ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 963
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
  • Chicago/Varna
Emigrantка, ne si samo ti deto sanuva6 djolan4e v garnence.Znam, 4e momi4etata 6te se sradiat, no bi li mi spodelila tvoiata recepta, ei taka taini4ko na u6ence??? :lol:Kulinariata e moiata strast, koiato me pogubva. Dore i da ne ia napravia sega idva zima i obi4am da si kolekcioniram uspe6ni recepti.
AA, и при мен кулинарията ми беше страст,ама тая зона ми взе удоволствието от приготвянето на много неща.Значи Джоланчето ,гледам да е по големичко,омазвам го цялото с червен пипер,черен пипер и сол. И го слагам  в гърнето с няколко скилидки чесън около него,и мнооого малко водичка,и така го пека минимум 5-6 часа,и после след като го извадя го поливам мъничко с оцет и чесън и става мозък Simple Smileа  някой път 1 час преди да го извадя от фурната,слагам няколко нарязани картофа да се пекат в сосчето от джолана,и си става цяло манджаре,ама стига толкова,че едвам издържам Simple Smile)
ТОВА НЕ Е ЗА ЗОНАТА,само казах на Bendji71 тайнчко на ушенце рецептата, а вие недейте да подслушвате Simple Smile

И моля някой да ми каже за тия листи на Симеонов ?
Момичета,тия листи на Симеонов ли са, които са на първата страница,или има и допълнително други някъде?Защото ако са само това,много малко зеленчуци има в списъка за грамажи newsm78

# 286
  • Варна
според исчисленията ми патлажана на 100гр е 6гр са въглехидратите значи на 300гр патлажан имаме 2 блока въглехидрати така ли  bouquet

# 287
Emigrantка Аз на първа страница виждам доста изчерпателен списък на храни. Иначе моят Симеоновски списък е много по-къс, да. Дал ми е само храните, които казах, че обичам, и че ям често. Тогава беше лято и имам предимно зеленчуци за пресни салати. Ама нали щяхме по Зоната да гледаме, защо да гледаме Симеоновите? Аз ги гледам, защото са в грамове. Ако Зоновите бяха в грамове, щях да ги гледам тях от самото начало този път, защото искам да ям по Зоната.

# 288
  • Варна
паниран патладжан 3блока-подукти 300гр патладжан-2вб,1яйце-1пб,мазнина 2мб,кисело мляко 220гр-1в и 1п блок,овалва се патладжана във яйце и се запържва във мазнинаната,залива се със кисело мляко със копър и чесън.Остава само 1 блок протеини да се прибави към това ястие и става супер вечеря или обяд да ви е слатко  bouquet

# 289
  • Варна
ето ми менюто до сега-кажете ми дали всичко ми е правилно.До сега 3хранения от по 1 блок състоящ се от кисело мляко,защото цялден бях по улиците да наемаме магазин.Сега хапнах 2 блока състоящисе от 1 филия бонус 100гр извара 2 пиперки печени и 12 фъстъка защото нямах маслини.Довечера ще хапна патладжанчето,за която рецепта ви писах Peace Peace

# 290
  • Sofia
изчисляването на тези блокове е много трудно! дали има примерни готови менюта, които могат да се ползват !?

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 19:47 от alegra

# 291
  • Варна
алегра-най лесният начин е като знаеш всеки блок колко грама съдържа.Вземаш примерно патладжана на сто грама съдържа 6 гр въглехидрат.Ако искаш да хапнеш  2 блока въглехидрат това са 300гр патладжан.Т.е. разделяш 18гр на 1 блок въглехидрат който е 9гр  и получаваш блоковете.Това е най лесно пробвай

# 292
Emigrantка,много ти благодаря! Рецептата за джоланчето заминава в любими и ще чака своя час!
The Baroness , сега съм в къщи и от тук мога лесно да пиша на кирилица, проблема ми е на работата, но ще се старая.  Утре ми обещаха да ми донесат от това пусто котидж сирене, ще пиша.Лека вечер на всички

# 293
Ако сте съгласни, мога да кача мерките от Ние и зоната - има голям списък със съдържанието на протеини, въглехидрати и мазнини в 100 грама от даден продукт. Не е точно със зоновите мерки, но е от помощ Simple Smile

# 294
Само да се оплача, днес след едно следобедно горчиво кафе толкова прегладнях, че после  Sick сещате се какво стана.

# 295
  • Chicago/Varna
Момичетааа,аз да докладвам относно листите с блоковете: значи понеже с мъжо си поръчваме от зоната омега3,полифенолите и разните му там щуротии,и после получихме писмо,че ни е назначен безплатен професионален личен инструктор на име Алекс,който може да ни помага по всяко време ако имаме каквито и да са въпроси по зоната. И че сега изрових писмото с телефона,и звъннах аз да питам как да си актуализираме листите с блоковете,и че много много належащо се нуждая от листи в грамове Laughing И Алекс ме помоли ако мога да изчакам малко,за да провери интернешънъл,(което значи,че може би имат и клонове в други държави,не можах да разбера)и не след дългото чакане ми отговори,че имат само няколко продукта в грамаж,но щом  отчаяно се нуждая,щели да  преработят и актуализират всички хранителни блокове в грамажи, и до два три дена щели да  ми ги изпратят newsm10 Ама нека да видим първо дали ще ги получа и до колко са сериозни с обещанията(че не ме знаят как си търся обещаното,и ще им подпаля телефоните Simple Smile. Но и да благодарим на Edira все пак  за труда и чудесната идея да актуализираме листите,че доста време ни отне да ги поправим,и почти успяхме до половината,но сега ще чакаме да ни дойдат на готово,хем ще сме 100% че идват директно от оригинала Simple SmileИ се надявам после да си ги качат и на техния сайт,защото не всеки знае за този форум. Hug :  bouquet

# 296
  • Chicago/Varna

Само да се оплача, днес след едно следобедно горчиво кафе толкова прегладнях, че после  Sick сещате се какво стана.
smile3513 Бързо върте в Зоната пак на следващото хранене  Grinning,няма страшно Simple Smile

# 297
smile3513 Бързо върте в Зоната пак на следващото хранене  Grinning,няма страшно Simple Smile

Joy Joy Joy

# 298
Еееееееее Емигрантка, това ще е супер!
Тенкс за благодарското, ама само дето си правих труда щом грамажите не излизат.
Само да се оплача, днес след едно следобедно горчиво кафе толкова прегладнях, че после  Sick сещате се какво стана.
Споко, навсеки се случва и никой в темата няма да те кълве...не сме Дюканки в края на краищата   Laughing Аз мога да те посъветвам да се запасиш от тези въглегидрати които за блок са много като количество. Спанак например. Правиш си една огромна салата със сирене за белтъчини и преяждаш спокойно и на воля с...3 блока  Mr. Green
Някой спомена "Овладяването на зоната" Може ли който я има да ме светне как се изчисляват профуктите, че  мноооооого ми се хапва плодово кисело млеко, ама не мога да се ориентирам как да си го хапна зонарно (а колко мразя да смятам е друга тема)
Алекс да ги качиш, ама как да се смятат...  newsm78

# 299
  • Chicago/Varna
Еееееееее Емигрантка, това ще е супер!
Тенкс за благодарското, ама само дето си правих труда щом грамажите не излизат
Някой спомена "Овладяването на зоната" Може ли който я има да ме светне как се изчисляват профуктите, че  мноооооого ми се хапва плодово кисело млеко, ама не мога да се ориентирам как да си го хапна зонарно (а колко мразя да смятам е друга тема)
Алекс да ги качиш, ама как да се смятат...  newsm78
Ами тя тая Алекс само да има късмета да не ми прати листите,ще се оплача district managera на Зоната:)))за неизпълнение на служебния дълг:)
а за продуктите много лесно се смята,взимаш колко е serving size(в повечето случаи го има в грамажи) разделяш го на въглехидратите,и после умножаваш по 9(за въглехидрати) а ако е протеин,същата процедура,но умножаваш по 7. Въглехидрати-по 9,протеини-по 7. И за въглехидратите(ако искаш да си супер супер прецизна) поглеждай и фибрите,те се изваждат от въглехидратите,за да видиш колко точно има въглехидрат. ....ужас,тая дума ВЪГЛЕХИДРАТ  я написах 100 пъти Simple Smile) Ама то като се замисля,и в къщи от много време не се употребява"плодове и зеленчуци" а си говорим неща от рода: колко въглехидрат искаш за салата и колко въглехидрат искаш  за десерт  newsm08

Общи условия

Активация на акаунт