Рано ли е да се ражда на 22 години?

• 31 503
  • 572
  •   1
Отговори
# 240
Абе да ви кажа... има нещо  Crazy
Разбира се, не че една 22-годишна не става за майка  Laughing , по-тънко и сложно за обяснение е.
То и аз доста години виках упорито "абе не е рано, що..?".. ама... май в реалността в много случаи излиза, че може и да е било раничко. И то, забележете, в разговорите си с доста майки, родили млади, забелязвам едно общо. Казват/ме с половин уста, че маааййй ни е било маалко раничко, че сме могли може би и да изчакаме някоя и друга годинка, ама това чак после. Когато са ни вече попораснали децата и така, като се обърнем назад  Whistling И аз го казвам, май не съм била съвсем права, че не ми е било рано, когато така смятах. Като си давам сметка как съм мислела, действала в някои моменти от тогава.. сега ми се струва незряло. Както и как съм се чувствала. И сравнявам как беше като родих на 22 (не говоря за самото раждане, разбира се) и как беше после, като родих на 30. Печели второто Wink, беше някак.. много по-осъзнато.. абе не мога точно да го обясня, но различно.
И не го казвам само аз, определено.

Не, че съжалявам или бих променила нещо, ако можех, искам си двете деца абсолютно същите!... Но.. е просто факт  Simple Smile
Е.. винаги има вариант и да се лъжем, то няма как да знаем какво БИ било... (И разбира се, няма как да знам, дали нямаше да се чувствам по съвсем различен начин, ако раждането ми на 30г не беше второ, а първо, така че...)

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 23:44 от Сова

# 241
  • ул. "Мечтание"
Сове, за осъзнатоста... не е само до годинките. Има го и това, че ти е второ!  Wink
Определено и аз се чувствам по-спокойна и осъзната с второто, но не го отдавам на възрастта, пък и все пак бях на 25 когато родих второто си дете, не е много далече от 22! Simple Smile

За другите не знам, но не съжалявам за това как се стекоха обстоятелствата и станах млада майка. Това доста повече осмисли живота ми отколкото, ако бях тръгнала по плануваната преди детето пътека. Не мисля, че съм пропуснала нещо за съществено. Напротив, отвориха ми се много нови възможности или по-точно прогледнах за много неща, за които дори нямаше да подозирам, че съществуват, ако не бях станала майка. Това за мен лично, разбира се.

# 242
  • Варна
А покрай мен наскоро развиваха тезата че било по-добре по-рано защото около 30те човек бил уморен и с не толкова енергия. Rolling Eyes Как мислите вие? Аз съм на 26 и ще изчакам поне до 28-9. Има толкова неща които да свърша до тогава Wink

# 243
  • София
според човека е всичко....
аз нямам второ дете, така че сравнение не мога да правя между раждане на 23 и раждане на 30-тина.... обаче за сега не съм съжалила, че родих детето и не го чувствам, като че съм изпуснала кой знае какво.... напротив, нищо по-смислено от детето  не мога да си представя...
Но според мен много играе и когато детето е второ....независимо на колко години си....
Иначе то и на 30 човек може да действа незряло, пак си опира до личност, не до възраст.

Мен майка ми пък ми е казвала, че на 47-8 чак си казала и се усетила, като наистина "готова" и "подходяща" да гледа и възпитава деца... когато и двамата вече бяхме  големи, големи....всъщност май точно като родих ми го казваше, просто като погледнела назад и си виждала всички грешки и вече знаела как е трябвало.... и вече имала и спокойствието и търпението и т.н. и т.н. които й липсвали преди....... та хора разни....кой знае, може би и аз към 50-така ще усазная, че всъщност ми е било рано, но за сега не го чувствам така.

# 244
Аз родих на 22 и не мисля, че е било рано Rolling Eyes.
А покрай мен наскоро развиваха тезата че било по-добре по-рано защото около 30те човек бил уморен и с не толкова енергия. Rolling Eyes Как мислите вие? Аз съм на 26 и ще изчакам поне до 28-9. Има толкова неща които да свърша до тогава Wink
.Всеки сам си прави избора, но не мисля, че бебето пречи "да се свършат много неща" Wink

# 245
  • София
Мисля, че е голяма глупост.

# 246

Иначе то и на 30 човек може да действа незряло, пак си опира до личност, не до възраст.

Точно Peace

Моето мъниче запълни една празнота в сърцето ми и вече не помня времето преди него, вече не знам как и за какво съм съществувала преди. Той не е пречка за мен, а смисъл. Разни хора - разни идеали...

# 247
И аз мислех като теб, друг е въпроса, че нямах и желание за бебе до скоро. Миналата година ми се прииска (сега съм на 30 год.) и си родих бебенце. Много се радвам, че постъпих разумно, въпреки натиска на баба ми (най-вече) - постоянно ми казваше, че няма да мога да си намеря мъж, а когато реша да имам дете, няма да мога да забременея.  Joy Е то не е изключен и този вариант, но аз винаги до сега съм взимала разумни решения и съм доволна от избора си. Моят съвет е първо да завършиш, да поработиш и тогава детенце. Ако обаче желанието ти е много силно, защо да не пробваш и по-рано? Има много млади майки, както сама каза и все някак се оправят.
Но наистина гледането на дете си е отговорност и не винаги е толкова приятно и понякога дори е неблагодарна работа, но щом осъзнаваш това, значи си що-годе подготвена.  Wink
Аз не съжалявам, че не съм го направила по-рано, но съм сигурна, че ако бях го направила по-рано, щях много да съжалявам. Наистина трябва да намериш възрастта и времето, в които ще си най-подготвена за това, което те чака.  Mr. Green

Това искрено ме разсмя.  Laughing Аз съм на 30 пък кипя от енергия, друг е въпроса че в началото като родиш наистина може да нямаш енергия, но това няма да е от възрастта.  Laughing

arch.mae,страхотен пост,разчувства ме. Hug Малко са хората на твоята възраст,които разсъждават така.Аз си признавам,че не бях такава.Бях на 22,когато забременях,на 23 родих.Мислех си,че едва ли не живота ми ще свърши. #Crazy newsm78 Главно парите ни притесняваха,но сега смея да кажа,че това не е така.Да,доходите ни не са се променили за разлика от разходите,но си направихме сметка кое в живота ни е наистина значимо-дали един парцал, някоя почивка еди къде си или нещо,което не може да се измери с пари.Но всичко си зависи от човека,някои например биха искали да осигурят най-доброто за детето си,а не например,да използват козметика на Бочко. Laughing Не ги упреквам,защото смятам,че живота не е на всяка цена,защото всеки сам си преценява кое е най-доброто за детето му.

Според мен е много важно колко е егоист човека.Ако е такъв и винаги поставя себе си на първо място,пред всичко и всички,дори и на 40 да е,пак няма да е готов.Но пък да се твърди,че на жена на 30 години и е минало времето е меко казано грубо и обидно.Да не говорим,че някои не могат да забременеят по здравословни причини.Какво,като станат на 29 да се откажат ли???
Mode, хващам се за козметиката на Бочко  Laughing. Аз ползвам всякакви и скъпи, и евтини, но да ти кажа, не са никак лоши - много по-добри са от много по-скъпи и прехвалени.
А за разходи и доходи при нас положението доста се влоши понеже аз взимах много хубава заплата, но тъй като ме осигуряваха на 3 пъти по-малка, сега не взимам почти нищо.  Laughing Освен това разходите значително се увеличиха, но не се оплаквам - оправяме се някак.  Mr. Green
И на мен ми липсват сега разходките из Мола и купуването на дрешки и парфюми, но се надявам, че пак ще дойде времето, в което ще ги правя тия неща.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 12:15 от AnMary

# 248
еми напълно нормално е, че жените родили около 22г. казват, не, не е рано, а тези около 30г. да рано е.. аз пък смятам, че човек грешни постъпки няма в живота си! Когато нещо се случва то просто се случва и има причина за това.. аз съм на 22г. и ще раждам и никой никога не ми е казвал, че ще ми е рано, защото всички знаят каква любов имаме с мъжа ми и ни питат от години.. не е важно кой кога го осъзнава, защото всеки е различен, аз например не си представям да родя на 30 г.. и какво да правя още 8 год? да израствам? в какво? в кариерата ли? не, мерси.. или като човек? еми простете, ама имам двама братя, от различни бащи сме, техния баща е бил пияница, моя изневерявал, третия мъж на майка ми го хванаха с гаджето на брат ми.. и аз никога не спрях да вярвам в любовта и в доброто.. ако си имал достатъчно примери в живота, ще станеш майка тогава, когато ти го почувстваш и ще знаеш, че ще дадеш това, което по-добрият родител на теб ти е дал...
Когато имаш желание и е с подходящия човек и си над 18г. за мен няма пречки.. стига да си осъзнат като човек.. като личност както някой беше казал  Peace Peace

# 249
  • Варна
И аз споделям мнението ви момичета, зрелостта нерядко няма връзка с календарната възраст! Peace

Аз родих на 22 и не мисля, че е било рано Rolling Eyes.
.Всеки сам си прави избора, но не мисля, че бебето пречи "да се свършат много неща" Wink
Ох сигурно е така, но за сега съм само от едната страна на барикадата Blush

# 250
.....техния баща е бил пияница, моя изневерявал, третия мъж на майка ми го хванаха с гаджето на брат ми..
Eй, тез мъже мамата си тракат.  Laughing

Цитат
Когато имаш желание и е с подходящия човек и си над 18г. за мен няма пречки.. стига да си осъзнат като човек.. като личност както някой беше казал  Peace Peace
И ние с първия ми съпруг много се обичахме ама се разведохме, добре че деца поне нямахме, че тогава не исках, той обаче искаше.  Mr. Green Та любовта идва и си заминава, но наистина може да се получи добра спойка.  Rolling Eyes Всеки случай е индивидуален.  Peace

# 251
  • София
е какво сега, дай да не раждаме млади, че може да се разведем ли? то и  да родиш на 33 не е гаранция, че на 35 няма да се разведеш... и това не зависи от годините. Има хора и на 60 се развеждат.

# 252
е какво сега, дай да не раждаме млади, че може да се разведем ли? то и  да родиш на 33 не е гаранция, че на 35 няма да се разведеш... и това не зависи от годините. Има хора и на 60 се развеждат.
Тук за съжаление си права, но лично аз не познавам млади хора, които да не са се развели. Под "млади" имам предвид под 20 г.  Rolling Eyes Това просто информативно го давам, знам че авторката е над 20. Но така или иначе, ако се чувстваше готова, щеше ли да задава такива въпроси?!  newsm78

# 253
  • София
аз познавам... (от родителите на приятелите ми имам предвид, т.е. наистина вече  възрастни хора)
и на по 22 оженени и не разведени до момента познавам(от моите връстници, т.е. сега на по 30-тина)...

# 254
Аз също познавам много здрави семейства,оженили се на по 20 -/+.Мисля че на колкото и години да си с второто винаги е по осъзнато,подготвени за очакваното и т.н.Имам приятелка роди на 40 за първи път и се е допитвала до мен за много неща относно гледането,не защото не е начетена и не осъзната,а защото съм минала преди нея по този път.

Общи условия

Активация на акаунт