Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 488
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
И всичко беше наред? Защото аз съм 39 седмица и трябва да родя на 11 ноември. Притеснявам се да нямам гъбички и това да не навреди на детето. Какви ли са пораженията при гъбички?

# 106
  • Варна
И всичко беше наред? Защото аз съм 39 седмица и трябва да родя на 11 ноември. Притеснявам се да нямам гъбички и това да не навреди на детето. Какви ли са пораженията при гъбички?

Да, всичко беше наред. Аз и Но-шпа бях пила Blush Crazy
Не са ли ти правили изследване? Полижинакса не лекува гъбички.
Ако имаш гъбички вагиналното раждане не е много за предпочитане (дали направо не назначаваха секцио? Thinking), защото има опасност бебето да се зарази с тях. А лекуването му на тази възраст е трудно.

# 107
Правиха ми на 21.09 и нямах нищо, но се притеснявам, че имам гъсто бяло течение.

# 108
  • Варна
Правиха ми на 21.09 и нямах нищо, но се притеснявам, че имам гъсто бяло течение.

Щом е бяло и нямаш сърбеж, предполагам не са гъбички. Peace
Засиленото бяло течение е нормално.

# 109
Дано да е така. Но някой знае ли ако са гъбички какви усложнения може да има за плода?

# 110
  • София
tina1, те задължително взимат вагинален секрет за микробиологично изследване преди раждане, но това от 21.09., което са ти правили, ми се струва далеч от това, което е преди раждане... Отиди да ти направят пак - така ще се знае със сигурност какво е (то нямаш много време, май-май  Simple Smile ). Ако са гъбички и както няма да имаш време да ги лекуваш, и аз мисля, че се назначава секцио...  newsm78 Да ме поправят, ако греша... При нормално раждане, както ти е писала Хексе, може да се зарази бебето. При гъбички обаче течението е с мирис и почти винаги има сърбеж... Най-вероятно е хормонално... Иди да те изследват, да не развиваме хипотези  Grinning

# 111
За сърбежа при гъбички не съм съгласна. Аз съм имала и не ме е сърбяло, но течението стои малко като на топченца, а не просто гъсто

# 112
Прочетох за вродена кандидоза, но не я описват като често срещано заболяване. Обяснено е, че заразяването може да стане вътреутробно. Четох също, че има жени родили с гъби без това да е проблем за бебето. Аз лично имам няколко приятелки родили вагинално при наличие на неизлекувана гъбична инфекция. Имам и такива, на които микробиологично изследване не е правено изобщо през бременността... Та не знам колко гъбичните инфекции са показание за оперативно родоразрешение. Доколкото помня гъбите при раждане могат да предизвикат проблеми с очичките на бебето (конюнктивит) и не знам друго какво. Ако аз имам каквито и да е вагинални проблеми обаче изобщо не бих рискувала с нормално раждане и хиляди последствия. Мерси, не е за мен, без това да е агитация.

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 20:54 от michelangela simoni

# 113
Може би има значение до колко и какви точно са гъбите, а и колко време протича раждането...

# 114
О, със сигурност има.

# 115
  • София
За сърбежа при гъбички не съм съгласна. Аз съм имала и не ме е сърбяло, но течението стои малко като на топченца, а не просто гъсто

Аз заради това написах почти винаги  Peace

# 116
И последно не разбрах усложнението, което може да се получи само конюнктивит ли еили може да има и други последици?

# 117
Мисля, че бях чула, че може в устната кухина да развие гъби. Но дори и да е САМО конюктивит не е никак малко. Предвид, че може да се наложи в един момент интервенция....

# 118
Каква интервенция? При наличието на съвременни препарати усложнение от типа конюнктивит не е страшно. Мисля, че съм чела дори, че веднага след раждането правят профилактика на бебето с някакви очни капки като превантивна мярка от заразяване при раждането. Пиша за друго. Моето дете беше с ежемесечни конюнктивити през цялата първа година и на кортикостероидна терапия. И изобщо не беше заради гъби. Бебетата се раждат почти задължително със стеснени или дори запушени слъзни каналчета, което пък е предпоставка за лесно развитие на очни инфекции и конюнктивити. За гъбите в устата съм чувала, че често им се случва. Не съм се сблъсквала с това, но и то лесно се лекува. Далеч съм от мисълта да омаловажа раждането с гъби, но конюнктивит и млечница са лечими заболявания, а и често се развиват без детето да е родено от майка с гъбички.

# 119
  • Варна
Всеки възпалителен процес в организма на новороденото е все пак сериозно състояние, защото налага употребата на антибиотици.
Гъбите в устата ако са Кандида албиканс (млечница) не са толкова страшни, но както казахме има различни видове гъби. Лошото на гъбите е че са много упорити и се развиват добре след употреба на антибиотици.

Общи условия

Активация на акаунт