Отговори
# 135
  • Сфия
момичета, не се чудете за разминаването в термините. Получава се следното: АГ го смятат по метода - месеца минус 3, датата+7. Но това не винаги е точно, защото зависи от броя месеци с 31 и 30 дни по време на бременността, също и наличнието или липсата на февруари. При мен по календар се получава 08.02, а според ЖК е 11.02. Но аз си знам, че 40 седмици реално минават на 08.02.
Спящата, до колкото знам тазът на една жена не е тесен по презумция, а идеята е, че не се е разширил достатъчно по време на бременността. Може при едната бременност да се разшири, а при другата не.

# 136
  • София
Не, обикновено си се разширява еднакво - това е едно от най-индикативните показания за секцио (само дето мн. се спекулира с него).  Peace Ако Ади беше по-малко бебе, можеше и да няма проблем. Както вече писах, засега се предполага, че номер 2 ще е даже още по-голям (доки вече ме пита колко беше Ади при раждането).

Ето и тук:

Цитат
По втория въпрос: След прекарано цезарово сечение може да се роди по естествен път, може да се роди и чрез ново цезарово сечение. Коя от двете възможности ще препоръчаме на отделната пациентка е нещо като висш пилотаж в акушерството. Факторите, с които трябва да се съобразим, са много. На първо място, взимаме предвид едно от основните акушерски правила -- ако причината за раждане чрез цезарово сечение е налице и през настоящата бременност, раждането не може да се осъществи по никакъв друг начин, освен чрез ново цезарово сечение. Така например, ако цезаровото сечение е направено заради тесен таз на жената, при следващото раждане тазът си остава същият и тя отново трябва да роди чрез цезарово сечение. Когато причината за раждане чрез цезарово сечение не е налице през настоящата бременност, взимането на решение зависи изцяло от сравнителна преценка на рисковете. Въпросът е кой риск за майката и за бебето е по-голям -- рискът от коремна операция (всяка следваща коремна операция е по-сложна и, следователно, по-рискова от предходната) или рискът от раждане по естествен път (тук най-големият риск е от разкъсване на матката -- сигурна загуба на бебето и възможна смърт или оперативно премахване на матката на майката). Когато обстоятелствата позволяват, прибягваме до "пробно раждане". При него вкарваме в употреба всички класически и модерни методи за проследяване състоянието на раждащата жена и на плода и при най-малкото отклонение от обичайните параметри минаваме към цезарово сечение. Воденето на раждане по естествен път след прекарано цезарово сечение изисква голяма опитност от страна на акушера и е тежко изпитание за неговите личностни и професионални качества.

От тук: Клиниката по обща и онкологична гинекология на ВМА

# 137
Добро утро.Аз сега се надигам,че тази нощ не можах да спя.Станах да оправя детето за градина ,изпратих си с мъжът ми и пак легнах...Да ама няма съм защо ли?Защото днес вали и той реши да не си взема неговото куче на работа,че ще стои мокро милото цял ден.И го остави в къщи.А Дюкчето е свикнал сутрин да отива с  него,и от 7.30 вие като побъркан.Не ме остави да дремна....Ставам ,аз и какво да видя,смъкнал от телта на детето хавлията.Издъвкал я,преди 2 седмици и моята издъвкал,та на пролет ще си купуваме нови с детето.Ядосах се и го ступах.Сега закусих и си викам да ви нагледам.
Алекса,повярвай ми както казва Мая,парите ще ви се върнат по някакъв начин точно тогава когато не очаквате.Това е вярно,на мен ми се  е случвало дадох на малко познат пари на заем и той се покри,не ги върна.Тогава се ядосах,но не мина време и парите ми се върнаха от друг малко познат човек заблеян,който  си забрави парите при мен и после така и не се видяхме въобще.
Това го помня,и няма да го забравя.......

за термина говорите,моята последна менструация беше на 02.05.Тук калкулатора изчислява термин 06.02,акушерката,09.02,а видеозона при док и двата пъти досега 03.02.За това аз казвам като ме питат първата седмица на февруари.

# 138
Добро утро и от мен, мамчета

ние тука имаме фиеста на селото от три дни - голяма тупурдия, та снощи реших да уважа и ходих да видя за кво става въпрос ....  нищо особено, както минали години, кориди, глупости, манджи готвят, дават там, сергийки, циганийки, бутки с чурос и коктейли, абе глупости
и за туй сега ставам де...

Алекс, и аз мисля, че човек за такива неща просто не бива да се ядосва, знам,че е по-лесно да се каже, от колкото да се направи и парите не са малко, но 1во - и да се ядосваш нищо добро не можеш да постигнеш с това и 2ро съм убедена,че всяко зло за добро, както са казали момичетата по-горе, тъй че усмивка, пиеш една вода и минаваш нататък, умрели хора няма, пари се печелят.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 10:48 от bibilyana

# 139
Момичета говорм за термини, моята последна менструация беше на 22 май, дават ми термин 25 февруари, сякаш късничко ми идва, ама каквото такова. Вчера бях на ЖК и ми казаха, че съм с ниско разположена задна плацента/някой може ли да ми обясни какво означава/ докторката, каза да не се плаша, просто каза, че ако не се вдигне плацентата, е предпоставка за секцио, но това ще се реши като вляза в 8-мия месец. Иначе съм разочарована от кг. които съм качила за 1 месец и 2 седмици - цели 4 кг. засега съм + 5 , 6 кг. много ми се струва, при положение, че още не ми личи  Shocked и ми е странно откъде се взеха тези кг. ??? Почти нямам корем и не съм напълняла в тяло, не виждам да съм се разширила коий знае колко, само при бюста ми има голяма промяна, но все пак съм притеснена за качените кг. аз така , ако продължа с 4 кг. на месец - УЖАС. Иначе, докторката ми каза, че в момента бебо е около 30 см. дълго и около 1 кг. тежичко-малко чудно ми се струва , но не изключвам да съм разбрала грешно !

# 140
ангелче , термина ти ми се вижда нормално като сравнявам с моя –19ти февруари, при положение,че последна менструация на 15ти май.

но тез килограми и размери на бебока са май малко твърде много за тоз етап, или така ми се вижда, не знам....
някой който знае повечко да каже... аз като я питах в петък докторицата колко е голямо бебето, тя каза само “ми колкото дланта ти някъде“ ама не педята, а просто дланта. Имаше някъде дето пишеше във отделните седмици колко горе долу трябва да бъде, ама забравих, трябва да го намеря.

# 141
оффф много пишете бе....
аз снощи имах неприятност - без малко да колабирам в автобуса, взе да ми причернява и сякаш хиляди иглички ми се забиха в кожата, само успях да сляза на някаква спирка и като ме лъхна студа се поосвестих, после си намерих борче да наторя...и цялата вечер бях като маносана...сега леко ми се вие свят, мерих кръвното добре е и се чудя дали не ми е паднал хемоглобина  newsm78 моя АГ го няма, ще дойде чак другата седмица и тогава ще пусна изследвания....

# 142
Такаааа....изчетох ви до 7 стр.,другото после,че трябва да ставам,само да кажа на EMA и DEYZI и другите мами с две момчета,споко,имате шанс третия път, представяте ли си аз ако чаках момче,а??? И Ема,да ти кажа че моя мъж и сега се надяваше на момче и направи малко тъжна физиономия като му съобщих че чакаме момиче, та има и такива "болни мозъци",така му казвам аз на моя, ха,ха smile3532

# 143
  • Сфия
Спящата, моя позната беше с тесен таз при първото си раждане. Бебето беше 2,900кг, роди нормално с много разкъсвания и голям зор. Второто - 3,200кг, този път си и беше уж нормален тазаът. Роди за 40 мин с 2-3 шева.

# 144
Аа ето тез писаници за това колко тежи бебето и колко е голямо горе долу по седмици
http://www.myfelicitas.com/parent/component/content/article/65
http://www.mamaibebe.com/?id=25
Излиза,че 21ва седмица около 330-360 гр

Абе мацки, сега като изчетох тез писания по-горе - тъй кат гледам моята бебочка е с по-голяма глава отколкото пише - пише,че в 20та седмица -  последния преглед беше на края на 20та - трябва диаметъра на главата да е 48мм, а пък при мене е бил 54мм - което отговаря за 22ра седмица - и ми стана чудно, какво значи това, дали че тя се развива по-бързо от нормалното или просто си е по-голяма... или пък,че ще раждам много по-рано от термина.... взех да се чудя...
Някой може ли да каже нещо разумно по въпроса?

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 11:57 от bibilyana

# 145
УФ..да седна малко,бе,то така съм загубила тренинг,че вчера дойдоха гости и от ена простичка торта и една манджа ми излезе въздуха LaughingИ да поседя с тях до по-късно-ми то голям зор видях-сега мия чинии,чаши и да забърша подовета,ама айде първо едно кафе LaughingИ на всичкото отгоре,хората си заминаха за БГ и си оставиха котарака,той взе че избяга и сега се мота из съседите и се въргаля с др.котки..пълен хаус LaughingКРИС,той моя не е мн.болен мозък,че на него му е първо-баткото си е само мой,е вече  и негов, ама друго си е неговата кръвчица Simple SmileВъпреки че искаше момиче,заради мен,поне така казваше LaughingС тия термини съм в шах и аз-имам поне три дати,от трима лекари.Вчера тая ми го изкара пък по-малко-бе тя луда работа newsm78Утре сме си у нас всички-Фиеста Испания-голямата работа,само си търсят поводи тия да почиват,ама пък добре,че да се видим семейството Simple SmileВече си свикнах с момченцето-ама имена имах само за момиче-ох,ново 20 сега,да има кво да мисля Simple SmileХубав ден  bouquet

# 146
Ема, ама давай момичешки имена насам,че ние сме пък в шах от към момичешки имена

# 147
Аз термин хич не съм и питала какъв е сложил АГто.Знам си края на февруари и хич не зная конкретна дата.То и да знаеш дата вероятността да родиш на нея е малка...Тя е важна за болничния преди раждане.
Давайте момичешки имена че аз нали тайничко се надявам на момиченце, а от към имена съм се изчерпала.Знаете ли какво правя като гледам някакво предаване или филм гледам задължително крайните надписи с имена.Ми само Мая си ми харесва  Mr. Green или Мартина(племеницата ми се казва така). Ако не стигна до име което ми харесва ще я кръстя Мартина ако се пръкне мома  Mr. Green На племеницата, тя ще е на седмото небе  Heart Eyes

# 148
*starlet*  Викал е полиция снощи, но няма как да се докаже нищо... И след това направо е тръгнал и вече е в Гърция.. Утре разтоварва и чака товар за насам за да си идва насам..
мая06  , Пепито ,  Най-важното наистина е, че той е жив и здрав, че има какви ли не случаи! Господ си ми го пази!
Малко ще сме назад с паричките, че това му е повече от заплатата, но поне се надявам шефката да не му ги отдържи на 1 или 2 пъти, а на повече пъти, че ни предстоят пак прегледи и болници, а аз нали не работя и нямаме друг доход.

Хубавото е, че напоследък проблемите ни сближават много и постоянно като стане нещо ми казва, че колкото и да се ядосва, все се сеща че има мен и е благодарен, че ме е намерил и че съм негова, и така всичко му минава.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Днес моята ВаРелия много шава  Simple Smile Цяла седмица почти не усещах да мърда, а днес от сутринта в корема ми става нещо много готино  Laughing

# 149
  • Сфия
Биляна, ами какво да ти кажа за голямата глава, че да не те плаша, като първескиня. Значи ние хората сме различни. Едни са с по-големи глави, други са с голям крак, трети с дълъг крак. Т.е. не може да очаквме бебетата да са еднакви. Моят син се роди с голяма глава, а иначе не е едър. Тази негова голяма глава ми разказа играта при раждането, но пък нямах разпоскъсвания, просто не можеше да слезне надолу и да си пробие път м/у тазовите кости. Сега с второто видеозонът отново измери главата по-голяма. Аз си знам вече урока... Иначе споко, не ти е урод детето.

Общи условия

Активация на акаунт