ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 915
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
Мацки, бясна съм..резултатът към момента е + 2кг.. Twisted Evil
Верно е, че ми дойде цикълът вчера, та може би е от задържане на течности, но кантарчето ми показва, че съм качила мазнини.. ooooh!
От друга страна - за пръв път в живота ми нямах ПМС..както и почти без болка съм днес..
Май ще ми се потвърди теориятя, че тази Зона ще ме закръгли вместо постопи... Crossing Arms

magarcho
Задържането на течности и качването на тегло са си симптоми на ПМС. Аз имам ПМС без никакви болки, но пак го имам. И се е случвало да кача кило и половина преди цикъл Simple Smile Споко, ще спадне като ти свърши. Не се вглеждай много в кантара по това време на месеца.  Peace

# 196
И аз влизам да се оплача за последно, че станах пословична.....но тази сутрин ми угасна и последната надежда и не знам как ще продължавам: нито какво ще ям, нито дали изобщо да ям  Tired
За 8 дена стриктно мерене на всичко с везна успях да сваля 300 грама. В събота вечер излязох от Зоната, но вчера бях стриктна, само на кисело мляко . Тази сутрин съм +1 кг  #Crazy Тази цифра я видях за последно преди 7 години през бременноста  Crazy Та в момента съм в шок  ooooh! Не мога за понеса твърде строгите наказания на Зоната  Cry

Hug На твое място не бих правила дни само на кисело мляко. Бих се хранила в Зоната с разнообразни храни. Това качване сигурно ще изчезне до два дни ако се храниш в Зоната.

# 197
Това е ясно, не съм се втелила чак толкова..по-скоро ме притесни факта, че ми показва кантара, че съм качила мазнини.. newsm78

# 198
Изобщо зоната ми крадна доста удоволствия от готвенето.Преди все се ровех за различни рецепти,експериментирах,прекарвах с часове в кухнята,голямо удоволствие ми е,а сега ми е един малък ужас  Mr. Green
А пък да не говорим от кога съм засънувала едно джоланче в гърне,да се пече цяла нощ във фурната smile3514 Като бременна мрънкам вече за някой вкусотийки Simple Smile

Ми ти и без това имаш нужда да качиш 1-2 килца, ей така за лустро  Wink Направи си джоланчето и хич не се ядосвай. Нали пише, че с едно хранене не се излиза от Зоната. Прави си всяка седмица по 1 хранене каквото искаш, всичко останало - в Зоната.

# 199
Забравих да се похваля - отчитам спадане на теглото с по 100 г всеки ден от петък насам. Дано се задържи така, че напоследък и аз бях нагоре-надолу, най-вече заради извънрежимно хранене  Embarassed

# 200
  • Варна
може ли някой да ми каже патешките финери как да ги смятам newsm78

# 201
  • София
Carmen, много си мила  Hug Дано да си права, оставам в Зоната до края на седмицата стриктно, дано стане, че тамън и посвикнах и ми хареса- хич не ми се сменя режима  #2gunfire
Аз сам в МЦ от петък, дали не е и от това  newsm78 По-скоро си е от излизането, както миналия път  Blush Това, че пише че  "с едно хранене не се излиза от Зоната" НЕ Е ВЯРНО, поне за мен твърдо  Naughty- вече втори път си патя  ooooh!

# 202
Carmen, много си мила  Hug Дано да си права, оставам в Зоната до края на седмицата стриктно, дано стане, че тамън и посвикнах и ми хареса- хич не ми се сменя режима  #2gunfire
Аз сам в МЦ от петък, дали не е и от това  newsm78 По-скоро си е от излизането, както миналия път  Blush Това, че пише че  "с едно хранене не се излиза от Зоната" НЕ Е ВЯРНО, поне за мен твърдо  Naughty- вече втори път си патя  ooooh!

От това е Simple Smile Аз бях така преди 2 седмици. Денят, след като ми свърши, се оправих от това наддаване. А ако и излезеш от Зоната по същото време, разликата се забелязва доста. Ако е вярно, че ПМС изчезва в Зоната, то тогава просто трябва да се изчака, вероятно 2-3 месеца, и от режима хормоните ще се регулират, и няма да наддаваш така по време на МЦ.
С едно хранене може да излезеш от Зоната, но със следващото може и веднага пак да влезеш, и ако не излизаш по-нататък, няма да се разклатят нещата.

# 203
  • Chicago/Varna
Baroness,ти по полко блока ядеш на ден?

# 204
  • Chicago/Varna
Ми ти и без това имаш нужда да качиш 1-2 килца, ей така за лустро  Wink Направи си джоланчето и хич не се ядосвай. Нали пише, че с едно хранене не се излиза от Зоната. Прави си всяка седмица по 1 хранене каквото искаш, всичко останало - в Зоната.
Carmen,проблема не е,че на едно ядене ще изляза от зоната,ама нали като го сготвя,и да искам няма как да изям цялото гърне на веднъж,и ще ми трябват поне 2-3 дена,за да си го изям както подобава,защото мъжо ми абсурд да го накарам да прегреши, малката гледа малко с резерви на подобни "необикновени" меса,така че остава да си хапна колкото ми стомах побере,и другото на боклука,и сърце няма да ми даде да изхвърля нещо,което обичам. И от цялата работа кучето ще намаже:) С много ястия е така,не мога да ги готвя в малки количества,и ми е супер ядосващо

# 205
  • София
По 8, ама едва успявам откакто ги меря с везната  Rolling Eyes Преди това ядях на око и така като гледам едва ли съм надвишавала 6. Но свалях поне по 100-200 грама на ден  Peace

# 206
Emigrantка Мда, така е. Освен да измислиш рецепта за Зонов джолан. Така и кучето ще е в Зоната Wink

Аз идвам да похваля мусаката с тиквички и зелен лук. В началото малко странно ми се стори, а и изглежда необикновено - мусака без заливка. Но е доста вкусна, направо празник за стомахчето ми след доста дни ядене на сухи мръвки.
То може да се направи и заливка, но ще се увеличат блоковете. И ми хрумна да хапвам по 4 блока на обяд, защо не. Изчислила съм, че ми трябват 9 блока, но доколкото разбрах, може да се ядат до 11, така ли е наистина? Ако е така, мога да хапвам 2 блока на закуска, 4 на обяд, 1 за следобедна закуска, 3 на вечеря (вечер не ми се яде особено), и ще се съберат 10 блока. Досега ядях по 3 на обяд и вечеря.
4 блока за едно хранене са ми много иначе, но ако ястието има заливка, предполагам няма да имам чувство за преяждане.

Защо на сайта на Сиърс калкулаторът закръгля на 11 блока? И какво ще стане ако имам нужда от 9, а ям 10 или 11 блока? Повечето протеин ще качи ли теглото ми вместо да отслабвам?

# 207
  • Chicago/Varna
По 8, ама едва успявам откакто ги меря с везната  Rolling Eyes Преди това ядях на око и така като гледам едва ли съм надвишавала 6. Но свалях поне по 100-200 грама на ден  Peace
Аз като започнах,ядях по 9 блока първите два-3 дена,и все не ми стигаше(може и да е било на психическа основа тогава,защото никога не бях пазила диети,и се чувствах ограничена),после ги увеличих на 10,и пак не се чувствах нахранена,и за това и почнах да тренирам по усилено,за да имам оправдание да ям по 11 блока Simple Smile Като термит съм  с храната Simple SmileИ чак сега след месеци вече започна да ми идва много храната.
Напиши ни един два дена подред какво си яла през целия ден,ако имаш време и не те затруднява,и тогава ако всичко е наред с храната ти,наистина ще ме хвърлиш в дълбок размисъл newsm12,защото 8 блока си е малко храна като количество,за да ти е трудно да успяваш да я изядеш. Не се отказвай,не си сама,с каквото можем ще ти помагаме Hug

# 208
  • Chicago/Varna
Emigrantка Мда, така е. Освен да измислиш рецепта за Зонов джолан. Така и кучето ще е в Зоната Wink
Аз идвам да похваля мусаката с тиквички и зелен лук. В началото малко странно ми се стори, а и изглежда необикновено - мусака без заливка. Но е доста вкусна, направо празник за стомахчето ми след доста дни ядене на сухи мръвки.
То може да се направи и заливка, но ще се увеличат блоковете. И ми хрумна да хапвам по 4 блока на обяд, защо не. Изчислила съм, че ми трябват 9 блока, но доколкото разбрах, може да се ядат до 11, така ли е наистина? Ако е така, мога да хапвам 2 блока на закуска, 4 на обяд, 1 за следобедна закуска, 3 на вечеря (вечер не ми се яде особено), и ще се съберат 10 блока. Досега ядях по 3 на обяд и вечеря.
4 блока за едно хранене са ми много иначе, но ако ястието има заливка, предполагам няма да имам чувство за преяждане.

Защо на сайта на Сиърс калкулаторът закръгля на 11 блока? И какво ще стане ако имам нужда от 9, а ям 10 или 11 блока? Повечето протеин ще качи ли теглото ми вместо да отслабвам?
Ами аз мисля,че няма да е проблем в някой от дните когато готвиш тази мусака,да си изяждаш по 4 блока на обед,но не и всеки ден.Сайта на доктора наистина закръгля до 11 блока,и аз не знам защо така са го направили.Ако ядеш повече с 1 от полагаемото,не мисля,че ще напълнееш,просто по бавно ще сваляш килограмите.Но ако ядеш по 11,определено трябва да почнеш пак да тренираш,за ги изгаряш.Аз по себе си съдя,защото сега намалих тренировките,по 3 пъти седмично,и храната ми идва много,чувствам се постоянно преяла,и ми е тежко понякога,но заковах килата на 49. А вечер ако стъпя на кантара съм дори 50-50.5. Винаги се тегля сутрин като се събудя,отивам да "чуруликам" People Angel в тоалетната,и после на кантара,така е най точно  Wink

# 209
Ахааа..знаех си, че тези 11 блока са ми много..И на мъжо му казаха, ама той вика, че понеже съм тренитала редовно са ми били ок. Crossing Arms

П.С - току-що си купих везна и почвам вече стриктно да меря.

Общи условия

Активация на акаунт