Отговори
# 360
  • Пловдив
Първо честито  и от мен на мама Калевра и Пепа. Да са им живи и здрави малките принцеси и много да ги радват за напред.
 И каква стана тя много дечица се народиха тоя октомври бе  Laughing - то както е тръгнало за ноември няма да остане никой.
Аз малко съм назад с материала и ще се връщам да чета.
Само да питам aneleto - ти в коя болница ходиш до ти мерят тоновете?

# 361
  • София
Браво, на мама kelevra_79! Поздравления за двете хубавици и с пожелания да са много здрави и винаги усмихнати!

..Четох листовката на гиналгина-не се препоръчва при бременост,а другото е за гъбички(които аз нямам). Не знам дали да ги ползвам тези лекарства Thinking

Doddy, аз след първата микробиология се оказа, че имам e.coli и си слагах Гиналгин. Дали пробата беше замърсена или наистина имах, не знам, но е факт, че при втория тест, всичко беше ок. Тогава също прочетох, че Гиналгин не се препоръчва при бременност и се консултирах с много близък фармацевт. Той ме успокои, че няма страшно, и така - доверих се на медицинксите мозъци Simple Smile

Стискам палци при теб всичко много скоро да отшуми като притеснения!

# 362
  • София
Момичета, бихте ли ми разяснили как става припознаването на детето от страна бащата, при положение, че нямаме брак?
с нотариално заверена декларация.при който и нотариус да отидеш всеки ще ти я направи,но след раждането Simple Smile

А май при самото записване в родилното само с лична карта ( на таткото ).
може би във всяка болница е различно.на мен така ми казаха и в софия и в бургас.май най-добре да питаш так където ще раждаш Simple Smile

И мен това ме вълнува, конкретно за майчин дом в София, ако някой знае (ходил е на отворени врати примерно), моля да сподели. Теоретично и аз знам как става, на практика зависи от конкретната болница  Wink

# 363
Tedishte ,благодаря за бързия отговор   bouquet Моите изследвания са напълно чисти-и двете микробиологии.Обадих се на доки-тя каза да ги слагам,понеже наближавало раждането да се изчисти пътя на бебето,ама от какво да се изчисти като "по пътя" няма нищо според изследванията,а дразненето ми е само външно-нямам течение,миризми и др екстри

# 364
  • ПЛОВДИВ
Голяяяяяяямо ЧЕСТИТО на мамите и бързо възстановяване!!! Малките принцески да са живи и здрави, да растат щастливи и  много да радват мамите и татковците!!!   bouquet   bouquet   bouquet

Аз днес бях на преглед и за първи път ми записваха тоновете. Много съм развълнувана, бебчо е 2.519кг. и всичко му е ок според доктора, главично е разположен,  надявам се да не тръгне да се върти. Simple Smile !

Приятна и спокойна вечер на всички!  Simple Smile

# 365
  • София
Честити на Келевра и на милата й вестителка! Да растат здрави и красиви дечицата, а на мама- експресно възстановяване  Hug

Момичета, при нас настана дискусия- дали кошчетата за кола са удобни за новородени (предвид, че и главичката сами не могат да си държат). Аз все си мисля, че при тези пари, които даваме за тях са добре проектирани  newsm78  . Особено ще съм признателна на мнения на мами на зимни бебчета .

# 366
  • Пловдив
pincher,  ходя във ВМИ на Пещерско шосе, там мисля и да раждам;беше безплатно, тъй като ме изписаха тази седмица и ми се полагало с епикризата - запис и УЗИ; иначе записът е 15 лв. - дано съм била полезна Simple Smile

# 367
Честито на Келевра и Пепа! На тях бързо възстановяване, а малките принцеси само радости да им носят  Hug

Понеже се наканих да купувам дрешки за бебето да попитам мамите с опит - разбрах, че когато номерацията е по месеци е хубаво да се купува направо от 0 до 6 м., в такъв случай и да е леко голямо в началото не е фатално и ще може да се ползва по-дълго време. Но когато номерацията е посочена с номера 22, 24, 26 тогава кой номер е най-удачен - приемам съвети всякакви   bouquet

# 368
  • Пловдив
surire , най добре е 24 по моя опит - носят се доста дълго; 22 ни умаляха предния път за 2-3 седмици след раждането Peace

# 369
Doddy, по принцип е хубаво влагалището да се санира преди раждане, няма значение дали има или няма нещо Simple Smile

# 370
  • гр. Стара Загора
здравейте и от мен Simple Smile

малко късно се включвам, ама снощи никак не бях добре... предната вечер в 2:30 вечерта ме пресви така корема, все едно е разстроен, но не отидох... снощи в 00:30 мин - 1 час след като си сложих последната капсулка против гадните гъби, пак ме пресви и като отидох до ВЦ 5 мин не мога да излезна от там, и адските болки... и после пак в 2:30ч. - такъв ужас изживях - и всичкото, защото една позната ми разправи, че при нея всичко започнало с разтроен стомах... и после едно безсъние, незнам кога съм заспала, но станах чак към 2 на обяд после...
тия дни и особенно днес ме боли ужастно междукрачието, не мога да си помръдна краката, и на всичкото отгоре болката отива надолу по краката и понякога като стана не мога да мръдна и ме е страх да не падна някъде Sad и в кръста около гръбнака се появи пак болка... поне настинката ми подмина Simple Smile
а иначе днес приключих с първите покупки за бебетууу... остана само количката, ама с нея таткото да се занимава - поне жената ни познава от магазина и съм й казала кой модел и цвят... пък мисли му ако МЪЖУ сбърка bash... а и столчето за кола... но все още се чудя м/у 0-13кг и 0-18кг.... СЪВЕТ???

ЧЕСТИТО И ОТ МЕН НА МАМА КАЛЕВРА Simple Smile МНОГО ДА Я РАДВАТ МАЛКИТЕ БЕБУНКИ Simple Smile newsm51 smile3525 smile3525
лека вечер от мен... и стискайте палци да не ме потрети случката от предните вечери  Praynig Praynig Praynig

# 371
Момичета ,

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА„ които вече  държат малките съкровища в ръцете си!

Аз днес съм мега хепи, заяото успяхме да направим 3Д и 4 Д снимки видео на малката, макар и да сме вече в 36-та седмица и повечето лекари да казват , че е късно.

Много е странно да свържеш усещанията изведнъж с конкретно лице. Малкото чудо в нашия случай е цял бащичко Wink Лошо няма де.
Като си помисля обаче , че скоро ще трябва да се разделяме с коремчето, ми става гадно, точно свикнах ... Wink

Иначе при нас всичко ок, чакаме понеделника, за да ходим да се представим в болницата, която избрахме.

Поздрави и лека нощ на всички!

# 372
Хамавичка: Ти това високо кръвно нали уж го беше оправила? Наистина е опасно , и аз така съм чувала, най вече за бебчето, но и за теб, така че както каже доки, така действайте! И на теб палчета!

Искре, аз четох че по принцип нормално почва със разстройство, ама не че ако имаш ще родиш до няколко часа, а просто така почва, мен сега ме и боде отдолу и малката явно разбра че ще излиза скоро и не спира да танцува в корема ми , може би от щастие Simple Smile  

Вече избрахме и името, много съм щастлива че сме отметнали и тази задача..... Много целувки на всичкиии

# 373
  • гр. Стара Загора
Princess83 и какво име избрахте, ако не е тайна... Simple Smile

моя бебуууу и той си танцува или по-точно - блъска от щастие, вече и легнала няма как да стоя...
незнам за него... ама и аз и бъдещата му баба/майка ми/ нямаме търпение да се появи и да го видим и гушнем...
и днес сутринта/колкото ми беше лошо/ се сдърпахме по телефона с бъдещия тати и каза, че няма да ми звъни повече... защото аз искам в тези последни дни, когато ми е най-напрегнато да е до мен поне вечер... особено след снощните случки... имам нужда ТОЙ, а не майка ми да ме гушне и да ме успокой... разбирам, че сега му се наложи да отиде в командировка в Сф за 2 дни, но и през другото време не иска да остава заповече от час у нашите... баща ми вече почна да се чуди какво става с моето "семейство" и незнам какво да казвам...  newsm45
имах чудесен пример през всичките ми 24 години от живота ми - майка ми и как се жертва за децата си и не живее добре... и много се зачудих след като съм бременна и Мъжа ми причинява всички тези неща на нероденото ни дете, какво остава то като се роди... не бих искала ТО да стане свидетел на неща, на които аз съм била свидетелка... няма да съм първата, нито последната самотна майка... а и ВЕЧЕ имам златни родители, които винаги ще застанат до мен и ще ме подкрепят... за мен е най-важно детето ми да живее спокоен живот, а не като моя - в страх дали ще има нов скандал... трябваше да го споделя с вас, защото ми е много тежко вече...
чудя се дали да се обадя на мъжа си, ако тръгна да раждам... просто с цялото си поведение през бременноста ми не го е заслужил...  smile3518 smile3518
ИЗВИНЕТЕ МЕ...

# 374
  • София
Искре, мила, недей така  Hug Знам, че ти е тежко, че ти липсва  и че е за бой, но в крайна сметка той е бащичкото на твоя бебу и не би искала да лишиш малкото съкровище от обичта му. явно прсто има някои неща, които трябва да му обясниш,, че те нараняват, пък той ако е загрижен ще ти обърне внимание. Имай предвид, че сега сме кълбо от нерви  и хормони  и не му е времето да взимаш такива категорично решения за връзката ви. Според мен - дай му шанс да с епочувства татко,. Ясно е, че от тук все по-сложно ще става, по-напрегнато от недоспиване и ангажименти, но най-важното е че ще си имате бебу и само от вас двамата зависи да му осигурите обич и спокойствие.  А мое лично мнение си е, че с избора на човека до себе си тепърва започват усилията хората да с енапаснат и непрекъснато да отстъпва ту единя, ту другия , за да върви връзката  Hug
Недей да го наказваш с цупене, мъъжете от това не разбират, най-много да се изнерви повече и умишлено да започне да те отбягва заради лошото отношение. По-скоро си му кажи - както на нас, че имаш нужда от него. Накарай го да бъде твоя рицар. Много гуш от мен и горе главата, това са временни неща  Hug

Общи условия

Активация на акаунт