искам да прадпазя някой от лоши последствия. Аз преди месец и половина някъде ходих при моята лекарка да ми предпише арника,предписа ми по 5зр на ден две седмици преди раждане да започна. Преди да си купя реших да питам във форума за хомеопатия тук и отговора тотално ме отказа да приемам каквото и да е преди раждането. Ето го и отговора който получих:

Цитат

Ако две седмици преди раждането започнете да вземате по 5 гранули Arnica вие със сигурност ще докажете хомеопатичното лекарство, а това на прост език означава, че ще си докарате ригидна шийка на матката, неефективни контракции, съществува опасност от голяма кръвозагуба, както и опасност да не ви хване упойка, ако не дай се боже се наложи да се използва. Това са все неща, които НЕ искате да ви се случат. Нямам за цел да ви плаша, а само да ви информирам.

Начинът по който стоят нещата в хомеопатията и останалата медицина са диаметрално противоположни, нямат нищо общо.

Пак повтарям - лишено от хомеопатична логика е да пиете Arnica и то в такива дози преди раждането. Може много да си навредите.

Има логика да пиете Arnica  за възстановяване, след раждането.

В хомеопатията лекарства НЕ се пият превантивно, а се вземат само когато има картина изискваща прием на конкретно лекарство. Вие ще имате картина на Arnica, когато родите, не преди това.

Бихте могли да си вземете Arnica montana 30 CH, да разтворите една гранула в чаша с около 50 мл вода, или в малка бутилка от минерална вода със същото количество вода и да вземате от този разтвор 3 пъти в първите 24 часа след като сте родили, а след това да разредите приемите по два пъти дневно за следващият ден и при нужда по един път дневно за следващите няколко дни. Това ще бъде предостатъчно за да си помогнете във следродилното възстановяване.

Ако не вярвате на писаното във форум, то тогава посетете класически хомеопат и се консултирайте с него, а не с вашата лекарка...която колкото и да е прекрасен лекар, от хомеопатия очевидно не разбира нищо.

Цитат
Дететнце на наши близки прекара два дни в интензивно след употреба на хомеопатични препоръчани от д-р по телевизията.

Все пак ако решите да пиете,консултирайте се с лекар,не с форумите!

# 149
  • Там, където мечтите се сбъдват
От около 3 години и аз и синът ми се лекуваме само с класическа хомеопатия и настина нито едно лекарство дори и в потенция 5 ch не се взима просто ей така. Спомням си, че моята лекарка ми беше споменала нещо за арникатавъв връзка възстановяването след раждане и тези дние мисля да и звънна да я питам в каква потенция и по колко на ден да взимам.

Общи условия

Активация на акаунт