Играят ЯНУАРСКИТЕ деца по килим от есенни листа!

• 28 500
  • 706
  •   1
Отговори
# 600
  • sofia
Аз попринцип не гледам ТВ, пускам го в 19ч за новините. Но сутринта само с Бейби тв успях да прелъжа Лия да яде, та се замислих.

МарияП, някои оператори го предлагат, други не. При мен е на англ, немски и френски.

# 601
  • София, Лагера
Ха здрасти, мацки!
Благодаря на всички за милите пожелания!!! Да ви се връщат  Hug Hug Ама какви хубави думи сте ми написали, наистина ме сгряхте!!!  Hug Hug

Ние изкарахме страхотен ден, ММ ми угажда (е, аз от това не мога да се оплача и без да ми е РД). Цял ден се мотахме навън, после взехме Пресиян към 4, ходихме на сладкарница (Бубето да не чете!!! Романс   Flutter), и той да види, че е празник. После вкъщи му пуснахме филмче да гледа, че обикновено не му даваме, сложихме Тервел да спи, а ние си изкарахме романтична вечер с бира и пастърма (Бубето може да чете вече).

Пояснение: Бубето ми брои калориите  Twisted Evil. Знаете ли какво беше пожеланието на моя близка приятелка за рождения ми ден : "Да ядеш и да не ти се лепи"  hahaha

За заиграването: Тервел си играе сам. С каквото си поиска. Просто съм прибрала нещата, които не стават за игра - препарати и стъклария. Иначе си снове из апартамента, вади дрехи от гардеробите, играчки от чекмеджетата (то още от времето на Пресиян-бебе има само играчки в ниските места). Гледам да не държа играчки разпиляни по пода, каквото си извади - с него си играе.

Тези, които имате повече от 2 деца- какво правите, за да излезете на вечеря с половинката?
хихихи, мъкнем ги с нас  Mr. Green. Само веднъж (миналия уикенд, за сватбата) дойдоха свекърите да ги гледат.
Иначе често си излизам сама, и на кино ходя сама. Е, с приятели, не самичка, де  Laughing

Иначе на свеки не се притеснявам да оставям децата, но не ми е приятно. Нямам проблем за Тервел, но с Пресиян не ми харесва как се държат...  Confused държат се като с 2 годишно. Мани това, че се глези после, ами има и по-неприятни страни...

На майка ми й нямам доверие. Не по презумпция, тя така си го направи  Confused

Какче, завиждам на кумата ти за организирането на родата. Може би проблема си е и в мен, че съм взискателна. Трябва да гледам по-отгоре на нещата, ама ... като не мога, мамка му  Crossing Arms

Пример:
Казвам на майка ми да НЕ прави нещо определено. Тя го прави и казва на Пресиян да не ми казва... мани, че не ме е послушала, мани, че съзнателно е нарушила това, което съм я помолила, ама да ми учи детето да премълчава крие от мен!!!

За свекърите: казвам им, че водя Пресиян на логопед, за да казва истинско "л", "с", "з" и т.н. Той в момента шътка и "л" и "р" ги казва по един и същи начин. Та обяснявам им пред него в контекста на това колко добре се справя, колко хубаво напредва, а свекъра: Нищо му няма на детето, и така си е добре!  ooooh!. И съответно Пресиян ми заявява: "Мамо, аз и така си говоря добре, ти нещо си се объркала и ми казваш, че не говоря добре"...  Confused

Тервел стана, после ще довърша...

# 602
Ноеми, честит рожден ден и от мен на патерици!

Да ти кажа това с бабите и дядовците според мен си е навсякъде и винаги си е било така. Не го одобрявам, но не е само при вас.  Hug Масово е.

Завидях ти за Романса. Ние бяхме миналата седмица там. Специално ходим заради бисквитената торта  Heart Eyes

За децата - преди да родя исках три, след като родих исках още 3 Grinning. Засега се ограничавам до обща бройка от 3. Казах на ММ да бърза да правим второто, че Калоян като започне да спи по цяла нощ, ще ми хареса прекалено много и няма да искам пак да не спя по цели нощи.
Шегата настрана, трябва първо да си напиша дипломната работа и тогава почваме второто, че иначе ще ми дойде много тажкън.

# 603
  • София, Лагера
ейй, това детенце не спи повече от 20 мин в къщи  Tired

Чопи, неприятно... просто таткото не знае как се гледат деца, което е нормално...  Confused

Ети, къде без мен в Борисовата  Party

Чериии, аз как ще те дебнаааа... след някой и друг месец каква песен ще запееееш  Flutter... като забършеш някой готин италианец, не второ дете, ами и хоро ще играеш  Party

Емили,  Praynig Hug А нощния памперс на Тервел тежи колкото него... защо ли?  Mr. Green По цяла нощ суче... та точно в този ред на мисли:
МарияП, и Тервел не пие от шише. По цял ден стои жаден, вече го кърмя само веднъж дневно.  Confused Наваксва си нощем.

Бимбим, не ти е късно, желание да има човек. Моя приятелка роди на 41 третото. Сега е нов човек, големите на 18 и 15, тя - с девойките по парковете  Party Peace

Ви, не виждам защо да не застройваш. Аз правя като Тути, за да добие манджата плътност. Или, ако не картоф, просто пасирам част от манджата и я смесвам с останалото (боб, грах, леща). Само на з.фасул слагам брашно. Малко офф: аз съм фен на унгарските супи, те са без застройки.

Люба, съгласна съм за ТВ!!!  Peace Peace Но все пак не може да се абсолютизира. Не мога да си хвърля ТВ или да не гледам новини все пак. Не е вариант и децата да се хипнотизират часове пред екрана. Знам, че това е единственото спасение за някои мами, но пак не го подкрепям. Иначе ние филми и без това не гледаме, то няма и кога. Обачеее има много готини предавания по NatGeo, Discovery и др. , които са дублирани. Така Пресиян се учи, което е супер!
Ох, а Пресиян, нали лятото беше при баба и сега иска да гледа "Листопад"  Tired Sick
Елч, познавам хора без ТВ. казват, че си набавят информация от интернет  newsm78

Хубав ден на всички!!!  Hug

# 604
  • В две тъмни очички
Ох, а Пресиян, нали лятото беше при баба и сега иска да гледа "Листопад"  Tired Sick
smile3544 smile3532 И племенницата тъй!

А пожеланието от дружката ти е страхотно  Mr. Green

ТВ пускам чак за новините, денем не! Нямам проблем с това детето на гледа ТВ, но определено с мярка (и то каква Simple Smile )

# 605
  • София
Привет!

Влизам набързо да се похваля, че на Ади й излезе реда за ДК и от 11.11 започваме с храната от там  Party.

Емили, и нашия нощен памперс е много пълен заради почти непрестанното нощно сукане.

Телевизия пускам на Бобо, или по-скоро сам си пуска. Аз обаче съм изтрила детските програми (много съм гадна, нали Wink) и той си гледа Animal Planet или National Geographic, на който му вика "Научи график", защото много неща бил научавал от там  Joy. Аз си слушам музикалните канали много често. Новини - от нета  Peace. По телевизията са ми пълна пародия.

Супите застройвам с яйце и кисело мляко - така ги обичам Simple Smile.

Тичам да прибирам Бобо.

bouquet

# 606
толкова ли е страшна тази телевизия, при нас тв цял ден е включен. Не гледам нищо конкретно освен новини и сутрешни блокове, но ако е угасен тишината вкъщи ме побърква, а като е включен нямам усещането, че съм сама.
Мартин така или иначе се заглежда само по рекламите, през останалото време ми гони чехлите из стаята, опитва се да си счупи главата, катерейки се по мебелите, крие се из останалите стаи, с една дума не гледа в телевизора

Между другото как ги слагате в количките, аз вече се виждам в чудо, то е рев, дране, тръшкане, вече ми омръзна да нося дете и да бутам количка из улиците

# 607
Детските и при нас са заклячени.Явор гледа animal planet, nat geo wild, vgasat nature . Новини по тв не гледам. Тея я слагаме с гръб но и тя не е особено заинтересована.

# 608
Като ритана съм в главата, свекърва ми изведе Калина малко навън. Не пожела да пие АМ снощи въобще. Вечерта яде млечна каша, през нощта се е будила само 3-4 пъти  Shocked за вода. Аз спах в хола. Май аз съм причината да се буди по 10-ина пъти  Sad

Alluria , много хитро  Peace Ще го запомня като порасне Калинка. С каките не важи, че са големи вече. При тях има ограничение за времето пред ТВ и компютъра.

Моята най-добра приятелка нямат телевизор вкъщи (не живее в България). Набавят си информацията по Интернет, четат вестници, книги, филми гледат на кино и т.н. Вечерите общуват с децата най-вече, излизат и се виждат с приятели, големи фенове са на геокешинг, пътуват много... Не са от "екото". Никога не са имали нужда от телевизор.

Бимбим, и аз като приятелката на Ноеми с двете големи девойки из паркове, магазини и т.н. Родих на 39, беше планирано да е 4-5 години по-рано, но имах здравословни проблеми и се наложи да изчакаме. Сега трябваше да е четвъртото. Та четвъртото се отлага за след година-две  Mr. Green

# 609
  • София, Лагера
Алурия, Бобо е голям  Wink Различно е  Peace

Look at me, това, което аз знам е, че по Тв картините се сменят много бързо и това обърква мозъка на децата. Също така им пречи да се научат да се концентрират в едно нещо, отвлича вниманието. Имаше си наименование, но не го помня.
Това го знам от психоложката ни.

Бимбим, и аз като приятелката на Ноеми с двете големи девойки из паркове, магазини и т.н. Родих на 39, беше планирано да е 4-5 години по-рано, но имах здравословни проблеми и се наложи да изчакаме. Сега трябваше да е четвъртото. Та четвъртото се отлага за след година-две  Mr. Green
newsm18 newsm18  Party

# 610
Здрасти.
Времето навъм се усмихна.
Веднага спретнахме скромна Бургас-среща!  newsm44  newsm19 dancing
Беше много приятно.Вики се държа както всеки път  Misc Ghost nuts Ухажваше Кали на Пепита,като и местеше количката със все нея вътре. Crazy
А мамите си пийнахме сладко кафенце на раздумка. lalalala
~~~~~~~~~~~
Ноеми,всички баби са така.Някои даже по-зле.Майка ми понеже рядко ги вижда и ги тъпче с вафли и др буклуци за да я обичат. Crazy Mr. GreenЗатова по-често се вижда с каката,че не може да вдене че Виктор е алергичен и е бебе все пак. Crossing Arms
...........................
Фонтанела има все още,но се затваря .Лятото беше огромна и започнах да давам по 1 к вит Д.Джипка каза да увелича капките на 2-3,че зима идело а той бил доста тежичък-10.700 Blush
....................
ТВ гледаме ,но рез деня и аз го изключвам,пвече вечер когато ММ е у дома го пускаме.А бейби тв гледат децата за да ядът инак не става.И детски пускам на кака,нали затова плащам кабелна.А по енимъл планет и тем подобни понякога и то доста често излъчват кадри ,които според мен не са много подходящи за малки деца.Пиродата понякога е жестока и кървава.Това като  newsm23 макар да не са ми ясни съкращенията. Joy

Много онагледих изказването си днес. smile3521

# 611
Ex мили мои,

хич време не ми остава, та по въпроса на Люба м Ети е писала все едно аз отговарям- какви ти вечери, какви ти виждания само с ММ, а пък сме с едно.... ама като няма кой!
Втората жена на свекър ми е видяла детето един път, а дори и толкова не е питала за него, сладураната ми тя!

Ноеми  newsm51 smile3525 newsm51 на патерици!!! все така жизнерадостна, пълна с енергия и оптимизъм, а скоро скоро и плитки на малка главица да сплиташ!!!!!

за Телевизията- за мое огромно съжаление аз съм ТВ маниак, но ще се опитам да държа Ема по-далеч, колкото е възможно. Аз също по цял ден го държа телевизора пуснат, но откакто тя взе много да се заглежда, се ограничавам. А за хората без телевизия ми е до болка също  познато, в Германия живях при едни немци, които нямаха тв, само аз имах  на моя етаж, те тогава нямаха и компютър  newsm78, сега верно се чудя откъде научаваха новините  newsm78

за заиграването на децата- Пепинка по този въпрос ме е дублирала направо, Ема се заиграва макс. 10-15 мин. и до тоалетна ходим заедно  Embarassed

ей, забравих се направо, спирам да не стана досадна

# 612
  • София
привет и от мен,
нямам нищо против гледането на ТВ, стига да не се прекалява. На мен много ми помага, когато е кисел или не иска да яде да го сложа да гледа за половин час. Освен това съвременните телевизори не облъчват както ламповите (май така се казваха  newsm78 ) от едно време

# 613
А нашите баби много стриктно изпълняват моите нареждания. Даже са по-стриктни и от мен. Аз нямам проблем да оставям децата при тях. Голямата всяка ваканция е при бабите, така и ние с ММ "си поемаме въздух", така и тя сменя обстановката и става и по самостоятелна, не е "лепната" за нас.

Срещата днес беше много хубава. Вико си беше добре, Коцето беше много послушен. Вярно, че Вико и Кали си "поговориха", но Вико ухажваше играчката на Кали, а не нея самата. Имам и снимков материал за доказателство:

Телевизора у нас е пуснат постоянно, не, че се гледа постоянно, но трябва да има някакъв шум, иначе и мен като Луук ме побърква тишината. Но чуя ли сапунка, канала се сменя веднага. Аз лично пускам на Кали Бейби ТВ, но тя има две  или три любими филмчета и само тях гледа. Честно казано повече се заглежда по реклами отколкото по някое предаване.

# 614
  • В две тъмни очички
И аз бях голям ТВ маниак, ама откакто се роди малката започнах да спирам телевизора през деня и всъщност разбрах, че никак не ми липсва! Пускала съм го преди това само, за да шуми нещо! Сега си пускам приятна музика понякога(не от тВ), когато ми стане много тихо, но това е рядко  Mr. Green

Разговорите с половинката, са много важен елемент за нашето семейство! Винаги намираме време да се уединим, да си поговорим, да се гушнем и да обсъдим дните, проблемите, желанията! Аз без това не мога! Постигам го с 1 дете и 1 свекърва, смятам, че ще успея и с 2 деца! Е....когато ми е черен ММ, не искам да го виждам де, ама това е друга тема, без такива моменти не може  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт