ЗОНАТА и ние (здравословното хранене) - 5 тема

• 51 014
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • София
magarcho, къде се изгуби ? Нближава пълнолунието и мако му се чудя  Rolling Eyes Задържа ли със Зоната свалените килца от последното си лунуване?   bouquet

# 556
  • Chicago/Varna
Ей това е уникален пост  Laughing направо влизам с 200 км/ч в Зоната. Аз си бях направила акаунт тук само заради нея преди 5-6 месеца. Тогава я спазвах две седмици и бях отслабнала с 6 кг, но като се почна едно лапане след това .... Embarassed Embarassed
Много ще се радвам да съм част от вас отново, като гледам повечето вече сте приели Зоната като начин на живот?! Ще ви досаждам с писания, за да се насърчавам, че са ми много слаби ангелите, а аз за сметка на тях съм 92кг. Shocked , а вече нямам оправдания - от месец не кърмя, а и малкия вече си е на година и осем месеца, време е да се вталявам.
Усмихнат ден на всички и много положителни емоции!!!
sweety82 Добре дошла при нас  bouquet. Надявам се да да се задържиш тук,че май в последно време само посрещаме нови мераклии,и до там,изчезват като дим в комина Simple SmileАко са ти слаби ангелите,няма страшно,ние си имаме едно талисманче тук със слаби ангели тук,казва се Баронес,и неуморно я дебнем да не кривне,че бая зор беше Simple Smile Така че,няма страшно Simple SmileНадявам се да имаш кантарче,с което да си теглиш храната,че иначе ще си стоиш само около зоната,ама не и вътре.А вътре е интересното  Hug   bouquet

# 557
  • Chicago/Varna
Emigrantka,
Спомена за кафе, знам че не е по зоната, но сутрин особено събота и неделя едно еспресо ще ми се скъса душата да откажа и не знам дали да го броя за 1 блок .  Какво е това рибено масло, което пиеш на таблетки или течно и това заместител на мазнините ли ти е?
lindor,кафето не е по Зоната,ама ако и от това се откажа,и вече ще вляза в лудницата Simple SmileАма аз едно кафе го ближа цял ден,така че не мисля че нещо ще ми навреди.И не го броя за никакъв блок.Все едно го няма Simple Smile А рибеното масло е много важна част от Зоната.Доктора е написал цяла книга посветена само на Омега3.Рибеното масло е много богато на една мастна киселина наречена айказапентенова киселина,която влияе много силно върху намаляването на производството на лошите айказаноиди.Но по нататък ще разкажем с Carmen малко по подробно за това.Рибеното масло не е заместител на мазнините,а хранителна добавка.Аз си купувам на капсули рибено масло,прозрачни едни такива гел капсули.Но лошото е цената му  Tired.Всъщност рибеното масло по магазините е много евтино,понеже не са екстрактвани тежките метали от него,което не е много за препоръчване.А процеса на пречистването е доста скъпо струващ,което после се отразява на цената му.И отделно трудно се намира,има само няколко компании,които имат този сертификат,за производството на пречистено рибено масло,което се слага върху опаковката,специален знак.Има много Интернет компании на пазара,които рекламират високо пречистено рибено масло,но са измамници,след като не могат да ти покажат този сертификат.Че така,малко ме удря под кръста тва масло Sad

# 558
  • Chicago/Varna
Лунувах само на вода - 2,5 кг..))
тия 2,5кг които си изгубила,какво е,натрупани мазнини,или вода? Аз не бих гладувала,най вече като знам какво става в тялото ми при глад...не бих жертвала килограм течност от организма ми,за сметка на здравето ми.И може би с айрян щеше да е същия ефект,но без странични ефекти,знам ли? newsm78
Кантарът ми показа, че са свалени мазнини и мускули. За мускулите се очакваше, защото от 1 седмица не съм ходила на спорт. Освен това - при пиенето задържам доста вода, та не е зле от време на време да разтоварвам организма.
Нищо не му става на организма за 1 ден глад - само се разтоварва.
Преди го правех редовно и се чувствах супер добре и кг си бяха стабилни.
magarcho,точно повишените нива на инсулин карат тялото ти да задържа вода.За това не трябва да излизаш от зоната,а напротив. И  не да гладуваш,и трябва да пиеш двойно повече вода,защото когато си в зоната,и инсулина ти седи мирно,задържаната вода ще бъде освободена,и ще трябва да я възстановяваш като пиеш повече вода. И за мускулите писах,ама пак ще се повторя малко,когато гладуваш,на тялото ти му трябва протеин,и като не му го даваш,почва да се чуди от къде да си го набави,и си го взема от мускулите.И един вид,квото тренираш,и натрупваш като мускул,отива по дяволите.И де Илия на кирия и аз не знам Simple Smile

# 559
Emigrantka Моля те мила,покажи кое рибено масло е за предочитане,може и на лични
Аз ползвам това  http://www.lechitel.bg/product.php?p=21 
Дали е добро newsm78

# 560
Ей това е уникален пост  Laughing направо влизам с 200 км/ч в Зоната. Аз си бях направила акаунт тук само заради нея преди 5-6 месеца. Тогава я спазвах две седмици и бях отслабнала с 6 кг, но като се почна едно лапане след това .... Embarassed Embarassed
Много ще се радвам да съм част от вас отново, като гледам повечето вече сте приели Зоната като начин на живот?! Ще ви досаждам с писания, за да се насърчавам, че са ми много слаби ангелите, а аз за сметка на тях съм 92кг. Shocked , а вече нямам оправдания - от месец не кърмя, а и малкия вече си е на година и осем месеца, време е да се вталявам.
Усмихнат ден на всички и много положителни емоции!!!
sweety82 Добре дошла при нас  bouquet. Надявам се да да се задържиш тук,че май в последно време само посрещаме нови мераклии,и до там,изчезват като дим в комина Simple SmileАко са ти слаби ангелите,няма страшно,ние си имаме едно талисманче тук със слаби ангели тук,казва се Баронес,и неуморно я дебнем да не кривне,че бая зор беше Simple Smile Така че,няма страшно Simple SmileНадявам се да имаш кантарче,с което да си теглиш храната,че иначе ще си стоиш само около зоната,ама не и вътре.А вътре е интересното  Hug   bouquet

Задължително ли е да имаме везна, аз честно казано не мога да се оправя много с грамажите, затова меря спрямо дланта, но ако е препоръчително с кухненска везна ще взема и аз да меря, че то на око май не е много правилно.

# 561
Здравейте!
Скоро не съм писала,но с детето ми бяхме в болница-"Ендокринология" Sad
Не стига,че аз имам проблеми на хормонална основа,та сега и той Sad
Метаболитен синдром,инсулинова резистентност и такива кофти неща.....
Та въпросът ми към вас е :тъй като е подрстващ знете ли дали мога сама да му определя блоковете,защото моя близка,която ме "зариби" със зоната и е медицинско лице ми казва,че не се нагърбва да го препоръча за дете(юноша),защото може да станат проблеми-с костите или не помня какви други каза.....мъча се от миналата седмица да с есвържа с д-р Папазова за час или мнението и по въпроса,но е абсурд,не вдига телефон,а адрес на който да се отиде,няма! Cry

# 562
  • Chicago/Varna
magnoliq777,някъде из всичките книги на Бари Сиърс пишеше,че децата се нуждаят повече от всички от Зоната.И до колкото си спомням,в книгите преведени на български,пишеше специално за инсулиновата резистентност,от какво се получава.Нямам много свободно време тези дни,за да ти намеря извадката от книгата,но си спомням ,че го четох на български.Но като се има предвид,че много доктори не са чували за Зоната,а да не говорим,че минимален процент от тях знаят какво са айказаноидите,и е нормално никой да не поема отговорност и да те съветва да не предприемаш нещо свързано със зоната.Аз също не съм медицинско лице,и не мога да ти кажа нищо,но да не дава господ ,ако се случи нещо на моето дете,без да се замислям,ще го вкарам в зоната,колкото и да ми струва.Това си е само мое лично мнение,казвам аз как бих постъпила.Изчела съм каквото  ли не за зоната,и за доктора,изпитала съм върху гърба си много от нещата,както аз,така и мои приятели,и всичкото написано от него се доказва с факти и резултати,не говоря за слабеенето,то е най малкото добро,което може да се случи в зоната,говоря за здравословни проблеми.И като се има в предвид,че това е една обикновена храна,а не са лекарства със странични ефекти,от които не знаеш на къде може да избие нещо лошо,не мисля че ще навредиш на детето,най много да му помогнеш.Но пак казвам,това си  е лично мое мнение.Ще се разровя да потърся нещо,ако успея да съм полезна с нещо. Hug

# 563
Здравейте!
Скоро не съм писала,но с детето ми бяхме в болница-"Ендокринология" Sad
Не стига,че аз имам проблеми на хормонална основа,та сега и той Sad
Метаболитен синдром,инсулинова резистентност и такива кофти неща.....
Та въпросът ми към вас е :тъй като е подрстващ знете ли дали мога сама да му определя блоковете,защото моя близка,която ме "зариби" със зоната и е медицинско лице ми казва,че не се нагърбва да го препоръча за дете(юноша),защото може да станат проблеми-с костите или не помня какви други каза.....мъча се от миналата седмица да с есвържа с д-р Папазова за час или мнението и по въпроса,но е абсурд,не вдига телефон,а адрес на който да се отиде,няма! Cry

Аз също ще храня детето си по Зоната когато му поникнат всички зъбки. Даже и сега се опитвам горе-долу да напасвам количеството на протеините към зеленчуците в манджичките, които му готвя. Ще храня детето си според Зоната дори и да няма здравословен проблем единствено като намаля бялото брашно, бялата захар и лошите мазнини. Не бих го лишавала от хляб, засега му давам домашен пълнозърнест и рядко бял хляб. Единствения проблем са бисквитите. Много ми е трудно да ги избягвам, като тук в детския център освен плодовете, има по масичките и бисквити. Тук изобщо, препоръчваното хранене за деца ми се струва нездравословно. Трябвало да му давам бял хляб, fish fingers (панирана риба, полуфабрикат  ooooh!) и смятат, че се нуждае от всякакви мазнини, каквито може да поеме (вкл. животински). Отделно, постоянно гледам как мъници като моето лапат разни сладки шоколадови неща. Не виждам смисъл да се дават такива храни през първата третина от живота на човек, а през останалите две той да се учи как да ги избягва. Нищо чудно, че има толкова хора с болести и наднормено тегло (то е част от болестите).

Точно за метаболитния баланс и инсулиновата резистентност Зоната е подходящата диета. Та тя е просто балансирано хранене. Естествено, аз не съм лекар, така че не бих могла да посъветвам, но споделям какво бих направила и какво вече правя при храненето на моето дете.

# 564
magnoliq777,някъде из всичките книги на Бари Сиърс пишеше,че децата се нуждаят повече от всички от Зоната.И до колкото си спомням,в книгите преведени на български,пишеше специално за инсулиновата резистентност,от какво се получава.Нямам много свободно време тези дни,за да ти намеря извадката от книгата,но си спомням ,че го четох на български.Но като се има предвид,че много доктори не са чували за Зоната,а да не говорим,че минимален процент от тях знаят какво са айказаноидите,и е нормално никой да не поема отговорност и да те съветва да не предприемаш нещо свързано със зоната.Аз също не съм медицинско лице,и не мога да ти кажа нищо,но да не дава господ ,ако се случи нещо на моето дете,без да се замислям,ще го вкарам в зоната,колкото и да ми струва.Това си е само мое лично мнение,казвам аз как бих постъпила.Изчела съм каквото  ли не за зоната,и за доктора,изпитала съм върху гърба си много от нещата,както аз,така и мои приятели,и всичкото написано от него се доказва с факти и резултати,не говоря за слабеенето,то е най малкото добро,което може да се случи в зоната,говоря за здравословни проблеми.И като се има в предвид,че това е една обикновена храна,а не са лекарства със странични ефекти,от които не знаеш на къде може да избие нещо лошо,не мисля че ще навредиш на детето,най много да му помогнеш.Но пак казвам,това си  е лично мое мнение.Ще се разровя да потърся нещо,ако успея да съм полезна с нещо. Hug

Emigrantка,аз имах предвид,че звъня на д-р Папазова,която е издала тук в България книгата "Аз и зоната" и е светило в тази насока! Но никъде не попаднах в книгата и,нито в на Бари Сиърс(макар,че не съм я дочела цялата още) да пишат как се лекуват деца. Моята позната ми каза,че тя е лекувала тумора на едно малко дете,но е съставила специален режим на хранене,като е наблегнала на едни от групите и е анулирала други(месото и млякото).....иначе ти благодаря за съвета,аз също съм на косъм да започне,но ще опитам все пак да с есвържа с тази докторка(последователка на Бари Сиърс)!
Carmen,чета вече книгата на д-р Папазова за втори път и съм убедена,че е страхотна Зоната,няма спор по въпроса,но съм си такава-искам да се презастраховам ,щом се касае за детето! Embarassed

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 17:59 от Анонимен

# 565
Carmen,чета вече книгата на д-р Папазова за втори път и съм убедена,че е страхотна Зоната,няма спор по въпроса,но съм си такава-искам да се презастраховам ,щом се касае за детето! Embarassed

Разбира се, ако можеш се свържи с д-р Папазова, аз също я харесвам. Дано да успееш. Нормално е да искаш да се презастраховаш за детето си. Мисля, че като дочетеш книгата и разбереш как работят нещата, ще се убедиш, че няма опасност. На мен ще ми е интересно какво ще ти каже Папазова. Ако се свържеш с нея, може да споделиш след това  Peace

# 566
carmen,
опитвам вече няколко дена да се свържа с докторката и няма да спра,докато не успея......
щом има някакъв резултат,веднага ще споделя с вас!

# 567
Щете ме - не щете ме, идвам при вас  Laughing
От 3 дена съм в Зоната, свалила съм малко повече от кило, надявам се този начин на хранене да ми стане начин на живот, защото ми омръзна от диети.
Мисля утре да съм само на кисело мляко, заради Луната, и се надявам да се сбогувам с още едно килце   Simple Smile

# 568
Здравейте хора, някакви идеи за приготвяне на град baby_neutral защото изнамерих един от бурканите на баба Laughing и се чудя как да го оползотворя  Laughing

# 569
исках да кажа ГРАХ, извинявам се за грешката  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт