ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 980
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
Хора какво правите като имате гости?
Мен ме досрамя вчера да си меря манджата  Embarassed на 2 пастърви пък колко бира вкарах като въглехидрат....  Joy
sneji_suni мерси ще се възползвам, като си купя млякото ще му постна съставките и грамажите тук  Hug
Сега пък ми предстои да съм на гости 4 дена и със сигурност пак ще е ме срам да нося везна и да меря на домакините храната...
Единственото за което се сещам е да се заредя с шоколадовите барчета но няма да ми помогнат за всички ситуации...
Малко извън темата, ама понеже сме малко и сте ми близки, да споделя че си взех ролери и сега е голям купон - уча се вкъщи по паркета на дърти години  Joy

За менютата, у дома най-честата закуска е овесени ядки със сирене и маслини.
За обяд когато трябва да направя нещо много бързо на помощ са ми яйцата, с доматена салата и допълвам с плод ако има нужда.
Другото което правя е да приготвя отделно няколко неща -  боб, телешко, ориз, които после комбинирам както ми дойде за кой както иска в съответните грамажи в допълнение със салата.
Обичайните ми мазнини са маслините, взела съм си консервирани в малки опаковки, които ми стигат за 2 дена долу-горе.
За салата (зелена) ползвам сок изтискани (в сокоизтисквачка) 2 скилидки чесън и сок от лимон, става толкова свежо и ароматно, че олиото никак не ми липсва. (Вчера заради госта сложих мазнина и чак ми беше тежка, толкова съм отвикнала). Ако имам сварен ориз поякога добавям в зелената салата за да стане разумно количество (иначе ми е твърде много) Не е най-доброто кулинарно решение, но почти не се усеща и не ми пречи.
Супи правя с пресметнати въглехидрати и после добавям сварено отделно месо. Другия ми вариант е супа топчета, с пресметнати такива, понеже стават за броене..
От сандвичите също не бягам, ползвам 28гр. колбас 28 гр. кашкавал на 1 филийка която прегъвам на две и пека във тостера. Добавям макс 3 маслини или никакви за да компенсира мазнината на колбаса ...Придържам се към добрите въглехидрати колкото мога, но не бягам и от лошите, ако нямам време. Просто гледам да съм макс във зоната за минимум време.
Та общо взето това са моите хитринки в кухнята...

# 316
Хора какво правите като имате гости?
Изскачам от Зоната с двата крака.  Mr. Green

Моите хитринки за по-добри резултати:
- неблагоприятните храни ги ям сутрин и най-много на обед, вечер режа едни шумни салати с маруля, айсберг, спанак (често не мога да докарам блоковете и си нарязвам кисела зелена ябълка в нея, или пък твърда круша);
- повечко вода;
- сутрин преди закуска чаша топла вода с половин изстискан лимон;
- без спорт не става;
- повече сън;
- мазнините ми са предимно от ядки (зехтин или олио използвам пряко сили ако запичам нещо в тава).

Ето ми последната манджа:
3 яйца - 3П
8 унции рикота чийз (224 грама) (за мен рикотата е аналога на българската извара) - 4П
200 гр. фета - 6П
2 унции (56 грама) настърган кашкавал - 2П
1 и 1/2 чаши кисело мляко - по 3 П, В, М
1 чаша лук - 1В
2 домата - 2В
8-9 чаши тиквички на колелца
зехтин или олио колкото ги докарате като блокове за намазване на тавата

Нарязани на колелца тиквички редя в тавата, заливам със сместта от яйца, сирена и кисело мляко. Ред колелца домати, после ре тиквички, заливам с останалата смес и редя отново колелца домати. Запичам, малко преди да стане говото поръсвам кашкавала. Деля на 6 парчета - във всяко има по 3П, по 1В и колкото сте ги докарали мазнини (ако искате използвайте толкова олио за намазване на тавата, колкото да ги докарате до 18 блока, като имате предвид и 3-те блока от киселото мляко). Трябват още 2 блока В, обикновено за десерт - плод. Ако не докарате мазнините, хапнете маслинки или ядки.

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 23:36 от Марлела

# 317
  • София
Марлела, страшна манджа  Heart Eyes
Аз дне съм си в Зоната, със скучно меню- извара, плод, салата, пилешко филе на скара, всичко общо 8 блока, разпределени в 3 хранения  Peace Ама нещо не ми стигна май  Rolling Eyes
Освен това съм в процес на тестване кои храни ми пречат на слабеенето. Та ено от нещата май са ядките  newsm78 не за друго, но винаги си вземам допълнително, обожавам сурови бадеми  Embarassed

# 318
  • Варна
аз п,летта като я спазвах.ядях много мляко и изва,а и забелязах че от тях слабея.Пустият му комп ми изяжда едната буква newsm78лека вече,  bouquet

# 319
  • София
И аз имам такива наблюдения над изварата  Peace Преди да започна Зоната си поддържах форма с дни само на елда или киноа, смесени с извара. Та съвсем скоро ще направя някой такъв ден : 100гр. сурова киноа/елда са 8 ВБ. Към тях само трябва са добавя 8 ПБ извара и да разделя на 4-5 порции за деня  Heart Eyes

# 320
Тя манджата е супер, но да бях включила и тиквичките в рецептата.  Mr. Green Редактирах се.

Леле, какво открих - http://www.formulazone.com/Help.asp?TID=MDSearch
Ако някой го ползва или знае за него, да ме извини. Попаднах на него и изобщо на този сайт от форума към сайта на доктора. Ама ми е малка каша в главата. Например за риба тон във вода - http://www.formulazone.com/Help.asp?TID=ILUP&IID=067&foo … amp;Lookup=Lookup. Това означава ли, че една унция, както е по доктора тук излиза 0,9 блока, закръгляме на 1 (един) да си кажем? Или ето за киноа например - в 50 грама киноа има 3,8 блока В, 1 блок мазнини и 0,9 (~1) блока протеини. Да считам ли сега киноата за чист въглехидрат и като си изчисля, че в 40 грама например има 3 блока въглехидрати, да си прибавям по 3 блока мазнини и протеини, или да считам, че освен 3 блока въглехидрати има и по 0,8 блока мазнини и протеини. Ето - http://www.formulazone.com/Help.asp?TID=ILUP&IID=020035& … amp;Lookup=Lookup
Разбрахте ли ми сложното питане, че луднах направо.  ooooh!

# 321
  • Chicago/Varna
Тя манджата е супер, но да бях включила и тиквичките в рецептата.  Mr. Green Редактирах се.

Леле, какво открих - http://www.formulazone.com/Help.asp?TID=MDSearch
Ако някой го ползва или знае за него, да ме извини. Попаднах на него и изобщо на този сайт от форума към сайта на доктора. Ама ми е малка каша в главата. Например за риба тон във вода - http://www.formulazone.com/Help.asp?TID=ILUP&IID=067&foo … amp;Lookup=Lookup. Това означава ли, че една унция, както е по доктора тук излиза 0,9 блока, закръгляме на 1 (един) да си кажем? Или ето за киноа например - в 50 грама киноа има 3,8 блока В, 1 блок мазнини и 0,9 (~1) блока протеини. Да считам ли сега киноата за чист въглехидрат и като си изчисля, че в 40 грама например има 3 блока въглехидрати, да си прибавям по 3 блока мазнини и протеини, или да считам, че освен 3 блока въглехидрати има и по 0,8 блока мазнини и протеини. Ето - http://www.formulazone.com/Help.asp?TID=ILUP&IID=020035& … amp;Lookup=Lookup
Разбрахте ли ми сложното питане, че луднах направо.  ooooh!
Марлела,мъжо ми се регистрира в тоя сайт преди 4 месеца за сумата от $ 25 Simple Smile,за три месеца абонамент,но не беше нещо доволен,аз откъслечно съм го разглеждала,той се ровеше там в началото,но знам,че не беше особено доволен,в смисъл с нищо не ни беше полезен този сайт,и сега абонамента ни е изтекъл,и не той не мисли да го подновява,поне на нас не ни беше полезен.А и повечето продукти са за консервираните американски супи примерно и почти всички видове консерви,а ние гледаме ограничаваме до колкото можем консервираните храни.Не съм го разглеждала съвсем детайлно,но ако те интересува,ще питам мъжо Hug

# 322
  • Chicago/Varna
и до колкото си спомням,имаше опция да напишеш съдържанието от етикета,и ти ти казва автоматично колко П,Б и мазнини има,което за начинаещи е удобно може би,но трябваше да се попълват и всички останали неща от етикета,като захар,фибри и тинтири минтири. И другото беше много смешно,автоматично ти казва с какво да си комбинираш продукта за да стане балансирано,като например купуваш си един пакетиран кроасан с мармалад вътре,като попълниш в таблицата какво има,и примерно ти изчислява,че кроасана е 8 блока въглехидрат,и ти казва че за да го направиш зоново, трябва да го комбинираш с нещо. От там ти дава опция с какво искаш да го комбинираш,като ти дава само протеинови неща да избереш,и например избираш кренвирш,или сирене или квото и да е протеиново,и ти излиза че трябва да изядеш 6 кренвирша  за да си балансираш кроасана,и такива ми ти щуротии Simple Smile)) и не ти го разделя на определните блокове  които искаш да изядеш,а ти дава според цялото количество на продукта,ако попълниш  етикета на един пакетиран козунак,знаеш ли какви количества протеин и мазнини ще ти даде ,които трябва да изядеш,за да е балансирано Simple Smile)Казвам го за инфо,ако някой реши да се регистрира,поне според мен не си струва Simple Smile

# 323
Aaa, не бих се регистрирала. Просто се впечатлих се от калкулатора. Има доста продукти.
Интересно ми беше как точно да го ползвам. Твоето мнение?

# 324
  • Chicago/Varna
Aaa, не бих се регистрирала. Просто се впечатлих се от калкулатора. Има доста продукти.
Интересно ми беше как точно да го ползвам. Твоето мнение?
ами то няма нищо сложно в ползването на калкулатора,ти си го направила правилно за киноата,както   ти показва-киноата е 3 блока 40 гр,а протеините и мазнините -аз бих ги игнорирала,защото показва само 0.8 ,и да си броя само въглехидрата,но въпрос на предпочитание,ако искаш да си супер стриктна,тогава ще падне смятане Simple SmileНе бях влизала в този сайт от много време,ама и сега като не ми е подновен абонамента,не ме пуска да вляза,да разгледам кое какво беше.Но все пак има и доста интересни неща Hug

# 325
  • Chicago/Varna
купих си една чашка със мерки-от едната страна почва от 100мл до 500.От другата страна почва от дъното срещу 100мл малко по нагоре има 1/8 и така до горе завършва със 1/2.и не мога да я разбера.От едната страна пише че е литри а от другата пише ccm-но това пише от страната на милилитрите.Това е във българия продават такива newsm78
sneji_suni,една "cup" e на същата линия където е 250мл на бг чашите.Има някакви милиметри разлика между двете деления на cup и  ml.  Hug

# 326
привет на всички
вчера си изчислих блоковете - 9,5, но до сега повече от 8 блока на ден не съм изяждала - това проблем ли е? Изобщо храната тук ми идва в повече и само се моля, не да отслабна, а да не взема да кача кг. от толкова ядене.
За вечеря си за пържих 4 ч.ч. пипер в 4 Б 2 с.л. зехтин, добавих 8 яйца 4 Б, 160 г. сирене - 4 Б. Разделих това на 4 и другият 1Б В беше грозде. Днес така си организирах храненето, че да има много грозде.

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 13:34 от mayy

# 327
Минавам да се отчета. Днес кантарът показва 1 кг надолу в сравнение с теглото ми отпреди 10 дена. Даже се позачудих, защото и аз имах гости миналата седмица и излизах от Зоната. И вчера пак излизах  Rolling Eyes Но явно системата си работи и не мога да я разклатя със случайни излизания. Дано така се задържи. Сега отивам на пазар и ми се иска да знам какво ще готвя и какво искам да купя, че много често отивам, гледам, и каквото ми хрумне да готвя, него купувам. Много по-лесно щеше да е, ако си направя някакъв план, например, за цяла седмица. После за още една. И да си го следвам. Като в детската градина - във вторник -  пиле, в сряда - свинско, в четвъртък - постно...  Simple Smile

Edira Карай по метода "на око" когато си с гости. Не е същото, но все пак е някакъв контрол. Според Симеоновия лист 170мл бира са 1 блок.

Не знам как готвите супите по зоната, искам да се науча. Освен, че се мери месото и зеленчуците, после как може да съм сигурна, че си сипвам точно 1 блок например?

Вчера си купих две чудесни керамични кръгли дълбоки тавички, и смятам да готвя разни печени неща поотделно  Wink

# 328
  • Варна
момичета мното е лесно исчисляването,само трябва да знаеш на изуст 1 грам протеин колко и останалите също и изчисляваш.Ето например-готова супа на 100гр имаш 22гр протеини,26,4 г мазнини,3,4г въглехидрати.Разделяш 22гр на 7 това са 3,14 блока тоест3блока протеини,после разделяш26,4 на1,5 мазнини това е17блока мазнини,и 3,4 на9  това е почти 0,5 блока въглехидрати.И какво става то -щом имаш 17 блока мазнини трябва да добавиш 14 блока протеини и 16,5 блока въглехидрати това  е цялата какафония  bouquet

# 329
  • София
Днес си купих електронна везна  smile3508  Да видим сега кой кого   bouquet

Имам питане към сериозните последователи: намалява ли целулита от Зоната? който е имал де.... Че аз и с други режими съм отслабвала, паласките се стапят, но той си ми седи непокътнат на краката, че даже и по гнусен изглежда  Sick

Общи условия

Активация на акаунт