ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 925
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
здравейте пак съм аз ето ми менюто до сега-з-ка 200гр кис.мляко,2ра з-ка 100гр извара със меди половин ябълка и 12 фъстъка,обяд във офиса 1 филия бял хляб със 56гр салам и 6 маслини общо 2 блока,слетобед пак извара със мед за вечеря супичка от пуешки финер със зеленчуци 2блока.Лошото е че обичам да си пиийвам по  1чаша винци Embarassedсъс какво да го съчетая със извара или месо newsm78много обичам грозденце със кашкавал опитайте със точни блокове супер е  bouquet

# 211
Emigrantка Да, и аз така се меря сутрин. А вечер не се и осмелявам да стъпя на кантара, че се депресирам, въпреки че знам, че е нормално да изкарва повече. Само като видя по-високите цифри, ми се разваля настроението. Аз преди като правих режима не броях по колко ям на ден защото не знаех, че има някакво значение. И си спомням, че наистина апетитът ми беше почнал да намалява леко след 3 месеца. Явно така действа диетата. А спорта още няма начин да го започна пак скоро, трябва да почака още Sad

# 212
Записвам се в новата тема, че съм я изтървала.
В Зоната съм от края на април, бях 63кг. сега съм 49кг. увеличих си блоковете от 8 на 11 още като бях на 53кг. увеличих и полезните мазнини, но продължавам да свалям по малко, а не искам вече. Какво да правя? Не ми се иска и да излизам от Зоната защото се чувствам много добре.

# 213
Здарвейте момичета,
от няколко дни с еопитвам да разбера какво е Зоната.
Днес за закуска хапнах 20-3- грама топено сирене и след това без предварителна нагласа реших да започна. На обяд ядох около 200 гр пилешка супа с филийка хляб/ не е приготвена по зоната/ и преди малко се разреперих. Предполагам кръвната ми захар е паднала/случва ми се след едно премеждие и тези дни ще си правя изследвания/. В този момент четях тук и видях закуска надявам се вече точно по зоната - филийка с 2 с.л. извара, малко зехтин, 1 домат и 3 маслини.
Според зоната как се обяснява падането на кръвната захтин.
Ще ви опиша как разбах блоковете и моля да ми кажете дали е правилно - 1 блок включва по 1 блок от всяка от трите група. И ако трябва да ям 9 блока дневно ги разделям на 5-те хранения.
благодаря предварително за отговорите и продължавам да ви чета.

# 214
  • Chicago/Varna
Ахааа..знаех си, че тези 11 блока са ми много..И на мъжо му казаха, ама той вика, че понеже съм тренитала редовно са ми били ок. Crossing Arms

П.С - току-що си купих везна и почвам вече стриктно да меря.
magarcho,за блоковете зависи какъв  ръст си,но средно за повечето момичета е от 8 до 10 блока,освен ако не си много висока. аз тренирах всеки ден по близо 2 часа ,един час разните му анаеробни упражнения и после един час бързо ходене с наклон 5 на пътеката за да си заслужа 11те блока Simple SmileНа пътеката ми показва 700 до 800 изгорени калории(не знам до колко е вярно това),а от упражненията нямам идея колко изгарям.Все пак тренирам в къщи,и никога не съм ходила във фитнес зала,или да говоря с инструктор.Всъщност и никога преди това не бях тренирала,но като се почна зоната,се почнаха и тренировките Hug

# 215
167/50 кг
11 блока ми го даде по скалата, както и на мъжо..затова приготвям по равно и за двама ни, но явно ще си намаля моята част.

П.С - на 50 гр броколи колко протеин да добява?

# 216
  • София
Emigrantка, ще започна да пиша менютата, че така сама явно бъркам  Confused А и като пише човек и сам си вижда грешките по- добре  Peace Ама от утре, че днес много се разтроих, до сега съм на 3 блока и едва ли до вечерта ще изям още 5 ....вечерята ми ще е извара с нещо, а утре съм на яйца и карфиол предимно   bouquet

# 217
Emigrantка, ще започна да пиша менютата, че така сама явно бъркам  Confused А и като пише човек и сам си вижда грешките по- добре  Peace Ама от утре, че днес много се разтроих, до сега съм на 3 блока и едва ли до вечерта ще изям още 5 ....вечерята ми ще е извара с нещо, а утре съм на яйца и карфиол предимно   bouquet

The Baroness
Мисля, че ядеш малко. Имаш ли апетит?
Зоната не е като други диети, при които трябва да се яде малко. Важното е да е балансирано. Балансът е най-важен в тази диета.  Hug Направи си някакво Зоново ястие с разнообразно съчетание, недей да караш предимно на извара и карфиол. Ако изпитваш глад, организмът ти вероятно ще почне да трупа запаси. Трябва да се храниш редовно, за да поддържаш баланса и метаболизма. 3 блока от сутринта до 5 следобед не е достатъчно, трябва да се храниш равномерно.  Rolling Eyes

# 218
Айде и аз +1кг  Rolling Eyes
И аз такива килограми не бях виждала от бремеността си...
61, при ръст 158  Embarassed

Ще взема и аз да си пиша менюто и да намаля блоковете, вчера май ми дойдоха в повече 11 блока, при условие, че аз почти не се движа...
Ще ги сваля на 8 да видим какъв ще е ефекта  Mr. Green
Редактирам се с една питанка...
Сдобих се с разширени вени и ми препоръчаха сутрин и вечер  чаша вода с 2 суп. л. мед и същото количество ябълков оцет...ама как да го вместя в зоната, като това са 8 блока въглехидрати на ден, а аз искам да се вместя в толкова за целия ден...

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 18:24 от Edira

# 219
  • Варна
момичета аз разбрах едно от зоната.не трябва да се пропуска нито едно хранене,основните ястия са 2,ако броим и закуската са 3.винаги към 17.30ч хапваите 1блок,за да не озвереете от глад за вечерята.Аз преди малко хапнах два блока 100гр грозде 56гр извара и 12 фъстъка.Защото като стане 18ч почвам да огладнявам и познайте какво става за вечеря ужассссс.Пожелавам на всички много свалени килограми и не излизайте от зонатата-защото като мен излязох 2-3пъти и после доста месеци не мога да вляза във нея  bouquet

# 220
sneji_suni В Зоната храненията са 5. Трябва да се яде на не повече от 4-5 часа. Трябва да се хапва 1 блок малко преди лягане. Примерно -
закуска в 8ч
обяд в 12ч
следобедна закуска в 16ч
вечеря в 20ч
вечерна закуска - малко преди лягане
Храненето те поддържа в Зоната. Този режим е за регулиране на работата на жлезите с вътрешна секреция, в резултат на което се получава отслабване.  Peace

# 221
Ха, че аз съм си изчислявала блоковете от сайта и естествено излязоха 11. Вие как ги докарахте до 8, 9 или 10?

# 222
  • София
magarcho, ти си много слаба  #Crazy 167/50 кг Не мисля, че имаш за сваляне и ако работи Зоната няма да сваляш повече, най-много 1 кило и някой см от обиколките след месец-два  Peace Щом се чувстваш добре и имаш енергия , спортувай както си го намислила и наблюдавай релефа си и стегни проблемните зони   bouquet

# 223
Не го правя от зор за отслабване, защото нямам проблеми с килата..но пък мъжо има..
И нали се сещате кой приготвя и пробва всичко..)) Освен това, за да съм убедителна трябва и аз да го изпитам, нали? Wink
И не съм против да стана 48 кг - това ми е иделната форма.. Peace

# 224
  • Chicago/Varna
Записвам се в новата тема, че съм я изтървала.
В Зоната съм от края на април, бях 63кг. сега съм 49кг. увеличих си блоковете от 8 на 11 още като бях на 53кг. увеличих и полезните мазнини, но продължавам да свалям по малко, а не искам вече. Какво да правя? Не ми се иска и да излизам от Зоната защото се чувствам много добре.
Ооо,plami,добре дошла при нас Simple Smile Твоята история е същата като моята Simple SmileСега сме две,къде се вайкаме как да си зоковем килата то тук Simple SmileСамо че аз почнах от 57.Цял живот съм си била 50кг, и после за една зима,какво стана с хормоните ми,издъхнаха нещо май Simple Smile и скочих на 56-57 кг,и се стресирах,когато останах само с два панталона в които успявах да се вмъкна Simple SmileБях си увеличила мазнините с 1-2 блока,но после се чувствах напълно сита до следващото ядене,и ми е неприятно да ям при това чувство.Не мога да повярвам,че няколко бадема или кашу  в повече могат да оказват такова влияние,и да не огладнявам през следващите 4.5-5 часа. Но там е истината,мазнините са много калорични,и по никакъв начин не влияят на инсулина,и в  повишени количества определено много забавят слабеенето,но не излизаме от зоната.Но ако ядем повече от 5 блока на ядене,това със сигурност ни изкарва от зоната,дори и да е балансирано.

Общи условия

Активация на акаунт