Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 473
  • 777
  •   1
Отговори
# 75
До 160 мисля беше в норма. Ей сега ще намеря и ще се редактирам. М/у 120 и 160 е нормалната честота на сърдечните съкращения. Май при момиченцата пулса е по-ускорен.

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 15:29 от michelangela simoni

# 76
Благодаря....при моето днес първо хванаха 120, обаче онова избяга и едва го намери док и каза че било към 110-115. Ама ако 120 е нормално 5 надолу в определен момент едва ли е обезпокоително.

# 77
  • София
Ама ако 120 е нормално 5 надолу в определен момент едва ли е обезпокоително.
Никак даже  Peace Когато мереха тоновете на бебето ми, имаше един път, в който над 120 не се вдигнаха. Друг път бяха около 160. А няколко пъти се е случвало за секунди да скочат и до 200, и да паднат под 100.

# 78
Може да спи бебето, тогава доста се забавят.  Grinning

# 79
А, да. Има значение и дали детето е будно. Освен това едно, единствено замерване едва ли е чак поазателно.

# 80
Ами предвид, че много бързо избяга като усети, че го търсим с доплера, едва ли е спало, ама знам ли. Аз се притесних малко, защото имам наченки на разболяване (лека хрема), но може би си е дремело мъничето  Heart Eyes

# 81
Влизам с един въпрос, много съм объркана и леко притеснена. Вчера бях на втора ФМ и док каза, че бебка е с еднократно увита пъпна връв около вратлето. Измери кръвоотока, каза, че всичко е наред, но след 32 седмица  трябва да се следя по-внимателно. Бебка е седалищно. Изчетох доста в нета - от това, че няма опасност до това, че може да има сериозни последствия за бебето. Искам да ви питам има ли нещо, което аз мога да направя - например често доплеро изследване, често следене на тонове, трябва ли повече да се движа или напровтив - да почивам повече. Док доста уклончиво ми отговори на всички тези въпроси  newsm78
Иначе бебка не е от най-шавливите, което не знам да ме радва или не, понеже и това имало значение колко ще се увие пъпната връв...

# 82
  • София
хубавичка, дъщеря ми се роди нормално. Беше с еднократно увита пъпна връв. Нямаше никакви проблеми. Беше много шавливо бебе Simple Smile
Синът ми беше седалищно разположен, бях и с ниска плацента. Плацентата се беше вдигнала леко, бебето се обърна и родих нормално.

# 83
Влизам с един въпрос, много съм объркана и леко притеснена. Вчера бях на втора ФМ и док каза, че бебка е с еднократно увита пъпна връв около вратлето. Измери кръвоотока, каза, че всичко е наред, но след 32 седмица  трябва да се следя по-внимателно. Бебка е седалищно. Изчетох доста в нета - от това, че няма опасност до това, че може да има сериозни последствия за бебето. Искам да ви питам има ли нещо, което аз мога да направя - например често доплеро изследване, често следене на тонове, трябва ли повече да се движа или напровтив - да почивам повече. Док доста уклончиво ми отговори на всички тези въпроси  newsm78
Иначе бебка не е от най-шавливите, което не знам да ме радва или не, понеже и това имало значение колко ще се увие пъпната връв...

Мога да те посъветвам да си следиш тоновете.На последната ФМ,видяха ,че на моята пъпната връв е пред лицето й ,но не казаха да е увита.Не се и видя когато ме гледаха на апарат преди да родя,но се усети някакъв проблем като видяха тоновете.Роди се секцио(нямаше как-не му беше дошло времето за раждане,и и имх и други проблеми) с увита пъпна връв.Следи и дали бебето се движи.Аз почуствах ,че е застанало дълго време  в едно положение и тежест в корема.Затова и отидох на лекар.Родих напълно здраво момиченце 3 дни след като влязох в 9-ия месец.Успех и не се притеснявай  Hug

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 09:28 от lizi_beti

# 84
Благодаря ви за отговорите!  bouquet Все повече се притеснявам. Док ми обясни, че обикновено не увитата пъпна връв е проблемът, а например тромбофилията при майката, заради която спира притока на кръв към бебето. Не съм правила такова изследване, а вече било късно  newsm78 При евентуален положителен резултат щяло повече да се стресирам. Бебка от месец и нещо си стои седалищно и все по-малко ми се струва, че е активна. Док казва, че ще и става тясно и ще я усещам по-малко, но... това не ме успокоява. Ще търся още мнения.
Ще се радвам на всяко споделено мнение и опит   bouquet

# 85
Уклончиво ти е отговорил, т.к. 100 % гаранция за нищо не може да ти даде. Вероятно повече от половината бебета се раждат с увита пъпна връв и това не води до никакви последици, но има случаи и когато това може да доведе до асфиксия на плода и летален изход. Да се следиш по-често не знам с какво може да помогне. Предполагам какво ти е. Притесненията, стреса и параноята ми бяха достигнали такива нива, че се бях превърнала в кошмар за гинеколозите. Не станах по-спокойна. След раждането също няма да се успокоиш, дори напротив. Просто... мисли си само за хубави неща и как след десетина седмици бебешки плач ще оглася дома ви. Пожелавам ти успех и вярвай, че всичко ще е наред.

# 86
michelangela simoni, а съветваха ли те нещо конкретно? Толкова се бях стреснала от казаното, че забравих да питам дали мога аз да правя нещо, за да съм полезна за бебка.

Последна редакция: чт, 03 ное 2011, 09:51 от Анонимен

# 87
Не, аз не съм имала този проблем. Моето беше друго. Разбирам, че си стресната, но не мисля, че трябва да правиш или да не правиш нещо. Не, че го знам със сигурност. Предполагам ако има нещо, което може да правиш гинеколога би те информирал. Всичко ще е наред.

# 88
Благодаря!   bouquet

# 89
И аз имам един въпрос с който бих искала да се включа, имам висок диоптър над -5 е (не знам точно колко е щото от 2г не съм ходила на преглед и си взимам всеки път едни и същи лещи) и док ме съветва да раждам секцио, доста от момичетата във форума ми казаха че било отживелица това с високия диоптър да е предпоставка за секцио, даже имаше мами дето с колкото моя диоптър дето е раждала нормално и всичко е било наред, но мене не е страх да рискувам. Моля някоя минала по този път със същия проблем да сподели мнение  Hug

Общи условия

Активация на акаунт