Рано ли е да се ражда на 22 години?

• 31 504
  • 572
  •   1
Отговори
# 390
Таман викам, да пиша ли да не пиша ли кво мисля, ама то няма смисъл, Вие много изчерпателни  Mr. Green
Поне се посмях, и аз в отбора на трийсет годишните  Joy

# 391
Така... доста отдавна не съм писала, но ето, че пак се реших Simple Smile Момичета, явно не сте прочели внимателно, написаното от мен. Аз НЕ се чудя, дали да раждам на 22 или не.
Всъщност, пуснах темата, защото съм от доста време с приятеля ми (вече 5г и половина) и всички ни "дават зор" да се женим и ни питат, дали няма вече да си правим дете. И това страшно много ме дразни! Да не говоря, колко намеци ни прави майката на приятеля ми (ПОСТОЯННО!). А пък аз нямам  намериение да имам деца в близкото бъдеще. Разбира се, ако стане така, че забременея, няма да махна бебето и предполагам даже ще се зарадвам, но все пак, засега приоритетите ми са други! Просто исках да разбера, дали само аз си мисля, че ми е рано, а всъщност не ми е... Това е Wink Peace

# 392
  • София
 Hug щом мислиш, че ти е рано, рано ти е Simple Smile
те са били млади имали са възможност да преценят кога да раждат собствените си деца, вие кога ще поискате ваши си е само вашаработа Peace

# 393
Hug щом мислиш, че ти е рано, рано ти е Simple Smile
те са били млади имали са възможност да преценят кога да раждат собствените си деца, вие кога ще поискате ваши си е само вашаработа Peace
Оххх... и аз това им казвам, ама нееее, време ни е вече... ooooh! ( и като казвам "им" всъщност имам предвид майката на приятеля ми) Tired Тя най-много спори с мен по тази тема Grinning

# 394
Да ви кажа, малко се размиха тези граници в последно време, рано или късно раждане #Crazy Naughty Свидетели сме на първородни раждания, както на 12 така и на 62 Mr. Green

# 395
Така... доста отдавна не съм писала, но ето, че пак се реших Simple Smile Момичета, явно не сте прочели внимателно, написаното от мен. Аз НЕ се чудя, дали да раждам на 22 или не.
Ок, разбрахме те - и въпреки това се заформи интересен дебат относно ранното и по-късното забременяване Simple Smile

# 396
Аз вече казах, че карам 26 год., а с приятеля ми сме вече 8 години заедно. На мен също често ми се задава въпроса за сватба и бебе. Много се дразним. Вече отговаряме: "Който иска бебе- да си направи."  Повече обяснения не даваме.  Laughing

Не само ти мислиш така. Гледайте си живота и да не ви пука от мнението на околните. Simple Smile

# 397
  • София
Вече отговаряме: "Който иска бебе- да си направи."  Повече обяснения не даваме.  Laughing

Точно така бих отговорила и аз преди време, макар че ние натиск или намек не сме имали от никой. Не мога да разбера какво ги бърка хората, особено извън семейството, дали аз имам бебе или не. Сякаш това ги касае жизненоважно или пък те ще го отглеждат.

# 398
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Еее тя темата стигна и до моя проблем - с намеците.Аз съм на 25, с приятеля ми живее от 2 години заедно и вече собствената ми майка ми лази по нервите с  мераците за бебета.Отскоро и колежките и те започнаха - "време ми било, те на по 19 раждали"...ми има време  Flushed
Ходи се разправяй после... ние като решим ще направим.Дай боже всичко да е наред Simple Smile

# 399
Прието е някак, че съберат ли се двама души и логичното продължение на връзката е брак и бебе. Ами всичко с времето си.
Да, едно време е било нормално да родиш на 19г. Майка ми също ме е родила късно за времето си- на 26г.  Mr. Green
Аз до миналият ноември бях студентка, учех и работех едновременно, сега точно се радвам на свободата си и липсата на безброй ангажименти. Ами харесва ми така.  Mr. Green

# 400
Най-важно е човек да е готов за бебе, иначе всичко ще му тежи - дори да има най-прекрасното дете на света ще му се дразни, че го ограничава. В крайна сметка, не хората, които питат за бебето ще го гледат Peace

# 401
И като е готов после пак може да се окаже, че му тежи, но да, вярно е, че все пак трябва да го има като потребност и да е готов за дете. Тук време няма за готовност няма. На едни им идва по-рано времето, на други по-късно.

# 402
Не мисля.че годините са водещ фактор в това кога да станем родители!При всеки е различно,важното е да сме готови да дадем всичко за детето си и семейството си! Ида сме отговорни към живота,който сме създали.
Ще дам прост пример със себе си и една приятелка на сестра ми..
Аз родих сина си на 21г исках го с цялото си сърце и знаех,че съм готова да бъда майка.Сама го отгледах,т.е с мъжа ми,но той работеше  Peace Без помоща на баби,лели и тн. Никога и за миг не съм си помислила,че съм сгрешила с появата на голямото ми съкровище.Отдадох живота си на семейството и това е най-голямото ми постижение,радост и гордост в живота!!!Сега чакаме и второто си детенце с нетърпение!

Приятелката на сестра ми роди също на 21г. Има прекрасна кукла,която вижда 1-2 пъти в седмицата.Малкото момиченце го гледа бащата и неговата майка от новородено  ooooh! А момичето,за което не мога да кажа майка..смело твърди че е най-голямата и грешка и не е готова да бъде майка!!!! Тя просто нямала майчински инстинкт и не мислела,че щял да се възроди такъв в нея,сега и било времето за купони и мъже а не за деца  ooooh! ooooh! ooooh!

Та извода ми от тази съпоставка е

Момичета не раждайте,ако не сте готови!! Не обричайте малките душички на живот без грижовна и любяща майка!!Децата не са моментна прищявка!!!!

# 403
Всяка осъзнала се жена, независимо, дали е на 22 или на 52 години имаща възможността, здравето, финансите и пр фактори затова, както и здравият разум, не само като добавка, може да бъде МАЙКА и затова не следва да бъде, нито ограничавана по някакъв начин, нито да търпи критика в тази посока!!!

# 404
Раждаш, когато сама почувстваш, че искаш бебе и си готова да се грижиш за него.  Hug

Няма значение кой какво казва и твърди, че иска от теб. Игнорирай ги. На намеците само се усмихвай. Това си е ваша работа.

Раждането преди да си готова за тази стъпка не е хубаво нито за теб, нито за детето.

Общи условия

Активация на акаунт