Рано ли е да се ражда на 22 години?

• 31 503
  • 572
  •   1
Отговори
# 225
arch.mae,страхотен пост,разчувства ме. Hug Малко са хората на твоята възраст,които разсъждават така.Аз си признавам,че не бях такава.Бях на 22,когато забременях,на 23 родих.Мислех си,че едва ли не живота ми ще свърши. #Crazy newsm78 Главно парите ни притесняваха,но сега смея да кажа,че това не е така.Да,доходите ни не са се променили за разлика от разходите,но си направихме сметка кое в живота ни е наистина значимо-дали един парцал, някоя почивка еди къде си или нещо,което не може да се измери с пари.Но всичко си зависи от човека,някои например биха искали да осигурят най-доброто за детето си,а не например,да използват козметика на Бочко. Laughing Не ги упреквам,защото смятам,че живота не е на всяка цена,защото всеки сам си преценява кое е най-доброто за детето му.

Според мен е много важно колко е егоист човека.Ако е такъв и винаги поставя себе си на първо място,пред всичко и всички,дори и на 40 да е,пак няма да е готов.Но пък да се твърди,че на жена на 30 години и е минало времето е меко казано грубо и обидно.Да не говорим,че някои не могат да забременеят по здравословни причини.Какво,като станат на 29 да се откажат ли???

# 226
иначе и аз не харесвам да станеш майка на 30 години друго си е да видиш момиче на 22 години с дете на ръце отколкото на 30+

Зависи от момичето.  Wink
Да така е , но напоследък все повече жени раждат по-късно  newsm78 някой заради проблеми(тях и 50 да ги видя с дете ще им се радвам)но аз лично имам познати на 34-35 който казат , че трябва да са луди да стават майки на тези години имало време Tired

# 227
  • ул. "Мечтание"
...аз лично имам познати на 34-35 който казат , че трябва да са луди да стават майки на тези години имало време Tired

Искрено се надявам само, като им дойде времето (ако въобще дойде), да не останат неприятно изненадани, че биологията няма тях да чака (колкото и да е напреднала асистирана репродукция)...
Не казвам, че всеки трябва да прави деца, далеч съм от тази мисъл. Това е личен избор в крайна сметка. Но понякога да вървиш срещу биологията си и да си мислиш, че бебетата само те чакат зад ъгъла и ще дойдат когато щракнеш с пръсти... ами... несириозно е и незряло...

# 228
  • София
 Здрачна, значи след наплива на грозни майки, родили над 30 год., решихте че може и да харесате някоя все пак  Joy

# 229
за мен 22 е рано още... не мисля, че някой се е развил себе си достатъчно като личност, за да започне да развива дете...

Това вече го приех лично Crossing Arms

Самият коментар не звучи никак зряло, чудно ти на колко ли години си Whistling

За протокола, чувствам се много по-развита като личност, по-отговорна, по-самостоятелна и по-улегнала от брат ми, 10 години по-голям от мен, т.е. 33 г. С ММ живеем заедно и се издържаме сами вече четвърта година. Нищо от живота преди детето не ми липсва, находила съм се достатъчно на дискотеки и кръчми. Имам опит и с мъжете, и знам че ще съм с този, и че той е правилният за мен, вече сме се сработили и му познавам и кътните зъби.
И така, какво освен първите две цифри в ЕГН-то ми ме прави недостойна да бъда майка на 22 години (от скоро 23)?!

# 230
  • Варна
Здрачна, значи след наплива на грозни майки, родили над 30 год., решихте че може и да харесате някоя все пак  Joy
Айде и аз да се наредя в групата на ужасните, та чак стряскащи гледки. Mr. Green И трите деца родени на 30 и +. Направо срам и позор. Crazy

# 231
Не е рано да се ражда на 22 години ... ако се чувстваш 'готова'  Grinning, имаш покрепата и закрилата на семейство и партньор  Wink

# 232
за мен 30 е идеалната възраст, както казах вече, не мисля, че може някой да е готов на 22

# 233
И за мен също 30 е прекрасно. Зависи от човека. Но сега се чувствам готова, спокойна съм и се наслаждавам на бременността си.

# 234
за мен 30 е идеалната възраст, както казах вече, не мисля, че може някой да е готов на 22

Айде пак ooooh!

Ще кажеш ли ти на колко си? И защо мислиш, че аз не ставам за майка на 22 години  Thinking ?

# 235

Айде пак ooooh!

Ще кажеш ли ти на колко си? И защо мислиш, че аз не ставам за майка на 22 години  Thinking ?

Ирето, не се впрягай. Според мен невъзможността да разбереш позицията на другите и коментари като този на Вианита са именно признак за незрялост и тя няма нищо общо с годините.

# 236
  • София
 Jane Doe, много си права. Мисля че това дали си готов да си добър родител, зависи не само от годините. От годините зависи дали ще станеш родител.

# 237
Явно за вас съм незряла, щом се обидих на изказването, че 22-годишна жена не става за майка. И да, не мога да разбера коментар, който се основава само на възраст и никакви други качества на човек Wink Няма да ви се бъркам повече в темата.

# 238
Явно за вас съм незряла, щом се обидих на изказването, че 22-годишна жена не става за майка. И да, не мога да разбера коментар, който се основава само на възраст и никакви други качества на човек Wink Няма да ви се бъркам повече в темата.

Нямах теб предвид за незрялостта  Peace
Цитирах те, за да ти кажа да не се ядосваш, че много такива коментари ще чуеш, ако на всеки се впрягаш, ще си изпилиш нервите Simple Smile

# 239
  • София
Не цитирах теб, а и това е тема за младите майки и явно е повече твоя, отколкото моя тема  Wink

Общи условия

Активация на акаунт