ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 958
  • 725
  •   1
Отговори
# 270
  • София
100 гр. дюли са като крушите- имат 15.3 г въглехидрати  Peace (за сравнение: в 100гр ябълка има 13.81 гвъглехидрати)

# 271
  • Варна
мисля че русенското варено на кутийката пише какво съдържа,трябва да се исчисли и да се види колко блока съдържа,аз така правя.Ето видях че гроздето на 100гр съдържа 18гр въглехидрати-това прави 2блока и от там нататък си пибавям 2 блока протеини и 2 блока мазнини.Същото е и за останалите продукти които се използват  bouquetзначи дюлите щом е 15,3 въглехидарата това са 1,7 блока това са почти 2 блока въглехидрати.Но ако продукта съдържа и мазнини и въглехидрати ибелтъчини пак се изчислява по този начин за да се нормализират блоковете  bouquet

# 272
  • София
Ето го и русенското варено   http://www.bb-team.org/hrani/id/988630_compass-rusensko-vareno-sterilizirano-meso
Предимно мазнини съдържа  Peace

# 273
  • Варна
значи на 100гр русенско варено имаш 1,4 блока белтъчини,0,5 блока мазнини,и 2,7 блока въглехидрати.Това означава че ако изядеш сто грама трябва да добавяш -имаш почни 3 блока въглехидрати значи още  2,5 блока мазнини и 1,5 блока белтъчини.Зада се получи съотношението равно -белтъчини мазнини и въглехидрати.Това е всичко.  :bouquet:the Baroness прочети хубаво книгата на Сиърс точно на стр.287 там пише как да си изчисляваме блоковете на готовите  Peaceнеща

# 274
sneji_suni Тази 287-ма страница в коя книга на Сиърс е? Че аз имам едно електронно копие, да не би да не отговарят страниците.

# 275
  • Варна
книгата се казва ОВЛАДЯВАНЕ на ЗОНАТА,трябва хубаво да се прочете и после е лесно за смятане само човек да помни колко грама е протеинът и останалете неща  bouquet

# 276
книгата се казва ОВЛАДЯВАНЕ на ЗОНАТА,трябва хубаво да се прочете и после е лесно за смятане само човек да помни колко грама е протеинът и останалете неща  bouquet

Мерси, тази не съм я чела още  Peace
Откога се храниш по Зоната и колко тегло си свалила?

# 277
  • Chicago/Varna
Момичета,тия листи на Симеонов ли са, които са на първата страница,или има и допълнително други някъде?Защото ако са само това,много малко зеленчуци има в списъка за грамажи newsm78

# 278
  • Chicago/Varna
Carmen, и ти като готвиш нещо,проверявай  колко чаши колко грама са ако не те затруднява,да можем да проверим и сравним почти всички продукти,а  сайта от Edira с грамажите и чашите ако се окаже актуален,много ще е лесно Hug

Ок. Аз имам и една друга идейка, но още не знам ще имам ли време да я осъществя. Като разбера, ще кажа.
Каква идейка имаш,ако е нещо свързано с листите споделяй,докато ги преправяме заедно.Взима доста време,но ще се справим.

# 279
 Hug момичета, благодаря ви за разясненията   bouquet
русенското го смятах по етикета, но съм пропуснала количеството на въглехидратите.
започнах да навлизам в режима от понеделник в движение - чета и се амбицирам. И реших вместо да чакам, дори и да греша, по-добре да започна. Имам още много да чета, докато си изясня всичко. Относно хляба, в къщи вземаме непакетиран и наистина още не мога да преценя колко е нужен, но днес ще си взема пълнозърнест, за да ми е по-лесно и по-здравословно. Доматчетат бяха около 1 ч.ч., за това ги броих 1 блок.
3-4 гр брашно е 1 равна ч.л.
Днешната ми закуска е 1 Б извара, 1/2 ч.ч. кисело мляко с 1 с.л. овесени ядки, 6 маслини. Дано не съм сгрешила.
O - отново си направих сос с червен пипер, 1 ч.л. брашно, 2 белтъка и пробвах да добавя 1 Б извара вътре - стана много приятна каша. + 1 1/2 Б ябълка.
Но въпреки грешките ми е много леко на стомаха.
Усмихнат ден!

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 12:43 от mayy

# 280
Emigrantка, ne si samo ti deto sanuva6 djolan4e v garnence.Znam, 4e momi4etata 6te se sradiat, no bi li mi spodelila tvoiata recepta, ei taka taini4ko na u6ence??? :lol:Kulinariata e moiata strast, koiato me pogubva. Dore i da ne ia napravia sega idva zima i obi4am da si kolekcioniram uspe6ni recepti.

# 281
И аз искам рецепта за джолан  Laughing

# 282
Vijdam, 4e mnogo momi4eta pi6at za Cottage cheese.Tuk ne moga da otkria takova.Niakoi moje li da mi kaje kakav vkus ima i ne6to blizko kato konsistencia? Thinking Ili pak niakoi da mi kje v koi veriga supermarketi v España moga da go otkria? Mobilizirala sam polovinata kolegi v izdirvane Grinning

# 283
Vijdam, 4e mnogo momi4eta pi6at za Cottage cheese.Tuk ne moga da otkria takova.Niakoi moje li da mi kaje kakav vkus ima i ne6to blizko kato konsistencia? Thinking Ili pak niakoi da mi kje v koi veriga supermarketi v España moga da go otkria? Mobilizirala sam polovinata kolegi v izdirvane Grinning

Аз ще си призная, че в България не съм яла извара никога. Cottage cheese съм яла тук, и мисля, че е извара, или нещо като извара. В Испания сигурно има нещо подобно, може би се казва по друг начин.

# 284
  • София
Аз тук в БГ съм яла Котидж, като извара е по състав , но малко по-различно на вкус, по воднисто е, сякаш нашата извара смесена с 1 с.л.  кисело мляко. Някои обезмаслени извари са направо сухи, не можеш да ги преглътнеш .
Bendji71 , намери начин да пишиш на кирилица, има из форума описано как става ако не си в БГ  Peace

Общи условия

Активация на акаунт