Отговори
# 165
Ива, косата ми е тъмнокестенява, под раменете, ама утре може и да я вържа на опашка. В албума имам 1-2 снимки. Ама голямата зелена чанта няма как да я объркаш.

А за болничните...това че не е член на лкк, защо да има значение. Да ти каже къде да отидеш. Много странно ми звучи това. Иначе за година позволените болнични са 160 дни (дано не бъркам). Първичният болничен в нашия случай е 14 дни, следващите са по 28 или 30. За първичния не се минава ЛКК, за другите се минава. както ти го е обяснил ми звучи, че от време на време, ако не се чувстваш добре, ще ти дава първични. Обаче сега законодателството определя, че първите няколко дни плащате ти и работодателя. И то в един момент ако ще ти вади само първични няма смисъл.

Имай предвид, че ако малко преди болничния с 45-те дни се включват празниците няма да ти ги платят, ако се водиш на работа няма да дължиш осигуровки. Тъй че си прецени.

Току що получих отговор от плевенската болница - авис медика, от която имам прекрасни впечатление. Предлагат пакетни цени, които излизат по-евтино то т.нар. ВИП в АГ Варна. Условията са със сигурност далеч по-добри. Предлагат и транспорт - отиване и връщане, ако имаш близък, който искаш да е в града  - пакетна цена в семейно хотелче със закуска, обяд, вечеря и нощувка, за доста добри пари. Оф да не беше зима и да не си харесвах толкова акушер-гинеколога въобще нямаше да го мисля. Момичетата от СОфия да се замислят сериозно, че ще им излезе по-евтино от Токуда и Шейново, пък и Майчин дом сигурно. А си имат неонатология. Условията са като в хотел, а сестрите не се усеща как боцкат. Направо завиждам на живеещите в района.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 15:33 от she_moto

# 166
  • Варна
She_moto незнам доколко сте разпознаваеми, но мисля че от всичките 40-45 мами не можах да ви съпоставя с нито една. Надявах се че  Nevvy на която и дадох фейсбука си  ще ме разпознае ама уви... всички сме били там , а такъв пропуск да направим.

Между другото аз съм се записала за утре за АГ-то... ако имаш желание ще се видим... от описанието ти успях да разбера че трябва да търся голяма зелена чанта Simple Smile

# 167
  • София
Алекса, ще се подредят нещата. Важното е, че няма по-сериозни щети. Иначе платените паркинги НЕ носят отговорност. На един приятел му откраднаха мотора и така и не се намери, а от паркинга - нищо....

Бибиляна, както каза Старлет, еднакви хора няма. Тези таблици са някакви ориентировъчни, а че има отклонения, то е повече от ясно.
За теглото съм чувала, че екстремно едри бебета се раждат при придобит диабет по време на бременността при майката. Но екстремно едри се има предвид 6-7 и нагоре кг (предполагам). - Над 4,500 кг.  Peace Ангелче, може просто да не си чула добре.

Относно тесния таз, днес бях на една лекция и акушерката обясни точно това, че няма как да се разшири повече при второто и ако причината за първото секцио е тесен таз, то второто също се назначава за секцио.

Мамите, които днес бяха в Мол Варна на лекция защо не се обадиха. Ние с Неви сме лесни за разпознаване. Като гледам винаги сме с най-малки кореми, да не кажа без кореми, та си личим отдалеч.  hahaha

# 168
  • София
Алекс Hug
Момичета,аз съм болна и си останах вкъщи,то не че не знам кой ме разболя идвайки адски болен на работа,ама айде.Ходих при личната но тя ми даде направление за гинеколог,т.к само той може да ме прати на комисия.Тя не можела да ми издаде болничен,защото съм била надвишила 40дни болничен ползван за календарната година.Ползвах общо 53 дни до тук-23дни след болницата и 30 от гинеколога след ЛКК.От 21-ви се върнах на работа ама толкова ми било писано.
Та пазете се,защото аз имам много добър имунитет но очевидно с бременността нещата са се променили. Confused

И тя може да те прати на ЛКК (не АГ, а обща), но обикновено е по-сложно.  Peace

# 169
  • София
Варненки, силни сте Heart Eyes

Да оздравявате бързо всички болни и в офиса се шматкат сополиви и кашлящи...  #2gunfire

За гимнастиката - ако последната спирка на автобусите е ориентир, то оттам се влиза вНСА, новата зала, 3 етаж, до фехтовката. Прекрасна е самата тренировка и съчетава и йога, и стречинг и релаксация, има и по-динамични упrажнения, но всичко е индивидуално и най-важното под контрол на специалисти - ето и линк към сайта http://www.nsa-ira.com/ . Вторник и четвъртък от 18 са заниманията, има и екстри - обучение от кинезитерапевт за масаж и гимнастика на бебета, психолог, асистентки-студентки, които ти следят функционалното състояние, въобще - благо  Sunglasses

И-и, надявах се да е през деня, няма кой да ми гледа каката тогава...

P. S. Инструкторката (Ирина Нешева) ни беше треньорка на отбора по аеробика в СУ. Аз всъщност нея мн.-мн. не я засякох, защ.-то тя точно беше излязла по майчинство, като влязох в отбора (някъде '97 ще да е било).

# 170
  • София
Ива, косата ми е тъмнокестенява, под раменете, ама утре може и да я вържа на опашка. В албума имам 1-2 снимки. Ама голямата зелена чанта няма как да я объркаш.

А за болничните...това че не е член на лкк, защо да има значение. Да ти каже къде да отидеш. Много странно ми звучи това. Иначе за година позволените болнични са 160 дни (дано не бъркам). - 180 непрекъснати за календарна г., ако има прекъсв. се гледали последните 3 гг. (дали се събират общо повече от г.)  Peace Първичният болничен в нашия случай е 14 дни, следващите са по 28 или 30. - В общия случай ои 30.  Wink За първичния не се минава ЛКК, за другите се минава. както ти го е обяснил ми звучи, че от време на време, ако не се чувстваш добре, ще ти дава първични. Обаче сега законодателството определя, че първите няколко дни плащате ти и работодателя. И то в един момент ако ще ти вади само първични няма смисъл.

Имай предвид, че ако малко преди болничния с 45-те дни се включват празниците няма да ти ги платят, ако се водиш на работа няма да дължиш осигуровки. Тъй че си прецени.

Току що получих отговор от плевенската болница - авис медика, от която имам прекрасни впечатление. Предлагат пакетни цени, които излизат по-евтино то т.нар. ВИП в АГ Варна. Условията са със сигурност далеч по-добри. Предлагат и транспорт - отиване и връщане, ако имаш близък, който искаш да е в града  - пакетна цена в семейно хотелче със закуска, обяд, вечеря и нощувка, за доста добри пари. Оф да не беше зима и да не си харесвах толкова акушер-гинеколога въобще нямаше да го мисля. Момичетата от СОфия да се замислят сериозно, че ще им излезе по-евтино от Токуда и Шейново, пък и Майчин дом сигурно. А си имат неонатология. Условията са като в хотел, а сестрите не се усеща как боцкат. Направо завиждам на живеещите в района.

P. S.: Опитах се да си събера писанията в 1 пост, но се сливат и не се получава добре.  Peace

# 171
Хм това за последните 3 години не го знаех. Ми аз какво да направя,че 4 пролети поред все ми излиза някаква операция. Сега това ще е 5-та пролет. Ама мисля, че чак до 1 г няма да ги докарам.

Fancha, ти ще идваш ли утре на лекцията? Ако се без кола може да те подбера и да отидем под ръчичка  Wink

За тези дето им се дърпат мъжете, защото ги е страх да не наранят наследничето

При нас, за жалост, проблемът е в мен

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 17:00 от she_moto

# 172
Еха доста февруарски мъничета ще има .. кеф  Hug Grinning и моето момченце.. на 14 февруари ще пъкне ... може би.. Grinning

# 173
  • Варна
аз от първи август съм в болнични, вече имам три за по 30 дни. мисля че и първия път минавах ЛКК /аз не де, доктора ги дава там да се разпишат, и аз отивам след няколко дни да го взема и заверя на регистратура/. така ще съм до края /до онея 45 дни преди раждане/

# 174
  • Варна
аз пък съм 1 месец отпуска 4е да я из4истя-да не взема слу4айно да искам да ми я платят милите ми работодатели (то и заплата ми се полага ама хе!) и от 13-ти излизам в болни4ен,оставих си 3 дни още отпуска за да може да ги ползвам ако не ми се застъпят болни4ните с 45-дневния, newsm124е така гледам пишат някой изпатили мами.изплатиха ли ви ве4е болни4ните?????????????????????

# 175
  • Където морето целува небето...
Аз съм в болничен от 24.08. Първият беше 14 дни от АГ-то и после имам два от ЛКК. Имаме право на 180 дни + 45 дни преди термина. Аз излязох по спешност в болнични и отпуската така и ми остана. Живот и здраве като се върна на работа ще я ползвам. Иначе за изплащането - ами при мен има забавяне с близо два месеца. Зависи кога го представят от ТРЗ, кога плащат осигуровките и от кога до кога е болничният. Изплащат ги месец за месец и ако сте примерно от 15 то до 15 то число в болничен, първо ви се изплаща за единият месец и после за следващият. Ама и аз как го обясних...

# 176
bibilyana въобще не се шашкай с тия размери, все още е прекалено рано, аз когато ходих на ФМ при доц. Томова на 29.09 бях в 19.2г.с. а по размери на главата и бедрото на бебето излиза че съм в 20.2г.с. т.е. вървим по големички, но има време да дорастем. Докторката каза че е проблем ако е с по-малки размери, а не с по големи. За да потвардя тезата си - зълва ми роди началото на август една малка сладурана, 3 650 гр и са й казали в 7-8 месец че върви с месец по напред   Shocked и че ако изкара до края на термина й който беше края на август ще роди многооооо голямо бебе, но явно докторите са се объркали, роди си нормално бебе с идеални размери  Sunglasses
Говорите си и за болнични

какво имаш впредвид с това  newsm78 не схванах
Малеее много бързо пишете, аз имах гости неделя, вчера на работата ужас понеделнишки и чак сега стигнах да ви дочета  Hug
За това къде ще спи бебето - в нашата спалня за в момента, после ще му мислим стая, знам че милото няма да може да се наспива, но все пак и той е родител и трябва да поема отговорности, ние ще получаваме майчинство, така че довода че той носи парите и трябва да се остави на мира при мене не важи  Mr. Green е знам че няма да са много нашите доходи, но все пак трябва да разчитаме един на друг  Peace
Айде лека вечер от мене  Hug

# 177
  • Варна
изплатиха ли ви ве4е болни4ните?????????????????????
не  Rolling Eyes от НОИ изведнъж решиха, че аз от самото начало съм се регистрирала при тях на ниския процент, а не за майчинство. става въпрос за декември 2003., когато вече бях бременна и трябва да съм малоумна, за да го направя. следва две години изплащане на майчинство, взимала съм и сумати болнични за детето, последния беше сега декември за варицела...проблеми никога не съм имала. загадка е как са ми плащали 8 години, като се водя на нисък процент.  ooooh! сега счетоводителката трябва да пише обяснителни писма, да прилага документи, и някой инспектор да вземе решение кога и колко пари да ми дадат Rolling Eyes смятай ако чаках на тея пари  ooooh!

# 178
Добър вечер мами. Отново нямам време да изчета всичк, което сте писали....
Исках само да споделя с вас, бях днес на фетална..... Марков каза, че бебочето е екстра и той няма забележки. Гледа му всички органи както си му е реда. Има си всичко. Видя обаче увеличено количество околоплодна течност и 5 см. миомен възел. Не мога да разбера как досега никой не видя тая миома....... Праща ме на изследвания за гестационен диабет, и каза че по принцип увеличената околоплодна течност може да доведе до преждевременно раждане.  Cry Досега четох из интернет, и пишеше, че една от причините за това може да е малформации на плода  Cry Иначе миомата не го притеснявала. В момента не знам къде се намирам.......само се моля с бебчо всичко да е наред, ама иначе не спирам да рева. На 20-ти съм на преглед в Токуда и ще видим там какво ще кажат. Знам, че Марков е едно от светилата по фетална в България, но все пак няма как да не се шашна дали правилно е видял всичко, дали наистина бебенцето е добре, ами ако има някакви малформации.....Просто не знам какво да правя....
Извинявайте, че ви натоварвам с моите проблеми, просто трябваше да споделя с някой  Cry

# 179
  • Сфия
Leandrin , малко ми звучи това, като с БХС, където се изпонаплаши сумати народ. Първо, както Марков може да се е объркал за плода, така може да се обърка и за водите. 100% гаранция за нещо няма. Разбирам как се чувстваш, сигурно и аз на твое място бих била притеснена, но... не знам, мисля си, че е фалшива тревога. Значи ти четеш  какво означавали околоплодните води, ако са много. Никога не са еднакви при всички. Успокой се. Вярвам, че това, което е видял светилото Марков е вярно и всичко е наред!  spoko
Рали, Любче, Елзи, къде сте бре? Не сте се вясвали????

Общи условия

Активация на акаунт