ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

  • 51 013
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 571
Ей ме, да не си помислите че съм изчезнала  Hug
chereshka12 предвид, че 1/3 е един блок, просто бих го сварила, и изяла като гарнитура на на 3 блокова пържолка с 9 маслинки...Ако ти се стори малко залей с малко кисело мляко до 4 блока...

Тази сутрин съм в прегрешение...Домочадието искаше пържени филийки познайте дали не хапнах и аз  Mr. Green
За слабеенето не слабея, та се чудя дали да не полунувам малко на айрянче... newsm78

# 571
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Emigrantka Моля те мила,покажи кое рибено масло е за предочитане,може и на лични
Аз ползвам това  http://www.lechitel.bg/product.php?p=21 
Дали е добро newsm78
viktori,когато си поръчвам рибеното масло,винаги гледам за този знак в упътването или на външната опаковка,знакът на  IFOS


 а ето това е сайта в който са компаниите които имат този сертификат,
http://www.ifosprogram.com/IFOS/ConsumerReport.aspx 
малко по надолу на страницата като кликнеш върху името на компанията,ти излизат продуктите,и като кликнеш  върху продукта,ти излиза сертификата, и информация за партиден номер на производство,и до кога е валиден.IFOS контролират всички тези фирми,за чистотата и концентрацията на Омега3,по международните стандарти, установени от Световната здравна организация

# 572
  • Los Angeles CA
  • Мнения: 645
Еmigrantka,  много ти благодаря за обяснението за рибеното масло. Ако можеш сложи една снимчица. Аз съм купувала рибено масло Норвежко от Vitacost.com течно, скъпичко е но за знак за чистота на продукта не бях чувала. А за кафето аз понякога го броя, понякога не, както дойде. Малко са ми  все още Тъмна Индия мазнините, та се придържам само към маслини -3бр 1БМ или 3, бадема или 1 макадамиа или мало зехтин в салатката. Но не ми е много ясно как да ги броя тиквените семки, crazyeyes:   и pistachios (Шам фъстка) броя ги на 6 за 1БМ. Аз продължавам да чета доктора и всеки път откривам по нещо, но все така ми е много еднообразно менюто. Почти спрях да готвя ( това не се приема никак добре от децата ми), само хляб правя( пълнозурнест с овесени ядки). Иска ми се да опитам някоя от неговите рецепти, но почти навсякъде има нещо което не обичам да ям( като извара, зеле, карфиол), но много си падам по плодовете, които не се готвят.    

# 573
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Задължително ли е да имаме везна, аз честно казано не мога да се оправя много с грамажите, затова меря спрямо дланта, но ако е препоръчително с кухненска везна ще взема и аз да меря, че то на око май не е много правилно.
Ами според мен без везна,ще се разхождаш само около зоната,ама не и вътре Simple Smile Аз лично не одобрявам метода на око за хора,които са съвсем от скоро в зоната.Метода на око е по скоро за случаи,в които се храниш на вън,или когато си на почивка и т.н. И дори на мен ми е все още трудно,ако трябва да съм в ресторант например,а камо ли на начинаещи,които все още ползват листите с грамажите ,и нямат все още набито око  за грамажа как изглеждат като като количество  2 или 3 блока,и по важното-кое е благоприятен и неблагоприятен въглехидрат,което има много голямо значение за метода на око,защото неблагоприятния въглехидрат трябва да е колкото ти е протеина в ръката.Аз лично ползвам тоя метод в краен краен случай.Но имам ли възможност,кантарчето и чашката са неотлъчно с мен на всяко готвене.

# 574
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Еmigrantka,  много ти благодаря за обяснението за рибеното масло. Ако можеш сложи една снимчица. Аз съм купувала рибено масло Норвежко от Vitacost.com течно, скъпичко е но за знак за чистота на продукта не бях чувала.
lindorаз си го поръчвам от този сайт : http://www.seeyourselfwell.com/,но в сайта на IFOS  има и други компании,с този сертификат.Аз обаче последните 2 пъти си ги взимам директно от Зоната,вдигам телефона и на другия ден са ми пред врата Simple Smile.Но за там не знам дали е минава проверка на IFOS,ама на някой от маслата на Бари Сиърс пише че са пречистени,и не знам до колко е вярно,но като се има предвид колко съм хепи с козметиката му,че реших да се доверя и за омегата,ама мисля пак да си се върна към 100% проверените продукти,така и така са почти една и съща цена Simple Smile

# 575
  • Los Angeles CA
  • Мнения: 645
Emigrantka, а нещо за тиквените семки и pistachios ще кажеш ли?
А за везна не мисля, че може да се мине без нея, просто няма как, не знам за тезеи които са 3-4 години и повече в зоната. 

# 576
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Emigrantka, а нещо за тиквените семки и pistachios ще кажеш ли?
А за везна не мисля, че може да се мине без нея, просто няма как, не знам за тезеи които са 3-4 години и повече в зоната. 
pistachios ,демек шам фъстъка 3 бр. са 1 БМ.а фъстъците са 6 бр. 1 БМ,а тиквените семки.. newsm78 не съм сигурна дали са благоприятни,но ще притесня с въпрос отново личния "зонов"консултант Simple SmileСъвсем скоро обновената таблица с блоковете ще ви я покажем.С Carmen малко се потрудихме.т.е тя доста повече се изпоти де,за да представим малко повечко инфо, но  в по приличен вид,и за това моля за извинение за малкото забавяне на обещаните листи с блоковете  bouquet

# 577
  • Мнения: 0
Задължително ли е да имаме везна, аз честно казано не мога да се оправя много с грамажите, затова меря спрямо дланта, но ако е препоръчително с кухненска везна ще взема и аз да меря, че то на око май не е много правилно.
Ами според мен без везна,ще се разхождаш само около зоната,ама не и вътре Simple Smile Аз лично не одобрявам метода на око за хора,които са съвсем от скоро в зоната.Метода на око е по скоро за случаи,в които се храниш на вън,или когато си на почивка и т.н. И дори на мен ми е все още трудно,ако трябва да съм в ресторант например,а камо ли на начинаещи,които все още ползват листите с грамажите ,и нямат все още набито око  за грамажа как изглеждат като като количество  2 или 3 блока,и по важното-кое е благоприятен и неблагоприятен въглехидрат,което има много голямо значение за метода на око,защото неблагоприятния въглехидрат трябва да е колкото ти е протеина в ръката.Аз лично ползвам тоя метод в краен краен случай.Но имам ли възможност,кантарчето и чашката са неотлъчно с мен на всяко готвене.

Emigrantka благодаря за отговора ти, щом е задължително ще се възползвам от кухненската везна. 
Малко е неприятно да готвя само за мен, но няма как щом трябва да отслабваме ще е така. Исках да попитам нещо, как съчетавате храната със сладките изкушения, аз не съм от тези, които не могат без сладки неща, но от време на време ми се прияжда  newsm03 . Това е за всички, които споделят мненията си в темата и много помагат на нас, които те първа навлизаме в материята   bouquet  bouquet newsm51
Хубав ден момичета  newsm03

# 578
  • София
  • Мнения: 1 047
За сладкото - ако ти се яде хапни МАЛКО и гледай да е наистина нещо много любимо  Peace Най-добре е сутрин, след белтъчна закуска /за да не ти се вдигне много рязко инсулина заради бързите въглехидрати/ или преди тренировка- така не се лепи . Или веднага след спорт, отново в комбинация с белтък  Peace В никакъв случай вечер!
Ако опитните знаят по-добра тактика, нека кажат  Sunglasses

# 579
  • Мнения: 73
Здравейте,
Преди около 2 седмици реших да събирам информацията, която и без това чета и изнамирам в различни източници, и ми хрумна да направя блог. Да събера и подредя инфото на едно място, за да е по-лесно за достъп, особено рецептите – за тях трябва да се препуска в дълги форумни теми. Започнах блог за Зоната, и Emigrantka също има активно участие с рецептите, обновената и допълнена таблица с хранителни блокове в грамове, и с въпросите и отговорите на сайта. smile3525  Статиите, публикувани в блога до момента, преведох от книги и статии на Б. Сиърс. Мисля, да продължавам да търся и превеждам откъси, които ще са интересни за нас. Идеята е не да повтаряме вече публикувана информация (с изключение на рецептите, които събирамe там), а да допълваме с ново актуализирано инфо. Това е само началото на блога, надявам се да съберем още много информация и рецепти, и се надявам да ни е от полза. Най-вече силно се надявам да отслабваме ефективно  Grinning

За който иска да посети блога, адресът му е – www.bg-zonata.com.

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 16:43 от Carmen

# 580
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Момичетаа,днес на 11.11.11. решихме с Carmen да покажем какво направихме за благото на всички нас Simple SmileТаблицата с хранителните блокове е актуализирана според  последните данни на Бари Сиърс.Също сме добавили и някой липсващи продукти,както и информация за количеството грамаж,проверена и доставена по наше запитване от екипа който работи в самата Зона.Можете да си я ползвате със здраве  ЕТО ТУК    smile3525

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 23:43 от Emigrantка

# 581
  • Мнения: 0
Момичета, едно голямо БРАВО на вас и едно огромно БЛАГОДАРЯ, че успявате да ни улеснявате. Много сте готини  newsm44 smile3501 newsm51

# 582
  • Мнения: 0
За сладкото - ако ти се яде хапни МАЛКО и гледай да е наистина нещо много любимо  Peace Най-добре е сутрин, след белтъчна закуска /за да не ти се вдигне много рязко инсулина заради бързите въглехидрати/ или преди тренировка- така не се лепи . Или веднага след спорт, отново в комбинация с белтък  Peace В никакъв случай вечер!
Ако опитните знаят по-добра тактика, нека кажат  Sunglasses

Благодаря за отговора   love001

# 583
# 584
  • Мнения: 1 385
Carmen, Emigrantка , момичета страхотни сте. Сърдечно благодаря за труда  smile3529  и времето, което сте отделили. newsm51
Сега само някой да посмее да мрънка. newsm09

Общи условия

Активация на акаунт