Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 9

• 447 037
  • 1 400
  •   2
Отговори
# 990
Elena_anelE, аз ти препоръчвам да се свържеш с добър класически хомеопат. Самата аз имам намерение да направя същото, тъй като стандартното лечение не ми действа. Прочетох за доста жени, които са се спасили от гъбичките благодарение на хомеопатията.

# 991
  • София
Здравейте, момичета! Четох много коментари в този и други форуми относно проблема с гъбичките, в общи линии всичко е индивидуално и за да можем да се излекуваме трябва задължително да си направим "антимикограма". Търсих къде мога да направя това изследване, открих единствено във Варна. Някой знае ли къде в София мога да си направя "антимикограма"? От няколко месеца се лекувам, но всичко което постигам е да изчезнат за месец и после отново ме атакуват... Благодаря предварително за отговора!

# 992
  • София
Здравейте, момичета! Четох много коментари в този и други форуми относно проблема с гъбичките, в общи линии всичко е индивидуално и за да можем да се излекуваме трябва задължително да си направим "антимикограма". Търсих къде мога да направя това изследване, открих единствено във Варна. Някой знае ли къде в София мога да си направя "антимикограма"? От няколко месеца се лекувам, но всичко което постигам е да изчезнат за месец и после отново ме атакуват... Благодаря предварително за отговора!
Лаборатория "Кандиларов".

# 993
  • София
Лаборатория "Кандиларов".

Много благодаря за информацията!   bouquet

# 994
  • София
Здравейте Simple Smile Наскоро прочетох някаква голяма статия, свързана с "мощната сила" на содата, след това чух и от други хора, изкарват я като супер лекарството срещу гъбички и съответно рак, но омаловажават действието й, защото никоя фармацевтична компания, няма интерес...Не знам дали е истина това или не, но е ясно, че содата алкализира средата...интересно ми е, някой използвал ли я е действително за борба с гъбите...тук всички сме пробвали всичко, затова сме и в темата, но ако някой може да сподели от личен опит дали му е подействала, ще се радвам Simple Smile аз лично смятам да си я разтварям в голямо шише вода и да си я пия цял ден

# 995
  • Пловдив
Не мисля, че ще постигнеш тещо с пиенето на сода. Содата (алкалния разтвор) ще попадне в стомаха ти, където ще се срещне със стомашните киселини и ще се неотрализира. По точно Сода (натриев хидроген карбонат) + стомашна киселина (солна киселина) = Натриев хлорид (готварска сол) + вода + въглероден диоксид. Няма начин с пиене на сода през устата да си алкализираш организма. Организма е пълен с толкова буферни ситеми, че то не е така ... ръц-пръц... да му промениш рН, камо ли през стомаха и червата да промениш рН на влагалището.
Сода (слаб разтвор) се препоръчва за външно измиване и промивки при кандида, за да се алкализира локално средата, което е неблагоприятна среда за кандида. При активна инфекция обаче само това не може да ги убие (когато колониите се в огромни количества, въпросния налеп, като пресечен белтък). Содата се препоръчва, като спомагащо на медикаментозното лечение. Някои жени споделят, че при начални признаци (сърбеж) алкални промивки спират инфекцията (не се стига до течение и другите гадости).

# 996
  • София
Значи спасение няма просто...влачим си ги доживот и това е Sad аз досега адекватно решение за справяне от до с проблема, не съм намерила...пък и то дали сода или антибиотик, по тая логика, нищо, което се приема през устата и попада в досег със стомашните сокове, не би помогнало Sad(

# 997
Някой знае ли къде в Пловдив правят антимикограма. В #Crazy сряда съм на гинеколог и ще искам да ми вземе секрет не само за МБ но и за антимикограма. Дано след нея да се пооптави положението

# 998
  • Пловдив
Цитат
нищо, което се приема през устата и попада в досег със стомашните сокове, не би помогнало
Съвсем не е така. Повечето антибиотици ( в случая говорим за антимикотици) са в желатинови капсули, които им помагат да оцелеят в стомаха и да се освободят в червата, от където да се резорбират. Дозата е достатъчно голяма и част от тях оцеляват дори и след, като преминат чернодробната бариера, попадат в кръвта и се разпространяват в организма. Действието на антибиотиците съвсем не е толкова елементарно, като алкализиране на средата и несъстоятелната теория, че може да се промени рН на организма. Антибиотиците попаднали в контакт с микроорганизма му въздействат по ензимни методи или методи, които блокират неговите рецептори, увреждат структурата му, не му позволяват да се размножава и т.н., което води до смъртта му. (обяснено с прости думи, ако едино животно претърпи операция за стерилизиране "кастрация" то той няма да има деца, рано или късно ще умре и на негово място няма да има друго животно, особено, ако всички от вида са били кастрирани или увредени да нямат поколение).
От една страна уважавам народната медицина, билки, хомеопатия. От друга не бива да се разсъждава на толкова елементарно ниво (не е с цел обида) за медицината и фармакологията. Третирането с антибиотици е довело до революция в справянето с инфекциите от микробиален произход.
Гъбичките са упорити и лошото е, че третирането почти винаги се прави на сляпо (по горе в темата прочети) колко пътлечението се базира на антимикограма и подбор на точното средство, което ще повлияе гъбичката, от която страда болния. Ммммм не в нашата страна си лекуваме с широкоспектърни Макмирор, Гинопеварил, Полижинакс. Те гъбите са ги виждали и виждали тези неща... Освен това лекарите 1 с 1 не си знаят идеята:
1. лекувай през устата;
2. лекувай само локално, системно (през устата не ти трябва);
3. лекувай и по двата начина;
4. лекувай и партньора;
5. ако няма оплаквания не лекувай партньора, защото те гъбите са навсякъде;
и др. и др.
Имаше даже много готина листовка, в която пишеше за лечение и превенция на гъбички и накрая, като я прочетеш заключението: "Гъбичките са навсякъде. Причините за появявата им са 1000. Ядеш сладко, ядеш кисело, ядеш много, ядеш малко, ползваш изкуствено бельо, ползваш памучно бельо, лято е, потиш се ... Накратко каквото и да направите, разчитайте на късмет, че няма да се появят. Или просто не яжте, не пийте, не дишайте, не се потете, легнете и умрете и тогава няма да са ви проблем".

# 999
moni.kalibradova, според моя гинеколог, никъде в Пловдив не правят антимикограма.

А какво смятате за лечението с хомеопатия? Дали е ефикасно?

# 1 000
Мъгла, преди малко намерих в интернет, че в Писанец правят. Цената е 15 лв.

# 1 001
  • София
Poohi съгласна съм на 100%  с нещата, които си написала..буквално от всичко, дори от нищо си се активизират, лошото е, че само добрия имунитет не е достатъчен ..не знам дали изобщо има нещо, което да ги "премахне"...та те са си част от микрофлората и си се проявяват, когато нещо си...между другото, може и да е като dummy pill, но си пийвам цял ден содичката и сърбежа и паренето изчезнаха. Иначе всичките глобули, антибиотици съм ги тествала..имала съм гъбички от антибиотик срещу гъбички, така че съм готова да пробвам всякакви дебилии и народни, чути и нечути рецепти  #Crazy

# 1 002
moni.kalibradova, моля те, пиши след като отидеш на място дали наистина правят антимикограма, защото преди месец в същата лаборатория ми казаха, че не правят.

# 1 003
Момичета здравейте!
Идвам за да се оплача. Писна ми да ходя по доктори, да пия хапчета и през два месеца пак да е същото.  Confused Вече не знам какво да правя, пила съм какви ли не антибиотици и чудесии и пак е същото. Знам че съвет едва ли някой ще ми даде, но вече се изморих да се боря с тея гадове

# 1 004
Пиша темата, защото не знам какво да предприема. Имах кандида, лекувах я после пак се появи после пак я лекувах. Всичко се повтаря пред 3-4 месеца, обиколих всички гинеколози в Бургас, изпробвах всяко лечение и проблема си стои. Вече мисля да ходя в София с надеждата, че там ще намеря лечение. Писна ми ММ да има проблеми заради мен, да пие хапчета и после пак всичко да се повтаря. Постоянно си мисля, че след секс нещо пак ще се случи.... Безсилна съм, усещам как се предавам и не знам какво да предприема. Тежи ми, че не правим секс по няколко седмици заради някое лечение, което после пак не е ефективно. След всяко лечение изследванията показват, че съм се отървала от проблема и после пак едно голямо НИЩО  Crying or Very sad   

Общи условия

Активация на акаунт