ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 978
  • 725
  •   1
Отговори
# 300
  • Chicago/Varna
днес вече се стараяа да съм в зоната. Не зная дали успявам
Закуската може би не е много правилна:
1 филийка + русенско варено 56 гр./мазнините му са в повеч, но се постарах да ги отстраня колкото може/ + 2 домата - според мен това са 2 блока
обяд - направих си яйца със сос/3 бр., 3-4 гр брашно, 1/2 ч.л. червен пипер, добавя се вода/ + 1/2 ч.ч. грозде + 1/2 ч.ч. дюля/която не срещнах никъде колко трябва да е като количество/. Постарах се да са 3 Б, но все си мисля, че въглехидратите са малко.
На обяд бях огладнялаа, но с половин яйце се бях заситила и всичко поех насила. Въглехидратите за обяда достатъчно ли са?
следобедна закуска - 28 гр филе, половин ябълка, 3 лешника

Иска ми се, тук да се изкажат и Emigrantka и Carmen, защото не съм сигурна доколко вярно ще ти отговоря, но ми се струва, че въглехидратите в закуската са много. Досега не съм срещала хляб в БГ, от който да могат да се ядът повече от 20 грама за 1 блок. Аз хляба го изчислявам по етикета. 20 гр. са половин филийка, най-много 3/4 филийка, зависи от това колко е голяма. От тук ми се струва, че имаш около половин - един излишен блок въглехидрати.
За обяда - 3-4 гр. брашно нямам идея колко е в лъжици, но 1 блок е около 3 равни супени лъжици. Мисля, че може да прибавиш още половин блок въглехидрати към обяда.
alex_pt,права си за закуската,освен ако хляба е от ония меките пухкави,сладки много тънки филийки,но дори и те се намират много рядко,повечето хлябове са 2 блока една филийка.За хляба специално,винаги си изчислявай по етикета,но 95% от хлябовете са една филия два блока и нагоре.

# 301
Добро утро момичета,
мнооооооооого ми се иска да си взема една чепка грозде и да си я хапна, но........ За това днес закуската ми ще бъде 80 гр сирене, 1 ч.ч грозде/но ми е малко, искам повече от него/ и орехи.
Вие как ядете плодовете - добавяте ги като въглехидрат? Позволявате ли си понякога да ядете повече плодове от съотношението? В уводната част четох, че си хапват плодовете самостоятелно, вие как разбирате това.........?

# 302
  • Варна
EDITA Hugдай на сам това плодово мляко и ще ти го сметна.Относно плодовете аз си ги хапвам за десерт или като самостоятелна закуска комбинирана по зоната Peaceднес закуската ми е 4 с.л овесени ядки сварени във вода със канела  плюс 150гр извара и 18 фъстъка-3 БЛОКА-стана супер момичета  bouquet

# 303
              Момичета имам въпрос? Вие само на пълнолуние ли правите бели дни ? Или може и при
              другите фази на луната? Ще опитам и днес да правя бял ден.

# 304
Добро утро, доста весело стана тук. Emigrantка, Edira  Hug
От доста време съм запозната със Зоната и на теория зная какво да правя, но има моменти, когато отивам на км от нея /за щастие много рядко/, явно ми пада кръвната захар и нещата стават неконтролируеми. И преди съм споменавала, че не ми е ясно кога съм в Зоната, нооо винаги разбирам когато не съм  Joy
Но днес съм добре. Закусих кисело мляко с фъстъци. Забравих да спомена, че кръвната ми група е -0  Laughing
Хубав ден на всички

# 305
  • Chicago/Varna
Добро утро момичета,
Вие как ядете плодовете - добавяте ги като въглехидрат? Позволявате ли си понякога да ядете повече плодове от съотношението? В уводната част четох, че си хапват плодовете самостоятелно, вие как разбирате това.........?
mayy,дали е плод,зеленчук,алкохол,или хляб,все е въглехидрат.Ако някой си позволява да яде повече плодове от необходимото,значи има вероятност да излезе от зоната.И това за уводната част си права,грам не ми харесват някой от съветите там,особено за момичета,наистина с проблемни килограми,това не е никак добър съвет.Ако  може някой да редактира първата страница,няма да е лошо ,или сме в Зоната,или НЕ.

# 306
Добро утро момичета,
mayy,дали е плод,зеленчук,алкохол,или хляб,все е въглехидрат.Ако някой си позволява да яде повече плодове от необходимото,значи има вероятност да излезе от зоната.И това за уводната част си права,грам не ми харесват някой от съветите там,особено за момичета,наистина с проблемни килограми,това не е никак добър съвет.Ако  може някой да редактира първата страница,няма да е лошо ,или сме в Зоната,или НЕ.

Eee, нека всеки си казва каквото иска. Това, че някой яде нещо си, не значи, че друг трябва да го яде. Аз също ям повече плод когато ми се яде, но това е много рядко, защото не си падам по плодовете. Това в уводната част, което казва за плодовете, беше от съавторката на Ние и Зоната, нали?

# 307
  • Варна
zoni4ki  :bouquet:zdraveite.Loshoto pri men e 4e mi idvat mnogo hraneniata.Eto dnes sam iala 2pati-ob6to 5 bloka.No obada go izadoh nasila i to be6e 1f hlab 2 piperki i 56g sirene,be6e mazno za tova ne pribavam maznina.Svikna la sam da iam samo ve4er i za tova e taka.Pi6e te si menutata Praynig

# 308
  • Chicago/Varna
Eee, нека всеки си казва каквото иска. Това, че някой яде нещо си, не значи, че друг трябва да го яде. Аз също ям повече плод когато ми се яде, но това е много рядко, защото не си падам по плодовете. Това в уводната част, което казва за плодовете, беше от съавторката на Ние и Зоната, нали?
Разбира се,че си права,всеки сам си избира какво иска да яде,просто мислех,че за заглавната страница е хубаво да се придържаме към книгата без излишни въглехидрати,въпреки че почти всеки нарушава правилото понякога,но за предпочитане е да сме колкото се може по в центъра на зоната,както съветва доктора,не знам,аз поне мисля така.Мисля,че е по добре за новодошлите,които наистина имат отчайваща нужда да отслабнат,и не за запознати съвсем детайлно със зоната,да не влизат в грехове от първия ден,и при по чести прегрешения да си кажат,че Зоната не им действа,както нашата Baroness Simple Smile  Hug

# 309
  • Варна
купих си една чашка със мерки-от едната страна почва от 100мл до 500.От другата страна почва от дъното срещу 100мл малко по нагоре има 1/8 и така до горе завършва със 1/2.и не мога да я разбера.От едната страна пише че е литри а от другата пише ccm-но това пише от страната на милилитрите.Това е във българия продават такива newsm78

# 310
  • Chicago/Varna
zoni4ki  :bouquet:zdraveite.Loshoto pri men e 4e mi idvat mnogo hraneniata.Eto dnes sam iala 2pati-ob6to 5 bloka.No obada go izadoh nasila i to be6e 1f hlab 2 piperki i 56g sirene,be6e mazno za tova ne pribavam maznina.Svikna la sam da iam samo ve4er i za tova e taka.Pi6e te si menutata Praynig
sneji_suni,с две хранения по 5 блока,изобщо не мисля,че си в зоната.И разбира се че храната ще ти идва в повече,и по скоро с неблагоприятен ефект за тялото ти. Трябва да си атлет,със зверски физически натоварвания,и дори и при тях максимума на хранене е 5 блока.Само се мъчиш така,трябва да си разделиш храненията 10те блока на по 5 пъти на ден Иначе няма абсолютно никакъв смисъл.На едно хранене черния ти дроб може да складира само определено количество от протеините,и другото къде отива,нали се сещаш Simple Smile А като приемаш храната на определени интервали,по нужното количество,тогава колелото се завърта без проблем,и има приятни резултати. Мисля,че и Carmen ще ти каже същото Hug

# 311
  • Варна
миличка не си ме разбрала-з-ката ми  е 2 блока и обяда ми е 3 блока общо стават 5.Аз знам,нали чета уж и спазвам както трябва.Моите блокове за деня са общо 9блока.2 за закуска,3 за обяд,1слетобед, 2 за вечеря и 1 за късна закуска  bouquet

# 312
  • Chicago/Varna
миличка не си ме разбрала-з-ката ми  е 2 блока и обяда ми е 3 блока общо стават 5.Аз знам,нали чета уж и спазвам както трябва.Моите блокове за деня са общо 9блока.2 за закуска,3 за обяд,1слетобед, 2 за вечеря и 1 за късна закуска  bouquet
sneji_suni,извинявай,не съм те разбрала правилно.Прозвуча ми,че за селия ден си изяла 2 пъти по 5 блока,понеже не спомена до кое време на деня си стигнала Simple Smile Sorry  Hug

# 313
  • Варна
Няма проблеми миличка,прочете ли ми поста във който писах за каничката,как да я исползвам не знам Peaceпиши си менюто за днес -защото аз ям само извара зеленчуци и месо.Трябва нещо готвено но не знам какво,защо така се спичам като трябва да мисля какво да ям не знам.Трябва да се поровя имаше една рецепта за сиренки аз съм я правила стана страхотно  bouquet

# 314
            sneji_suni,вярно и сиренките и кашкавалките по Ние и Зоната са чудесни.Те са дадени
             2х2Б,но аз си ги разделих на 4х1б и си ги хапвам с 1/2к.кисело мляко и 1орех за 1Б.
             Аз днес правя бял ден. На мен също ми се иска момичета да пишат какво хапват,така и
             аз черпя идеи за моето меню.

Общи условия

Активация на акаунт