ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 935
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
Emigrantка, Edira Актуализацията на количествата в различни мерни единици е чудесна идея  Peace

glycemic load може да се преведе и като гликемичен заряд, но и гликемичен товар също е ок. Моята везна е електронна, мери и в кг, и в унции, но на унции изобщо не я превключвам защото са ми мъгла. Пинтовете (пайнтовете) ги зарежете, освен ако не мерим бира  Laughing Те са за течности. В пъбовете има чаши от 1 пинт. A pint of beer е 568 мл. От около 10 години тук въведоха официално метричната система. Така на шишето с мляко например, е дадено количеството в двете системи - метрична и империална. Но много хора изобщо не знаят метричната, особено в малките градове - настава купон ако отидеш неподготвен да си купиш 4 метра перде например, а продавачката те пита колко фута, и мери с една пръчка, на която има само футове. Както и да е.

Значи имаме нов проект Simple Smile Ако трябва с нещо да помагам, казвайте.

ахат  HugHug

# 241
Привет на всички! Спрях цигари и напълнях.....7 килца. Опитах се да изчисля блокове и ни ми се получи.Може ли някой да помогне? Височина 164,тегло 70,талия 88.Благодаря предварително.

# 242
Привет на всички! Спрях цигари и напълнях.....7 килца. Опитах се да изчисля блокове и ни ми се получи.Може ли някой да помогне? Височина 164,тегло 70,талия 88.Благодаря предварително.

Ако искаш сериозно да се храниш по Зоната, трябва да прочетеш книгата - Зоната - на Бари Сиърс. От нея ще ти стане ясно всичко и то бързо. Иначе ако само четеш тук, може да ти отнеме време докато разбереш и нагласиш нещата.  Peace

# 243
Какви домати ползвате? "Рома" са два пъти по-малки от кръглите домати (не им знам сорта), които аз купувам? 

# 244
  • Chicago/Varna
Какви домати ползвате? "Рома" са два пъти по-малки от кръглите домати (не им знам сорта), които аз купувам? 
Ами то всеки домат си е различен по големина,аз за това си ги меря чаша и половина за един блок Simple Smile

# 245
  • Chicago/Varna
UGG,аз бих почнала с 9 блока.Без да ти изчислявам по таблица,защото горе долу сме една височина с теб.Но ако искаш да си по точна,трябва да си изчислиш по таблиците.

# 246
Ами то всеки домат си е различен по големина,аз за това си ги меря чаша и половина за един блок Simple Smile

Ааа, така вече не може, трябва да се въведе ред.  Naughty Домати да меря с чаши - е тва не ми се е случвало  Grinning  Бойна задача - следващия път като нарежеш доматче, претегли чаша и половина, и сподели Simple Smile Аз имам грамаж от Симеонов, но е от 2008ма, и не знам колко е актуален. Аз него си го спазвам, де, и работи. Но все пак, ако ще правим нещо, да го правим по последни изчисления. Ако ще е гарга, да е рошава  Wink

# 247
Оф, ама искам да нарежа домат на кръгчета, които редя върху манджата, която запичам във фурната, така не мога да го премеря в чаши. И много си зависи как ще го нарежеш, чашата би събрала еднакво количество, ако е на дребно или на едро нарязан.  ooooh!

# 248
  • Варна
моето меню до сега-з-ка 1блок от извара мед ябълка и фъстъци,2-ра з-ка същата,обяд-3блока от 1 филия бял хляб със 1с.л лютеница 84гр салам и 9 маслини и 1 печена пиперка,слетобед 220гр кисело мляко за вечеря си направих рецептата пиле със ориз от книгата НИЕ И ЗОНАТА,за да мога да имам и за утре ето я рецептата-2 порции по 2 блока-168гр пилешко месо,50гр ориз/1ч.ч сварен/,1 1/2 ч.ч лук,4 ч.л зехтин сол и черен пипер.Месото се сваря също и ориза,след това го слагам във една тавичка със 1 ч от бульона и го запичам.Това е  bouquetкъсна вечеря от 2 блока-100гр грозде със 84гр извара и 12 фъстъка  bouquet

# 249
Zdraveite mili Zonovi Dami!
Otdavna vi sledia, no sega sabiram smelost da pi6a.
Novi 4lenove priemate li? Embarassed

# 250
  • Chicago/Varna
Ааа, така вече не може, трябва да се въведе ред.  Naughty Домати да меря с чаши - е тва не ми се е случвало  Grinning  Бойна задача - следващия път като нарежеш доматче, претегли чаша и половина, и сподели Simple Smile Аз имам грамаж от Симеонов, но е от 2008ма, и не знам колко е актуален. Аз него си го спазвам, де, и работи. Но все пак, ако ще правим нещо, да го правим по последни изчисления. Ако ще е гарга, да е рошава  Wink
ААА,видя ли Carmen каква боза става сега с тия шантави листи LaughingСега гледам като ми остава време,малко по малко  да направя една таблица,и там да ги напишем в грамажи и чаши.Наистина зависи как е нарязан продукта в чашата,ама ще гледаме да издокараме нещо средно.За сега поне имам листите с подновената информация,остава да ги проверим в грамажи.И както забелязах,промените са само на въглехидратите,за протеините всичко си е по старо му,и там не се тегли в чаши.Така че ни се улеснява работата,ще се занимаваме само с пустите му въглехидрати  NeWS10
Оф, ама искам да нарежа домат на кръгчета, които редя върху манджата, която запичам във фурната, така не мога да го премеря в чаши. И много си зависи как ще го нарежеш, чашата би събрала еднакво количество, ако е на дребно или на едро нарязан.  ooooh!
Точно тук се получава нуждата да има и от двете мерни единици,и в грамове и чаши,когато нещо не може да се събере в чашката.Но като цяло с чашите е много по бързо и лесно.Много по по мързеливо бих казала  Stuck Out Tongue Winking Eye
Carmen, и ти като готвиш нещо,проверявай  колко чаши колко грама са ако не те затруднява,да можем да проверим и сравним почти всички продукти,а  сайта от Edira с грамажите и чашите ако се окаже актуален,много ще е лесно Hug

# 251
  • Chicago/Varna
Zdraveite mili Zonovi Dami!
Otdavna vi sledia, no sega sabiram smelost da pi6a.
Novi 4lenove priemate li? Embarassed
Bendji71,Добре Дошла  Hug То не се иска смелост да пишеш тук,по скоро се иска смелост да прекрачиш вратата на Зоната  Mr. Green Ама ако се заседиш тук,ние ще те бутнем вътре  bouquet 

# 252
момичета, моля да псоделите, ако имате положителни ефекти, както за здравето, така и за свалените кг

# 253
  • Варна
ЗОНИЧКИ   :bouquet:az gledam ot zad vav knigata ima na 100gr prodykt kolko vaglihidraja ima razdelam i posle ve4e tegla.  bouquet

# 254
  • Chicago/Varna
момичета, моля да псоделите, ако имате положителни ефекти, както за здравето, така и за свалените кг
отиди в предната тема (4 -та ) ,в началото има много момичета,които са докладвали страхотни постижения Hug

Общи условия

Активация на акаунт