Отговори
# 375
  • гр. Стара Загора
По-скоро си му кажи - както на нас, че имаш нужда от него. Накарай го да бъде твоя рицар.

Това многократно съм го обяснявала и говорила... а той ми отвръща - "стига си се лигавила" или "нямама време за такива неща"... аз съм от хората, които търпят много, но в един момент не мога повече... та ние сме в началото на връзката и брака ни... ако още от сега е отчужден и мисли повече да софрата и приятелите си, какво остава за след години... и да каже човек, че не съм се мъчела да му привлека вниманието, да съм интересна и секси и какво ли още не... но всичко бе безмислено  Cry

П.П.: май предните вечери ще се повторят... пак започна пресвиването и къткоренето на корема Sad

# 376
Добър вечер и от мен,мами!
Честито на мама Пепа и мама Калевра!Да са им живи и здрави бебчетата!  bouquet
Искре искренно се надявам много скоро нещата между теб и мъжо ти да се наредят и да не те натъжава така! Hug
Както повечето от вас знаят,аз вече съм си в БГ и разбира се с мъжо се захванахме да направим лек ремонт на стаята ни,в която ще бъдем с бебчо и от "лек" се превърна в голям,но както и да е....дано утре или в другиден сме готови.Иначе днес бях на преглед при док,при който реших да ходя в следващия 1 месец,гледахме бебо на видеозон...все така си е с главичката на долу,станал е 2 200гр,но като гледам по размерите на снимката,която ми даде на единия от показателите пише,че е по размер за 29+3г.с. и това доста ме притесни,но другата седмица като ида пак ще го попитам защо така и какво е и само се моля да е някакво неточно замерване с тези апаратури! Praynig
Ами...това е от мен!
Желая ви лека и спокойна нощ! Hug

# 377
  • София
Кои храни не са за препоръчване,докато се кърми?  smile3506

Чувала съм много противоречиви мнения. Мисля, че е най- добре да ти отговори някой от ЛЛЛ.

Майките, които кърмят, могат да консумират почти всякакви храни – шоколад, бобови храни, зеле. Храните, които се смятат за газообразуващи, също са добри за консумация – дори да се образуват газове, те се образуват във стомаха и не преминават в кърмата. В страни, където традиционно се консумират много люти, бобови или сладко-кисели храни и където майката също се храни с местна храна, изследванията показват, че бебетата нямат повече газове или колики от бебетата в други страни.  Много малък процент бебета проявяват такава чувствителност към храната на майките си и често пъти би било по-добре за плача на бебето да не се търси като първа причина храната на майката.
 Разбира се, това не означава, че в някои случаи бебетата не могат да се окажат чувствителни към някоя храна в менюто на майката. Но това се случва по-скоро рядко и избягването на определена храна има смисъл, след като се изключат други потенциални дразнители. Също, ако в семейството на бебето има хора с хранителни алергии, може да е удачно майката да не приема големи количества от проблемната храна.
  Възможно е на места да бъде препоръчан приемът на боза или мляко, за да може майката да има повече кърма. Но няма причина да се прекалява с бозата,тъй като е възможно това да предизвика по-скоро напълняване, а не образуване на повече мляко.
 Тъй като сред алергизиращите храни прясното мляко е на първо място, ограничаването му може да е добра идея(до 1-2 чаши на ден). Това не се отнася за преработения крави белтък в киселото мляко, кашкавалът и сиренето.

По отношение на състава и количеството кърма, храненето на майката има слабо отражение. Обичайно организмът прави все така добро по състав мляко, освен ако майката страда от тежко системно недохранване.

Аз имам въпрос към Aila ,тъй като още преди да забременея напълнях с 10 кг и досега съм  качила вече 12-13 кг искам да си върна старите кг ( от преди напълняването ) , дали е възможно докато се кърми да се спазва разделно хранене ?
И тук да честитя на новите мами ,да са  живи и здрави и многи да ги радват малките Simple Smile
  Здравей, ще ти пусна само няколко линка, тъй като нямам време в момента за  подробен отговор
 - Диети, спорт и кърмене
- Тук в Библиотеката на кърмаческият в раздела "Хранене и здраве на кърмачката" също има няколко статии за диетите.

Ще се радвам ако колежките от ЛЛЛ се включат също с отговор на този въпрос  Hug.
  Аз няма да съм на линия известно време, а в момента  е важно и е добре винаги да има поне един консултант на линия независимо от коя организация, който да може да отговаря на зададени въпроси в темичката.
Не намирам какво да добавя  Simple Smile . Статията е доста подробна.
 Конкретно за разделното хранене, подходящо е, тъй като не лишава кърмачката от нито една група храни. Може да обърнеш внимание диетата да е добре балансирана.
 Също е препоръчително отслабването да не е с екстремно темпо(да е до около 2кг на месец), понеже при по-рязко горене на мазнитите в кърмата се отделя по-голямо количество токсини(освен вероятният йо-йо ефект).

# 378
Честито на мама Келевра_79. Да са й живи и здрави малките момиченца, бързо да трупат грамчета( А на майката скорошно възстановяване, че доста грижи я чакат Hug.
Искре, много жалко за поведението на съпругът ти. Но, наистина потърпи още малко, поне докато се роди бебето и видиш дали поведението му ще се промени. В момента от бремеността сме с едни хормони... Пък после ти и бебчо да сте добре, животът все ще се нареди някак.
Роси добре дошла в Бг, какво стана с теб, нали бе в Англия. Тук ли ще раждаш? Как ти понесе пътуването в 8-мия месец и с какво пътува (чувала съм, че в самолет не взимали бременни в 8-мия месец)?

# 379
Добро утро коремчета Simple Smile
Искре започвам с теб, защото виждам колко ти е трудно. Говори с мъжа си, намерете време да си изясните нещата. Не оставяй мъжа да се досеща какво ти е , това никога няма да стане. В една връзка трябва да има разбирателство и компромиси, както от едната така и от другата страна. Съгласна съм с другите че всичко е хормони , но пък от друга страна той трябва да се съобрази с това в името на детето и да търпи. Хубаво е да си кажете кой как си представя нещата от тук на татък, да се изясните докато е време за да спреш да се тормозиш. Има вариант и той да е доста превъзбуден от това дето го чака и да се държи неуместно. Говорете си! Това е най-важното!

Столчетата за кола от 0-13 са за новородени, 0-18 са за след 6 месеца/за вече можещи да седят бебчовци/

# 380

Благодаря за информацията skrech разбирам,че от всичко по малко е позволено и да не  се прекалява.

# 381
  • ПЛОВДИВ
Привет на всички!  Simple Smile

Искре, напълно съм съгласна с Мишленце2. Както в твоя организъм всичко е с главата надолу, така и в неговата глава най-вероятно е. Ако ти си притеснена относно раждането и промените, които ще настъпят след появата на малкото съкровище, то вероятно той е изплашен 2 пъти повече, което разбира се не го извинява. Моят мъж (не сме женени) също пътува много, такава му е работата, и на моменти си мисля - да не вземе да пропусне раждането, но съм сигурна, че няма да стане. Simple Smile Като цяло всичките ми приятелки са на мнение, че откакто съм бременна, освен по порасналия корем, не може да се разбере, държа си се и реагирам, както обикновено, а  той в началото беше доста притеснен и трябваше аз да го успокоявам, сякаш той е забременял. Тогава му казвах (в продължение на 6 месеца), че той трябва да е силен сега и за в бъдеще, защото ще имам нужда от неговата подкрепа и ще имам нужда от това, да разчитам на него. Лека полека нещата се понаредиха, докато едно момиче от нашите познати роди 2 седмици по-рано и той започна да се панира за раждането преди аз да се сетя за него. Сега пак е спокоен след прегледа вчера. Наистина мисля, че трябва да говорите или не специално да му напомняш, че като сте двама ще се справите с всичко, а погъделичкаш ли му малко егото всичко ще си дойде на мястото. Във всяка връзка има проблеми, не може без тях, но с общи усилия ще си изясните нещата и ще си разпределите ролите.  Hug Вярвам, че всичко ще е наред!!! Simple Smile

rosit@, относно мерките, които ти дава ехографа не се притеснявай ако доки не е казал, че трябва. При мен вчера също имаше разминаване, например главата отговаряше за 36седмица и няколко дни, други мерки, май на коремчето отговаряха за 35. 6 седмица, а една от мерките беше за 33.5 седмица. А реално аз бях вчера 34.1 гс. Аз също се притесних и попитах защо се поучава така и дали са сигурни, че всичко му е наред и те ми отговориха, че си има рефернтни стойности и че няма причина да се притеснявам. Така че споко! Всичко е ок!!! Simple Smile  Hug

Относно столчетата за кола - подкрепям мнението на мишленце 2 и имам инфо от леля ми, която е в Германия и тя ми каза, че спокойно мога да се доверя на столчетата тип кошница. защото те си имат тази "представка" или "възглавничка", която е за новородени, освен това извивката им определя спокойната позиция на бебчо. Simple Smile

Имам едно питане - вие ще се правите ли бебешко парти по американски тип?! Моите приятелки държат и май ще правя като влезна в 9.

Това е от мен!!! Хубав и успешен ден на всички! Hug Hug Hug

# 382
хамавичка писах ти на лични.

Искре гледай да си по-спокойна всичко ще се подреди, не забравяй, че всяка една емоция се отразява на бебчо!  Hug  spoko

skrech благодаря и аз за отговора!   bouquet

# 383
здравейте, момичета. аз не пишех много в темите, предпочитах повечко да ви чета. Дойде и моят ред да споделя, че на 12.10.2011 в 16 часа се роди моят син Николай. С размери 2920г и ръст 48см. Роди се предварително в 37-ма седмица - секцио. Още се възстановяваме, лошото е че още не ми го носят и го хранят със сондичка. Моля ви да му стискате палци бързо да се възстанови и да можем да се приберем вкъщи.

# 384
  • на Дъждовен остров
По-скоро си му кажи - както на нас, че имаш нужда от него. Накарай го да бъде твоя рицар.
... та ние сме в началото на връзката и брака ни... ако още от сега е отчужден и мисли повече да софрата и приятелите си, ..

Искре за каква възрастова група говорим?  На колко год е той и ти?  ТОва понякога доста е от значение.  Освен това не очаквай той да има твоите усещания.  За него в момента ти само пълнееш и толкова.  Като се появи бебето ще се промени без да го  осъзнае.  Нали знаеш, че мъжет обичат с очите си?  Как очакваш той сега да обича нещо или да се превържи към обект, който даже не е виждал.  
Дай му време до раждането, а след това активно го включи в отглеждането на бебето.  Да го къпете заедно, да го държи, да го разхожда с количката.  

Честито на мама against и малкия Николай.  Скорошно изписване и  много радост да ви носи в дома.

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 11:37 от T_e_A

# 385
  • София
against,   bouquet Честит Николайчо, май доста ще ги съберем във форума Wink. Живи и здрави да са. Бързо да се възтановите и скоро да се гушкате в къщи Simple SmileHug Praynig Peace

# 386
Честити бебчета на всички. АЗ за малко ви изтървах и форума се напъни с бебета Simple Smile Живи и здрави да са на всички щастливи мами.
Аз последните дни се отдадох на пране и гладене на дрешки от баткото. Сега останаха чаршафчетата и олекотената и вече съм готова да идва бебка, че нямам търпение Simple Smile
Вчера ходих на тонове в родилното и покрай раждащите си припомних забравените емоции.
Иначе с бебо всичко е ОК, с мен също.
Поздрави.

# 387
  • Пловдив
Честито на against  bouquet Да ви е жив и здрав Николай, бързо да наддава и да си го гушкаш! На теб бързо възстановяване от секциото  Hug

# 388
Ехеее, честито на мама against! Да е жив и здрав Ники, бързо възстановяване на него и мама и много да ги радва двамата с тати  newsm51 smile3504
skrech и аз благодаря за отговора Hug
Аз бях до сега на лекции по счетоводство. Доста трудничко ми се видя, но ще му мисля на поправката, че изпита е средата на ноември и няма да има как да отида  Wink Единствено искам да взема статистиката сега, утре ми е изпита, така че отивам да се залепвам за учебника, пък да видим дали ще разбера тия задачи  Thinking

# 389
Айде честито на мама against ,нека малкия Николай бъде жив и здрав и скоро да си го гушкаш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт