Помощ в търсенето на работа - 15

• 42 994
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив / София
Кармина Бурана,пиши интересите си - книги, пътувания, писещение на театър, примерно, ако това са твоите интереси. Или пък може би са искали да напишеш интереси в посока проф. развитие, квалификации и т.н.
Във всеки случай наистина покажи обявата.

Коментирали сме повтарящите се обяви.
Наистина от тях има и кухи такива и повечето са от агенции за набиране на база данни, макар че нямат право да пускат обява без реално обявено раб. място.
Има и такива, които са за по-специализирани кадри и не могат лесно да се намерят.
Или пък такива, които са от фирми с не толкова добра репутация.

Във всеки случай аз съм предубедена към повтарящите се обяви.
И ако кандидатствам веднъж, не ме одобрят/независимо на кой етап/ преставам да се занимавам повече с тази фирма, даже и пак да са пуснали същата обява.

# 646
Питаха ме два пъти за интересите и хобито ми.
Първият път кандидатствах за "електроника"- гледаха ме вцепенени и не бяха чували за такова нещо, но решиха, че с това хоби мога да изкарвам повече пари  Joy
Вторият път- продавачка на арт нещица- ме отрязаха веднагически, защото интересите и хобито ни съвпаднаха   Mr. Green  и мадамата се притесни, че мога да открадна идеите й...  Crazy
А изискването в обявата беше да имаш ориентация в тази област...
Успех момичета!   bouquet

# 647
Само да вметна, че понякога обявите си стоят, защото това са дълги проекти, за които не се търси един човек....

# 648
Конкретно за моята търсят ТРЗ и Личен състав в счетоводна кантора.
По-конкретно от това няма на къде.

Аз спирам да я мисля. Друго ми се яви на хоризонта, дано успея Simple Smile

# 649
Дами, връщам се от интервюто. Харесаха ме  Embarassed .  Искам да ви споделя за условията и точно за парите:
300 ЛЕВА - ПЪРВИТЕ 3 МЕСЕЦА
500 лева след това.
Много ми се иска да приема, не ми се стои в къщи, но и за тези пари ме е яд да отида. Вие какво бихте ме посъветвали. Аз направо не мога да реша Хем знам, че е криза и..... знам ли. По принцип съм съкратена и от 01.10 ще ми се полагат 260 лева от борсата.

# 650
Аз бих приела.

# 651
  • Пловдив / София
Дами, връщам се от интервюто. Харесаха ме  Embarassed .  Искам да ви споделя за условията и точно за парите:
300 ЛЕВА - ПЪРВИТЕ 3 МЕСЕЦА
500 лева след това.
Много ми се иска да приема, не ми се стои в къщи, но и за тези пари ме е яд да отида. Вие какво бихте ме посъветвали. Аз направо не мога да реша Хем знам, че е криза и..... знам ли. По принцип съм съкратена и от 01.10 ще ми се полагат 260 лева от борсата.

Ако ти харесва самата работа и останалите условия, бих приела.
Наистина криза е. Особено, ако си в провинцията, положението е трагично.

Иначе, от друга страна, 300лв. са си смешни пари. То и 500лв. не са кой знае колко. Дето се вика, като дадеш близо 100лв. за храна и път. За какво работиш.
Зависи и колко си на зор с парите, естествено.
Успех, каквото и да решиш.

# 652
  • София
А каква е работата?

# 653
става въпрос за офис асистент.  Трябва да ходя и с колата на работа - пак пари за бензин. Оххх направо не мога да реша. Според вас много ли ще е нагло да помоля първите 3 месеца да съм на граждански договор, за да мога да взема 300+ парите от борсата.

# 654
А сигурна ли си, че ако си на граждански договор, имаш право на пари от борсата?
Намерих това:
http://www.vm-kompania.com/faq/civil-contract-and-compensation-f … r-unemployed.html
Т.е. трябва да получаваш чисто до 240 лв, за да имаш право на обезщетение за безработица.

# 655
сигурна съм ако парите( след обалгане на и разходите 25%) са по малко от миниманата работа заплата. Изчислявах го 400 лева.

# 656
Но аз до колкото разбирам, те са ти предложили 300.
Абе трябва май да вземаш 270 чисто най-много, за да имаш право на обезщетение.

# 657

http://www.vm-kompania.com/faq/civil-contract-and-compensation-f … r-unemployed.html
Т.е. трябва да получаваш чисто до 240 лв, за да имаш право на обезщетение за безработица.

не, след приспадане на нормативно признатите разходи трябва да си под МРЗ (270лв)

happy_aneta по лесно май ще ти е да работиш без договор

# 658
Аз не бих се съгласила ако съм работодател.

Ама в кой град е тази заплата, тук офис асистентите искатъ по 600 минимум.

# 659
По принцип съм съкратена и от 01.10 ще ми се полагат 260 лева от борсата.
Ако ще взимаш 260 от борсата то не е ли по-добре да си стоиш в къщи ? Работодателят е длъжен веднага да те регистрира като назначен служител и губиш право на обезщетение от борсата.

Общи условия

Активация на акаунт